Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Garry84: Sumák aprós?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
RadeonHD? Az ARCH-os dolog, itt a 4670-he a Catalyst Legacy drivert kellene használnod, mert csak x időnként ad ki az AMD friss drivert az 5xxx-es széria előtti kártyákhoz.
Am. én is szívtam már meg, mikor furcsát kérdezett a pacman, pedig csak el kellett volna olvasni a news-ban, hogy mi van. Van egy haverom, az meg véletlen sem olvasná el az ilyesmit, csak nyomja neki amit éppen gondol.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy tippem van, amikor bootolsz a lemezről, ott válaszd ki a "haladó" vagy valami hasonló nevű opciót, ott meg tudod adni a megfelelő felbontást, olyankor a nyílt driverrel fog elindulni. Jártam úgy régebbi kártyával már, hogy csak ebben az opcióban működött, a többiben nem.
Am. én is az utolsó kiadással próbálkoznék.
Jah, most jutott eszembe, ha a nem induló rendszer partícióját felcsatolod a live rendszer alatt, akkor meg tudod nézni a kern.log-ot, hogy mi történik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Meg kellene írnod a fejlesztőknek ezeket a dolgokat. Én felraktam most az X64-es Claire iso-t, frissítettem is azóta, de semmi probléma nem merült fel, minden tökéletesen megy nálam.
A boot alatti "cheklistet" nem tudod kimerevíteni (ezt a fejlesztők írták nekem), csak utólag a var/log könyvtárban a kern.log fájlt olvasva tudod megtalálni, hogy mivel volt a bibi a boot alatt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem tudom mi lesz az appset helyet. Egyelőre legegyszerűbb a webes csomag adatbázisban keresni, majd pacman, vagy ccr-el telepíteni a csomagokat, az appset is csak egy pacman frontend volt. Itt írtam ennek a menetét, nagyon egyszerű: [link]
Hízó ramot nem tapasztaltam eddig, a decemberi verziót telepítettem, azóta csak frissítgetem. Proci használat is beáll a nulla közelébe, amint abbahagyta a betöltést boot után.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- GeForce GTX 1650 (OEM HP) - külső tápot nem igényel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 94% Akkumulátor
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest