- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
segitseget kernek pointerek vs operator overloading temaban. egy fa adatstrukturat csinalok, ahol minden node-nak lehet valamennyi pointere a gyerekeire. ezt egy vector<Node*> segitsegevel kepzeltem. elore kell lefoglalni a kontruktorban megadott szamu pointernek a tombot (akkor is ha null lesz csak az erteke) es fokozatosan hozzaadni a gyerekeket (tudom, hogy lehet jobban is, azt kesobb csinalom. a feladat osszehasonlitani a kulonbozo megoldasokat). szeretnek a Node osztalynak egy [] operatort, amivel a gyerekekhez pointerekkent lehetne hozzaferni. egyelore mindig referenciakkal csinaltam hasonlot,megmutatom mire jutottam:
class Node {
public:
int sigma;
// Node** child;
vector<Node*>* child;
int value;
Node(int sigma);
~Node();
Node& operator[](const int index);
};
Node& Node::operator[](const int index) {
return *(*child)[index];
}
Node::Node(int sigma): sigma(sigma), value(0) {
/* child = new Node *[sigma];
for (int i = 0; i < sigma; i++) {
child[i] = NULL;
}*/
child = new vector<Node*>(sigma);
}
Node::~Node() {
/* for (int i=0; i < sigma; i++) {
if (child[i] != NULL) {
delete child[i];
}
}
delete [] child;
*/
for (vector<Node*>::iterator it = child->begin(); it < child->end(); ++it) {
delete *it;
}
delete child;
}ami a kommentarokban van, az a regi megoldas tombokkel ami mukodik is jol, olyat szeretnek csak vectorral es operatorral, tehat ami eddig n->child[i ] volt az legyen n[i ] .
ezt az osztalyt kesobb szeretnem igy hasznalni:
Node n = new Node(10);
Node n[0] = new Node(10);
stb..remelem ertheto mi a problema, koszonom elore a segitseget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Eladó komplett PC Ryzen 9 5900x RTX3080
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Inspiron 5441 14" FHD+ IPS Snapdragon X Plus 16GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 5570 15,6" FHD+,i7-12700H,64GB DDR5,4TB NVME,RTX A1000 4GB Munkaállomás,gyári gari
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv magyar vibill gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest