Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Chuwi Hi10

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-23 19:50:21

LOGOUT.hu

CHUWI HI10 TABLET

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1751) Tityahome válasza mobilizmo (#1746) üzenetére


Tityahome
aktív tag

Volna kettő kérdésem!
Ha a cm13-at szeretném telepíteni a Remix helyett akkor nem kell e rootolnom a készüléket, mert azt nem látom a leírásban?
valamint...
A bios frissítése az kötelező e mert a leírásban azzal kezdtél?

(#1752) mobilizmo válasza Tityahome (#1751) üzenetére


mobilizmo
addikt

Az összefoglalót nem én írtam, én csak a __MÉLYVÍZ__ szekciót tettem bele. Hogy az összefoglaló többi része mennyire aktuális azt nem tudom, de most mivel én lettem a gazdi, majd átnézem és aktualizálom. Bios-t biztos nem kell frissíteni, én se csináltam most, bár emlékeim szerint amikor megvettem bő egy éve akkor megnéztem és talán frissítettem is.
Root-olást azért nem látod, mert a telepítéshez nincs rá szükség. Ahhoz csak a boot loader-t kell nyitni, hogy a custom recovery-t fel tudjuk rakni. Egyébként a cROM-ok jelentős része eleve root-olt, de nem mind. Bevallom őszintén ennél eddig még meg se néztem, hogy mi a helyzet.
Viszont most megnéztem a forrás oldalon és elvileg root-olt, csak engedélyezni kell.
"Q: I have no root, why? What is that hashtag on my status bar?
A: Settings -> Developer options -> Root access. Root management is now integrated as part of CM’s Privacy Guard and you can manage per app permissions under Settings -> Privacy -> Privacy Guard. You’ll have a persistent notification in the status bar when you’re running an app that uses root permissions."
Tehát a fejlesztői lehetőségeknél lehet engedélyezni és a Privacy-ba lehet kezelni az engedélyeket. Este megnézem ha nem felejtem el.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#1753) profit


profit
junior tag

Köszönöm az összefoglaló bővítését, az értékes leírásokat.

Máris átállítottam az sd kártya south kezelőjét PCI-ra. Az eredmény a Windows-nál érzékelhető azonnal. Azóta látja és kezeli a 64GB memóriakártyát. Ezer köszönet érte!

Sajnos az android azóta nem látja. Erre van megoldás?

A BIOS frissítéskor milyen verzióra frissül? Ezt azért n lenne jó tudni, hogy ne álljunk neki, ha esetleg amúgy is friss.

Mire vonatkozik a "BIOS frissítés
1. Formázd meg a kisebbik USB meghajtót FAT32-es fájlrendszerre"
sorban a kisebbik USB meghajtó?

Készítettem néhány fotót a HiBook Pro BIOS-áról állítgatás közben. Átküldöm szívesen, ha ez is érdekes lehet.

(#1754) mobilizmo


mobilizmo
addikt

Egy kis vélemény Phoenix OS-ről.
Nem hagyott nyugodni a dolog, kicsit utána néztem és kiderült van ARM-re is, többek között Nexus7 (2012)-re is. Véletlenül van egy nekem, nagyjából csak úgy játszásiból, pont a próbálgatásra, szóval fel is toltam rá. Nyilvánvalóan van különbség az X86 és az ARM verziók között, szóval nem 100%-osak a következtetéseim, de kiindulásnak talán jó lehet.
Az első ami nagyon nem tetszett, hogy a telepítéshez két módszert ajánlottak. Az egyébként tök egyszerű fastboot-ból telepítés helyett az ajánlott egy "egyklikkes root" program letöltése. Na ez egy teljesen kínai oldalra vezetett, nincs is más választható nyelv, ahogy a programban sincs. Igazából fogalmad sincs mit csinál a program illetve mit csinál az a gomb amit kiválasztasz.
Azért fastbootból feltettem néhány perc alatt. Újabb fekete pont, minden partíciót töröl, recovery-t is, azt minek, miért zavarja ha van fent egy TWRP?
Első indításkor lehet nyelvet választani, de csak az angol és a kínai közül.
Aránylag normális sebességgel működik, a felhasználói felület szépen kidolgozott, bár szerintem fura, hogy egy tableten desktop-szerű megjelenítés van. Van egy menü gomb és win10-szerűen jelennek meg a telepített appok. Apropó ezekből rögtön kapunk 5-6-ot ami kizárólag tyúklábbal kommunikál, van mai játék, van ami segédprogram, van amiről nem derül ki micsoda. Piros pont jár viszont azért, hogy ezek akadály nélkül eltávolíthatók, nem rendszer alkalmazásként vannak telepítve.
Beállításokban kutakodva, a nyelvi beállításoknál kiderül, van minden nyelv, magyar is, átállítom és szépen magyarul kommunikál, szinte mindenhol. Beállításokban van egy pont ami nem tudom mit csinál, próba. Erre jön az üzenet, most átvált android-ra. Hogy mi? És valóban jön is az 5.1 nyers android felület. Vagyis a kissé nagyképűen OS-nek nevezett Phoenix, gyakorlatilag egy szépen megcsinált skin, néhány előtelepített saját alkalmazással. A váltás vissza is működik. Ennél a pontnál nekem nagyjából el is dőlt, hogy akarom-e ezt a rendszert bárhol is használni. Persze még mindig lehetne érv, hogy x86-on az oldalon nagy betűkkel hirdeti, hogy android 7.1 alapon van a rendszer. Kisebb betűkkel viszont az is ott van, hogy "64bit based on Android 7.1/32bit based on Android 5.1.". Itt végleg el is dőlt, itt is csak 5.1-et kapunk.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#1755) profit válasza mobilizmo (#1754) üzenetére


profit
junior tag

A memóriakártya south kezelőjét tehát a Windows minden egyes elindításakor újra át kell állítani PCI-ra a BIOS-ban. Egyébként magától visszaáll.

Android indításkor az ACPI szerencsésebb?

(#1756) profit


profit
junior tag

Hiába látja mindenféleképpen, ha esik, ha fúj, a memóriakártyát, ha nem tudja értelmezni.

Lefagy a File Manager/Windows Explorer, és letöltött file menedzser sem tér magához.

Sokat kell várni, fél órát, mire értelmezi a kártyát.

(#1757) Necronom válasza mobilizmo (#1754) üzenetére


Necronom
senior tag

Nos akkor nem tuti, hogy szerencses, de miert a 32bit verzsot tetted fel?
Vagy csak az volt? Pc-re en a 64bit pakoltam, gond nelkul es jo volt..nem mondom, hogy hasznalhato is, mert gondok voltak persze.....pl a hang a boha uristenert nem ment ki, kizarolag analogon is hdmi-n
Nos ezek egyike sem kell, optika vagy coax kellett volna (van egy regebbi Denon erolkodom es kicsit sem akarom lecserelni csak azert, hogy hdmi legyen rajta)
Ezert esett le a pc-rol...Aztan gondoltam egyet, hogy felteszem egy laptopra egyeduli rendszerkent, de ugye szinten az x86 bibikbe botlottunk - media lejatszas nem tokeletes, Kodi cakkol, kocasodik, bar szerintem ez a 7.1 hibaja, x86 6os droiddal nem csinlja
Meg rendes Androidon sem amig az 6-os

No pont ezert (is)szeretnek a tabra 6os droidot, igazabol szamomra lenyegtelen, hogy az mar onnan frissul vagy sem...Amire kell arra mindig jo lesz - amig az kell :)
Egyedul a windowson filozok - most gyotrodom a lehetosek kozott amik elottem allnak
Szivok tovabb a windows irdatlan baromsagu frisseteseivel, ami folyamataban megeszi a tarhelyet - sajnalom, de barmivel is probalkozok 9Gb-nal nem maradt tobb free space most sem - egyetlen alkalmazas nincs fent mar, akkor meg minek :)
A masik kerdes, hogy eladom a tabot - felek nem kapnek erte annyit, hogy egy hasonlo adottsagu droidos tab kijojjon belole
A maradek pedig az, hogy marad a tab, win ledob rola es csak droid marad rajta, ami ugye megint csak x86 alapu ....
Kesz vagyok :)
Egy biztos, nem ez kell nekem :Y

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#1758) profit válasza Necronom (#1757) üzenetére


profit
junior tag

Egyébként miben jobb a 6.0 android,mint az 5.1 tableten?

Nálam windows frissítés után feljött egy buborék, és megkérdezte: Delete Old Windows Files?

Azt mondtam, igen, és van legalább 22GB szabadon.

(#1759) Necronom válasza profit (#1758) üzenetére


Necronom
senior tag

Media lejatszasban mindenkepp jobb
A Kodi vagy az SPMC normalisan megy rajta, mondanam meg a VLC is, de inkabb nem
Sajna a VLC szerintem brutal rosszra sikerult droidra - vagy a frissitesek rontottak rajta, ez nem tudom
Az ossze tobbi video lejatszo program szerintem gyerekjateknak minositheto, nem szolnak rajta DD, DTS es egyeb hangok, ill ezt ki sem tudja kuldeni meg HDMI-n keresztul sem..Persze ha teszek fel valami kodek pakk szeruseget, akkor elofordul hogy mukodnek, de ezt megunvan ott a Kodi es kesz

Aztan - ezt mondjuk nem ertem 100% - de ugye a 6ostol lehet(ne) csak memokartyaval belso memonak applikalni egy tf kartyat vagy barmi megfelelo sebessegu usb eszkozt
Ez azert erdekes, mert nalam alapbol felajanlotta, amikor beraktam
Ez meg azert jo, mert az appok tudnak ra teljes egeszeben ratelepedni, nem csak egy reszuk - amit ugye nekunk kell megmondani - ebben is latok kicsi bibit, mert osszevissza csinalja, vannap appokitt is meg ott is, de nem tudom neki megmondani, hogy konkret en hova akarom, hogy tegye

Igy hirtelen ennyit tudok

A win nalam is letoroli, de akkor is csak 9.2Gb marad
a legutobbi frissitesrol mar irtam, ami a 1709?? lett volna 10Gb kellett volna nekijje
Akkor alltam neki azoknak a progiknak, amivel helyet lehet csinalni
epphogy sikerult kicsikarni belole ugy, hogy minden appot uninstall
Felment, 2 orat kuszkodott, majd elindult es minden egyes mozdulatomba belehalt, vagy restart, vagy egyszeruen lekapcsolt - meg a toltot is benne hagytam, mert hatha
Nagy nehezen visszater elozo verzson, azota ott all hasznalatlan a win, 0db appal es 9.2Gb szabad hellyel

[ Szerkesztve ]

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#1760) 11agembelag


11agembelag
csendes tag

Sziasztok! Nálam elkezdett a bekapcsológomb furcsak dolgokat művelni, valakinek van javításra ötlete? Valószínűleg beragad, ezért random feldobja a win a shutdown screen-t, és a bekapcsolás//felkeltés is nehézkes, meg persze kicsit használhatatlan a cucc... A dokkom is megadta magát, nem tudom van-e értelme szórakoznom az egésszel...

GG

(#1761) profit válasza Necronom (#1759) üzenetére


profit
junior tag

Mx player a legjobb média lejátszó Androidra. Ingyenes Playből.
Néhány ritka AVI-n nem ad hangot, és ogg-ot nem játszik le. Minden mást igen. Azokra ott a Halo player, szintén ingyenes Playből. Bluetooth eszközökkel távolról is irányítható.

A kettő együtt 100% tökély.

A VLC mindig nyögvenyelős volt, sose volt jó.

Soha nem integrálnék memóriakártyát. Szépen tárolja a fájljaimat, ne integráljon.

Ezek alapján elégnek tűnik az 5.1. A 6.0 rontott a wifi egyszerű kezelésén is. Az újabb android verziók sem mennek a mennybe.

Az Android 5.1 jó volt. Emiatt rosszul érezned magad az életben, felvállalni a telepítés rizikóját egy ilyen érzékeny gépnél szerintem aránytalan kockázat, semmi nyereséggel. Igazság szerint Jelly Bean óta nem az android verzióin csüngök. Azóta teszik a dolgukat a gépek, és userként nem kellett semmin meghökkennem. Ha meglesz a 6.0, akkor is sokan tízezer hozzászóláson át sírnak-rínak az új kekszért, nyilván tele a bankszámlájuk, és nincs nagyobb problémájuk.

Minden modellnél léteznek verzió korlátok. Az 5.1-gyel jól jártunk, -ezz semminek sem lesz szűk keresztmetszete.

Valaki a Windows 8/10 különbség miatt is vonyít. Pedig felhasználóként tökmindegy.

Biztosan rájössz majd, mi okozza a tárhely bibit. Kívánom, hogy oldódjon meg, bár 64GB memória kártyával nem sokmindent tárolok a gépen, csak amit feltétlenül muszáj a memkártya döcögése miatt. Máskülönben semmit, de semmit nem tartanék rajta. Nálam a 22GB szabad.

A PCI-ról volt még kérdésem pár sorral lejjebb.

[ Szerkesztve ]

(#1762) profit válasza 11agembelag (#1760) üzenetére


profit
junior tag

A kis elem ikonon a tálcán lépj be a Power beállításokra, ott tovább a részletes és haladó linkekre. Végül egy kocka ablakban pluszjelekkel lenyithatod a Power button beállításait, és ott állítsd mindkettőt Do nothingra.

Így csak bekapcsolás lesz a szerepe, és felébresztés windows alatt. Android alatt marad minden, ahogy kell.

(#1763) mobilizmo válasza profit (#1761) üzenetére


mobilizmo
addikt

Android-al kapcsolatban nem teljesen értünk egyet. Az 5.1 valóban egy igen jól sikerült verzió, de szerintem minden verzióval lépnek kicsit előre. Persze azzal, hogy jobb a memória kezelés, erőforrás felhasználás (ebben szerintem sokat fejlődtek, a még KK-val kapott Moto G (falcon)-at teljesen normálisan tudnám használni Nougat-al) önmagában nem elég az új verziók eladásához. Ki kell találni parasztvakításra való új funkciókat (pl. képernyő megosztás), amik most leginkább senkinek nem kellenek, bár azt gondolom ezek egy része inkább a jövőnek szól. Amiben még fejlődtek (és ez kellett is nagyon, hogy legyen esélyük a munka piacra belépni) az a biztonság, az Android security patch level-ek bevezetése. És megmondom őszintén ez nekem magánemberként is nagyon hiányzik a régebbi verziókból. Ami óriási hiányossága a rendszernek az az adatmentés. Az hogy a gyártókra van bízva, megoldják-e, hogy a régi készülékről át tudsz-e költözni az újra, szerintem elég nonszensz. Vagy veszel ugye elég drágán egy appot és még root-olnod is kell a készülékeket, hogy működjön.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#1764) Tityahome válasza mobilizmo (#1754) üzenetére


Tityahome
aktív tag

Tegnap este sikeresen fel raktam a leírásod segítségével a cm13-at! Köszönöm szépen! :)
Volt egy-két dolog mikor pillanatra megtorpantam de egy kicsi odafigyeléssel simán lehet a leírással boldogulni!

Kicsit sajnálom a Remixet mert alapjaiban nekem tetszett az a rendszer de 10-12% akkut evett egy éjszaka alatt úgy hogy minden ki volt kapcsolva és repülőgépes üzemmódban volt. Ezzel szemben a cm13 3%-ot evett és még nem is volt repülőgépes üzemmódban!

[ Szerkesztve ]

(#1765) mobilizmo válasza Tityahome (#1764) üzenetére


mobilizmo
addikt

Örülök, hogy sikerült. Légy szíves írd meg, hol voltak azok a részek, ahol és amiért elbizonytalanodtál. Megpróbálnék javítani rajtuk.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#1766) profit válasza Tityahome (#1764) üzenetére


profit
junior tag

A CM13-at Windows mellé raktad fel?

A TWRP - Lineage leírás alapján, vagy melyik leírás alapján tetted fel?

A memóriakártyát tökéletesen kezeli, illetve a gyári állapotban tökéletesen kezelte a géped?

(#1767) Necronom válasza profit (#1761) üzenetére


Necronom
senior tag

Nalam pl az MX Player egyetlen DD, DTS vagy barmi AC3-as alapu hangkodeku filmben sem ad hangot csak ugy magatol...Nalam ezert (is) kerult c vaganyra
Raadaskent piszkosul kockasodnak a videok, a nagyfelboantasuak meg rosszabbak
Ertem en, hogy "katt katt es jatszik" de ez nalam nem elegseges :)
Pontosan errol irtam, hogy semmi kedvem x db lejatszot hasznalni - kulon erre, meg arra amit ez nem jatszik
Ezert jo a Kodi...de ugye ez itt most offos, szoval be is fejezem :)

Az, hogy 5.1 tenyleg jo, az siman alairom en is, 6oshoz volt (van) szerencsem egyeb mas kutyun es igazbol jobbnak tartom, pont mert nekem hasznalhatobb

Koszonom szepen en is remelem hogy meg fog oldodni a win dolog, hidd el jomagam sem tarolok rajta semmit sem, mindosszesen az Excelt, neha Worldot hasznaltam, es a CorelDraw volt fent - ezekre volt szuksegem melora, ill egy rc autoversenyre szant idomero program, ami joszerivel 10Mb osszesen
De most semmi se nincs rajta, ezert gondolkoztam a teljes ujratelepitesen - hetvegen neki is allok :)

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#1768) profit válasza Necronom (#1767) üzenetére


profit
junior tag

Engem is érdekelne egy teljes újratelepítés. Leírhatnád lépésről lépésre, hogy csinálod. Neked bizonyára már van tapasztalatod.

Az összefoglalóból a v300, v400 nem tölthető le az adott linkeken. Ha jól értem, épp ezekre lenne szükség.

[ Szerkesztve ]

(#1769) Necronom válasza profit (#1768) üzenetére


Necronom
senior tag

Dehogy is van, csak mezei felhasznalo vagyok
Sajna windowson es pc-n felnott ember vagyok es csak az utobbi par evben kerultem ossze ezekkel a technikakkal - de mara mar annyira nincsen szuksegem a pc-re hogy foggal korommel kuszkodok ellene :)
es nem latom a kiutat es ha van is azok csak nagy kompromisszumokkal erhetok el

Joszerivel en magam sem tudom, hogy mire volna szuksegem

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#1770) mobilizmo


mobilizmo
addikt

Sziasztok!

Azért dolgoztam és raktam be az összefoglalóba a twrp, lineage os és a gyári rom telepítéséről szóló leírást, hogy elolvassátok. Se kedvem, se időm nincs 100x válaszolni ugyanarra a kérdésre privát üzenetben. Természetesen ha valami nem tiszta a leírás alapján kérdezzetek, szívesen segítek esetleg a leírást is módosítom, hogy érthetőbb legyen. De ezt is itt tegyétek, ne privát üzenetben. Mert így azok akik esetleg előbb olvasnak aztán kérdeznek megtalálhatják kérdésükre a választ.
És még egyszer az összefoglalóban csak a MÉLYVÍZ részt írtam én a többihez nincs közöm és nem is tudom mennyire fedi a valóságot, a link miért nem jó, stb...
Nyilván át fogom majd ezt is rágni és aktualizálom, de ehhez idő kell, főleg hogy a chuwi fórum elég akadozva működik.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#1771) Tityahome válasza mobilizmo (#1765) üzenetére


Tityahome
aktív tag

Apróságok de ha szeretnéd leírom!

- A bootloader nyitásnál van olyan írva a fejlesztői lehetőségekbe, hogy ,,android hibakeresés" az igazából ,,usb hibakeresés".

- A ,,dm-verity-check" nevű fájlt én be tenném az elejére a letöltésekhez, mert először kereste hogy mi is ez a dm-verity-check? :)

-Az ADB sideload belépésnél oda írnám, hogy ebbe mikor betöltünk ne lepődjön meg az ember hogy a folyamat jelző csík folyamatosan töltést mutat míg dolgozunk benne, mert vártam, hogy mikor lép be mire rájöttem hogy ez most van akcióban! :)

-A ,,<Törlés> -> <Speciális törlés> Rendszer és" résznél oda lehetne írni hogy vissza kell lépni a ,,<Törlés> -> <Adatok formázása>" rész eléréséhez, mert kerestem hogy a speciális törlés részben ez hol van.

-Ennél a résznél, hogy : ,,De semmi gond, ahogy már megismertük, az ADB sideload-al toljuk fel a LineAge OS-t (lineage-13.0-20171020-UNOFFICIAL-KonstaKANG-chuwi_vi10plus.zip)." Én a parancssort pontosan oda írnám mert kerestem, hogy ezt hogyan is kell csinálni!

-A patch résznél nem volt világos hogy a készülékünknek megfelelő verzió az melyik is mivel a cm romok is ide vannak bezsúfolva!

-Ennél a résznél, hogy : ,,Újraindítás előtt még csináljunk egy Wipe cache / Dalvik cache-t és lehet újra indítani." nem volt olyan hogy ,,wipe cache/ dalvik cache" csak olyan hogy ,,cache dallvik" talán de még valami utána volt írva ha jól emlékszem.

Hirtelen ezek jutottak eszembe amik szerintem egy laikus embernek nem biztos hogy teljesen világosak. ...Főleg ha valaki még nem használt főzött ROM-okat! :K

(#1772) Tityahome válasza profit (#1766) üzenetére


Tityahome
aktív tag

Igen...a Windows mellé raktam fel mert nekem még a remix os volt fent!

Az összefoglalóban ha lenyitod van egy olyan rész amit mobilizmo fórumtársunknak köszönhetünk, hogy ,,MÉLYVÍZ"! Ott minden le van írva...Én az alapján csináltam.

Igen...kezeli az sd kártyát mind a két rendszer de nekem előtte sem volt vele probléma.
Esetleg másik kártyával vagy azzal hogy egy picit megpróbálod egy pillanatra bentebb nyomni a kártyát nem próbálkoztál? Lehet valami kontakt hiba. Bááár! Ha az egyik rendszer látja a másik nem akkor kicsi az esélye!
Ugye FAT32-re van formázva a kártya?

[ Szerkesztve ]

(#1773) profit


profit
junior tag

Csak annyi hírem van, hogy a problematikus memória kártya olvasás miatt lehet, hogy visszaveszik a teljes gépünket. Levásárolhatjuk az árát. A hibás mágneses billentyűzet árát megegyezés szerint visszatérítik. Csereterméket kértünk, de különös módon elzárkóztak tőle. Valószínűleg gyakori az ilyen hiba, gyenge minőségű az egész széria, és minek küldjenek bármit, ha eleve a gép sem jó.

Még szívesen újratelepíteném kísérletképpen, de nem igazodok ki egy olyan leíráson, mely mindent "az ismert módon" végeztet.

A memóriakártya eleinte tökéletesen olvasta a 128GB-t is. Aztán már a 16GB-t sem akarta. Több memóriakártya van itthon, mindenki hozta a sajátját. Ettől kiakadt a gép. A csatlakozás rendben lenne, csilingel, de nem mutatja. Az Android minden harmadik újra indításnál felismeri, de nem feltétlen játszik végig egy másfél órás filmet róla.
A Windows a BIOS-ban tett south bridge módosítás után mindig látja a menüben, de a tartalmát megjeleníteni egyre inkább képtelen, és l lefagyasztja az egész gépet. Hozzászólásokban lejjebb azért látok előfordulni hasonló problémát.

Esetleg ha valaki megdobna az ügyes szervizes elérhetőségével, megnézetném vele, mielőtt dobom az egész márkát.

[ Szerkesztve ]

(#1774) mobilizmo válasza profit (#1773) üzenetére


mobilizmo
addikt

"Még szívesen újratelepíteném kísérletképpen, de nem igazodok ki egy olyan leíráson, mely mindent "az ismert módon" végeztet."

Szerintem szövegértési problémáid vannak. Az "ahogy már megismertük" egyszer van leírva, utána még egyszer szerepel a "szokásosan telepítjük". Mindez úgy, hogy felette 10 sorral van leírva az adb sideload, amire hivatkoztam.
Tudod ez egy fórum, ahol önzetlenül segítünk egymásnak, de a kacsát nem fogjuk a szádba tenni. Én a szabadidőmben megcsináltam a leírást (nem mellesleg ezért újra meg kellett csinálnom amit leírtam), de neked is dolgoznod kellene vele. Figyelmesen el kellene olvasni, meg kellene próbálni megérteni.Esetleg ha nem megy, akkor kérdezni. Viszont úgy hogy nem csinálsz semmit, a "fikázásra" köszönjük szépen, de nem tartunk igényt.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#1775) Tityahome válasza profit (#1773) üzenetére


Tityahome
aktív tag

Nem gondolom, hogy a legjobb megoldás az, hogy más munkáját, aki segíteni akar több embernek is ilyen módon kellene illetned.
Az hogy ,,ismert módon" van írva még nem azt jelenti, hogy előtte nem volt róla szó. Én is a leírás alapján csináltam meg és simán el lehet boldogulni egy kicsi odafigyeléssel.
Amit tettem javaslatot a leírás javítására az pontosan azért volt, hogy a teljesen laikus embereknek is egyértelmű legyen a dolog. Ettől függetlenül ha annyira akarnád csinálni akkor már az első leírásból is sikerülne amennyiben úgy gondolod, hogy tudsz szöveget értelmezni.

(#1776) profit


profit
junior tag

Relax...

A munka értéke az, ha használható, pontos, ha támaszkodni lehet rá. Nem akkor, ha sok időt töltöttél vele, de azért a sűrű erdőben landolnak az olvasók. Persze a kommunizmusban még órabérben dolgoztak, de meg is volt az eredménye. A kérdéseket bunkó stílusban rázod le ("egy részére már válaszoltam", "szövegértési problémáid vannak"). Sztárolod magad, mert már telepítettél főzött rom-ot. Mindenki másnak kuss a neve. Ez azért nem egészen a segitségnyújtás hullámhossza.

Meglehet, hogy nem vagyok profi az android telepítésben. Nem is akarok az lenni. Mindössze vettem egy ígéretes paraméterekkel rendelkező, silány minőségű, nevetséges etikai szinten előállított terméket, ahhoz képest nem olcsón. Nem kötelez semmi, hogy ezt én javítsam ki. De ha van használható útmutató, akkor elegendő programozói tudással rendelkezem ahhoz, hogy vállaljam a kísérletet. A gép problémája természetesen nem az én saram. A leírás hiányosságait, a kérdéseket emelkedettebb módon kellene fogadnod. Nyilván lesznek még kérdések másoktól is. Annyira azért nem kellene meglepdni.

Mégiscsak ciki lenne, ha téglásított, garanciavesztett masinák születnének az írásod nyomdokán.

[ Szerkesztve ]

(#1777) Necronom válasza profit (#1776) üzenetére


Necronom
senior tag

Szerintem elorebb lennenk, ha leirnad mi az ami nem vilagos
Nekem se minden 100as, de ugy erzem, hogy a cikk iroja megiscsak tett bele munkat es egy bizonyos szintet megkovetel ennek a dolognak az elkeszitese
En ezt mondjuk kihivasnak veszem
Ilyen dologgal siman talalkozhatunk masutt is, hiszen vannak olyan szamtech muveletek, amik bizonyis ismerettseggel rendelkezo usereknek keszul, feltetelezve azt, hogy nekik keszult, igy olyen az iras hangvetele is
Ezzel egyertelmuen ki vannak zarva az alap userek, hiszen nekik eleve nem erdemes belekezdjenek, mert mindenkepp tobb lesz a kerdes, mit a valasz
Ez NEM lehuzas, remelem nem erted felre...de vannak ilyen dolgok, amikhez szuksegesek bizonyos alapnal tobb ismeretek

Javallom, hogy kerj segitseget a telepiteshez, vagy kerdezz itt konkretumokat, hatha osszehozzuk :)
Csak pozitvan!

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#1778) mobilizmo válasza profit (#1776) üzenetére


mobilizmo
addikt

Én teljesen emelkedett módon fogadom az építő jellegű kritikát, lásd 1765 számú hozzászólást. Semmilyen sztárolás nincs a részemről magam felé. Szerintem alapvető problémáid vannak azzal egyszerű udvariassági dolgokkal kapcsolatban, meg azzal is hogy működik egy fórum. Esetleg kicsit olvasni kellene mielőtt az gondolod, hogy az egész társaság itt a topikban csak a te problémáidért létezik egyáltalán.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#1779) mobilizmo válasza Necronom (#1777) üzenetére


mobilizmo
addikt

Annyit azért megjegyeznék, hogy normálisan mondjuk az xda-n 10 sorral intézik el ezt a leírást a twrp és a rom telepítéséről. Kimondottan kezdőknek próbáltam leírni, hogy kell csinálni, azért is van benne sok képernyő mentés.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#1780) profit válasza mobilizmo (#1779) üzenetére


profit
junior tag

Pont most indítom.

(#1781) Tityahome válasza profit (#1776) üzenetére


Tityahome
aktív tag

Nem kell ezt túl ragozni! Ez nem egy kötelező dolog!!! Kaptunk egy "kis" segítséget ami alapján mindenki eldönti, hogy bele vág e vagy nem a telepítésbe.

Ennyi...

Lehet keveset fórumozol, de hidd el nekem... Ezt mindenhol meg szokták köszönni!

[ Szerkesztve ]

(#1782) direwolf válasza profit (#1776) üzenetére


direwolf
őstag

"A munka értéke az, ha használható, pontos, ha támaszkodni lehet rá. Nem akkor, ha sok időt töltöttél vele"

Pont itt kellett volna megállnod, és elgondolkodni azon, hogy a munka mit is jelent pontosan. Mert számomra pl. azt amiért pénzt kapok. A többi az hobbi és szórakozás. Örülj neki, hogy más szabadidejéből kaptál annyit, amiből akár meg is tudtad volna magadnak oldani, ha nem várod el, hogy kinyalják a hátsódat egy robotnak is megfelelő leírással. Veled vannak a problémák udvariassági téren azt hiszem... :W

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#1783) viktorhu válasza profit (#1776) üzenetére


viktorhu
veterán

Ez milyen gonosz volt :( Itt nem egy szolgáltatást vásároltál, hanem valakinek az önzetlen segítségét szólod le, csak mert nem érted. Nem köteles semmilyen útmutatást adni Neked, az sem érdekel senkit, hogy megpróbálod-e a dolgot, vagy akár a kukában landol a tableted, ez mind a te dolgod. Ha kérdésed van, szívesen segítünk, amit tudunk, de számon kérni semmilyen alapod nincsen.

Szerk: ha már munkáról beszélsz, Te döntöd el, hogy hajlandó vagy-e munkát invesztálni az eszközödbe, de hogy mástól várd el, hogy helyetted dolgozzon, az elég érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#1784) senki11


senki11
aktív tag

Érdeklődni szeretnék, hogy próbált-e valaki 5ghz-es wifihez csatlakozni? Tervezek venni egy új routert. De csak akkor ruháznék be ha ez megoldaná a wifi-bluetooth interferencia problémát. 5ghz-en menne a wifi, és a 2,4ghz maradna a bluetooth-nak. Próbált valaki hasonlót? Elég zavaró, hogy a bekapcsolt bluetooth hazavágja a wifit. Persze nem csak ezen az eszközön hanem más cuccokon is. A laptopom sem tud mit kezdeni a kettővel egyszerre.

(#1785) Necronom válasza senki11 (#1784) üzenetére


Necronom
senior tag

5Ghz csak akkor, ha dual bandos, azaz tud menni 2.4Ghz-n is a router
Amugy probaltal mar masik csatornakat a routeren?
Nem szokott osszeakadni a BT meg a WiFi

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#1786) direwolf válasza senki11 (#1784) üzenetére


direwolf
őstag

A Chuwi Hi10pro wifi modulja nem tudja az 5GHz-et.

szerk.: a BT nem zavarja a wifit. Legalábbis elméletben. A BT szabványban kb. az 1.2 óta benne van a wifi interferencia védelem.

[ Szerkesztve ]

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#1787) senki11 válasza Necronom (#1785) üzenetére


senki11
aktív tag

Köszi mindkettőtök válaszát! Most nem vagyok otthon, de este megpiszkálom a router beállítását. Nem próbáltam más csatornát, de ha a laptopomon be van kapcsolva a bt akkor a net behal. Ugyan ez van a tablettel is. Így sajnos csak porfogó a bt billentyű meg a hangfal, a füles meg stb. :(

(#1788) Donki Hóte válasza profit (#1773) üzenetére


Donki Hóte
veterán

a problematikus memória kártya olvasás miatt lehet, hogy visszaveszik a teljes gépünket. Levásárolhatjuk az árát.

Az lesz a legjobb megoldás, ha az árából veszel egy másmilyen tabletet. Neked is, meg nekünk is :R

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#1789) profit válasza Donki Hóte (#1788) üzenetére


profit
junior tag

Az újratelepítéshez - mert idáig :K már eljutottam - Hibook specifikus fájlok kellenek. A Hi10 csak félmegoldás.

Amúgy igazad van, súlyosan bele kell kötni abba, hogy kifogásoltam "az ismert módon" történő telepítést. Tényleg kerékbetörés jár érte. A seggnyalással szerencsére nincsen gond, nyugodtan folytasd.

[ Szerkesztve ]

(#1790) Necronom válasza profit (#1789) üzenetére


Necronom
senior tag

Ne maaaa skacok, komolyan errol szoljon a topik?
Nekem is HiBook van .. nekem jo a leiras - de en is azon gondolkozom, hogy egytalan kell-e nekem ez a gep
Nem azert mert nem jo ugy, ahogy van, nem a gep hibaja az, ami nekem nem jo
Jomagam sem kivanom el azt, hogy masok oldjak meg az egyeni szoc problemamat, mert ha igy lenne, akkor elmennek egy jo szervizeshez, azt fizetnek a munkajaert
De en tanulni akarok, mert nem szeretnek tobb alkalommal is fizetni masoknak :)
No ennyi volt az off

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#1791) viktorhu válasza profit (#1789) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem lehetne ezt a vonalat törölni? Most már tényleg gusztustalan, és nem illik egyáltalán a fórum hangvételéhez.

(#1792) mobilizmo


mobilizmo
addikt

Köszönöm azok fáradozását akik engem próbáltak igazolni, de nincs szükségem rá. A másik oldal meg feleslegesen próbálja magyarázni a bizonyítványát. A legjobb az lenne ha mindenki túltenné magát ezen a pitiáner ügyön és értékes információkkal "szemetelné" tele a topikot.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#1793) Tityahome válasza Necronom (#1790) üzenetére


Tityahome
aktív tag

Csak kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy mi az amit nem tudsz megoldani vagy működtetni ezen a tableten? Mármint ami miatt arra jutottál hogy nincs rá szükséged!

(#1794) direwolf válasza Tityahome (#1793) üzenetére


direwolf
őstag

Neki is az a baja, mint nekem, hogy borzasztó kevés a 64Gb két oprendszernek. Necronomnak a Windowsal van baja, nekem az Androiddal. És általában mindenkinek az SD kártya olvasással. Ha a fenti kettőből valamelyik orvosolható lenne (vagy a belső mem 128Gb, vagy az SD olvasó normális működésű) nem lenne különösebb gond. Így viszont preferencia szerint előbb-utóbb mindenki el fog jutni oda, hogy valamelyik oprendszer a kukában végzi. Nálam a Windows ment a lecsóba, és maradt Android only a teljes 64Gb belső tárhelyen.

[ Szerkesztve ]

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#1795) Necronom válasza direwolf (#1794) üzenetére


Necronom
senior tag

Pontosan :)
Azert is szeretnek mindent atpakolni, atparticionalni, Androidnak meg kevesebb helyet hagyni, amde azt pedig memo kartyaval boviteni belso tarhelytkent - ez lenne a terv
Vagy pedig csak az Android marad nalam is - alternativa, hogy eladom es veszek egy masik droidos gepet, de felek, hogy ilyen combos gepet nem kapok ennek az araert

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#1796) Tityahome válasza Necronom (#1795) üzenetére


Tityahome
aktív tag

Én a droidot használom többet a gépen de kíváncsiságból meglestem a windows alatt mennyi a szabad hely. Nem sok minden van telepítve windows alatt és kb 20gb szabad helyem van. Plusz egy sd kártyám. Nem értem hogy ti miket telepítetek a gépre amire ez nem elég?

(#1797) direwolf válasza Tityahome (#1796) üzenetére


direwolf
őstag

A Windowson én kordában tudtam tartani a tárhelyet, csak az SD kártya olvasó szarakodik, így alkalmazásokat telepíteni elég necces. Androidon 8-10 giga van alapból ami viszont borzasztó kevés. Pillanatok alatt megeszik a frissítések és pár nagyobb játék. SD-re meg ez a droid verzió nem tud átrakni programot. Bár Necronom kolléga azt állítja neki sikerült integrálnia az SD-t belső memóriához, ez ellentmond az összes leírásnak, és amúgy is a fenti okok miatt nem is szeretném. Így lett Android only a tablet...

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#1798) profit válasza direwolf (#1794) üzenetére


profit
junior tag

Ha ennyire általános a memóriakártya probléma, nem valószínű, hogy egy sima újratelepítés megoldja.

Valami miatt az elején a kicsi és nagy kártyákat jól fogadta a gép. Aztán elromlott. Kíváncsi lennék ennek a hátterére. Mit spórolt ki a Chuwi, miért muzsikál ilyen gyengén ez a rész.

Vajon a sok hasonló gép között fajtafüggő vagy szériafüggő is a jelenség?

(#1799) Necronom válasza Tityahome (#1796) üzenetére


Necronom
senior tag

Nekem akkor volt ennyi, amikor kezbe vettem eloszor
Semmi sincs fent, csupan a frissitesei
Semmilyen tarhelyfelszabaditoval nem tudom megoldani hogy 9gb-nal tobb legyen jelenleg

De mint irtam ez nem a tab hibaja, viszont teny, hogy nagyobb hattertarral ez orvosolhato lenne
Manapsag azert 128Gb nem nagy cucc egy windowsos masinanak, vagy pedig orokre vasalva wint kellett volna rapakolni vagy bovitesi lehetoseget.....vagy valami..vagy megy valahova :)

(#1798) profit

Nalam, meg nem volt kartyaolvaso hiba eddig...koppkopp

[ Szerkesztve ]

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#1800) profit válasza Necronom (#1799) üzenetére


profit
junior tag

Erase Disk-et még nem próbáltál? (Majd újrarakni az általad választott, esetleg kettős rendszert.)

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Chuwi Hi10
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.