Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kareszovics
addikt
Egyébként hihetetlen ez a játék. Van benne 233 órám, 194 Achi. 95 százalékban legkönnyebb fokozaton klikkelgettem csak és tökre kikapcsol.
Semmi anyázás, semmi verekedés az egérrel, vagy klavóval. Ezért imádom. 
-
Kareszovics
addikt
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Személy szerint én is a kultúrális + diplomáciai győzelmet szeretem hajtani. Mondjuk a Viking scenario-ban ezekre nincs lehetőség, ott kénytelen voltam harcolni.

-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Gondoltam beszállok én is csapatba.
Én elég casual Civ V játékos vagyok, az eddigi legnehezebb fokozat amit épelmével megtudtam csinálni az a Prince. Ellenben imádom gyűjtögetni benne az Achikat, jelenleg 188/287-en állok. Ahogy nézegettem a "szaktudásom" olyan 210-re lesz elegendő
; utána vagy megtanulok rendesen játszani, vagy Feleségem nyugalmának érdekében szépen letörlöm. 
-
Kareszovics
addikt
válasz
ClayMore
üzenetére
"a kérdés a többi civ-felé lesz-e főváros elfoglalás miatti diplo minusz vagy nem"
Na ez az amire nem tudom sajnos választ.

"mivel science győzelemre hajtok jó lenne nem összeveszni városfoglalás miatt másokkal (nyilván azzal össze fogok akitől majd elveszem
)"Valamit nem értek: azért nem akarsz összeveszni, mert félsz, hogy megtámadnak, vagy valójában Diplo győzelemre hajtasz Science helyett? (Bocs, ha hülyének néztelek a kérdésemmel.
) -
Kareszovics
addikt
válasz
ClayMore
üzenetére
Bár én csak nagyon casual szinten toltam a játékot (értsd rengeteget toltam, de nem mentem bele ennyire mélyen a "rendszerbe"), de az én logikám szerint nem. Illetve szerintem még az lehet döntő tényező (szintén szerintem), hogy Annex volt vagy Puppet. Értsd ha befoglalnád a várost akkor vissza tudnád-e adni az eredeti Civ-nek.
Ha sok hülyeséget írtam "tudatlanságom" miatt bocsi
; remélem gondolatébresztésnek viszont jó volt. 
-
Kareszovics
addikt
Ezek a Gods and Kings Scenariok nagyon "betegek".
Múltkor nekiálltam egy 70 körös Fall of Rome-nak Settleren... hát már az sem volt (nekem) egyszerű, illetve a 70 kör valami állati ideig tartott (vagy 6 óra, de lehet több).
Na mondom soha többet, belenézek a "reneszánszos" Scenarioba. Amikor meglátom a Victory Conditionba, hogy 200 körös egy meccs...

Asszem majd a januári szabimon visszatérek erre a dologra.

-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Akinek megvan a Yoink nevű Achi, magyarázza már el hogyan lett meg neki.
Köszönöm előre is!

-
Kareszovics
addikt
Na indítottam egy játékot, érdekes e a vallásosdi, csak rájöttem, hogy igazán érdekessé váljon a játék, legalább ilyen Prince fokozatban kéne nyomni. Gyanítom, hogy így sokkal több szerepet kapna mind a vallás, mind a kémkedés.
Amúgy megnézegettem, nem egyszerűek az új Achik, új Scenario-ba már most félek belenézni.

-
Kareszovics
addikt
válasz
laceszgamer
üzenetére
Nekem a scenario küldetések közben jött össze a sok óra. Settlerben nem is igazán nehéz, hanem az millió seggelés az összes DLC-vel... úristen.
Főleg amelyik harcot követelt. Nézem, 70 turn alatt kell meglenni. Mondom az semmi, el klikkelem pikk-pakk... ahha, csak amikor 50 körön keresztül mind a 25-30 katonai egységgel támadsz, vagy lépsz... 
-
Kareszovics
addikt
Hidd el, hogy kevés. Komolyabb feladatokat például rutin és tapasztalat hiányában képtelen vagyok megcsinálni. Példáil alap SetUp game-et meg bírok nyerni Prince fokozatban. De például a mongol scenariot még settlerben sem. A többi scenario megvan, de azok is csak settlerben. A Wonder-es sceanrio-t egyszer megpróbáltam Prince-ben, esélyem sem volt; utolsó pillanatban előttem húzta fel mindig a csodákat.

-
Kareszovics
addikt
Én multiban annyira nem vagyok otthon, Solo-ban is csak Prince nehézségig "bénáztam" fel magam.
Emlékeim szerint hiába próbálsz kihagyni Tech-eket, előbb utóbb mindenképp szükség lesz mindegyikre, főleg, ha szinte korunkig tolod a játékot. Mondjuk én általában mindig Culture Victoryra próbáltam menni.
-
Kareszovics
addikt
Valaki próbálta már megcsinálni a Viking Scenario-t Noman Civ-vel?
Na mert az valami borzalom. A másik három nemzettel igaz csak Settler fokozatban, de sima liba volt, leszámítva azt, hogy 60-65 kör tömény harc van. De ezek a Norman-ek... totálisan kiégtem az egésztől. Egyszerűen olyan gyengék az egységei (leszámítva a lovas lovagokat), mintha vajaskenyérrel dobálnám az ellenséges várakat/egységeket.
Londont képtelen voltam bevenni 30 kör után...
Meguntam kikapcsoltam.

-
Kareszovics
addikt
Játszani játszok vele, de csak Single. Amikor legutoljára barátokkal multiztunk katasztrófa volt az egész.
Egyébiránt csak az Achik végett tolom (tudom, ökör vagyok).

MOD: valami biztos lesz, mert az eddigi 176 Achi helyett 199 lesz a max, valószínűleg az új "vallás-rendszer" miatt.
-
Kareszovics
addikt
Teljesen a jogtiszta a cucc. De valami csak nem klappolt.
-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
Most már szinte biztos, hogy a Huge Map volt a bűnös. Toltam egy Tiny Mapot, folyamatso 2-3 órán keresztül még csak meg se röccent.
Ha már itt tartunk a játéknak mi a szűk keresztmetszete? Proci, RAM, VGA? Mind?

-
Kareszovics
addikt
Nekem most egy hasonló jelenségem volt, igaz nem kék halál.
Létezhet olyan, hogy csak a Huge méretű map megeszi a videókarit? Mert szépen kipróbáltam minden térkép mérete és az égegyadta világon semmi gond nem volt eddig a játékkal.
Tegnap elkezdtem egy Huge játékot és gyakorlatilag az első 50-60 kör után gyötrelem volt az egész:
- iszonyat sokat töltött
- szétesett kép
- szarul jelenített meg
- nem jelenített meg
- és fagyott, mint a disznó (csak a játék, Win7-re visszaengedett).Hasonló tapasztalat valakinek?
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Ha minden igaz ma meglesz az első diplomáciai győzelmem.

Duel Map, Gandhival nyomom Japán ellen. Igen jónak mondható a viszonyunk, főleg annak tekintetében, hogy eddig 3x mentettem ki Settlerjét a barbárok karmai közül.

További öröm számomra, hogy egy olyan Achievement lett meg, amire nem is számítottam, hogy ilyen hamar meglesz
:The Wonder Years - Build all the Wonders, across any number of playthroughs
-
Kareszovics
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Tegnap Last Minute nyertem meg egy Culture Victory-t.

Tetvedék amcsik nagy mosolyogva határnyitást kértek. Erre olyan 10-12 kör múlva az tűnt fel, hogy vagy 20 egység ballag be a területemre...

Kezdtem is fosni, mert gyakorlatilag "militari" szinten semmit sem fejlesztettem.
Aztán teljesen hihetetlen módon lekalapáltam Őket, egyből jött az igény a tűzszünetre.
Aztán csak megmakacsolták magukat és megint megtámadtak, de akkor már 20 körre voltam az utópia projekt végétől. Minden aranyat pénzzé csináltam, illetve katonai jellegű fejlesztéseket hajtottam végre... éééss pont akkor lett meg a projekt, amikor a Capitolomat fullosan körbevette az ellen. 
-
Kareszovics
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
"Kétszer nem nyerhetsz"

Kb ez a mondat volt az amire kíváncsi voltam. Ugyanis az összes dolgot úgy fejlesztettem, ahogy mondtad és l0f@szt se adott.

-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Közben haladtam elég rendesen a játékkal és felmerült bennem a kérdés:
- Cultural Victory feltételeket teljesítettem - nem adta meg
- Science Victory feltételeket teljesítettem - nem adta megEz most bug vagy mi?
Olyat tudok egyedül elképzelni, hogy előtte volt egy Domination Victroy és egy mapon, csak egyfajta Victoryt ad be?
-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
Na közben összeszedtem minden "szaktudásom" és rájöttem, hogy nem 3-4 egységgel kell egy városnak nekimenni, hanem vagy nyolccal és, ha város megfingatja, akkor sincs gond, mert belép helyére a "friss" egység.
-
Kareszovics
addikt
Valaki árulja már el legyen kedves, hogy ebben a nyomorult játékban a harcrendszer hogy működik?
Tutorialt csinálom, a kis bebarikádozott egységeket ugye simán ölöm 1-2 egységgel, de a város az kegyetlen. Egyszerűen nem elég, hogy az én egységem csökken, mert kilövi, hanem még az övé nő és ráadásul "bármennyi" egységet viszek oda az mind sz0pja...
Új hozzászólás Aktív témák

- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Semmi anyázás, semmi verekedés az egérrel, vagy klavóval. Ezért imádom. 
Mondjuk én is nézegettem az Achi-kat és bár imádom gyűjteni Őket, a BNW azért feladja a leckét ebből a szempontból. 

)"