- sh4d0w: Én és a számítógép
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Ereshkigal #4901 üzenetére
Ezt tapasztaltam én is.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Jester01 #4890 üzenetére
Meghívtam, de az volt a gond akkor, hogy kiírni a forrásból jól tudtam, de a beolvasáskor elvesztek az ékezetek.
A végső, de eléggé csúnya megoldás forrását feltettem ide.
Ezzel a beolvasás billentyűzetről hibátlan, de a kiirás forráskódból hibás volna. Viszont egy függvénnyel konvertálom az ékezeteket és ezzel kiirni is tudok rendesen. Valahogy nem sikerül egyszerűen a kiirás-beolvasás konvertálás nélkül.
Fura volt továbbá, hogy pl. az swprintf(szoveg,L"állomás"); nem tartalmazhatott ékezetet, csak akkor, ha utf8 volt a forrásfájl tárolása. Viszont ekkor macerássá váltak újra a karakterek, mindent wprintf()-el tudtam csak kiirni. A beolvasás viszont hibássá vált.
-
törölt tag
Alap problémám akadt. Ékezetes karaktereket szeretnék bevinni és kiírni. Az alábbi leegyszerűsített kódal próbáltam, de az 'á' betűvel kezdődő szavakból lemarad az első betű. pl. állomás -> llomás. Az 'ékezet' szót kiírja hiba nélkül. Mit szúrok el?
#include <wchar.h>
int main()
{
wchar_t string [40];
wscanf(L"%ls",string);
wprintf(L"String: %ls", string);
return 0;
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest