Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vico87
tag
Igen, meg lehet oldani. Nyilván vannak könnyebben és nehezebben kivitelezhetõ megoldások.
Könnyű megoldások pl :
- megoldóképlet alkalmazása (negyedfokú polinomig alkalmazható, de a negyedfokú megoldóképletét tutira rosszul írod majd le, mert embertelen hosszú)
- iteratív módszer alkalmazása (lásd : Newton módszer, Lagrange módszer)
Az egyenletmegoldáshoz ajánlott "numerikus módszerek" témakörbõl ismeretek.Igazából minél többet tudsz matekból annál jobb megoldást tudsz erre írni.
-
Vico87
tag
Kezdõknek könnyebb, mint C-t tanulni egybõl. Én legelõször Pascalban programoztam, aztán tanultam csak meg C-ül. Manapság az a hátránya, hogy nem igazán használják, míg a C-t igen. Szerintem egyszerűbb kezdõknek azt leírni és megérteni, hogy "szoveg : string;", majd csak használni, mint "char* szoveg stb..." vagy "char szoveg[x]" és mindig &szoveg-ként használni a függvényekben.
-
Vico87
tag
File / New / Project, a megjelenõ ablakban pedig "Project type"-nak Visual C++, aztán "Templates" közül pedig "Win32 console application", töltsd ki a "name" és "solution name" mezõket, majd a varázslóban katt az "Application settings"-re, és pipáld be az "Empty project"-et, végül finish. Ezután a "Solution explorer"-ben (ha nincs kint alapból, akkor a View menübõl elõcsalogatható) jobb klikk a "Source files"-ra, "Add / New Item". Válaszd ki bal oldalt a "Code" kategóriát, majd a C++ file-t, névnek viszont adj *.c kiterjesztést (ezzel automatikusan C fordítót használ a VS, és nem C++ fordítót). Copy-paste-eld be a kódot a fájlba, majd futtasd (gyorsbill: Ctrl+F5, debuggerhez pedig F5).
-
Vico87
tag
válasz
CrusherW
üzenetére
Igazából nem kell megnézni, hogy valamelyik nagyobb-e. Mert ugyanis négyzetre emeled, ami után mindenképp nemnegatív értéket kapsz.
Az újabb C szabványban már van inline függvényekre támogatás. Azzal szerintem a legjobb egy ilyet megoldani.
Valahogy így :inline tavolsag(int x1, int x2, int y1, int y2) {
return sqrt((x1-x2)*(x1-x2)+(y1-y2)*(y1-y2) );
}(Bár a Visual Studio 2005 nem eszi meg C esetén az inline függvényt)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Le Mans Ultimate
- BestBuy ruhás topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Trollok komolyan
- Linux kezdőknek
- Arch Linux
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- További aktív témák...
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- 9. generációs Gamer félkonfig, Asrock B365, i5-9400, 16GB, 256GB
- HP EliteDesk 800 G3 TWR i5-7500, 8GB, 256GB
- Dell Optiplex 3070 TWR i5-9400, 8GB, 256GB, WIN11
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest