Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

Sziasztok!

Vettem egy olcsó használt Acer Chromebox CXI3-at, mert kíváncsi voltam, hogy milyen a Chrome OS - vonzott az Android-os alkalmazások használata, az elvileg egyszerűség, stb.
    Nem gyenge a vas, i7-8565u proci és 8GB memória (gondolom egy modult már kimentettek belőle, mert elvileg az i7 procis változat 16GB-al készült, de mindegy ;-) , 120GB-os SSD.

De az első teszten megbukott sajnos egyelőre, mégpedig a 4k videók lejátszásán, holott elvileg tudnia kellene... Próbáltam VLC-vel és még egy progival (nem emlékszem a nevére, a Play-en jó értékelései voltak) , NAS-ról samba és dlna megosztásról, de nagyon akadoznak. A VLC-vel nézhetetlen, gyakorlatilag többet áll a videó, mint megy, a másik progival meg csak nagyon zavaróan akadozik :-(
    Böngészőben a Youtube 4k felbontásban szintén nem túl meggyőző, és akkor még finoman fogalmaztam.

A monitorom 4k felbontású, és 175%-ra skálázva használom - de próbáltam 100%-on is, akkor is akadozik.

Van valakinek ötlete? Működhet egyáltalán legalább elméletileg a lejátszás ;-) , vagy felejtsem el? A hardver szerintem elég kellene, hogy legyen hozzá, a rendszer a legfrissebb, minden program a legfrissebb.

Előre is köszönöm, üdv: Vasti

Új hozzászólás Aktív témák