- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-11-20 16:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
-
.DLL
veterán
Ha a gép tud róla, hogy a vaku még tölt, és úgy számolja az expót, akkor miért süti el? Ha egyszer már úgy számolt, akkor még ha fel is töltődik a vaku a gomb lenyomásáig, akkor sem kéne eldurrantania.
A másik eset is fura, úgy számol, hogy vár a vakura (mert az fel van töltődve és OK) akkor miért nem sül el?
A harmadik eset szintén érdekes, amit maxika2004 írt, miszerint "ha pl. sorozaton van, akkor a 10 kép teljesen jó, tehát az akku bírja szerintem".
Kíváncsi lennék, hogy egy drágább Canon rendszervakuval is ezt csinálná-e. -
hun620
tag
-
SchumiBácsi
őstag

Amúgy jah, akkor érdemes takarítani sztem is, amikor egy teljesen egyenletes elmosott háttéren (fehér lap), pötyik jelennek meg...
Egyébként én ha obit cserélek, a vázat LCD-vel fölfele tartom, így gravitáció útján képtelenség hogy valami por bele essen... bár az obira ilyenkor eshet valami, de arról szvsz nehezen kerül át a szenzorra a kosz.
6200 az expómennyiség eddig, legelején nem így cserélgettem, akkor volt is két "nagytakarítás" körtepumpával, de vagy 5000 expó van azóta és nem fújkáltam egyszer se.
1ébként szeptember 18-adikán lesz az első "szülinapja"

-
HSM
félisten
-
zgospel
őstag
-
Ren Hoek
veterán
"Aki igényes egy kicsit is arra, hogy mivel videózik, az erre a célra kifejlesztett és gyártott eszközt szerez be hozzá."
Ez csak egy berögzült tévhit. Szakmabeliektől és profiktól sokat hallottam ezt, a kezdetekkor. (Akik mostanra már DSLR-el forgatnak) Érvek nincsenek igazán rá...
Volt Canon HD kamerám, tudom milyen. Kényelmes használni. Bár mi már azt is DOF adapterrel használtuk, ami nagyjából a DSLR videózás őseként fogható fel.
A technológia adott és terjedőben van, (APS-C CMOS, cserélhető objektív) a körítés meg igényektől függ. Egyiknél fényképezőgép van köré építve, másiknál videókamera lesz.
"Egyelőre meg sem közelítik egy középkategóriás videókamera lehetőségeit és minőségben sem jobbak, sőt..."
Még mindig erre várnék érveket

Másrészt itt keményen árakról van szó. Nem RED-ről és Alexáról beszélünk, vagy ahol 35 mm-es celluloidot használnak. Próbálj csak meg leforgatni egy 200-250 ezres HD kamerával egy low-light videóklippet. Sok sikert hozzá,várom az eredményt
Közeliek, totálok, játék a kis mélységélességgel (!), kevés zaj. Ezek legyenek benne 
-
Ren Hoek
veterán
Egyelőre meg sem közelítik egy középkategóriás videókamera lehetőségeit és minőségben sem jobbak, sőt...
Már bocs ember, de használtál már ilyen eszközt kamerának? Forgattál vele videókat, dokumentumfilmet, természetfilmet, koncertfelvételt?
Körbe kell csak nézni,kik, hányan és milyen fajta munkákra használják ezeket!... akár csak ajánlom végigolvasni ezt a topicot.

Addig ne beszélj botorságokat :

Azt már ide sem merem írni, mit hoz ki a Canon: [link]
Aki ért hozzá, az ebből a cikkből le tudja szűrni az irányvonalat, és hogy miből lett ez a masina.
Aki meg nem, és nem tudja kihasználni az előnyeit, az vegyen zsúrkamerát.Manapság alig már szinte kisebb (akár nagyobb) filmes csoportot, amelyik nem DSLR-el forgat....ez azt hiszem mindent elmond.
-
.DLL
veterán
Nekem pontosan ilyen kártyám volt, sima Ultra (nem figyeltem, hogy van belőle II-es is), és bizony meggyűlt vele a bajom videózás közben. 1080\25-30p, valamint 720\60p esetén szinte mindig megállt a felvétel, főleg nagy részletességű és mozgó téma, vagy magas érzékenység mellett.
Az a baj, hogy ez a 15 nem a minimum, hanem a maximum amire a kártyát szánták. Mivel Class4-es ezért minimálisan 4 MB/s van garantálva. -
vlevi
nagyúr
Az 5.75MByte/sec.
Számít hát. A másik dolog, hogy a Sandisk nem ragaszkodik a class számokhoz.
Nálam az Ultra írási sebessége (számítógépen, USB2-n, a Sandisk ExtremeIII-hoz kapott olvasóval) 5.6MByte/sec. Tehát az én Ultrámmal akadozna. Az Ultra II már 16-ot tud, és az Extreme III van valahol 19-20 körül. És még van ennél is gyorsabb.
De láttam már olyan Ultra kártyát is, ami 9 körüli írási sebességre volt képes.
Összehasonlításképpen a PQI 8GB Pendriveom 6-al írható, de az olvasás az 33, ami nagyjából az USB sebessége. Lehet, hogy ha USB3-as lenne, még gyorsabban olvasná. -
SchumiBácsi
őstag
Hali!.
Kösz, de lehet kivárok egy firmware frissítést, mert ez a magic lantern (később ML), kissé aggályos.
Ez a "EZ VESZÉLYES ÉS KÁROSÍTHATJA A FÉNYKÉPEZŐGÉPEDET" elvette a kedvemet tőle. Meg ahogy kivettem a eddigi kutakodásaimból, nem települ olyan egyszerűen. Kártyaolvasó is kell hozzá a felmásoláskor vagy, bekapcsolt gépen is fellehet másolni azokat a dolgokat amik a ML-hez kellenek?
Ha meg már itt tartunk, én úgy szoktam képeket áthozni PC-re hogy USB-n át. Amikor végzek nem lehet eltávolítani mert a tálcán nem jelenik meg az ikon amivel az ilyesmiket lehet. Csak a kikapcsolás marad... szerintetek ez korrekt?
Szoftverei rendesen fel vannak rakva."lehet addig a Canon is lép és kihozza az 1.0.10-es firmware-t és betesz 1-2 funkciót mint az történt az 5D II esetében)." Ez 2010-12-13-án hangzott el itt. Nem volna már esedékes ez az 1.0.10-es firmware?
Várható hogy az új firmware által megoldják ezt mikrofon jelszint dolgot? (mindenkitől kérdem xd)üdv!
-
SchumiBácsi
őstag
-
trialboj
őstag
Nagyon szépen köszönöm, jómagam is úgy számoltam, hogy ha csak tényleg ez a két dolog a nagy előnye a 600d-nek akkor nem fizetek rá, de most, hogy mondod, hogy minden meg lehet hozzá kapni később is, így már szinte biztos, hogy az 550 a befutó.
Még talán annyi érdekelne, hogy nem-e tudtok, adni valamilyen löketet a videózás tanulgatásához, gondolok itt mind a felszerelésre, mind a technikákra. Ha nem az sem baj, gugliban biztos lelek majd, csak gondoltam, amit más ajánl az biztos nem butaságot ír.
-
ziggi_zug
aktív tag
Lejárt a szerkesztési időm, így külön:
Itt egy érdekes összehasonlítás - Az 550-es toronymagasan vezet
egy másik - akinek 550-es van, nem érdemes cserélnie
és egy harmadik - Cserélnél? - NEMSzóval szerintem 550D + Phottix Hector + kicsit több pénz szűrőkre és kiegészítőkre.
Ami a vezeték nélküli vakut illeti a 580 EX II-es Canon rendszervaku master és slave üzemmódban tud minden ilyesmit, de pl. az YN 468-as Yongnuo is tud slave-ben működni a felpattanó vakuval szinkronban. Amúgy egy vezeték nélküli kiegészítő is kijön az árkülönbözetből.
-
Cancer
senior tag
-
mitlageri
csendes tag
-
mitlageri
csendes tag
Én már nem tudnék meglenni nélküle, egy csomó lényeges funkciót ad a gépnek, főleg ha videózol vele. AGC off például, de a focus peaking is nagyon jó. Ja meg az egyik legegyszerűbb, mégis leghasznosabb funkció, hogy a videó módot át tudod tetetni vele az A-Dep mód helyére, így nem kell végigtekerned a tárcsát mindig...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Vezetékes FEJhallgatók
- Íme Zach Cregger új Resident Evil filmjének előzetese
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem mindig tudok hátrébb menni pár métert