Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
janosibaja #865 üzenetére
A PDF-et olvasás közben kell korrektúrázni. Nyilván egy rakás dolgot automatizálni lehet, de úgyis olyan sok hiba marad benne (általában rosszul tördelt bekezdések), hogy kénytelen vagy végigolvasni és kézzel javítgatni.
Nem tudom, mások hogy csinálják, leírom, én hogy szoktam.
Keresés és csere funkcióval dolgozunk.
1. Keresse meg a bekezdést, amely kis kezdőbetűvel rendelkezik, és vigye fel az előzőbe (törölje az előző végéről a bekezdés vége karaktert).
2. Keresse meg azt a bekezdést, ami vesszőre, pontosvesszőre, kötőjelre, gondolatjelre végződik. Innen is törölni kell a bekezdés vége karaktert, és a következő – vélhetően szétszakított – bekezdés újra egyesül.
3. Azért is tanácsos ez utóbbit elvégezni, mert az 1 pont szerint nem fog semmit se csinálni, ha éppen tulajdonnév kerül új bekezdés elejére, de még az az előzőhöz tartozik. Az ugyanis nagy kezdőbetű.
Ha ez megvan, akkor el kell kezdeni végigpörgetni a könyvet, és ahol találsz még rosszul tördelt bekezdést, ott manuálisan helyrerakod.
4. Megformázod a fejezetcímeket címsorokkal, javítod az OCR-hibákat és nagyjából kész a könyv.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- One mobilszolgáltatások
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óra topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ThinkPad L15 Gen1 27% 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjlolvasó IR kam gar
- Macbook Air M2 13,6", 256GB, Éjfekete
- ÚJ ASUS B550 AMD RYZEN 7 5700X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest