- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-11-20 16:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ziggi_zug
aktív tag
Mivel folyamatosan nyomkodod a gombot a gép minden egyes expót külön kalkulál (ha közte felemeled az ujjad a gombról). Ha még nem töltött fel teljesen a vaku, akkor a gép anélkül számítja az adatokat. Mire elsütöd, addigra a vaku is feltölt és villan is, így a képed kiég.
Ha túl gyorsan nyomod le ugyanakkor a gombot egymás után (vagy nem is emeled fel az ujjad az expó gombról teljesen csak félig), akkor a gépnek nincs ideje kiszámolni a helyes expót és az előző adatokat (pl. vakuval) veszi alapul. Ha nem sül el a vaku, akkor a kép tök sötét lesz, mert a gép "számított" a vakura. Vagy mivel csak félig eresztetted fel a gombot az expó számításon nem változtat a gép.
A legegyszerűbb, ha türelmes vagy. A fotózáshoz türelem kell. Főleg vakuval.Valószínűleg régebben is ugyanígy működött. Nem a gép változott, hanem te. Jobban megszoktad a kezelését és kevésbé vagy tudatos a használatakor.
-
Clemi
veterán
SDXC-t nem próbáltam, én Sandisk Extreme Pro 45MB/s-es kártyát használok, és hibátlan videóra is.
-
Ren Hoek
veterán
Van az az új Pana kamera, ami fullHD-ben tud 60 FPS-t. Na azért azt elfogadnám. 300 körül van. Lassításhoz nagyon jól jönne.
DSLR-nél ezt a recésedést nem szeretem 720p-ben főleg. Na pl ez sem jelentkezik kameráknál, bár ezt csak a Canon HV20-ra tudom megerősíteni. Lehet az újabb 8-10 mpixeles szenzorosoknál is létezik ez a blokkos kiolvasás, mint DSLR-nél.
Ennél pl, pont HD-s a szenzor, szóval remek fényerőt tud és nem lesz recés az éleknél:
[link] -
.DLL
veterán
Jelenleg az egyik legjobb méret/minőség arányú tömörítő kodek a H.264, a Canon gépek is ebbe mentenek. Ez lehet sokféle konténerben, a Canon a Mov-ot választotta a PCM hang miatt, de ha a végterméken a hanggal is akarsz spórolni, akkor ott az MP4 konténer aac hanggal például. Ha jól mondom.
5.1 esetén nem tudom mi a helyzet, ennek még nem néztem utána, de ha a képet nézzük, akkor H.264 vagy AVCHD-ba érdemes a végterméket exportálni. Sőt a komolyabb mai programok egy erős géppel már natívan is tudják szerkeszteni ezeket. -
Ren Hoek
veterán
a következő home made zombi apokalipszisos 550D film főszereplője a húg lesz
és eltemetik..
-
ziggi_zug
aktív tag
Valszeg 2 géppel

-
atyuska
tag
Belül szépen lecsapódik a pára, lassan majd megöli a masinát, kikapcsolt állapotban táskában meg kell várni míg szobahőmérsékletre melegszik.
-
.DLL
veterán
-Beállítások menü 3. oldal
-Egyedi funkciók (C.Fn)
-9. beállítás (Zár/AE gomb)
-3. opció (AE/AF, AE rögzítés nélkül)
Így a zár (expo) gombot félig lenyomva csak fényt mér, az AF a * (csillagos) gomb lenyomására indul és úgy is marad ha nem nyomod meg újból. -
zgospel
őstag
Szia,
két hozzászólással fentebb írta HSM neked a választ
"Manual módban feltekered a záridőt, és 30 után a Bulb jön, ezt keresed"szerk: a tiédtől számítva 2-vel fentebb

-
HSM
félisten
Manual módban feltekered a záridőt, és 30 után a Bulb jön, ezt keresed.
(#1675) Highend55: A gyári 18-55 IS kitobi ár/értékben szerintem elég jó, és az átfogása is elég univerzális. Nem írtad, mire kéne, de általános fotózásra a 70-es kezdős tele már nagyon "nagyít".

-
.DLL
veterán
ezeknél az alsó kategóriás tükrösöknél nincs megadva a várható zár élettartam, a profibb gépeket 100 ezer körüli expóra tesztelik, de van gép amire 300 ezret is megadtak várható élettartamnak.
A belépőszintű gépeknél 50 és 100 ezer között várható szerintem, de gyártási hiba miatt ugyan úgy lehet kevesebb is, mint több, valami csoda folytán.

-
HSM
félisten
Igen, élőképnél duplán használódik, mert az élőképhez fel kell csapni a tükröt, nyitni a redőnyzárat, majd a fotóhoz becsukni tükör le, majd fel újra, elkészíteni a fotót, majd ismét kinyitni a zárat az élőképhez.
Ha a fáziseltolódásos (gyors) fókuszt használod élőképhez, akkor ráadásul minden fókuszálásnál külön-külön csapsz mégegyet fel-le a tükrön, mert a fáziseltolásos AF nem müxik felcsapott tükörrel...Nekem a legújabb VLC simán lejátssza a videókat.
-
vlevi
nagyúr
-
HSM
félisten
Igen, minden obinál "szorzódik" APS-C-s gépen.
Csak van olyan obi, ami csak APS-C-re jó, és van, ami FF-re és APS-C-re is.
Ez a szorzódás azér csalóka dolog, mert tulajdonképpen a gyújtótávolság nem változik az érzékelőmérettel, csak az adott gyújtótávolság melletti látószög. Ezt a látószöget szokás megfeleltetni a 35mm-es kisfilmes gyújtótávolságoknak megfelelő látószögekkel.
Tehát a 18-200mm-es jelenlegi objektíved látószöge APS-C szenzoros gépen megfelel egy 28,8-320mm-es gyújtótávolságú objektív 35mm-es kisfilmes ("FF") gépen való látószögének.
Remélem így már világos. -
vlevi
nagyúr
18-28 között bizony hatalmas különbség van. Másfélszeres.
Tekerd a 18-200 obidat 28 állásba és nézd meg. Ez a 28mm olyan, mint ami a régi, filmes SLR gépeken az 50mm volt. -
HSM
félisten
A 18-28mm között majdnem annyi széles látószöget "vesztessz", mint amekkora látószöget "nyersz" telében 200-300 között. Azt neked kell tudnod, ez mennyire passzol a céljaidhoz.

Az 1,6-os gyújtótávolság szorzó (ez így csúnya, de érthető, inkább egyfajta "képlevágásról" van szó amúgy, amit az okoz, hogy az érzékelőd kisebb a kisfilmes képkockánál) a vázad sajátossága, a jelenlegi obid is 28,8-320mm-nek felel meg rajta.
-
vlevi
nagyúr
Így messziről azt gondolom, rosszabb. A 18-200 tulajdonképpen a filmes gépek 28-300 obijának az APS érzékelők kisebb méretéhez való igazítás. Ebből arra gondolok, a 28-300 egy régebbi konstrukció. Jó, ráírják, hogy Di, meg talán tesznek rá még valamit, de az ilyen csodazúmok sosem voltak jók.
És a 28-as induló az nagyon-nagyon sok (vagy kevés, szóval nincs nagylátószög). -
Cancer
senior tag
A jelölésbeli különbség ugye a II-es. Ez gondolom arra utal, hogy második generációs az objektív. A 28-300-as 45-480-as lesz a gépeden. Mivel ez utóbbi FF-es gépekre készült, ezért optikailag a croppos vázon jobban kell telesítenie. (mint fullframe-en.) Lévén csak az objektíven a centert, mid-cornert használod.
Másrészről pedig ekkora átfogásoknál már nem szokás "minőségről" beszélni. Amellett, hogy egyiket sem próbáltam, össze pedig végképp nem hasonlítottam én azt feltételezném, hogy nem fogsz számottevő különbséget tapasztalni. Hosszabb leszel telében.
-
Matthu
aktív tag
Videózni nagyon jó. A kis mélységélesség és a nagy fényerő baromi jó dolog. Videónál ugyan úgy állítod a dolgokat. Az autofókusz felejtős. Szart sem ér.
-
Matthu
aktív tag
Jól érted. Az anyagminőség és a képminőség nincs összefüggésbe. A kitobi is vacak kivitel még is jó a képe. Az 50mm 1.8 kis túlzással az egyik legjobb képminőségű canon obi. Persze nem nehéz mert fix és csak 5 lencsetag van benne.
-
Matthu
aktív tag
Nem lehet egy zoomal összehasonlítani. F2.5től penge a képe. Az összeszerelés minősége egy rakás szar. Cancer kollega már linkelt be tesztképeket.
-
Ren Hoek
veterán
Ja úgy kell is a vaku, kíváncsi leszek Yongnuo-ra. Szerintem simán elég lesz a 32-es kulcsszám. Ég és föld az 550D rendszervakuja és aközött. No meg a fejet oda forgatod ahová akarod. Ha megjött majd szívesen várjuk a teszt fotókat, vagy ide vagy a Yongnuo topikba.
-
Ren Hoek
veterán
Vedd meg a külső vakut a Yongnuo-t az tuti jobb.
Nekem amúgy sosem töltött még a vaku, csak ha live módban voltam. Normál módban bármennyit fotózhattam vele.
Amúgy ha világos van felesleges vakuzni... inkább dobj rá egy kis ISO-t,1600-3200 még használható... vagy expo előválasztó módban stabilizátorral simán bírja az 1/60 , 1/80-ad értékeket is a KIT, ha nem mozognak gyorsan az objektumok akkor nem mozdul be. Illetve már nem rémlik milyen objektíved van, de 50 1.8 ha van akkor azt használd. 1.8-as rekeszen. KIT fényereje pedig nagylátószögön a legjobb 18 mm-en. Fotózgass így, aztán PS-ben utólag crop-olsz. (Szerintem fontos utólag vágogatni a képeket, a kompozíció miatt + 18MP-elt elég jól lehet croppolni)
Vaku nélkül is van élet, és a rendszervaku nagyon gányol... szétlövi az arcokat amúgy is.
-
JohnyBlue
addikt
Semmi gond nincsen a masinaddal. Egy kicsit tudsz gyorsitani az ujratoltesnel ha a vaku eron visszabveszel. A nagy rendszervakuknal is Varni kell.
-
vlevi
nagyúr
Emlékeim szerint sok százat. Lehet, hogy 5, agy 6, de mindenképpen többet mint 200 kép.
Nagyon jók az Eneloop akkuk. Főleg azért, mert hónapok alatt sem merül le.
-
Matthu
aktív tag
Erre sajnos nem tudok választ adni. Általában nem szokott ártan. Főleg nem nagylátónál. Próbáld ki, ha szükségesnek érzed akkor veszel.
-
Matthu
aktív tag
-
Matthu
aktív tag
Szia.
Kellemes nyulat mindenkinek!
Ezekszerint megvetted a tamront? Ebayen érdemes körbe nézni. Aprópénzért tudsz rendelni.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Itt egy teszt, hátha még nem láttad:
[link]
A következtetést majd levonod magad.Szeretem ennek az oldalnak a tesztjeit. Rövidek és nem okoskodnak sokat.
-
Matthu
aktív tag
Szia. A Tamron ebben az árszegmensben nagyon gyenge. Igaz ez a képminőségre és az építési minőségre is. A második különösen gyenge. Szerintem ha megtapiznád élőbe tuti nem vennéd meg
csodák sajnos nincsenek. Főleg nem ennyiért. Az obi az a fajta árucikk aminél kijelenthető, hogy minél drágább annál jobb. Persze mint mindenhol itt is vannak kivételek. A canon 15-85 elég kellemes darab. Volt a gépemen. 15mm-en nagyon torzít. Csúnyán széthúzza a széleket. A másik gond vele, hogy majdnem L-es obi árban van. -
Cancer
senior tag
Nem tudom. Gyanús, hogy a példaképek mind elég aprók. De majd az okosok megmondják a tutit.

A kit mellé szerintem jó választás, de akkor a 3 obi árából elgondolkoznék egy 15-85-ön. Azért az elég sok mindenhez jó, ha nem kell nagyon az erős tele. -
Cancer
senior tag
Anno én is gondolkoztam azon, hogy ilyennel veszem a gépet a duplakit helyett, de ugye köztudott, hogy minnél hosszabb a zoom, annál rosszabb a képminőség. (kötözködőknek: ceteris paribus)

Viszont láttam már ilyen zoommal szép képeket, illetve a Tamron honlapján is gyönyörű mintaképek vannak, de inkább max 10x15-ig mondanám ezt...
Másrészről tényleg vannak helyzetek, amikor kényelmetlen csereberélni... -
k1csi
senior tag
A fotó sorozathoz az jön jól ha gyors a kártya (akár rövid ideig), a videóhoz meg az kell, hogy stabilan tudja akár hosszú ideig a kb. 5.5 MBbyte/s-et.
RAW+L kb. 30 MB, azaz egy kép még a 30MB/s-es kártyával is egy másodperc.
Matthu
Az 550D videója (full HD) kb. 44-45 Mbit/s, legalábbis gyári firmel. Nem vetted le ML-nél a bitrate-et?Nekem egyébként 8GB-os SanDisk Extreme-ek vannak (meg néhány 4GB-os). Ezekkel még nem volt gondom.
Vsz. ez a class besorolás egy vicc, az extreme III-ra class 6 van írva (meg az, hogy 30MB/s amit elég jól közelít) egyedül a legújabb szerzeményem az Extreme HD Videóra van class 10 megadva (meg erre is 30MB/s). Ez utóbbi kártyát kint vettem kb. 11k-ért átszámítva.
A gyengébb kártyák ott buknak ki, hogy nem bírják hosszabb ideig a videót...
Ma már kapható 45 MB/s-es SDHC is, de nekem nem éri meg a felárat, az sem biztos, hogy az 550D ki tudná használni.
-
Matthu
aktív tag
Szia. Nekem van class4, class6 és class 10es karim is. Mindegyik jó bár én csak videózok. Mondjuk néha napján a class 6osom megáll. Főleg mióta fent van a magic lantern. Ha jól tudom a videó bitráta 25mbit/sec ami nem egèsz 4 megabyte/sec. Amúgy ha tudod érdemes a karit próbálni mert volt olyan class 10es goodram karim amivel azonnal megállt a video. Ha magic lanternt is használsz kell a jó minőségű class10. Üdv.
-
Ren Hoek
veterán
Class 10-es azaz minimum 10MB/sec-el ír. Fotózáshoz ez tuti jó. Videóhoz is annak kell lennie mert 5.5 megát ír / sec. Néhány gyártó, néhány kártyájánál lehetnek akadások, de akár a fotógép hibája is lehet. Sajnos ezt nem tudjuk. Általában működnek a Class 10-es SDHC-k. Az olcsóbbak is. Nekem Apacer Class 10 van, kb 12 ezer volt. 16 GB-os. Nekem soha nem akadt meg egy pillanatra sem, bufferelni sem bufferelt. Itt viszont előfordult akadás pár esetben. Szóval nem ajánlom inkább.
Fotónál ha RAW-ba fényképezel, akkor nagyon nagy file-okat csinál. Ez természetes. Ha nem szerkesztesz RAW-ot, csak hobbiként fotózol, akkor JPG is elég lehet. Ha később szeretnéd őket komolyabban foglalkozni fényeléssel és színkorrekcióval, akkor RAW-ba érdemes.
Én pl átlagos "partifotónál" vagy riportoknál JPG-et használok, mert tudom hogy nem moddolom őket, max dokumentációra használom. Kisebb file-ok, gyorsabb mentés, másolás, archiválás...
-
Ren Hoek
veterán
Próbálgattam de nincs. Sima módba visszaváltod és úgy.
De miért kell azt annyit állítgatni? Személy szerint én nem éreztem rá ingerenciát hogy állandóan állítgassam. TTL miatt így is eléggé jól belövi a képet, igaz direktbe mindenki hullafejű lesz. Szvsz mindegy. Nem sokérő a belső vaku.
Ha majd lesz külső vakud akkor ez ugye értelmét veszti.
-
MTbc
senior tag
Csodát ne várj! FullHd-nál náha ha kínzod leakadhat és olyan 4-5 felvételt tud lőni egymás után!
-
Picturemaker
őstag
Pl.: Silicon Power SDHC CL10. Kiválóan megy benne.
-
Ren Hoek
veterán
Ebben hol a logika? A drágább jobb? Te tudod... Ha riporterkedni akarsz és életbevágó melód van, akkor jobb a Canon, mert megbízhatóbb meg egy kicsivel nagyobb a max teljesítménye (amit nem is mindig használ az ember, csak ha nagy tereket fényképez... amúgy sokkal kisebb teljesítményt villan el nagyrészt) Nekem a kis fos beépített 550D-vel pont az a bajom, hogy túl nagyot villan szinte és direktben ez hullaarcokat csinál. Szinte mindig -2-őn használom.
Szerintem átlagos célra a 467 is teljesen elég. Ugyan az a teljesítmény 1:1-ben, mint a 468...
Stroboszkópos villanássorozat, a kézi zoomállítás...gyakorlatilag ebben különböznek. Te mire használnád ezeket? El kell dönteni, mert felesleges beleverni magát az embernek plusz költségekbe, úgy hogy nem is tudja milyen pluszt ad és mire jó..."Live View módban lehet a vaku erősséget szabályozni, valami gyors gomb kombinációval, mint a záridőt meg a iso-t.... ez nekem innen hiányzik eléggé"
Ezt egyáltalán nem is értem miért írtad...Honnan veszed, hogy hiányozna??
467-es cikkből:
"A vezérlőtárcsa most is a gép be- és kikapcsolására valamint teljesítményszabályozásra használható. Ha a Mode gombbal TTL beállítást választottunk, a tárcsával expozíció korrekciót állíthatunk +/-1,5 Fé között 0,5 lépésenként. Ha M módban használjuk a készüléket a szokásos 7 fokozatú teljesítmény leosztásért felel a tárcsa, 1/1 – 1/64 értékek között."
-
Dave11
tag
Szia,
én 468-ast használok 550D-hez és tökéletesen működik.
üdv, oszy
-
Cancer
senior tag
Nos, az eddigi tapasztalatom az, hogy az áru rendben megérkezett. Azonnal bevágtam a gépbe. Teljes feltöltöttséget mutatott, gondoltam lemerítem.
Fényképezgettem, de gondoltam a videó jobban meríti, ezér állványra raktam, videó be, és hadd szóljon. 12 percenként ránéztem és újraindítottam... Szerintem bő egy óra volt a folyamatos felvétel, mire elkezdett merülni, lemerült volna.
Mivel nálam a töltés úgy néz ki, hogy odateszem, aztán fél nap mulva ránézek, ezért nem tudom, hogy mikor váltott zöldre a gyári töltő ledje. Azóta nem használtam újra, mert a hétvégi mohácsi 16 GB-ot (videó/fotó) a gyári akku is bírta. -
Ren Hoek
veterán
Majd utánanézek, most kicsit összejöttek a dolgok.
-
Ren Hoek
veterán
Illetve ezt honnan vetted, az is érdekelne.
-
Ren Hoek
veterán
Ez mondjuk engem is érdekelne... Utána kell járni. Szerintem ez urban legend.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Akkor kell letakarni a "kukucskálót"
, ha mondjuk időzítővel, hosszú záridővel készül a kép.
Ilyenkor szűrődhet be fény hátulról, de azért nem jellemző, ha nem kapja telibe a nap vagy más erős fényforrás. -
Cancer
senior tag
Úgy néz ki, hogy gyűlünk egy páran akár közös vásárlásra is.
Ez egyrészről jó, mert ha van valamennyi pk akkor az eloszlik. Másrészről vizsontlehet rossz is, mert bizonyos értékhatár felett autómatikusan belenéznek a vámon és akkor azt nem lehet megúszni.
Össze kell hozni a legjobb koncepciót.
-
Cancer
senior tag
Most kaptam kézhez, már a gépben van. Telit jelez, de hazafelé lemerítem, 0-ra, hogy az új töltés megformázza. korrekt műanyag tokos csomagolásban érkezett. Az eladó nagyon korrekt, gyors, pontos volt.

Majd, ha lesz egy szabadnapom, csinálok egy összehasonlító tesztet a gyárihoz képest, hogy mennyit bír. (A videóval hamarabb kiderül a különbség)

-
vlevi
nagyúr
Én is ilyet használok. Vagyishát majdnem, mert a 450D-hez más típusú kell, de az is kínai utángyártott, ebayről beszerzett akksi.
ebayen hármat kapsz ennyi pénzért : [link]Én még javasolnék egy GGS LCD védőt. Ez nem védőfólia, hanem többrétegű üveg, ami nem rontja a képminőséget, felrakás után majdnem észrevehetetlen.
Ebből is van rogyásig ez ebayen, ingyenposta, 8 dollárért. [link]
-
Ren Hoek
veterán
Fogalmam sincs
Még sohasem használtam ilyen villanj körte cuccot (De vicces mert most utánanéztem Microsat Villanj Körte szettnek, és ismerőseim csinálták a videót hozzá - két modell csaj is a volt iskolatársam...
)Szóval ezekre a "melyik jobb" kérdésekre a vakus topikban tényleg értelmesebb válaszokat kapsz..
Ez megint attól függ mire akarod használni, mert a villanjhoz ugye villany is kell. Ez meg megy elemről... Más kategória, más felhasználási terület. Tök más világ a kettő.
-
Ren Hoek
veterán
A 468 meg a 467 majdnem ugyan az, fényre mindenhogyan, kivéve a hátsó LCD-t meg a stroboszkóp funckiót, meg a kézi zoomolást.
Mivel a beépített vakuval nem tudsz mondjuk indirekt lőni (plafonra irányítod mondjuk) és nem lehet különféle kiegészítőket sem rárakni, ezért jobb egy másik vaku.
(De mint mondottam, mondjuk egy rendezvényen úgy sem fogsz 2 vakut használni.. szóval eléggé behatárolt. Mi belsőépület fotózásnál használtuk, meg egyszer volt egy modellcsajszi és nem vittük a sok studióvakut hanem csak 2 külső volt.)
"Az S1 módot manuális fővaku esetén ajánlja a használati utasítás, vagyis olyan készülékkel együtt használva, melynél nincs elővillanás. Az S2 mód TTL fővaku mellett használható, mely egy előzetes mérővillanással állapítja meg a szükséges fényteljesítményt. E módban a YN-467 nem veszi figyelembe az előzetes villanást és csak a fő fényre aktiválódik."
-
Ren Hoek
veterán
Ha a gépre teszed a rádióst akkor tuti elvillantja.. Hát ez a lényege. de szerintem slave-ben is elvillantja, hát tesztben is van. 467 is.
Mi Nikonnal műteremben meg kint vagy kábelt használtunk vagy a belső slave rendszert. Illetve néha infrás kioldót, de az elég fos volt, néha nem villant el.
A belső slave rendszerrel szerintem az a gond, hogy akkor muszáj az arcába lőni egy vakuval az illetőnek, mert gondolom két vakut nem akarsz venni. Azt meg nem lehet annyira leszabályozni hogy jó legyen. (Szerintem... belső vakut én nagyon nem szeretem)
Annyira nem vagyok kompetens ebben a témában, szóval csak szubjektív vélemény.
Még mindig nem teljesen tiszta amúgy mire kellene? Fontos munkákra? Modellfotózni? (Mondjuk ahhoz műterem kellene meg studiólámpák) Szerintem hobbi, gyerek, iskolai fotózásra teljesen felesleges az EXII-re kiadni ennyit. Slave amúgy mire kéne pontosan - ez az ami nem tiszta...
Ha ilyen slave rendszerben gondolkoznék, akkor lehet vennék két 467-est ebay-en olcsón, azzal szuper lenne. -
Ren Hoek
veterán
Sony Vegas 8-on szaggatott, ami azért egy tök régi program.
Phenom II X4 955 3.2 GHZPremiere Pro CS5-ön semmi szaggatás viszont... Meg is őrülnék ha konvertálgatni kéne.
Meg nemrég vettem egy GTX460-at, de nem tudom hol kell bekapcsolni a GPU gyorsítást...Igazából nem is foglalkoztat annyira, így is teljesen jó. -
cnor
csendes tag
Tudtommal az EOS 550D nem tudja a belső vakuval wireless módban elsütni a rendszervakut. Lehet most tévedek, de úgy olvastam a 600D-nél, hogy ez az újdonság benne, hogy már tudja. (Mellesleg nekem a 3 vagy lassan már 4 éves Pentax K200D vázam ezt simán tudja).
A Villanj körtét (nekem is van kettő, de nem szeretem őket) meg el lehet sütni rádiós kioldóval ez csak természetes. A lényeg, hogy normál (kicsi) szinkronzsinór csatlakozója van, ebbe kell dugni a vevőt. A rendszervakud pedig szintén képes elvillanni rádiós kioldóval, ebben az esetben olyan vevő kell amely rendszervakuhoz való (vagy veszel egy vakupapucs adaptert melyen van szinkronkábel csatlakozó és ebbe dugod a vevőt, de biztosabb az előző megoldás).
A Villanj körtét meg azért nem szeretem, mert nem szabályozható a fényereje. Én már egy 1/2 - 1/4 - 1/8 - 1/16 állítási lehetőséggel is beérném... szóval csak akkor szoktam elővenni őket mikor pont a maximum kakaóra van szükségem. Amúgy vettem két rendszervakut, azokat használom ilyen célokra és legalább rendesen szabályozhatók.
-
Frigetrus
aktív tag
Továbbá a #796-os hsz-emben érdemes elolvasnod a linkelt cikkemet.
Annyira elmagyarázok szinte mindent, hogy nem hinném, hogy kétségeid lennének olvasás után az üzemmódjaikról.

-
Cancer
senior tag
Ha régebbi cikkeket találsz 460-ról, annak az újabb verziója az 560-as.
Nem különbözik számottevően, de mostmár az 5-ös sorozatot nyomják. (ráncfelvarrott darabok)
-
zolka78
senior tag
Yongnuo 560-t csak full manuálban tudod használni. 465-467-468 ezek mennek TTL módban, és van amelyik támogatja a slave módot. Fentebb Ren Hoek 795 postjában van a tesztről link, nézd meg, sokat segít.
-
Ren Hoek
veterán
Mondhatjuk hobbi felhasználásra.
Szerintem amiről fentebb beszélgettünk Yongnuo vakuk tökéletesen megfelelőek erre a célra. 32-es kulcsszám elég lesz mindenre.
Személy szerint tuti csak akkor vennék egy ilyen drága Canon vakut, ha fotóriporter lennék. Hobbi célra a Yongnuo tökéletes E-bay-ről 15ezerért (vateráról 21, boltból 29) megvan egy kicsivel kevesebbet tudó, 32-es vaku.Pixinfó szerint is jó, más tesztek szerint sincs semmi gond a minőségével.
Mi is itt páran be fogunk hamarosan szerezni egyet.Ilyen hobbicélra, szerintem meg nem lehet mondani, hogy gyári Canon vakuval készült-e a kép vagy ilyennel...
-
Cancer
senior tag
Jobb a jel/zaj aránya.
-
Ren Hoek
veterán
Lehet érdemesebb most már 600D-t venni.
Az a kihajtható kijelző sokszor nagyon jól jönne...
-
Ren Hoek
veterán
Vegas szép és jó, de nekem a 4 magoson szaggatott a DSLR videója. Kicsit idegesített...
Aztán kipróbáltam a Premier Pro CS5-öt, és semmi szaggatás, vajsimán viszi!Az elején be lehet állítani hogy HDDSLR, szóval alapból támogatja. Semmit sem kell konvertálni. Meg is őrülnék...
Azóta azt használom, szerintem sokkal jobb mint a Vegas 8-9 amivel kezdtem dolgozni.
-
Tomeewap
tag
Sziasztok!
Én is tervezem egy 550D vásárlását, valszeg jövő héten sort kerítek rá a 220voltban, ott most 203.000 ft csak 2 év garival.
Azt szeretném kérdezni hogy a videófelvétel révén milyen SD kártyát ajánlotok bele?
Class 10-est néztem ki eddig, kisebb esetleg jó, mondjuk 6-os? -
rumos14
nagyúr
nem tudom, mikor jön, eddig évente jöttek az xxxD-k. de... felteszem a kérdést, mi a fészkes francot fognak beletenni a 600D-be? még több mpixelt? már ez a 18 is vészesen sok, sőt, a 15 is az volt. nem a zaj miatt, abban nagyon jó munkát végeztek a mérnökök, de az obik, főleg az olcsók, úgysem képesek ennyit kirajzolni, a fileok meg csak feleslegesen nagyok lesznek.
voltam ma Westend MM-ban, volt duplakit 260-ért... csak éppen 500D volt. -
Ren Hoek
veterán
+30-ért simán megéri bakker... á sztem ahogy tudod menj be és vedd meg.
újonnan 60-70... másodkézből 53 körül...csak az 55-250.Azért a 0%-os hitel elég ajándék kategória.. Nem mindig adják meg. Voltam egy fél évig hitelügyintéző, és a 0%-oshoz nem árt magasabb jövedelem. Meg a boltnak is van egy keret ahonnan nem tud több ingyenhitelt lehívni (1-2 milla, bár nagyobb boltnál tuti több) Szóval, bennevan a pakliban hogy elutasítják...
De kp-re is megéri megvenni simán!
Csak siess vele mert megvehetik előled... Viszont a pixelhibát a videónál majd ellenőrizd le, mert ha cseregaris 3 napon belül, akkor az egész szettet vissza kell vinned...De minimum 3 napon belül ellenőrizd... Utána csináld meg a pixel mappingos műveletet amit írtunk anno. Ha azzal se darálja le a pixelhibát akkor vagy beviszed Camera kft-hez, és ott szöszölnek vele vmit, vagy kicserélteted 3 napon belül. De ha meg akkorra már nemlesz áru, akkor inkább hagyd a fenébe, vidd el camera kft-hez. Nekem 1 hónap lett a 3 napos cseréből áruhiány miatt. Szerencsére addig nálammaradhatott a pixhibás gép (és pixelmapping javította is,d e akkor már kötelező volt cserélni)Meg elkövettem régi media marktos videókamerával azt a hülyeséget anno, hogy ajándékozás miatt vártam vele egy hetet, aztán kibontva derült ki egy nagy vörös pixelhiba.... Visszavittem, 2 hétig volt szervízben... kicserélték az LCD kijelzőt. Mondom ez így nemlesz jó gyerekek. Visszavittem 2 hét megint, kicserélték a CCD-t. Pár hónapra rá beszart a cserélt LCD csuklópántja mert szarul rakták vissza. Megint 2 hét. Egy hétre rá ugyan az a csuklópánt hiba...
Szal szoptam vele rendesen.. -
Ren Hoek
veterán
Obik nélkül a váz az mennyi?
Ez valami akció?Elég hihetetlen számomra, mert médiában én eddig úgy tapasztaltam, hogy minden drágább mint szaküzletben, vagy webes felületű áruházban. (pl Iponból pc cuccok)
-
rumos14
nagyúr
azért olcsóbb, mert régebbi, IS nélküli. én az 55-250-t választanám. gondolom full frame-re egy ideig nem fogsz váltani.
-
Ren Hoek
veterán
Hol nézed?
én árgépen nézem:
18-55 és 55-250 minimum 264K-ért láttam..
18-135 meg 251KEzek a legolcsóbb árak... Rendes Canon garanciás egyáltalán? Nem ilyen külföldről rendelős? Mert én abba, ha fizetnének se mennék már bele...
-
rumos14
nagyúr
igen, arról az obiról értekezünk.
a 18-55 IS egy jó kitobi - bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy manapság már mindegyik kitobi jó, élességre legalábbis. szerintem a közös tartományban veri a 18-135-öt. illetve a 18-135 pont a nem közös tartományban, 70-135mm között gyengélkedik, tehát van egy hosszabb átfogásod, de abban gyengébb a minőség.
tehát szerintem jobban jársz a duplakittel, az olyan 20k-val több.
viszont én mindenképp vennék egy 50/1.8-at, nem azért, mert világverő, hanem mert ez a legolcsóbb obi a fajtájából. -
rumos14
nagyúr
jó

elsőként egy 24-85-ös obi volt rajta (Sony-nál 1,5x szorzóval ez 36-127mm), nem nagyon hiányzott a telébb tartomány, pedig az FZ18 28-504mm-e eléggé elkényeztetett ilyen szempontból. de amikor csak tehettem, egy fényerős 50-es obit használtam, így végre nem kellett vakuznom otthon, a lakásban sem, és a háttérmosás nagy újdonság volt
-
Ren Hoek
veterán
Hidd el, sokkal jobb a gyűrűvel zoomolgatás. Gyorsabb, pontosabb...
Én megőrülnék ha kikéne várni a mechanikát ami odatekeri.. á felejtős. -
Cancer
senior tag
Szóval 1 igen, vagy egy nem - ért esedezem :
kitobival lehet gombal zoomolni ?
( ez objektivfüggő, vagy semelyikkel sem lehet ?)DSLR gépeknél NEM lehet gombokkal zoomolni!
Illetve, ha a Pana-val nem vagy elégedett, inkább egy SX130-at ajánlanék neked, de nem DSLR-t. -
k1csi
senior tag
Az előző gépedhez képest még a 18-135 is előrelépés lesz. Mindez persze attól is függ mi a célod az elkészült képpel. A tele végén ne akarj kivágni, a szélén elveszti a felbontást.
Ha a zoomgyűrűvel nem vagy kibékülve akkor az 550D videó módját egyenesen utálni fogod (60D/7D dettó ugyanaz). Mondjuk nekem furcsa, hogy 50k fotó után sem jöttél rá, hogy a zoomgyűrűvel a másodperc törtrésze alatt pontosan oda állítod, ahova szeretnéd. A motoros zoom inkább videónál lehetne hasznos az egyenletessége miatt (meg ugye, ha nem is húzná utána a fókuszt, a jobb ergonomia miatt ez könnyebben megtehető lenne).
killmz
Ne bánkódj, hogy a Canonhoz nincs elég jó öszvér. Elég sok pénzért minden van. Pl. a EF-S 15-85 elég jó már. Megkockáztatom, hogy jobb mint a Nikor 16-85 (ekv. gyutávban a kisebb Nikon szorzó miatt mindkettő 24mm-ről indul és a Canon egy kicsit tovább megy).
A Canonra meg nagyon jó telék vannak, azaz ha ennél több tele kell akkor azt külön obival érdemes megoldani.A 60D a faroknagyobbításon kívül azért jobb váz az 550D-től. Mondjuk a vakuvezérlést vakításnak tekintem, mivelhogy vsz. akkor van értelme, ha több vakut használsz. Viszont vakucsoportokat meg ha jól olvastam nem kezel (nemúgy mint a 7D). Azért mekkora gáz ez, hogy a Canon patikamérlegen adagolja, hogy melyik váz mit tud, meg mit nem...
Egy normális fehéregyensúly kezelést azért nagyon hiányolok az 550D-ből. Nem azt mondom, hogy kelvinre be lehessen állítani, de pl. letöltöttem a Nikon D7000 leírását. Írd és mond 11 fehéregyensúly motívum van (ha jól számoltam), míg a Canonon (60D-n is) csak 5 (vakuval 6). És persze ott van a 2700K (nátriumgőzlámpa) a D7000-ben amivel folyamatosan szopok az 550D-vel. Legalább ezt kelvinben be lehet adni a 60D-nek.
Persze lehet csak én vagyok túl igényes...
Megint mibe került volna a Canonnak, hogy több WB motívumot tegyen be? Micsoda SW fejlesztés lett volna...Egyébként kihagytad a listából a tört értékü ISO-t (550D-n csak egész értékek vannak). Nem mondom, hogy fotónál nem nélkülözhető, viszont videónál lehet jól jönne.
Megintcsak, ha egy kicsit figyel az ergonómiára a Canon simán be lehetett volna tenni a tört ISO-t is...
Viszont valamelyik fórumban olvastam, hogy a HW nem ismer minden ISO értékeket, a többit a SW gyártja pl. alexpós képet csinál majd megszorozza a szenzorból kiolvasott értékeket a megfelelő számmal.
Ezt egy 60D tesztvideóban igazoltnak is láttam. LinkEgyébként az eleje vsz. elég unalmas, max. a rolling shutter-ben gyönyörködhetünk a lassú svenk ellenére. A végén viszont látszik a videó (kezdetben mesterségesen kiemelt, hogy jól látható legyen) zaja.
Vsz akkor érdemes 60D-ben gondolkodni, ha valakinek megfelelő obiparkja van hozzá vagy várhatólag lesz a közeljövőben. Pl. ha valakinek nincs fényerős obija, nem hiszem, hogy kell a 1/8000-es záridő, meg a szélső fókuszpontok keresztérzékelői sem mennek (vagy nem minden irányban).
Ha valakinek már volt (belépő digit/vagy filmes) tükrös gépe (azaz tudja mi micsoda) akkor azért érdemes lehet elgondolkodni a 60D-n.
Eddig totál irreális volt az ára, kb. most esett oda ahonnan eleve kellett volna indulnia. Azaz korábban venni óriási bukó volt.Bár elég jól el vagyok látva obival, azon túl, hogy nem biztos ki tudnám használni többek között az akadályoz meg, hogy ilyet vegyek, hogy nem tudni miket fog jövőre kihozni a Canon. Pl. remélem ezt a pixelszámnövelési őrületet abbahagyják, viszont pl. simán el tudnám képzelni, hogy már a szenzor összevon pixeleket videónál, ami még jobban meg tudná dobni a jel/zaj viszonyt és a kiolvasás is gyorsabb lehetne. Meg ugye a videó alatti AF-en is lehetne mit javítani. Pl. valami olyasmire gondolok, hogy snittek között villámgyorsan oda teszem a fókuszt ahonnan indulna (külön AF-on gombra, most pl. hiába tettem át a fókusz indítást az 550D-n a * gombra, videónál az expo gombon marad, amit egy kicsit viccesnek is tartok).
Ha lenne egy mindent tudó kristálygömböm, akkor már lehet rohannék lecserélni az 550D-t vagy lehet még ilyen kósza gondolatom sem lenne. Viszont ilyen gömböm sincs, meg mivel annyira nem rossz váz az 550D (érzékelőben ugyanaz mint a többi APS-C) így várok (meg közben hátha eljutok olyan helyre ahol olcsóbban is meg lehet venni).
-
rumos14
nagyúr
nem lehet gombbal zoomolni. ne aggódj emiatt, hamar rá fogsz állni, meg fogod szeretni a kézzel tekergetést. gyorsabban, és egyben finomabban tudod állítani, hogy mit is szeretnél látni a készülő képen.
amúgy én is FZ18-ról váltottam tükrösre, mert én is besokaltam a zajtól. -
Ren Hoek
veterán
Amúgy igen egyszerűen
Oszd el az 55-öt a 18-al.
Még deriválni se kell semmit 
A zoom x tényezője amúgy nem jelent semmit. Ez csak egy rossz hülyeség a kompakt gépekből átvéve.
Konyhanyelven:
A lényeg, hogy hány mm a gyújtótávolsága. Ebből lehet ráérezni, hogy milyen látószöget produkál.
18 mm az pl nagylátószög (egész épület, táj benne van, minden éles)
50 mm az a normál , a szemed is így lát kb
Afelett pedig teleobjektív. ( Pl egy 200 mm-es azzal már eléggé rá tudsz "távcsövezni" a témára)A zoomolás semmi más, csak a látószögek állítása. A kompakt világból ismert "rázúmolás" kifejezés itt annyit tesz, hogy pl normál látószögről telére váltasz.
18-55 KIT alapvetően nagylátószög, és normál tartomány.
18-135 nagylátószög, és egy közepes tele a vége. De mivel fizikailag nehéz a kettőt összehozni, ezért sajnos elég rossz a rajzolata, nem ajánlható nagyon.Ehelyett veszel rá egy teleobjektívet is, és cserélgeted KIT-el. Elvégre ha cserélhető objektíves, akkor ez a lényege.
Ha 18-135-öt veszel rá, akkor kb felesleges az egész DSLR mizéria (tény jobb a képe, bár az objektív úgy sem tudja kirajzolni a 18 MP-elt) ....bőven elég egy bridge gép is ha nem akarsz cserélgetni....Szerintem. Sokan elköltenek 300 ezer ft-ot és ÁR/MINŐSÉG arány nem javul akkorát, egy 50 ezres bridgehez képest mint amire számít az ember.
-
johnjohn
addikt
A keresőben komponálsz, nagyjából le van szarva, hogy hányszoros a zoom. A zoomgyűrűvel kell megoldani.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ren Hoek
veterán
A 18-135 optikailag sokkal rosszabb, a nagyobb átfogás miatt. Ezeket már bóvli objektívnek tartom, amúgy sem nem tudják kirajzolni a 18 Mpixelt. Életlen, "homályos" részlettelen lesz a kép, szerintem csalódás az egész...Összehasoníltva jobb minőségű üvegekkel.
18-55 viszont teljesen korrekt kis KIT objektív. 18-on elég szép a rajzolata, és még IS is van benne. Ilyen áron verhetetlen.
Tehát a 18-135 azért sokkal rosszabb optikailag, mert fizikailag nagyon nehéz egybeépíteni zoomba egy nagylátószöget és egy teleobjektívet. Plusz szerintem drága is.
Sokkal inkább érdemesebb egy kit obit venni 18-55-öt. Azon megtanulod, hogy működnek a dolgok... és később invesztálsz objektívbe. Ha élességet és fényerőt akarsz akkor 50 1.8 II (25 ezer körül..) kötelező darab. Ha pedig jóminőségű telét, akkor 70-200 f4.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
a következő home made zombi apokalipszisos 550D film főszereplője a húg lesz
és eltemetik..

Remélem így már világos.

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)