- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
varázsgömb
aktív tag
Sziasztok!
Canon MX870-es nyomtatóm van már vagy 6 éve, és a minap előjött egy B200 hibakód. Utána olvastam, hogy mi lehet ez, és azt tapasztaltam, hogy ez egy rettegett probléma, de pontos választ senki nem tudott mondani az elhárítására, csak annyit derült ki, hogy a nyomtató fejjel és a patronokkal kapcsolatos ez a hibakód. Volt olyan is, aki azt mondta, hogy ki kell dobni, meg hogy tervezett avulás miatt van. Szerencsére ez butaság. Hibának hiba, de nem végzetes. Ezután az alábbi dolgokat csináltam:
-Kihúztam a tápkábelt egy napra.
-Másnap kivettem a nyomtató patronokat, feltöltöttem őket, hogy biztos legyen bennük elég tinta karbantartáshoz. Ezután izopropil alkohollal befújtam a chip érintkezőit, majd papírtörlővel közepes erővel áttöröltem őket.
-Kivettem a nyomtató fejet, és csap alatt folyóvízzel átmostam az egészet addig, amíg a fúvókákból és a tintabefolyó nyílásokból tintás víz jött ki. A fúvókákhoz tilos hozzányúlni! Ezután erősen lefújtam a vizet róla. Ezt követően az izopropil alkoholos spray palackjára felraktam a csövet, és a fúvókák irányából nagy nyomással megnyomattam addig, - de úgy, hogy nem értem hozzá -, amíg a másik oldalon, -ahol befolyik a tinta -, színes alkohol jött ki. Amikor már tiszta, vízszerű alkohol jött ki, akkor szárazra fújtam, majd az izopropillal a nyomtató fej érintkezőit is befújtam, majd papírtörlővel áttöröltem.
- Ezután visszaraktam a fejet, majd bele a tintapatronokat.
- Csak ezután dugtam be a tápkábelt.
- Bekapcsolást követően kinyomtattam két teszt oldalt, hogy kimossa a tinta az esetlegesen bennmaradt vizet és alkoholt, illetve hogy leellenőrizzem a nyomtatás minőségét, amivel szerencsére nem volt probléma.Azóta tökéletesen üzemel, eltűnt a B200 hibakód.
Remélem segítettem.
Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest