Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
Nekem eddig egyszer sikerült két csillagos pointert leírnom a saját kódban, mert azzal volt a leghatékonyabb. Különben mindig kerülöm a használatát, mert az ember gyorsan bele tud zavarodni. Ezt javaslom neked is. A Linux függvényei közül is eddig csak eggyel találkoztam, amit két csillagot várt: scandir
u8b data[] -> ez nagyon csúnya.
Mitől csúnya? Inkább u8b* data legyen? Még előnybe részesítem a tömböket a pointerekkel szemben, mivel azokat könnyebben kezelem. 8bites uC-n is könnyebben nyomon tudom követni, hogy mennyi RAM-ot is használok...u8b data[] -> ezzel fölöslegesen foglalsz 512 bájtot a stacken, ami ugye még processzor idő is. Használj pointert. (Egy ilyen miatt én simán buktatnék egyetemen.)
A fordítótól függ, hogy hogyan align-olja a structúra változóit. Bár ez 8 bites, így nem valószínű, hogy máshogy align-olna, de a hordozhatóságot javítja.
, majd ha másolom/küldöm az adatcsomagot akkor a b[]-t használom.
Másolás ->memcpy, küldés bájtonként pedig char*-al tudsz küldeni. Ergo nem kell a union. Nem is értettem az elején, hogy miért is kellett.
dns_answer*& dns_response
Szerintem így sokkal olvashatóbb és nem utolsó sorban sokkal helytakarékosabb és gyorsabb.
void get_data_from_dns_reply(u8b* data, dns_header* dns_resp_header, dns_answer*& dns_response)
{
memcpy(dns_resp_header, data, 12);
dns_response = (dns_answer*)malloc(htons(dns_resp_header->answer_rrs.i) * sizeof(dns_answer));
for(; data[i] != 0; i++)
{
i += data[i];
}
i += 5;
for(u16b j = 0; j < htons(dns_resp_header->answer_rrs.i); j++)
{
i += 12;
memcpy(dns_response[j].data, &data[i], 4);
i++;
}
}MOD: ezen a kódon még bőven lehetne optimalizálni, csak nem látom a többi részt.
MOD2: jah és igen. Malloc + 8 bites MCU? Remélem fut valamilyen OS ezen program alatt, ami a fizikai memóriát rendezi, mert az ilyen malloc-olás magában hordozza azt, hogy a kész programod egyszer beáll, mint a szög. A beágyazott rendszerben alapvetően tiltott a malloc használata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ZIDOO médialejátszók
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Itt vannak az eddigi legrészletesebb képek a Samsung Galaxy A37-ről és A57-ről
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xbox Series X, makulátlan, karcmentes állapotban, újrapasztázva, 6 hó gar, Bp-i üzletből eladó!
- SATA ÉS IDE (PATA) 2,5 , illetve 3,5 HDD BAZÁR
- LG 34UC79G Ultrawide 144Hz monitor
- Asus G14 GA402RK 32 GB, 2 TB + Anime Matrix /HIBÁTLAN
- Dell XPS 15 9570, 15,6" FHD IPS, I7-8750H CPU, 16GB DDR4, 256GB-1TB SSD, GTX 1050TI 4GB VGA, Új akku
- Samsung A17 mobiltelefon
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest