Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
Két barátommal jártam oda anno, akkor biztosan jók kaják voltak. Nyáron hangulatosabb, mert van egy hátsó kerthelyisége is. Esetleg a Paprika Vendéglő a Dózsa György úton, a kaja hibátlan, csak a forgalom, és a szmog, ami kicsit riasztó lehet, ha kint eszik az ember. (engem zavar)
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
DeFranco
nagyúr
Jó hely, nekem a diplomaosztóm után ott volt a családi ebédem (vidéki a család, így itt tudtuk jól megejteni).
Annyit kell róla tudni, hogy a Wekerletelep szélén van, ami annak idején a felső-középosztály vagy felső-bürokrácia egyik lakónegyede volt. Ez a miliő máig belengi az egész környéket, itt teljesen természetesnek hat, hogy apa vasárnap délelőtt anya fenekére csap diszkréten, hogy a gyerekek ne lássák meg, és öblös hangon kijelenti, hogy egy nap anyának is jár, ma a Nótafában ebédelünk, és visszük Tóni bácsit meg a Sári mamát is. (ahogy egyébként majdnem minden vasárnap történik...)
A kerthelyiség tényleg jó. A hangulat békebeli kockás-terítős, az ételek ehhez mérten hatalmas adagok, és semmi reformkonyha, minden cuppogós-zsíros (jó értelemben), a halászlevet bográcsban kapod, és a mennyiségekről annyit, hogy ha megeszed a leves-főétel-desszert kombót az utolsó falatig, akkor azért a felszolgálótól jár egy elégedett biccentés, ez nem gyakori.
A pincérek akkora veteránok, hogy szerintem már Vietnámban is tálcával a kezükben egyensúlyoztak a frontvonalon (és nem löttyent ki a gyöngyöző jérceleves), és ehhez jár az a tipikus pesti finoman flegma fölényes pimasz pincérstílus, nem bántó egyáltalán amúgy, csak ha kekk majom vagy és felhúzod magad rajta, ha viccre veszed, akkor egyből a produkció része lesz.
Kicsit túlságosan is felkapott lett a hely, és nagy-nagy gasztronómiai varázskalandokat nem itt fogsz találni, de ha foglalsz asztalt, és akarsz egy jót enni úgy klasszikus-bajusztörlős-magyarosan, akkor kiváló hely.
----
Jó tapasztalat volt még a Kispesti halásztanya étteremmel hajtépően kiváló a Pata negra, nagyon jó a Millenium da Pippo és ha még létezik,borzasztóan pancser a Klassz étterem az Oktogonon utóbbiról bővebben itt.
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
Akkor az már egy.
(#3940) föccer:
Én konkrétan erre a topicra gondoltam. Hardveraprón meg itt-ott már én is boltoltam kb harmincszor. Annyi piros pontom van hogy el sem tudok odáig számolni.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
-
GabN73
addikt
Hát, én kajak bebaszodát olvastam először....
Jó hogy eszembe juttattad, az elfogyasztandó alkoholmennyiséget is drasztikusan csökkentenem kell. Fősulis évek ide vagy oda...
A Callas pedig annyira nem vészes árban, oda nem telekajálni megyek, inkább egy kis fine dinner meg ilyesmik. Tudod, élvezned kell az életet néha
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
Hát igen, úgy picit másabb... Mondjuk sajnos már egy ideje nem volt hosszú távú kapcsolatom...
Mondjuk én minden évszakban találok valami jót (legalább is számomra jót )
Nyári kedvencem, amikor hajnalban felülök a motorra, határba ki, kedvenc domb megkeres, pokróc le, egy üveg száraz fehér bor elő, és élvezed a napfelkeltét. Sajna ahogy felnő az ember, ez úgy múlik, nyaranta már dolgozom reggeltőlVagy amit őszi/téli időben szerettem meg, az a vonatozás naplementében. közel 3 és fél óra tömör gyönyör számomra, ilyenkor csak az ablakon bámulok kifelé.
Alkoholból meg eddig szinte mindent, de a személyes kedvenceim a single malt wihskyk (15 éves Glenfarclas ftw), a száraz fehér borok, na meg persze a sör Rövidek közül pedig tequila, pálinka....
DeFranco
Olyan szerencsés a helyzet, hogy közútra nem tévedek[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
budaörs
amíg a ferenciek terén nagyobb volt a káosz, addig hazafele 45-60p volt az út.
(a 2x2órát úgy értem, hogy a sétával, mindennel kb annyi lenne)
de annyira szeretnék a pesti oldalon dolgozni.. sz*pok-nyalok érte... :-)))
DeFranco: a bécsi út elején van a Borneo nevű étterem. nem túl régi, viszont nagyon jó. ott mindig pisztrángot eszem. az a hely olcsó, mégis eszméletlen jó. valamiért mégis alig vannak... próbáljátok ki! a pisztráng bébi zöldségekkel és rizzsel 1450Ft. nagy pisztráng, egészben. lehet, h ma este is beugrom..
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
Agostino
addikt
persze, ahogyan mondjuk találsz padlizsánt meg bármi mást. csak éppen a minőség nem mindenhol ugyan az : )) plusz néha a legjobb helyek eléggé el vannak dugva, az ember nem is hinné, mi van a felszín alatt
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
DeFranco
nagyúr
Hala válogatja, ez a fajta amit mi csináltunk, ez tényleg nem szálkás, nagyobbakban esetleg elő-előfordul de nagyon ritkán. Inkább csontos, azt az utána képen láthatod, szép, nagy villával is kivehető bordák, ez biztos nem akad senkinek a torkán, meg nem kell cuppogni vele órákat.
Tényleg nagyon egyszerű, citrommal és kakukkfűvel is nagyon finom.
@LÁZ @Tim82 @Huma: megértem, én sem voltam halas amíg nem ismertem meg a feleségemet, ők hallal foglalkoznak, tudják is hogy mi a jó, meg értik is csinálni, ott hetente többször megfordul az asztalon, és pár hónapot végig tudnál úgy enni náluk halból, hogy kétszer nem lenne ugyanaz.
Vissza a témához: nagyon nem mindegy, hogy milyen halat eszel. Az a gond, hogy itthon az emberek 95%-ában két kép él a halról, az egyik a gyakorlatilag tengeri hulladékkal egyenértékű pangasius/cápaharcsa/tengeri halfilé hármas, ami ugyanazt a halat takarja, ez a halak táposcsirkéje, én nem tartom emberi fogyasztásra alkalmasnak. Több benne az antibiotikum meg a hormon, mint a tápérték.
A másik a hagyományos lakossági pontyszelet, ami egyrészt rend szerint a jobb kihozatal miatt zsíros*, másrészt pedig szokott lenni egy jellegzetes pocsolya- vagy tóíze. Ez az az íz, amit a többség a halízzel azonosít, pedig nincs köze hozzá. Ez azért van, mert a halat a nevelőből egyből a feldolgozóba viszik. Mivel a hal képes arra, hogy ha tiszta vízbe teszed, akkor 1-2 nap alatt teljesen megtisztul, és elveszti ezt a pocsolyaízt, csak annyi lenne a teendő, hogy ezt az 1-2 napot megadják neki egy tiszta medencében vagy tóban, de ez rend szerint a forgási sebesség növelése miatt kimarad. Te meg egyed.
*kiváló halchips készíthető amúgy a zsíros részekből, ez egy akkora kitörési pont lenne mint a ház, képzeljetek el egy egészséges töpörtyűt... nyami. Imádom.
Emellett sajnos nincs is meg a tech az egyszeri háziasszonynak a hal feldolgozásához, elkészítéséhez, ez nem csirke, amit azért megtanul, vagy egy telefon árán megtanulhat kopasztani-bontani-elkészíteni háromféleképpen, jó ha családonként van egy pistabá' aki tud halat pucolni úgy ahogy, meg megfőzi a halászlevet a naccsaládnak.
Az első kettőhöz a vásárláskor kellene egy kicsit odafigyelni, a harmadikhoz pici utánajárás kellene, és nagyon széles világ nyílna meg az emberek előtt. De ettől függetlenül megértem, ha valaki idegenkedik, de több a családban megforduló haltól idegenkedő ember vált azóta már rajongóvá, látom az okokat. Az esküvőnkön is volt hal bőven, és nagyon durván fogyott is, ott valahogy mindenki dícsérte, hogy nincs is halíze, pedig ponty volt
@bitpork: pedig ennek van pikkelye is meg úszója egyszerre, eheted te is nyugodtan
@Agostino: ezt sajnos passzolom, mi "otthonról" kapjuk a halat (ez egyébként barramundi, Európában nem sok ember csinálja (mondjuk kettő-három), apósom az egyik, amúgy a vadlazaccal van egy kereslet- és árszinten jobb sorsú vidékeken. Vannak jó halas blogok, ahol lehet kapni tippeket, én magamtól a Fővám térre mennék, mert ott van választék és forgalom is (friss lehet az áru). A Metro halas része is meglepően jó tud lenni, de ott a frissességre azért kell figyelni. Sajnos mivel nincs itthon nagyon piaca amikor épp nincs karácsony, ezért az értékesítési hálózat is elég halovány.
-
Tim82
félisten
10k-ért nem adtam volna kompletten (2 GB RAM-mal meg 320 GB-os noti PATA vinyóval).
A vinyó eleve többet ér 10k-nál, a RAM meg gyakorlatilag alulról súrolja ezt az értéket.
15k-ért legfeljebb vinyó nélkül.
B-L-A-C-K: értem én a tréfát, csak nem szeretem.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Rendben. Csak hogy tiszta legyen, 15k-ért vinyó nélkül, de 2 GB RAM-mal és DVD-íróval felszerelve értem. (Ez így azért még mindig több, mint korrekt ajánlat szerintem.)
Vinyó helyett egyébként javasolnék egy mSATA SSD-t + egy ilyen átalakítót, apám T43-ába ilyet tettem, így teljesen elfogadható sebességgel Win 7 32 bit fut rajta.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Mercutio_
félisten
A legjobb hazugság, ami részigazságokat tartalmaz....az meg szerintem evidens, hogy nem Frei írja, csak a nevén jelenik meg.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
macilaci78
nagyúr
Nyilván a megfelelő asztrál bélyegekkel gond nélkül lehetett ügyködni. E mellett ugye a pszi-pajzsot is a nekromanta építette a boszinak.
Olyan 3. tapasztalati szinten derült ki, hogy a karakterem nem egy sima írnok, hanem konyít valamit a pszihez, 5. szinten az is kiderült, hogy a mágiához és 8. szinten lett egyértelmű, hogy használni is képes ezeket.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
cekkk
veterán
Én az egyetemi éveim alatt, elég sok emberrel találkoztam, nem csak az infó karról. Mindig hallottam ilyen meséket és szép is volt hallani az egyetem alatt, de egy élő emberrel nem találkoztam volna akit ilyen oda nem illő dologgal szívattak volna. Ha akarnak úgy is tudnak olyat kérdezni amit nem tudsz és benne van a tanagyagban. Ezzel én is találkoztam De ilyen ordas nagy hülyeségekkel nem
-
Tim82
félisten
Megbocsátom. Ez egyszer.
Megkérdezted az illetékeseket a T42p-vel kapcsolatban?
-
Tim82
félisten
Huma: megvan a saját, hosszú évek óta összeszokott társasága, akikkel játszik, én pedig ha jelenleg be akarnék szállni bárhova is, be tudnék hozzájuk.
-
Huma
addikt
Pedig jó játék.
Más:
Most épp ráérek. Meséljek a hihetetlen kalandjaimról? Aki nem szeretné hallani (olvasni) őket az emelje magasra a kezét.De amúgy más is megoszthatná egy-egy érdekesebb kalandját. Szívesen olvasok ilyesmit. De ne olyan legyen amit ismerőstől hallott hanem saját mert az tuti, hogy nem kamu. Én is csak sajátot fogok megosztani veletek.
Szerk:
Ja és persze köszönöm a könyvajánlásokat! Ez valahogy elmaradt, bocsi.[ Szerkesztve ]
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
Azt nem szeressük. Ha nagyon pörög a topic akkor fárasztó egyszerre végigolvasni az összes hozzászólást. Ezért kerülöm az olyan helyeket ahol sok a felesleges szócséplés és kevés a lényegi tartalom.
Más:
No, senki mással nem történt olyan érdekes esemény amit megosztana a tisztelt publikummal? Ne csak én irkáljak ilyen sztorikat. Még a végén kifogyok belőlük.(#4158) Impress:
Ilyen aktivitás mellett azt még a hó végén elérjük. De legkésőbb köv hónapban biztos, hogy meglesz.[ Szerkesztve ]
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
-
-
Huma
addikt
Az a jó ha ilyen helyen lakik az ember. Csak egy jó távcső kell.
Aztán meg egy idő múlva valami szakadt furgon és egy pince valami elhagyatott gyárépületben...
Erről jut eszembe, hogy kéne néznem valami jó kis thrillert. Rég néztem ilyesmit. A franciák egész jó thrillereket gyártanak. Mostanában nem láttatok valami jó thrillert?
-
Impressa
őstag
Persze, csak viccelek...
Az már más tészta, hogy lassan mindent látsz szemmel,és megfogni már nem mindig akarnád. Itt a közelünkben van egy szakközép, hát, mit ne mondjak, most télen is mindent kiraknak a lányok, ami van - vagy éppen nincsen.
Ez sajnos így van. Most ez a menő, mit tudsz kitenni a "kirakatba".(#4179) B-L-A-C-K jóféle kaja.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
-
-
werszomjas
addikt
Szerintem megbízható, az MPL szállít nekik, tehát a Magyar Posta, én már több száz postázáson vagyok túl az elmúlt években (ez volt levél és csomag feladás is) és soha nem volt gond. Nem tűnt el egy csomagom sem, és a visszajelzések alapján épségben megérkezett minden. Rendesen be kell csomagolni a dolgokat.
Azok akik meg sajnálják azt a néhány száz forintot az ajánlott küldeményre, magukra vessenek ha eltűnik a csomagjuk. Vagy épp nem képes rendesen megcímkézni a csomagot / feladó szelvényt, az eltűnések nagy többsége sztem user error, és nem vagyok a posta alkalmazásában, csak látom mennyire bénák az emberek, a legjobb, mikor a feladásnál kezdi el megcímezni a dobozt, meg ott tölti ki a szelvényt.
A vatera futár egyébként alapból ajánlott, tehát kap nyomon követési számot, feladásnál be kell írni az értékbiztosításhoz 50.000ft-ot, így ha eltűnik, elvileg kifizetik, ezt nem tudom hogy megy ilyenkor.
üdv
-
Huma
addikt
Nekem rendszeresen nem hozta fel a postás a küldeményeket csak bedobta az értesítőt, hogy slattyogjak be érte a postára. Egy idő után megelégeltem és felnyomtam a netes ügyfélszolgálaton. Mivel nem volt semmi reakció (később írtak valami sablon válaszlevelet) egy ideig ezért bementem a postára ahol össze-vissza hazudozott az ügyintéző csak hogy mentse a postát és postást. Ezt persze csak később tudtam csak meg miután utánajártam a dolgoknak.
A postás érdekes módon a reklamációm után rendesen ki tudta szállítani a csomagokat pedig állítólag a postának nem lett volna kötelessége (kamu) és nem is ahhoz a postához tartozott a postás (újabb kamu) ahol én reklamáltam.
Mint kiderült az egész hazudozás azért volt hogy ne kerüljön bele a panaszkönyvbe a bejegyzés, mert akkor felelősségre vonták volna a postást. Az ügyintéző ehhez asszisztált.Ebben az a felháborító, hogy ő nem végzi el a munkáját és ezzel a te idődet rabolják. Be kell menned a postára, sorba kell állnod, aztán bizonygatnod kell hogy az a te csomagod. Simán elmehet akár egy óra is az életedből feleslegesen, csak mert a postás lusta volt akárcsak a csengőt megnyomni.
Bezzeg a nyugdíjat mindenkinek oda tudják adni személyesen... (Már ha van még ilyen)
-
werszomjas
addikt
Igen, a feladónak kell úgy feladni, hogy postán maradó legyen, ilyenkor ő választja ki, hogy melyik postára menjen. Egyeztetsz vele, hogy neked melyik esik útba, melyik van a legközelebb.
Viszont nem mindegyik postán tudod átvenni, úgy tudom, csak azokban, ahol van csomag feladás is. De a vatera futáros online megrendelő felületen meg tudod nézni, hogy a kerületedben mely postákra van szállítás.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Tim82
félisten
Vaterafutárnál pl. adott ez az opció, olcsóbb is, mint a házhoz szállítás.
Egyébként igen, a feladónak kell szólni. Meg kell adni neki a postapontot is, ahova szeretnéd küldetni + azt hiszem, emailcímet, ahova a posta küld értesítő emailt.
-
Tim82
félisten
Karácsony előtti utolsó héten, amikor a posta elvileg már eléggé le volt terhelve, én így egy nap alatt kaptam meg egy Vaterán vett lemezjátszót. Az eladó egyik nap napközben feladta Szombathelyen, másnap reggel jött az email, hogy fel tudom venni, még aznap késő délután fel is markoltam.
Pedig fel voltam készülve, hogy nem fog időben megjönni. Apám mindenesetre örült neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest