Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pushy
tag
Üdv!
Fentebb már írtam a forró vizes módszert. Máshol olvastam a szintén forróvizes áztatás módszeréről. Én annak idején szétszedtem a fejet (neked nem javaslom!!!), és úgy mostam át, de veszélyes, mert ha bekerül egy porszem (vízkö, festék részecske, etc.), akkor annak annyi...
Ha csak egy szín nem megy, az még nem biztos, hogy beszáradás, lehet, hogy elszállt a magenta fej vezérlése. Nincs véletlenül felhólygosodva a fej és a fólia közötti átvezetés (szürke, v fekete mügyantával van két oldalt lefolyatva)?
Mosd át, és ha nem segít,akkor kuka.
Pushy -
Pushy
tag
Üdv!
1. Minden bizonnyal benne ragadt valahol egy csücsök, vagy beleesett egy rajzszeg, faldarab, radírgumi, kisbarnaműanygjátékdisznó, szitakötő (csak néhány érdekesebb, amiket már találtam lapadagolóban). Gyakorlott szem (aki már látott szétszedve ilyet) a műanyag görgők felemelésével és a résen való áttekintéssel megtalálja a kakukktojást, és kis szerencsével el is tudja távolítani. Szélsőséges esetben szét kell szedni, és úgy kibányászni.
2. Merem ajánlani a forró, erős, koncentrált vizsugárral való fejmosást (mindkét irányból) - azért a gőzborotvától óvva intenélek -, amíg bármilyen festék szivárgás látszik (akár fél-1 órás művelet is lehet, tovább nincs értelme próbálkozni). DE a fejet és FŐLEG az érintkező panel mögötti részt ki kell fújni (tüdő kevés) és kiszárítani (hajszárító?).
Ugyanis, ha ott a víz zárlatot okoz, eldobhatod nemcsak a fejet, a nyomtatót is.
Pushy -
Pushy
tag
Helló Dipi!
Első körben is tőlem nem fogsz tanácsot kapni utántöltés ügyileg, mert eleve elzárkózom tőle. Még akkor is, ha tudom mekkora árkülönbség van egy utántöltött és eredeti patron között, és azt is milyen ''hamar'' ''megéri''.
De azt is tudom, milyen nehéz olyan minőségű tintát találni, amelyik nem teszi hamar tönkre a fejet, és milyen lutri a használata. Hűséges típus vagyok nem szeretek hamar kidobni dolgokat. A Trabantomba sem tankolok 10Ft-tal olcsóbb bizonytalan eredetű és minőségű benzint, pedig lassan több helyen lehet ilyet kapni, mint rendeset.
Szóval 2 dolgot tudok tanácsolni. Az egyik, hogy jobban megéri színenként cserélhető típust venni, itt jelenleg az iP3000 a legkisebb. De ha tudnál i560-t szerezni (már kifutott modell), az lenne az igazi.
A másik, hogy ne kapcsold ki a nyomtatót. Bármilyen meglepő, ez a leginkább élettartam növelő lehetőség. Ugyanis akkor is sztendbájba lép a nyomtató, ha bekapcsolva marad (tehát nem fogyaszt többet, mint ha egyszerűen áram alatt van), de lehetősége lesz karbantartani a fejet, és nem fog minden be és kikapcsolásnál tinta zabáló tisztításokat művelni.
De ha mégis BCI-24 patronoknál akarsz maradni, akkor válaszd az iP2000-est. Sokkal tartósabb nyomtató, mint a 350-es vagy az 1000 (lényegében ua. mint a 350-es).
És a legjobb élettartam növelő eszköz az eredeti tinta és a rendszeres használat!
Pushy
[Szerkesztve] -
Pushy
tag
Üdv!
Mo-n kicserélnék a készüléket, mert a használati utasításban nincs leírva, hogy mekkora terhelhetősége van a nyomtatónak. Ennek feltétele, hogy minden garanciális feltétel hibátlan legyen (nem szedte szét senki, nem vette ki a fejet senki, eredeti tintával használtad, stb...)
Romániában nem tudom hogyan állnak hozzá.
Angolul Waste ink error, vagy Waste ink full error.
Pushy -
Pushy
tag
A rendszer tökéletes abból a szempontból, hogy a hulladék tintagyűjtő valós állapotát -/+ 10% pontossággal követi.
Az más kérdés, hogy hogyan használod. Ha megnézed, a használati utasítás óvva int a mélytisztítás alkalmazásától (mintahogyan a fej eltávolításától is).
Szintén nyílván való, hogy pancsolt tinta használata miatt általában többször kell tisztítózni, ez a nyomtató élettartamát mindenféle szempontból rövidíti.
Az más kérdés, hogy lehetne ez a gyűjtő nagyobb is, de a gyártó így döntött, ennyi...
Pushy -
Pushy
tag
Üdv!
A hulladék tintagyüjtő, az egy ipregnált filc szerű anyag, ami felszívja a tintát a tisztító egységből. Nem lehet tisztítani, mert tönkremegy (láttam már pár kimosott példányt...)
De ha ki is mosod, nem fog menni a nyomtató, mert nem a fizikai állapotát nézi, hanem ''számolja'' az állapotot. Azaz szerviz program nélkül nem tudnád újra üzembe állítani.
Szóval mégis marad az új vásárlása, mert egy ilyet megjavíttatni több, mint egy új ára.
Pushy -
Pushy
tag
Üdv!
Akkor lehetséges, ha a nyomtatási minőség magasra van állítva, vagy engedélyezve van a szegély nélküli nyomtatás. Ez mind fotopapír jelenlétét feltételezi, és a fotopapír nem szereti a pigment fekete tintát, ezért színesből keveri ki (az nem pigment alapú).
Tessék alapra állítani mindent, és úgy megpróbálni!
Pushy -
Pushy
tag
Üdv!
Első körben tápegységre gyanakszom (ide értem a földeletlenségi problémákat is).
Milyen konfigban, milyen gyártmányú, hány éves, milyen teljesítményű táp van?
Második körben memória is szóba jöhet. Ez cserével megvizsgálható.
Másra nem igazán tudok gondolni.
Pushy -
Pushy
tag
Bocs, de nem igazán értem miről van szó.
Nyomtatás közben kikapcsol azt jelenti, hogy félig kilóg belőle a papír, és megszűnik élni a nyomtató, vagy azért még villog valamit?
Mit jelent az újraindítás?
Mit jelent, hogy utána jól működik, és mit jelent, ha dolgozni kezdesz a gépen? Ha nyomtatsz, az nem munka?
Pushy -
Pushy
tag
Üdv!
Nem tud szerencsétlen beszélni, ezért levillogja, hogy mia baja, azaz hibaüzenetet látsz!
Hány darab narancs villogás van a zöld között?
Na, ha ezt kiderítettük, akkor lehet beszélni a többiről!!!
Pushy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Bluetooth hangszórók
- Szélvészként hasít a Kingston nem gyenge kapacitású SSD-je
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kutya topik
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó!
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest