- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ladybug
őstag
Anyukámnak volt/van hasonló. Viszket? Eltűnik és máshol jön elő, vagy mindig ugyanott?
Neki vándorolt az egész testén. Mindig valahol máshol jött elő. 3-4 óra hosszat látszott a bőrén, aztán eltűnt. Neki nagyon viszketett is. Elment bőrgyógyászhoz, és azt mondták neki, hogy csalánkiütés, ami valami allergiás reakció. Lehet belsőleg is, de lehet külsőleg is allergizáló dolog. Ha belső, akkor ételallergia, ha külső akkor vegyszer (mosópor, öblítő, testápoló, sampon, tusfürdő stb.).
Érdemes átgondolni, és lejegyezni, hogy mit eszel, ami után kijönnek, vagy ha az nem, akkor lekezdtél-e valami új mosószert vagy tisztálkodószert használni. -
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Látogatja valaki a topicot? Kialakultak rajtam kiütések, amik másnapra eltűnnek, de este felé kiújulnak. Aztán megint eltűnnek és megint kiújulnak.
Íme a kiütés: Kép -
Palkó
tag
Sziasztok !
Nem reklám céljából, de azoknak a sorstársaknak, akik ekcémával küszködnek, megérné kipróbálni a Kék-Lukács kenőcsöket. Többféle létezik, guglizzatok rá.
Nekem a fehér kenőcs tüntette el a hónaljban lévő ekcémás problémákat, pedig előtte a gépzsíron kívül mindent próbáltam...
Mindenkinek jobbulást kívánok. -
Bömbörnyék
újonc
Sziasztok!
Szakdolgozati vizsgálatomhoz EKCÉMÁS (atópiás dermatitis) vagy PSORIASOS-os (pikkelysömörös) bőrbetegeket keresek! Kérlek ha ismersz ilyet, küld tovább hogy töltse ki az alábbi linken található kérdőívet!
http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cHRyMHNRMVdDTGFsaXdiemJjcmxOVFE6MA..
Segítségedet előre is köszönöm!
Kérlek küld tovább ezt a levelet ismerőseidnek!
Üdv
Bori
-
Ticsi.
csendes tag
Szia ladybug!
Én úgy veszem észre, hogy használ. Bár igazából az elején a legtöbb krém használ, csak utána kezdi megszokni a bőröm, és mintha ellenállóvá válna egy idő után a kezelésre.
Tudom, hogy ez butaság. Valószínűleg csak beképzelem, és erősítem magamban a gondolatot, mert ugye tudjuk, hogy az agynak mekkora hatalma van...
Most azt beszélem be magamnak, hogy használ a krém.Egyébként mi újság veletek?
Ticsi.
-
ladybug
őstag
Ticsi, hogy alakul a krémhasználat?
-
ladybug
őstag
Ezen az oldalon Babé termékeket találsz. Nos, én azért ajánlom ezt, mert ezekkel van tapasztalatom, a Vichivel nincs.
Rékának ezt használjuk a bőrére -mondjuk ő ekcémával küzd -, és tényleg nagyon jó mindkét szer (tusfördő és testápoló). Szerintem akkor a többi is jó lehet. Az ára elég soknak tűnik, de megéri, mert tényleg használ. Próbáld meg. -
Ticsi.
csendes tag
Sziasztok!
Lassan már tíz éve szenvedek a pocsék arcbőrtől. Egyszer száraz a bőröm, egyszer zsíros, már nagyon sok krémet kipróbáltam, eddig sikerütelenül. Amikor már kezdek valahogy kinézni, természetesen akkor elkezd ismételeten megcsúnyulni a bőröm. Az étkezésre is odafigyelek, nem eszek csokoládét, olajat, olajas magvakat, túl fűszeres ételeket. Persze örüljek, hogy nincs nagyobb gondom, de azért 10 év az 10 év és sajnos ennek a dolognak nemcsak külső jelei, hanem önbizalom csonkító hatása is lehet.
Próbálta már valaki a Vichi Normaderm arcápolóit?
De fel a fejjel sorstársaim, valahol tuti van megoldás!Ha van hasonló tapasztalatotok és esetleg nektek javulást is eredményezett valami, légyszi írjatok.
Köszi: Ticsi.
-
szakdolgozó
újonc
Hali,
Én pszichológia szakon ekcémával kapcsolatban írok szakdogát, és nagyon kellenének ilyen betegségben szenvedők a kutatásomhoz. Van egy kérdőív-csomagom, kb. fél óra a kitöltése. Ha valakinek lenne kedve kitölteni a kérdőíveket, írjon egy mailt az acrogabiKUKACfreemail.hu-ra. Nagyon megköszönném a segítséget! -
ladybug
őstag
Nos, a doktornénink mondta, hogy figyeljek a kislányom étrendjére, hátha megtduok vmi okosat, mert némelyik étel kiütheti. Hát 3 hét odafigyelés után a banánt és a földimogyorót iktattuk ki az étrendjéből, mert pár napra rá gőzerővel jöttek elő rajta a kiütések.
Próbáljátok ti is ki, hátha segít. -
ladybug
őstag
Örülök, hogy segített neked. Nekünk is ajánlották, de nem tudtam beszerezni a fürdősót, aztán közben eljutottunk végre a mostani doktornénikhez is. Ő mondta, hogy jobb, hogy nem használtuk. Rékának nem lett volna jó. Most fincsi kis krémjeink vannak, és végre nem szteroidosakat kaptunk, hanem teljesen természetes alapú kencéket.
-
3g3ri
csendes tag
Hi!
Nekem is volt ekcémám!!
Tenger víz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És már el is tünt egy hét után....... nah helló -
ladybug
őstag
2 napja fejeztük be az Elidel kenőcs használatát. Sokat segített, a súlyosabb területeket szépen rendbehozta. Azóta a Babé testápolót használjuk. Finom illata van, és a száraz bőrt is hamar meggyógyítja. Ajánlom mindenkinek, mert tényleg nagyon jó.
-
ladybug
őstag
Az éjjel még szörnyen telt. Réka többször is felébredt megint a vakarózásra. Remélem, hogy hamarosan elmúlik a hátán is a viszketés, mert a testén máshol szépen rendbejött a krémektől.
Ma pedig vettem Babé testápolót, és olcsóbb volt, mint amennyiért a neten láttam. Esre pedig használni is fogjuk. -
ladybug
őstag
A Babé termékekről [link]
Nem tudom, hogy fájdalmas-e. Azt tudom, hogy viszket, de nagyon. Egyszer volt övsömöröm. Emlékszem hasonlóan szenvedtem a viszketéssel, mint most Réka ezzel. Szóval nem fáj, de mégis fáj. Ha érted, mire gondolok.
A fürdővízbe tehetsz olajokat, de az ilyen érzékeny bőrűeknek inkább a gyors tusolást (max 10 perces) javasolják. Azért, hogy ne ázzon annyi ideig a vízben a bőr, mert az értékes faggyúanyagok kimosódnak. Tehát gyors tusolás vmi spéci szerrel, aztán testápolás, szintén spéc szerrel.
Szerintem, ha szivacsra ráteszed neki, ő is szeretni fogja a tusolást. Vagy ha tényleg nem megy, maradhattok a fürdésnél is, de akkor az is gyors legyen.
Köszönöm a mailt.
-
Marita
csendes tag
Gondolom már megtaláltad, e-mail ment.
Egyébként ez fájdalmas?? a pszoriról tudnék mesélni..
Hogy viseli a kislányod??
Ez Babé ugye nem azonos a babadolgokkal.??
Az Erich fiamnak is elég száraz a böre, bekenni magát már nem engedi, egyedül meg lusta, meg kicsit ügyetlen is, gondoltam, mivel imád fürdeni ,lehetne olajakat a fürdövizbe tenni nem?? -
ladybug
őstag
Az arcára nem. Az éppolyan csúnya nyáron és télen is. Foltokban hámlik a bőr róla. Most kaptunk arra egy külön krémet. Nagyon zsíros, és nagyon kevés kell belőle. Már sokkal szebb neki 2 nap után, mint eddig bármelyik krémtől.
Most nem keresgélek krémeket, mert a doktornővel abban egyeztünk meg, hogy ezeket kipróbáljuk, és dec. 10-én visszamegyünk kontrollra, és beszámolok a tapasztalatokról. A nincs javulás, keresünk másik krémet.
Nem használtam eddig csak ezeket a fürdőolajokat, de azt javasolta, hogy ne is vegyek most semmi mást, csak Babé szereket, vagy felírt gyógyszertári szereket. Hallgatok rá.
Mod: Hová valósi vagy egyébként?
-
Marita
csendes tag
Az ekcémárol igazában nem tudok sokat.Nektek is használ a napfény??
Èn ha sokat vagyok napon, (szinte) tünetmentes leszek nyáron.
Csak ezek a téli honapok ne lennének!!!
Ez állandó börbetegség ,vagy jön-megy , stresszhatásra is müködik mint a pszori??
Megnézted a Dermosalus oldalát az Optoderma készítményekröl????
Itt tudtam meg azt is hogy a Dermováte nemcsak krém formájában létezik, hanem van egy lotion változata is, amivel most megbrobálkozom. Mivel a krémet már évek óta használom , gondoltam kiprobálom az oldatot fejemre.Már ott tartok, hogy ártani nem árthat!! -
ladybug
őstag
A szteroidos krémek nekünk is gyorsan hatottak, és hamar visszadolgozták a bőrbe a pöttyöket, viszont olyan csúnya fehér foltok maradtak vissza a bőrén, hogy nem akarom tovább használni.
Ez az Elidel nevű a szteroidosat váltja fel, de hasonló hatásfokkal bír. Az első pár nap jobban előhozhatja az ekcémát - és bizony elő is hozta -, de pár nap múlva elkezd javulni.
-
Marita
csendes tag
A Balneum fürdöolajat ismerem ez nagyon jó száraz börre is.
Èn ugy vettem észre hogy nekem inkább a szteroidot tartalmazó készitmények jönnek be.
De azért köszi persze hogy ki fogom probálni.
Tegnap irtam az Optoderma ]termékekröl. Most olvastam, hogy ezek a Cellular Memorizer készitményeket sikeresen alkalmazták a szárazekcémával érintett börfelület ápolására is.
Igaz hogy ezek nagyon drágák, de hátha nektek segit???
Itt többnyire a psoriasisos betegek irnak, de nézz be ide , itt kaphatsz informáciot , aztán eldötheted hogy......
[L:www.dermosalus.hu][link][/L -
ladybug
őstag
Az emulziót a vízbe szoktam tenni. Balneum fürdőolajat is használtunk, az is nagyon jó. Mindkettőt patikában lehet kapni.
Viszont tegnap voltunk egy újabb bőrgyógyásznál, akivel nagyon meg voltam elégedve. A Babé tusfürdőt és testápolót ajánlotta. utánanéztem ekcémás fórumokon, és nagyon jó tapasztalatokat olvastam. Úgyhogy ki fogom ezt is próbálni. Igaz elég drága, de nekem mindent megér, hogy Réka bőre javulni kezdjen. 500 ml-s kiszerelésben van mindkettő, a tusfürdő 2500 ft, a testápoló 3600 ft. Ezeket tudom, hogy pikkelysömörre is jók.
Elidel nevű krémet kapott a szteroid helyett. Ez is nagyon drága krém, de ezt csak a súlyos esetekben kell alkalmazni.
Neked ez segítene?
-
Marita
csendes tag
Te mire használod ezt az emulziót? Hol veszed, patikában vagy naturboltban???
Hát pikkelysömöröm nekem is van és ilyenkor télen szinte katasztrofális a helyzet.Az Optoderma termékekröl is azért igyekszem informáciot gyüjteni, mert ez volt az utolsó, ajánlat ami a lehetséges "gyogyulást" hozta volna. Amiröl pontosan szó van az a <Cellular Memorizer SKALP GEL> Mert nekem sajnos nem jött be. Söt!!!! Ezért érdekelne hogy használta -e már valaki és milyen sikerrel. Most visszatértem a Diprosalic oldatra, de sajnos Magyarországon megszünt a forgalmazása, ami eléggé lehangol.
Sajnos ez igy van ,nem vagyunk egyformák, ami nekem nem használ az másoknak még sikert hozhat. Ès persze forditva.[OFF][/OFF]
-
Marita
csendes tag
Köszönöm a tippeket!!!
Igen, valami ilyesmire gondoltam.Sajnos jó magam még kezdönek számitok , ugyhogy elkel a segitség.
Most megint lenne 1-pár kérdésem.
Hallot-e Valaki az OPRODERMA termékekröl?? Vagy használta- e Valaki ezeket a készitményeket???
Ha igen, mennyire sikeresen??? Mi a tapasztalat???
Irjatok!!! Minden nekem célzott választ köszönök szépen!!! -
ladybug
őstag
Halicar nevű kenőcsöt használunk most. Sajnos ez sem segít. Bár a betegségek idején az ekcémája is jobban előjön Rékának, és most éppen náthás.
-
ladybug
őstag
-
rii
nagyúr
látom már nagyon régi POST
nekem az egyik ujjamon jött csak ki, most is meg nyáron is.
tesóm ezt a linket küldte:
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
http://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek-tunetek.xhtml?BetList[mode]=2&BetList[bet]=26&BetList[abc]=E
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
(nemtom TAGek közé tenni, ... .
és nekem a PHLOGOSAM kenőcsöt ajánlotta
meg _hidratáló_krémet_, de _patikait_, nem ilyen illatosított-tartósított izét. -
Marita
csendes tag
Üdvözlök Mindenkit!!
Szeretnék -mondhatni -100% Holt- tengeri "sós" készitményeket várárolni
Sokat hallottam a gyogyitó hatásárol, és mivel jó magam is a pikkelysömörrel küzdök,gondoltam kiegészitö kezelésnek nem lenne rossz. Nos csak fogalmam nincs hol lehet ezeket a készitményeket beszerezni. A fürdöson kivül nem ismerek mást.
Tudna valaki segiteni és tanácsot adni?? -
Doribalu
újonc
Sziasztok ! Járt már valaki Pécsen dr. Horváth Magdolna gasztroenterológusnál? Érdekelne mások tapasztalata (gondolok itt például a hozzáállásra vérvételkor), mielőtt kisfiamat oda elviszem. Előre is köszönöm !!!
-
ladybug
őstag
De jó, hogy itt is lehet ilyen kérdésekre választ kapni.
A kisebbik lányunk, Réka 1,5 éves. Tavasszal jött ki az arcán az ekcéma, és nyár eleje óta a karján, a mellkasán és a combja felső felén is megjelentek a pöttyöcskék. Az arcán és a karján marad meg tartósan, onnan nehezen tisztul le.
Ezidáig a helyi gyermekorvosunk írt fel krémeket, de vhogy csak nem akart javulni Réka bőre. Pontosítanék...Szóval, amikor bekentük a higított szteroidos kenőccsel, akkor gyorsan el is tűnt, de amikor abbahagytuk (max 5 napig lehet használni), akkor szite óráról órára jelentek meg újra a bőrén a kis kiütések.
A héten elmentünk egy speckó bőrgyógyászhoz. Többet, újat a betegségről nem tudtam meg, de legalább látta szakember, és ez megnyugtatott. Írt fel krémeket, de nem örülök neki, mert mindkettő szteroidos tartalmú. Az áruk sem épp olcsó ahhoz képest, hogy vényre, patikában lettek készítve. 1930 ft-ot fizettem két tégely kenőcsért (egyik mosakodó, másik kenőcs).
Azért nem szívesen használom, mert az arcán és a testén több helyen is kifehéredett a bőr. És nem szép látvány, mert aműgy meg szép, kis barna a teste mindenhol.
A másik aggályom, hogy mivel ilyen gyorsan hat, iszonyat mennyiségű hatóanyag lehet benne, ami szinte kimarja a bőrt.
Kaptam tippet a holt tengeri fürdősóra és más ilyen jellegű készítményre. Viszont óvatosan kell ezt is vásárolni, mert nem mindegyik eredeti, és nem olyan hatásos. Kérdésem, melyik nevű holt tengei só a jó?
Most használunk Balneum fürdőolajat [link], ami egy használta után már láthatóan segített kicsit, és emellett a Linola fett [link] nevű krémet. De ebből is van fürdőolaj és testápoló is. Ezekt ismeri vki közületek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest