- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci_
tag
Hali
Ehhez mit szolsz?
Asus A8N-VM CSM
- Support AMD Socket 939 Athlon 64FX / Athlon 64 X2 / Athlon 64
- NVIDIA GeForce 6150 + nForce 430
- Dual-channel DDR400
- PCI Express architecture
- Integrated GeForce6 GPU
- Dual VGA OuputVI-D & RGB
- NVIDIA Gigabit LAN with NVIDIA ActiveArmor Firewall
- 4 x SATA II (RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, RAID 5)
- 1394a Support
- High Definition Audio
http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=15&l3=0&model=766&modelmenu=1
Tudtommal, ha halozatrol akarsz bootolni, akkor nem az EPROM-al kell butykolni, csak fel kell rakni pl egy olyan Win2003-at, ami ki tudja szolgalni a halozatra kotott gepeket... Lehet rosszul tudom, annyira nem foglalkoztam a temaval, de nekem ez remlik...
Kozben talaltam egy topicot mas forumon, szal felig rosszul tudtam, de ezekszerint meg lehet valositani...
http://www.netacademia.net/tudastar/articlepage.aspx?upid=419
Sok szerencset...
[Szerkesztve] -
bocs
csendes tag
sziasztok, egy icipici clustert akarok otthonra összerakni
ehhez alaplapot keresnék
nulladik ötletem, hogy nem használok semmilyen boot eszközt (HDD, floppy, USB kulcs, kisfloppy), hanem hálózaton keresztül bootolok vele fel.
Fontos, hogy nem akarok a gépbe hálókártyát rakni - ez lenne benne a poén - hanem nulla perifériával kellene működnie
az alaplapnak tudnia kellene:
- a BIOS-a EPROM-os és tud hálózatról bootolni - ez a kényes pont
- fogad 939-es Athlon-t
- integrált VGA-ja van
- gigabites integrált hálókaresza van
tudna valaki ilyet ajánlani? vagy ötletet adni?
részletes leírást nem nagyon lehet találni egy alaplapról sem, csak annyi van odaírva, hogy ''Boot from LAN'' de hogy ez mit takar, ehhez kell-e EPROM-ot írni stb erről egy szó se
vagy egyszerűen maradjak a mezei kisfloppys megoldásnál? kicsit macerásnak tűnik...
még a legelvetemültebb ötleteket is
köszi -
pweisz
senior tag
Na megprobálom itt is.
Tudna valaki segíteni? Nem tudom hogy jól értelmezem e a hibatűrő és a magas rendelkezésre állás fogalmát. Hibatürő rendszer képes a biháit észlelni és javítani(redudáns elemek meg ilyesmi). Eből következik hogy egy magasrendelkezésre állású rendszernek hibatűrőnek kell lennie, nem? Lehet magas rendelkezésre állású rendszer hibatűrés nélkül? Végülis Clusterben meg lehetne oldani a magas rendelkezésre állású rendszert nem hibatürő gépekből(legalább is gondolom), de ha magát a Clustert nézzük, akkor az megintcsak hibatürő rendszer hiszen tudja észlelni és javítani a hibát(másik gép veszi át a hibás gép szerepét). Szóval létezik e magas rendelkezésre állás hibatűrés nélkül? -
JoeYi
őstag
Hi! Itt az ideje éleszteni a témát! Szal nekem abban segíthetne valaki, hogy melyik programok támogatják a clusterelést. Pl: videóvágó-tömörítő.
Megha esetleg valaki megtenné, akkor elküldhetné a 2005/01 Chip azon írását ami a cluster témáról szól. -
_az
senior tag
''de támogatom azt az ötletedet hogy utánanézel egyedül''
bámmeg
(időközben má érdeklődtem, na EHHEZ még kevés vagyok)
szerk: nem dúmozok...
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
hm pedig úgy emlékeztem hogy erre még egyszer válaszoltam...
összekötöd a gépeket, feltelepítesz valami szoftvert, aztán rábízod magadat. magától nem fog összeadódni semmi, hiszen a programjaid winchesterről töltődnek memóriába, aztán onnan futnak. nem lehet összekeverni, nem lehet a program másik gép memóriájában mint ahol fut. nem lehetnek a program részei szétszórva gépek memóriájában, nem írhatnak másik gép winchesterére. ilyen keretrendszert ami csak annyit csinál, hogy a programot terheléstől függően minden tartozékával átviszi másik gépre nem nehéz megvalósítani. viszont így a Doom3 továbbra is csak 1 gépen fog futni, nem fog összeadódni semmi. igazi elosztáshoz az oprendszernek a legmélyebb bugyraiban kell támogatni ezt, címezni kell tudni nem csak helyi memóriát hanem bármely gép memóriáját, winchesterét, valamint nem árt ha a processz is tisztában van ezekkel. hatékony clusterhez a gépek közötti hálózat legalább gigabites legyen, hiszen olyasmi a feladata, mint az alaplapon a buszoknak, processzeket, memóriatartalmakat, winchester szektorokat kell átvinnie iszonyat sebességgel.
na a lényeg az hogy nem úgy megy hogy veszel 2 gépet és akkor kétszer olyan gyorsan fut automatikusan minden. de támogatom azt az ötletedet hogy utánanézel egyedülmondom, a téma nem olyan egyszerű hogy jobbgomb, properties, ''Enable cluster'' elé pipát teszel és duplagyors doom
-
_az
senior tag
najó slágergyanús topic...
asszem megveszem azt az újságot, amiben a cikk van oszt kész... törölhető...
-
_az
senior tag
up!
senki semerre???
senki nem csinált még ilyet??? egyáltalán mi köll hozzá? összekötök 2 gépet és valami szoftverrel összeadódnak a dolgok, vagy mi??? -
Flashy
veterán
ha érdekel, nézz utána neten. nem azér mer nemakarunk segíteni, de annyira kiterjedt a téma, hogy így általánosságban nehéz egy fórum keretei között magyarázni róla.
én openmosix-szal próbálkoztam, nem használtam, csak kipróbáltam. működik. de minden ilyennek megvannak a maga korlátai. -
LukE
veterán
ha tudod parhuzamositani a dolgokat, akkor igen. polo renderelesre, vagy durvabb tudomanyos szamitasokra Bővebben: link
-
_az
senior tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy láttam az egyik közismert informatikai magazin reklámját és a címoldalon valami olyasmi szerepel, hogy csináljunk clustert házilag, hálózattal szuperszámítógép, vagy mi...
Érdekelne a téma. Több gép ereje összeadható hálózaton, vagy hogy is van ez? Kisérletezett valaki ilyesmivel???
És egyáltalán hogy is van ez a cluster téma?(remélem azért a címet jól fogalmaztam) Várom a véleményeket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged