- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trepee
csendes tag
Hol is kezdjem.
Tényleg köszönöm a sok segítséget.
Istenigazából, mivel mint írtam baromira nem értek a linuxhoz, valamikor Debiannal foglalkoztam kicsit/tényleg kicsit/, ezért a nagios oldalán turkáltam. Találtam is egy videót, ami lépésről lépésre mutatja mit is kell csinálni.
CentOS6.5 re telepíti a kislány a videóban a nagit, az oldalukról leszedett "telepítővel".
Kb. ezt próbáltam másolni, mikor jött az epel tárolos probléma, ami miatt elkezdtem itt nálatok kérdezősködni.Gondolom a "hogyan telepítsük a nagiost" videó készítői 1-2 lépést kihagytak a videóból ami miatt nekem nem sikerült a látottakat másolva feltelepítenem a programot. / a videón szerintem amikor lefuttatják a ./fullinstall-t akkor csak ellenőriz a telepítő, mert már alapból fent van a nagios a rendszerükön./
Mi a nagios?
A nagios egy hálózatot figyelő rendszer, ami képes szinte mindent monitorozni (amilyen plugint az ember feltesz rá, ill. ír hozzá), és ami miatt mi szeretnénk telepíteni, hogy képes a beállításoknak megfelelően azonnal értesíteni (vagy akár előre beállított programokat futtatni), ha valami leáll, nem működik kikacsol stb...
Személy szerint Én a rendszerünk kritikus pontjait szeretném monitorozni,/és értesítést kérni/, hogy ne a felhasználóktól tudjam már meg ha valami nem működik a hálózatban. Kb. az 1 hete már nem működik e-maileknek szeretnék elébe menni. De ha valaki nagyon lelkes, a kliens gépekre kitelepített agentekkel akár még azt is monitorozhatja, hogy a felhasználó gépének mennyi a memóriája, vagy mennyire gyilkolja a processzorát, mennyi a szabad területe a merevlemezem, vagy amit csak akarunk.
Figyeltetni lehet a hálózatot, portokat, eszközöket.
És igen, fizetős a program, amit ha beválik ki is fizet a cég.A linket amit megadtál elolvastam. Nagyon jó, így már sok mindent értek, ami eddig nem volt világos.
Lefuttattam a yum install nagios-t. Szépen fel is települt. Viszont ismét teljesne más végeredményt kaptam mint a videón. pl. a web interface felületet nem láttam települni, így megint csak nem fogom tudni használni a programot.A videón a nagiso xi ki is írja a webes ip-jét amin keresztül be tudnék lépni, megnézem az oldalukat, hogy hátha írnak valamit erről, hogy melyik csomagot kéne ehhez telepítenem.
Ja.. a repóból kilistáztam a nagios* gal, hogy mi van, sajnos annyit talál, hogy kezelhetetlenen, mivel külön kilistázza az összes plugint, ami eszméletlen mennyiség.
De legalább a nagios fent van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest