- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
dobragab #3067 üzenetére
De hát a fájl lezárás most is a dtor-ban van, de nem a ctor-ban van a megnyitás.
B leszármazottai abban különböznek egymástól, hogy más-más helyről olvassák be az egyébként ugyanolyan formátumú bináris adatot. Tehát a leszármazott osztályok egyetlen dolga, hogy ezt megtegyék, és a blob-ot átadják az ősosztálynak (erre van az init). A B nem függ a leszármazottaktól, mert ő már csak a blob-on dolgozik, de nincs értelme önálló B objektumot létrehozni, mert a blob-ot mégis csak be kell olvasni valahonnan.
"Tényleg jobb lenne D konstruktorába pakolni az allokációt, de ebben a formában nem lehet megoldani. Az ős-ctor hívása mindenképp előbb van, mint a ctor törzse, úgyhogy arra nincs esélyed normálisan megoldani."
Hát pont erről beszélek. Ha viszont a D ctor-ában szeretném megoldani az allokációt, akkor mindenképpen B::init-et kell hívnom a D ctor-ának törzsében. Ez lehet, hogy szerinted nem normális megoldás (alapesetben szerintem sem az), de mivel hogy B nem példányosítható, ezért elnézhetőnek tartom. Ha ezt nem teszem meg, akkor valóban csak ez a fajta factory megoldás marad amit írtál, azonban itt az erőforrások átvétele (shared vagy unique pointerek vagy egyéb erre a célra létrehozott osztályok formájában) sokkal macerásabb és több hibalehetőséget rejt, mint az init fv."Mindenesetre a kötelezően hívandó init() szerintem ennél sokkal büdösebb: el lehet felejteni a hívását, és B többet tud, mint a feladata."
Mint ahogy fent írtam, szerintem nem, de ez már ízlés kérdése. Azt hogy el lehet felejteni a hívását, ennyi erővel D bármely más tagjának az inicializálását is el lehet felejteni, ahogy írtam. Tulajdonképpen úgy tekinthető, hogy az init nem a B-t inicializálja, hanem a D inicializálásához szükséges. "Normál" esetben is szokás a ctor-ban különböző tagokat inicializáló fv.-eket hívni. B egyáltalán nem tud többet mint a feladata, mert a forrásról semmit sem tud, csak a blob-ot kapja meg, ami minden leszármazott esetén ugyanolyan formátumú.
"Alapesetben nem kéne, hogy egy osztálynak legyen ctor-ként működő init-je."
Valóban. De ha nem példányosítható? Erről szólt az egész elmélkedésem."Kicsit más jellegű lenne az a megoldás, ha B kap tisztán virtuális read() és write() függvényeket, és azokat override-olja D. Viszont read()-et nem hívhatod ctorból, úgyhogy ez nem működik."
Azon kívül, hogy ctor-ból nem működik, nem lehet megcsinálni, mert forrásonként különböző paraméterezést igényelne. Másrészt ekkor már tényleg fölöslegesen sokat tudna a B és függne a leszármazott osztálytól.
Minden esetre köszönöm az eddigi hozzászólásaidat, most ezt a kétféle megoldást látom alkalmasnak, a mondott okok miatt azonban a sajátomat fogom választani.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest