- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
distefano
csendes tag
beolvassa a kiadót és a kiadás dátumát az új moly.hu oldalakról
-
distefano
csendes tag
Sziasztok, a Moly.hu plugint kicsit frissítettem.
[link] -
G.F.
aktív tag
Bocsi, hogy ide írom, de hátha érdekel valakit. Van egy eladó, rózsaszínű tokom Kindle 2022 11th-hez. Ha valakit érdekel, írjon privátban. Rossz tipust rendeltünk az Aliról...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
totasenior #2693 üzenetére
Kérdésed nem egyértelmű, mert a Konvertáló modul a meglévő formátumból 1 kiválasztott formátumot készít.
"Pontosan" hogyan konvertálsz?
-
totasenior
tag
Szervusztok!
Be lehet-e állítani a könyvek konvertálásához alapértelmezett kimeneti formátumot (epubot szeretnék).
Jelenleg (vadonat új telepítés teljesen új számítógépen) a mobit kínálja fel, és ha átállítom, akkor mindegy miből, de az epub mellett, ha kell, ha nem, készít mobi verziót is.
Nekem elég lenne az epub, pontosabban mobira nincs szükségem. -
snowdog
veterán
Igen, Calibre nélkül, egyszerű fájlmásolással, így egy hibaforrás kiküszöbölve.
Ugyanis ha arra gyanakszik, hogy az olvasó mehetett tönkre, akkor a legegyszerűbb, ha minden más hibaforrást elkerül.u.i. elsőre valóban tűnhetett úgy a hozzászólásom, hogy semmi új infó nem volt benne.
-
rinpocse
aktív tag
Sziasztok!
Calibréről, USB-n keresztül egy állományt küldtem át a PW4-re. Többszöri nekifutásra is csak nehezen sikerült. A végén az alábbi üzenetet kaptam:
calibre, version 6.12.0
HIBA: Hiba: Hiba az eszközkapcsolatban
[Errno 9] Bad file descriptor
Traceback (most recent call last):
File "calibre\gui2\device.py", line 104, in run
File "calibre\gui2\device.py", line 636, in _upload_books
File "calibre\devices\usbms\driver.py", line 334, in upload_books
File "calibre\devices\usbms\cli.py", line 61, in put_file
File "calibre\__init__.py", line 573, in fsync
OSError: [Errno 9] Bad file descriptor
Mit jelentenek a fentiek? Haldoklik az 5 éves Kindlém? -
törölt tag
válasz
Zozo0525 #2684 üzenetére
Utóbbit megoldottam. Átkonvertáltam docx formátumba, majd Libreoffice Writerrel megnyitottam. A margót próbáltam állítgatni de inkább kijelöltem mindent, nyitottam egy új üres doksit, abba beillesztettem és epub formátumban elmentettem. A betűtípust egyelőre nem tudom megoldani.
-
Zozo0525
őstag
Én itt néznék körül: https://prohardver.hu/tema/ebook_szerkesztes_megosztas/hsz_1-50.html
-
törölt tag
Sziasztok!
Az összes könyv meta adata borítóval elkészült. Mindegyik átkonvertálva azw3 formátumba. Mindegyik sorkizártra szerkesztve és az elválasztások is elvégezve. Majdnem elégedett vagyok ,de ha megnyitom őket a Calibre Viewerrel akkor mindegyiknek más a betűtípusa és mérete. Próbáltam a szerkesztővel is és konvertálással is beágyazni a Bookerly fontot de ugyanúgy vegyesen nyitja meg őket. Hogyan tudnám egységesíteni a betűtípust?
Valamint van egy könyv amiben pár oldalanként van egy sor vagy bekezdés ami sorkizárt de a könyv 99%-a balról be van húzva egy tabulátornyit. Azt mivel húznátok szét? -
snowdog
veterán
Napokkal ezelőtt leállás volt a moly.hu oldalon. Van egy olyan érzésem, hogy nem volt teljesen véletlen, ugyanis azóta olyan oldalak jelentek meg, melyek szerkezetükben különböznek a korábbiaktól. Ennek következtében mostanában a Calibre ezeknél az újabb típusú oldalaknál nem tölti ki az ISBN, kiadó, és megjelenés metaadatokat.
Ez a jelenség nem minden oldalon jelentkezik, úgy tűnik a moly,hu oldalon mostantól két különböző szerkezetű html lapot használnak, és csak az újabbakkal van gondja a plugin(ek)-nek.
Akinél a hiba jelentkezik, annál árulkodó jel, hogy a kiadó mezőben egy + karakter jelenik meg! -
kanocpapa
tag
szia!
ezt a problémát én úgy oldottam anno meg, hogy előre létrehoztam több mappát, aztán ezeket a mellékelt képen is látható "Könyvtár kiválasztása..." menüben betallóztam. ezután a rendszerezés után, cimke alapján (krimi, fantasy, regény, stb...) sorba állítottam és a "Másolás másik könyvtárba" menüben elküldtem a megfelelő mappába. csak később átgondoltam az egészet és ma már nem teszem külön könyvtárakba őket, mert így meg macera volt megkeresni a duplákat. most egyben van a kb 9000 könyv. -
snowdog
veterán
Szia!
A felhasználók 99%-nak megfelelnek azok az adatok, melyek a moly.hu oldalon megtalálhatók. Természetesen a moly.hu sem hibátlan, de szerintem rendkívül hasznos, és használható. Ha készítesz egy olyan plug.in-t, ami még a moly.hu-nál is több információt nyújt, annak minden felhasználó örülni fog. Magam részéről kíváncsian várom.
u.i. nekem a Calibre könyvtáram rendbetétele több mint 3 évig tartott (jelenleg több mint 35 ezer magyar nyelvű könyv van benne, epub, mobi és azw3 formátumban). Szóval ha most vágsz bele, akkor sok kitartásra lesz szükséged. És természetesen rengeteg szabad időre.
-
kress
aktív tag
en is neztrem a 2 linket amit irtal, eleg minimal info van rajtuk, szerintem ezert nincsenek hasznalva, ha sok fele kiadassal kell dolgoznod akkor lehet jo, de ahogy nezem akkor is eleg nehez eldonteni a listajuk alapjan melyik lehet az
a kony importalashoz a beallitasokban lehet megadni regexet amit alapjan a filenevbol kitudja tolteni a konyv adatait
-
thoger
csendes tag
Ezek Calibre-t soha nem látott fájlok. Többségében bizony randa scannelt PDF sose fogja megmondani belőle a calibre hogy mi az ISBN. Ellenben ugye azt várnám el hogy a file, mappanévből (ami általában beszédes szokott lenni), keressen lehetséges metaadatokat, a lehetséges találatokból ki tudjam választani a megfelelőt, aminek pl a ISBN száma a passzol a a scannelt ISBN számhoz, esetleg a kiadási név és a kiadó nevéből már kikövetkeztethető hogy ez pontosan melyik kiadás (hozzátartozó ISBN-el).
Tehát pont úgy képzelném el mint egy könyvtári katalógust, rákeresek valamire, kidobja a lehetséges találatokat, én rábökök melyik lesz az, és minden adatát lehúzza (igen, egy könyvtári katalógusban nincs borító, és nincs könyvismertető, ellenben el van végezve a munka, a könyvtárosok katalógusba rendezték egy létező könyv létező adatait, én nem akarom helyettük feltalálni a spanyol viaszt, a saját gyűjteményem -jogosan- e köré az elvégzett munka köré akarom felépíteni).Képekkel illusztrálom hogy is néz ki ez egy katalógusban (MOKKA). A mokka felülete sem tökéletes, jó lenne ha a találatoknál lenne ISBN oszlop, és Kiadó neve oszlop. Ránézésre azonnal azonosítható lenne egy könyv.
Lehet én bonyolítom túl, de egyelőre nagyon macerásnak látom hogy a teljesen rendezetlen gyűjteményem Calibre alá rendezzem (manuálisan könyvről könyvre) és pár katttintással azonosítható legyen a könyv és calibre számára releváns katalógus adatok lehúzásra kerüljenek... Akár a nektárból akár a mokkából...
Ez csak egy elmélkedés. Ha nagy python mesterré válok egyszer megírom...
[kép] [kép] -
kress
aktív tag
amiket felveszel konyvek mindhez automatikusan beolvassa a konyvbol az isbn-t vagy kezzel kell kikeresgetned es beirni?
ennek az isbn alapu keresesnek csak akkor van ertelme ha magatol kitolti az isbn-t es akkor az alapjan letudsz huzni hozza dolgokat, de ha mar az isbn benne van az importalt konyvben, akkor minden mas adata is ott lehetne igazandibol -
thoger
csendes tag
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy a mindenféle formátumú ömlesztett, magyar nyelvű gyűjteményemet végre calibre alá rendszerezem.
Letöltöttem a kapcsolódó magyar kiegészítőket a calibre-hez: Moly, Antikvárium, Libri.Azonban nem vagyok elégedett miért ilyen oldalakról olvassuk be a metaadatot. Számomra az ISBN a mérvadó, márpedig a lehető legrészletesebb adatbázissal a könyvtári katalógusok rendelkeznek:
https://nektar1.oszk.hu/ - OSZK katalógus
https://mokka.hu/ - Magyar Országos Közös KatalógusValóban nincsen egyikhez sem kiegészítő?
Számomra az elfogadható az lenne hogy ISBN alapján lehúzza az adatokat a könyvtári katalógusokból.
Amint megvan a pontos beazonosított kiadás (ISBN képes erre egyedül), utána kereshetne egyéb forrásokból hozzá tartozó leírást meg esetleges borítót (ami valóban ahhoz az ISBN-hez tartozik).Valószínűleg azért gondolkodom így, mert valós fizikai könyveket gyűjtök, amelyek lehető legpontosabb azonosítása csak könyvtári katalógusból lehetséges.
Tud valaki könyvtári katalógust használó pluginról?
-
kress
aktív tag
Eloguberaltam, ha minden igaz csak ennyi kell hozza, meg a genre ugye a doksibol.
A save template ahogy nezem megadhato a save to disk es a save to device beallitasoknal is. A genre meg Fantasy, IT, IT.Testing stb. [kép]
A kimenet ilyen mappaszerkezetileg:
|-Fantasy
| |-Egy évvel később - William R. Forstchen.epub
|-IT
| |-Grokking Algorithms - Aditya Y. Bhargava.pdf
| |-Testing
| | |-Test-Driven Development for Embedded C, P3.0 - James W. Grenning.pdf
Save template:{#genre:dottedToPath()||/}{series:|| - }{series_index:0>2s|[|] - }{title} - {authors}
dottedToPath() template function:def evaluate(self, formatter, kwargs, mi, locals, field):
top_items = field.split(',')
first_sub_items = top_items[0].split('.')
return str('/'.join(first_sub_items)) -
Oldman2
nagyúr
Szerintem az E-book olvasók topikban lesz ötlet, ott vélhetően többen rendelkeznek Onix készülékkel.
-
Oldman2
nagyúr
"Csak" a lényeget nem írtad meg eddig, hogy milyen az új készülék típusa?
Amit szeretnél, azt az egészet egy normális olvasó a könyvek metaadatai alapján megold.
A mappákba rendezés, egy emberi óhaj, de a könyvek tartalmaz(hat)nak olyan metaadatokat, amiket egy normális olvasó környezet szépen lekezel.
A Calibre-nek nem dolga az, amit szeretnél tőle. Ha van is ilyen MOdul, az a dolgok erőteljes kifacsarása.
Szerintem. -
CB
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam a feleségemnek karácsonyra egy új ebook-ot. Eddig Kindle papirvithe4 volt neki.
Szerencsére a Calibre az új ebookot is felismeri. Az a tervem, hogy karácsonyig rendbe teszem, tehát az eddigi könyveit felmásolom az új gépre, de több száz könyv van.
Sajnos el vagyok veszve a fórom fogalmaiban, segítenetek kellene.
Van-e a Calibre programhoz olyan bővítmény, amivel az új ebookon létre tudok hozni könyvtárakat (pl. romantikus, bűnügyi, stb.) és abba néhány kattintással bemásolni a könyveket, vagy ezt egyenként kell manuálisan megcsinálnom?
Ha van, tudtok valami megnézhető segítséget linkelni?
Köszi
CB -
Gurat
csendes tag
Köszönöm mindkettőtöknek.
Az alap egy pdf ami tele van képekkel is.
Valójában valaki a könyvet egy oldal/jpg lett amit pdf-re tudtam fűzni.
Ahogy olvastam elég macerás lesz úgyhogy a hosszú hétvégén megpróbálkozom vele.
Remélem tudok majd haladni.Köszi
G -
snowdog
veterán
Egy pdf-ből mindig nagyon macerás normális e-könyvet készíteni, még akkor is, ha a pdf karakteres állomány. Ha meg képekből áll, akkor még sokkal macerásabb. Érdemesebb más irányban keresgélni.
De ha már mindenképpen rászánod magad, akkor a pdf-ből első lépésben célszerű mondjuk Word rtf-et készíteni, azt megformázni, és csak ezt követően konvertálni mobi-ba, vagy epub-ba.
-
Gurat
csendes tag
Sziasztok!
Konvertálással kapcsolatban nem találom a helyes beállítást, tudnátok segíteni.
Van pdf amiből konvertálnák epub-ra de akár mobi is, (más is szóba jöhet de ezeket próbáltam)
A konvertálást jól megcsinálja, calibre e-book olvasója megnyitja, de már itt is gond van.
Az oldal számozás nem megfelelő, összesen 153 oldal és több oldalra is mondjuk a 2, oldalt írja és így halad előre összesen 51 oldalig.
Tartalmára (gondolom fejezetre meg 4-et ír)
Olvasóra áttöltve csak 2. oldalt lát tartalomjegyzéknél és az is alul 4 oldalasnak látja a 153 oldalasat.
Ezt hogy lehet kiküszöbölni? Sehogy nem találom a helyes beállítást.
Nem lenne nagy elvárásom, csak első oldal legyen az 1 a huszadik a 20 a 153 meg a 153, ha automatikusan fejezeteket csinál az is jó mondjuk 10 oldalanként, de oldalszámozás is jó lenne.
Van ötletetek?
Gondolom valami nagyon alapot nem találok, ha ezt sem sikerül összehozni….Köszi
-
Melorin
addikt
válasz
hampidampi #2657 üzenetére
Másik 5? Amúgy ennek az a lényege, hogy egy távoli NAS-on vannak a könyvek, oda töltöm le a könyveket. Jó lenne ha automatikusan a Calibre beolvasná őket és nem kéne "karbantartani".
-
hampidampi
őstag
válasz
Melorin #2655 üzenetére
Á, így már értem. Ennek a funkciónak pont az a lényege, hogy amit ide beraksz, azt automatikusan átmozgatja a Calibre-be és törli ami itt van. Egy meghatározott, ideiglenes tartalmú mappa.
Ha nem szeretnéd, hogy törölje a forrást, akkor ne ezt használd, hanem a többi, kb. öt másik hozzáadási funkciók valamelyikét. -
Melorin
addikt
válasz
hampidampi #2654 üzenetére
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Nem lehet valahogy kikerülni a calibre azon funkcióját, hogy az automatikus könyv importálás kitörli az importált könyvet az eredeti mappából? -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Oldman2 #2650 üzenetére
Közben találtam egy ennél is egyszerűbb megoldást: a küldés eszközre gomb mellett van egy kisebb gomb, lefelé mutató nyíllal. Ott belehet állítani, hogy a meta adatokon kívül a borítót is cserélje.
Magában a könyvben nem cseréli, de amikor alvó állapotba rakom az olvasót, akkor a meta adatoknál kicserélt, nagyobb felbontásúra cserélt borító jelenik meg.
Köszönöm szépen azért a segítséged!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest