Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Necc

addikt

A procituning NEM csak a procitól függ! a legeslegnagyobb mértékben az alaplaptól függ, ÉS a memóriától, valamint a BIOS-ban a hulla pontos beállításoktól! Steppingről meg csak ennyit: C0 = 3GHz; D0 = 3.6GHz; E0 = 3.8-4GHz (elméleti max); Nekem 2.8 -as D0 steppinges van, és max. 3650MHz-re tudtam biztonságosan húzni, de csak akkor, amikor megvettem az új memót, ÉS alaplapot!

Másik példa:
    Anno volt egy szép kis AsRock P4I45E típusú lapom, mezei celeron 1.7 és 2 × 128MB hiperszupermegagyors :DDD infineon memóval. P1-ről fejlesztettem fel, xal nagy volt az öröm :) aztán gondoltam, hogy ''húzzunk egyet'' és a cerka szépen felment 2GHz-re. (az alaplap max 2.4 GHz-ig megy elméletileg). Aztán vettem új lapot, név szerint Asus P4P800-E Deluxe, azzal már sikerült 2.2GHz-ig felhúzni a procit (wilamete magos, tehát az elméleti max. sebessége 2GHz!) hát ''csak'' ennyit számít az alaplap! és akkor még a memó nincs is belekalkulálva...
    Tehát ha nem megy a tuning ne feltétlenül ''hülye proci'' meg ilyeneket irogassatok, hanem vegyétek figyelembe az alaplap, memo, stb értékeit is, és ügyeljetek a pontos beállításokra! ez alatt lefixált AGP/PCI szorzót értek (66/33) példaképp, amit sokan nem vesznek figyelembe aztán csak néznek, hogy ''PhűVajonMiértFagyLeAGép'' :)) :C :DD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés