- Asszociációs játék. :)
- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Régi Gépterem: II.386
- A KOReader ebook olvasó program
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Így rendben van, de korábban nem ezt írtad, hanem a "filmezik" szót használtad.
(#11572) koncsik
Úgy gondolom, a PS4 és az OPPO 103 készítésekor nem volt szempont a Netflix elérés, csupán beléjük tették, hogy pár vevővel többet csábítsanak vásárlásra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ezzel nagyrészt nem értek egyet. Kérlek mutass valamilyen erre vonatkozó statisztikát!
Az ismerőseim között senki sem használja lejátszónak a PC-jét.
Azt elfogadom, hogy nagyon kevesen vesznek Blu-ray lejátszót, ami teljes mértékben érthető. Pár éve kongatják a vészharangot az optikai adathordozók és az azokon megjelenő filmek felett. Én eddig mindössze egyetlen egy BD-t vettem, nem is fogok soha arra költeni.
Idézek a haladó házimozis topikból: "a BD egy végtelenül idejétmúlt formátum, és a legelső digitális mozis formátum is mindenben felülmúlja"
A Netflix népszerűsége robbanásszerűen növekszik, sorra bukkannak fel a hasonló (Amazon Prime) stream szolgáltatók, azoké a jövő.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jano_023
őstag
Ha tudod részletezni nem gond érdekel. Ha nem is a drágábbat veszem vagy ha adsz egy linket elolvasom. De minden üzlet vagy honlapon a képességüket látom listázva hogy viszi a 4k lemezt ez is az is. Most ha jól értelek minőségben van eltérés? Az hogy lehet más bit rataval dolgoznak? Mire gondoltál. Köszi
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Jano_023
őstag
Értem köszönöm. És mi a helyzet a x500 és 700-al azok már uhd-t is játszanak le, nem? Mégis fele annyiba kerülnek mint amit írtál. Csak érteni szeretném hogy miért adnék ki több pénzt. Mit kapok érte.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Jano_023
őstag
Semmi gond azért jöttem hogy segítsetek. Akkor esetleg azt meg tudod mondani hogy az amit ajánlottal miben más vagy jobb mint egy Sony UBP x500 vagy 700 vagy Sony BDP-S6700? Mert árban nem egy kategória. Köszi
-
Jano_023
őstag
Értem, szóval akkor gondolom erdemes magasabbra lőnöm. Szóval idén a tvt cserélni fogom egy 4ks Samsung Q7 szériara és a hangfal rendszer ami van és marad is : Samsung HW-R450/EN 2.1 és egy Samsung SWA-8500S (hátsó hangfalak). Szóval kell valami ami a 4ks filmeket viszi. Köszönöm
-
blakey
titán
Mivel azt írtad, hogy ilyet még nem hallottál így bátorkodtam leírni, pl. ott a Serviio, szerveren beállítod, ellenőrződ, hogy kliensenként jó-e vagy rossz az azonosítás, ha ez megfelelő akkor az eszköz DLNA tudásának megfelelő lesz a kiszolgálás.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Semmit, a DLNA szerverek "renderer"-t használnak a készülékek kiszolgálásához, tehát beazonosítják az adott készüléket és aszerint szolgáljaák ki. Ha nem megfelelő a "renderer" beállítása akkor jöhetnek olyan problémák, mint amit Gtaati tapasztalt. A CXUHD valójában Oppo és ezért jó azzal és nem a CA-val.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gtaati
őstag
Helló!
Fura, pc-n jó, egyből alá teszi a magyar feliratot, de a CXUHD nem, megynyomom a felirat gombot és bejön a menü, de csak off van és 1/1 english, semmi más. Passz..
Most néztem meg a tv-vel, a tv belső lejátszójával tudok külső-belső feliratot választani és azzal is megy...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Egy Blu-ray lejátszó nem csak videólejátszó, a hangja ugyanolyan fontos. A kép pontosan annyira digitális, mint a hang és mindkettő minősége az adott készüléktől függ.
Viszont a legutóbbi hozzászólásokban kiemeltem, hogy az XLR-en kinyerhető analóg hangminőséget tartom nagyon fontosnak. De ettől még a digitális is lényeges, például az OPPO-k mindegyike veri saját Dunémet. A VLS tápegységest nem, vagy csak elhanyagolható mértékben.Robi!
Csak az számít, amit saját füleimmel hallottam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Igazából kérdő mondatban kellett volna írnom, nem felkiáltójelesen. Sokkal inkább vennék Arcam UDP411-et, mert a hangja (analóg, XLR-en) jobban tetszett és médialejátszóként is jobbnak tartom.
Vannak más, fontosabbnak tartott fejlesztési irányok, a lejátszó csak harmadik-negyedikként jöhet szóba. Például vetítőre kellene beruházni, újonnan többmilliós gépeket lehet elcsípni 3-400000-ért.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
-
robi-k
őstag
Én arra várok, hogy a >77" OLED TV-k 500 eFt alá menjenek. Becslésem szerint - az OLED gyártási- és újabb panel gyártók termékeinek megjelenési ütemterve alapján - ez még 2-3 év. Addig nézem a VT60 plazmát
Sajnos a moziszoba méretei miatt a projektorozás nálam kizárt.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Zanik azt írta: "pár másodpercig a kijelző 5-10%-án a fénysűrűség 400 nit fölé"
Erre válaszoltam, hogy például a Pi nem pár másodpercig és nem csak a kijelző 5-10 %-én durván fényes, ezért bántotta a szememet.
Több mint három hétig volt nálam az a Pana tv és mivel akkor folyamatosan itthon voltam, lévén karácsony környéke, nagyon sokat néztem. Napi 5-6 órát biztosan, néha 8-at.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Sokan félreértik a sorozat megnevezést.
Rengeteg minisorozat van, 5-7 rész, ezek inkább hosszabb filmeknek felelnek meg.
Általában a Netflix, illetve az HBO GO sajátgyártású filmjei ezek.A True Detective, a Chernobyl szerintem minden idők legnagyobb filmalkotásai közé tartoznak, akárcsak a Breaking Bad.
A mostani mozis filmek a nyomukba sem érnek.
Megy a 4K, HDR meg a szuperhősös látványfilmek stb... -
BBéci
legenda
UHD HDR Pi-ről volt szó, amit értelemszerűen nem a plazmámon néztem.
Nálad a szövegértelmezési probléma az öregedés jele?
Feleségemmel 80 %-ban sorozatokat nézünk, ő egyedül kizárólag azt, én néha olyan filmeket is, amik csak engem érdekelnek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Elhiszem, hogy pazar, sajnos nincs időm olyasmit is nézni, egy sorozat epizód jobban leköt, most éppen a Homeland van soron. Előtte The Blacklist, Bosch és hasonlók.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Aurig@
őstag
Én 40-es vagyok, de eszembe nem jutna 4k-s filmeket nézni. Tökéletes a látásom. A médialejátszó is simán vinné. A TV csak full HD, a gyerekeknek minden 720p-ben van meg, magamnak full HD.
Rengetegen használnak még DVD-t. Az is gond, hogy sokan megveszik a 4k-s TV-t és SD filmeket néznek rajta, utána meg azt hallani, hogy milyen a kép. Simán kellene még full HD tévéket is forgalmazni. Sajnos, ha a jelenlegi beszarik kénytelen leszek már 4k-sat venni. -
BBéci
legenda
Áruld el, miért, mitől gáz? Még mindig a legkisebb (SD) felbontás a legnépszerűbb a virágboltokban. Azok, akik az UHD filmeket veszik/töltik, döntő többségben olyan messziről nézik a képmegjelenítőjüket, ami a Full HD-hoz is távoli.
-
BBéci
legenda
Úgy látszik, félreérthetően fogalmaztam, hiba volt DVD minőséget írni.
DVD méretéhez, adattartalmához hasonlítottam a Netflix bitrátáját, persze csak saccolva.
Filmeket többnyire 1080p, sorozatokat 720p változatban nézem, de van ennek fordítottja is. Nézési távolságomból adódóan alig látszik különbség, de ha kedvem tartja, közelebb ülök.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Engem is érdekel, nem baj, ha nem kell a Netflix topikot is listáznom
Az a szomorú helyzet, hogy már bármi, ami egy kicsit is érinti a témnkat érdekes lehet, mert a magyar BD (lemez, hivatalos kiadások) jövő reménytelennek tűnik...
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
BBéci
legenda
Az saccra DVD bitrátának felel meg, nem elviselhetetlenül kevés, a jobb minőségű 720p sorozataim olyanok. Ha bezár a virágbolt, ez válthatja.
-
BBéci
legenda
Csak viszonyítani próbáltam, mert arról nem mesélt senki, milyen bitrátával jön a Full HD. Engem csak az érdekel, ameddig működik a jelenlegi tévém, sőt, utána is. Amennyiben elromlik és javíthatatlan lesz, akkor kénytelen leszek UHD-t venni helyette, de műsoranyagban akkor is maradni fogok a 720/1080p-nél. 4 méterről lehetetlen meglátni a négyszeres képpontszám előnyeit, ezt már próbáltam, amikor 3 hétig Panasonic OLED volt nálam. Ami fontos, 65 colos szóba sem jöhet, mert takarná az ablakokat, max. 55-ös fér el köztük, az is belóg pár centit.
-
kezo0
addikt
Én nem használom az Androidos appot (iOS-es változat van az iPad minimen, de azt is csak nagyon ritkán indítom el), de szerintem az pl. nem az apptól függ, hogy van-e szünet lejátszáskor az egyes trackek között, hanem a lejátszó firmware-étől. És ugye egy ideje tudja már a fw a gapless play-t. Szóval ez nálam szépen működik. Az iOS-es appban a beállítások között bekapcsolható ez a feature.
Továbbá az iOS-es appban nem keveredik össze a zenék sorrendje. Vagy pl. az app indításakor bekapcsol a lejátszó, és az appon belül is van ki-bekapcsolási lehetőség. Szóval úgy néz ki, iOS-re kicsit jobban megcsinálták az appot, mint Androidra. Mondjuk abban kezet rázhatnak egymással, hogy amikor este csekkoltam, mit is tud az app (mert már nem emlékeztem rá), 5 perc alatt addig nyomogattam, hogy sikeresen lefagyott a p@ba.Azt hiszem, ez is csak megerősített benne, hogy maradok a távirányítónál, mert az viszont még mindig az egyik legjobb, amivel valaha dolgom volt.
Két bajom van az Oppoval, az egyik a feliratkezelés jól ismert hiányossága a magyar nyelv kapcsán, a másik pedig az, hogy zenelejátszás közben nem indul el a screensaver, és egy OLED tévénél nem szerencsés, ha hosszú ideig ugyanaz a statikus információ van a képernyőn, ezért ilyenkor inkább manuálisan le kell kapcsolni a képernyőt, hogy ne legyen beégés. Már ha az ember el nem feledkezik róla...
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
BBéci
legenda
Te kalandoztál el, a Blu-ray lejátszóknak semmi mást nem kell tudnia, csakis optikai lemezek olvasását.
Kérlek, ne ragozzuk tovább, szeretném megnézni valamelyik kedvenc sorozatom aktuális részét. Médialejátszóhoz USB-n csatlakoztatott merevlemezről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
Bevallom, nem értem, de ne ragozzuk tovább!
Ez a topik a Blu-ray lejátszókkal foglalkozik, mely készülékeknek egyetlen feladatot kell maradéktalanul teljesíteniük, az optikai lemezek lejátszását, semmi egyebet. Azt tudják.
Azon lehet elmélkedni, hogy milyen kép- és hangminőséget nyújtanak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem tartom hülyeségnek a NAS-t, sőt, szerintem is rendkívül hasznos, de vígan lehet anélkül házimozizni.
Sok házimozi megszállott ismerősöm rendszerében ugyanúgy, mint nálam, USB-n csatlakoznak a merevlemezek a lejátszóhoz.
Belemehetünk a Full HD és az UHD viszonyításába, mert az előbb említett vetítővel olyan képet lehet előállítani, amilyet semmiféle UHD készülék meg sem közelít.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem tartom ördögtől valónak, de kötelezőnek sem. Simán meg lehet lenni anélkül. Nincs mindenkinek NAS a háztartásában, az sem kötelező egy házimozi rendszerhez. Sőt, az UHD sem.
Láttam, hallottam olyan hazai high end házimozi rendszert, amiben a kép- és hangminőség világszínvonalú, de csak Full HD és még soha, senki nem hiányolta a nagyobb felbontást és a HDR-t. Ilyen vetítő lövi a képet 3 m széles (vagy 3,4 m, ebben nem vagyok biztos, mert volt némi cserebere) széles oldalfeszített vászonra (nem 65 colos egérmozi), besza, behu az egész. Nem NAS-ről, USB-n Audiocom OPPO-hoz csatlakoztatott merevlemezekről.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ezeket nem tartom hiányosságoknak. A BD-játszók optikai adathordozókhoz készültek, nem kell tudniuk mást. A tévéket elsősorban antenna- és HDMI kábelen kell ellátni néznivalóval, ami műsor internetről érkezik, pl. Netflix, ahhoz nincs szükség gigabitre.
Tudtommal.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jeni
félisten
-
szazbolha
addikt
Meg van a megoldás Atmos-al kapcsolatban, nem kell tippelgetni, nem kel gyári lemez. (korábban ebben a fórumban is írtak róla, de csak x800-al kapcsolatban.)
Nem beállítási probléma volt. Nincs is szükség a lánc ismeretéhez (amit egyébként leírtam korábban) a megoldáshoz.Annak aki a jövőben belefutna a problémába:
1. Sony X700/800 és más lejátszók MKV-t lejátszanak hálózatról és USB-ről is.
2. Az MKV-ban lévő Atmost nem továbbítják, akkor sem ha lemezen van. Csak Dolby 5.1-ig kezelik a hangsávot MKV konténerből.
3. Az M2TS-ben lévő Atmost továbbítják, de csak USB-ről és lemezről
4. Az M2TS-t, amiben van Atmos egyáltalán nem játsszák le hálózatrólA Sony valószínűleg nem fog változtatni ezen a stratégián fw frissítéssel, az userek hiába sírnak 2 éve a sony fórumain emiatt.
A Sony honlapján és a kezelési kézikönyvben ezek az infók nincsenek feltüntetve, illetve kisbetűs csillagozott részben: "előfordulhat", hogy ezt a formátumot nem játssz le. [link] jó... előfordulhat. 100-ból 100-szor
Lehet vissza viszem a lejátszót, amúgy sem tetszik a hangja, a képalkotás valóban szép, de én az ATMOS miatt vettem meg. Minden Atmos-os filmet át kéne konvertálni M2TS-be és azt is csak USB-ről tudnám lejátszani. Nem ez olt a cél. -
jeni
félisten
Az X500 olcsóbb egy tízessel de annyival nem is jobb szerintem.
Külsőleg sem. Az X700 meg jobban rágyúrtak a tudására es kinézetére.
A 6700 is jó vétel most 36000Ft áron ,azt is dicsérték korÁbbban,de az nem fog több támogatást kapni. 40000Ft kor vannak neg tiszta UHD képes lejátszok is a kinálatban. Ugy gondolom ha már egy Denon 4000 erősítő es komolyabb habgfalak vannak hozza e[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
MÁR elkezdtem nézegetni!
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
-
Hegyirabló
veterán
Tolom majd holnap fel!
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
Majd holnap lövök! Sharpból jövő hangsávot megfelelően kezeli a Genius csoda, csak a Panasonicot nem?
Ráadásul a Pana úgy hirdeti, hogy 7.1 csatornás analóg hangkimenet Minőségi hang a legkülönfélébb audioeszközök számára . Pont az én Geniusomat ne szeretné?! Persze nem kizárt. Holnap kiderül!
Addig is köszönök mindent!
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Hidd el nekem! Panasonic (új lejátszó), nulla hangzás. Sharp (régi lejátszó) gyönyörű hangzás, ugyanazzal a lemezzel, ugyanaz a jelenet, stb.
Azt elismerem, hogy talán kicsit hamar vittem szervizbe. Nem baj, holnap elhozom. Nézni fognak hülyén, de nem rokonaim vagy barátaim, valahogy csak túlélem.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Hát az, hogy tényleg nem szóltak, de győzködnek arról, hogy az csak azért van, mert rosszul állítottam be. Most már kezdem elhinni, hogy tényleg bennem van a hiba. De holnap hazahozom a szervizből, és minden kiderül. Lehet, hogy tényleg rosszul állítottam be, bár akkor nem értem, hogy a Blu-Ray miért szólt, annál is odahajoltam.
Másik topikban.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Elvileg meg van a gond. Másik fórumon azt írja kolléga, hogy a második, általam feltöltött képen látható 3/2.1 jelölés az ugyanaz, mint az 5.1. Te tudtad ezt? Én nem tudtam, és ez tévesztett meg.
-
Hegyirabló
veterán
Hát igen, ezért vittem szervizbe.
A Genius meg olyan egyszerű, mint a faék, van rajta négy poti, meg négy kapcsoló a bemeneteknek. Más nincs. Azért gondolom, hogy nincs gond a beállítással, mert ahogy említettem már, ha rákötöm a régi Blu-Rayt, gyönyörűen szól.
De nehogy azt hidd, hálás vagyok, hogy segíteni próbálsz, tudom, hogy nem könnyű így látatlanban!
-
Hegyirabló
veterán
Végignéztem minden beállítást. Olyan jelet kap, amit nem ismer? A Blu Ray 5.1 jelet ismeri, csak pont a DVD 5.1-et nem fogja??
-
Hegyirabló
veterán
Hát ha nem is próbáltam ki mind a 400 DVD-mmel, azért egy 4-5 darabot beleraktam, olyat is, ami DTS. Ugyanaz a lemez az új lejátszómban (Panasonic) csak 2.1, míg a régiben (Sharp) gyönyörű 5.1.
-
blakey
titán
Köszi, ezeket mind tudom, a felhasználást is leírtam így az általad felsoroltak nem kellenek.
Nyilvánvalóan csak lemezek lejátszására lenne esetleg hálózati- és lemezes zenei lejátszás menne rajta*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
jeni
félisten
na én ilyesmiről nem tudok,pedig a kompatibilitásáról az M-Disc beszélnek idestova közel 3-5 éve és vagy 1000év adatbiztonságról is.
én is támogatom azt,hogy olyan PC írót (DVD,Blu-Ray mint márkában az LG!) kell venni ami írja is az M-Disc lemezeket. Így PC-re kötni egy külső monitort,TV-t,vagy bármi képmegjelenítőt.
fede94A másik gond,hogy pokoli drágák az M-Disc Blu-Ray lemezek!
DVD még elmegy mert az még megfizethető. talán ezt ki lehet próbálni DVD és Blu-Ray asztali lejátszón. Ott kiderülne melyik is alkalmas erre?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Téves következtetés, hogy csak milliós cuccokon látható és hallható a különbség. Állítom, hogy a Sony OLED-eden is simán látnád a tuningolás hatását, bár annak nagyjából 1 millió volt a listaára.
-
robi-k
őstag
Ki beszélt itt szimpla tápcseréről? Ejnye, tessék figyelmesebben elolvasni a cikket
Mit is tartalmaz a módosítás:
- a Mediatek processzor felül lesz vezérelve, kiváltva a gyári 27 MHz oszcillátort is (lsd. a leírást, ez a StreamLock modul feladata - saját processzor vezérli a modult) - ez hatással van a HDMI-re is;
- új, galvanikusan leválasztott SPDIF és az AES/EBU kimenetek ( a Mediatek processzor I2S kimenetéről érkező digitális jel feldolgozásra és újraszinkronizálásra - reclock - kerül - StreamLock modul feladata);Új lineáris tápegység, ami több független tápáramkört tartalmaz:
- +12V az alaplap megtáplásására - ez hatással van a HDMI-re is;
- +15V és 015V az OPPO belső DAC megtáplálására;
- külön 2 fázisú tápáramkör a StreamLock modul megtáplálásához (a modul tápellátása teljesen független a lejátszó többi áramkörétől);
- és végül: egy külön +3,3V tápáramkör a Mediatek processzor közvetlen megtáplálására, kiváltva (fizikailag eltávolításra kerül) az alaplap saját, processzort tápláló DC/DC áramkörét (ezt a módosítást semelyik más "tuning" táp nem tudja, amely módosítás nélkül lényegében felesleges a lineáris táp beépítése) - ez is hatással van a HDMI-re is. -
robi-k
őstag
Kicsit bonyolultabb az átalakítás (a fotók szándékosan nem mutatnak meg minden részletet), de az alaplap is módosításra kerül (azaz viszlát gyári garancia). Az átalakításnak van kihatása a HDMI-n kiadott kép- és hangminőségre egyarant, de a felhasználók 90% szerintem nem tudná kihasználni, és egyáltalán nem egy olcsó átalakításról van szó.
-
BBéci
legenda
A meghatározás helyes, azonban a gyakorlatban van eltérés, jó lenne, ha meg tudnál győződni róla! Az OPPO és az SR7011 közé illesztett Vodka hangját hasonlíthatnád valami olcsó, névtelenéhez, de sajnos a hangdobozaid nem kellő felbontóképességűek.
-
BBéci
legenda
Lehet, hogy Te még nem tetted meg, de sokan mások már hasonlították egymáshoz a különféle lejátszók bitstream hangját és bizony van köztük különbség. Éppen emiatt keresem a Dune Base 3.0 utódját. A CXUHD sajnos nem jobb hangú nála.
-
BBéci
legenda
Gtaatinak szólt, hogy ne várjon hűdejó hangminőséget, ha végre megszólal CD-ről.
Milyen DAC? Fejből meg nem mondom, nézz utána, ha érdekel. 3200 és 4000 eurós vasakról van szó, tehát nem ócska konverterek vannak bennük.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Csak hogy értsd hogy én mit nem értek. A CXUHD-nál HDMI kimenetről beszélsz, majd azt írod hogy jobb volt az 1993-ban vásárolt Pioneer CD-játszó analóg kimenete. What? Mi köze van a kettőnek egymáshoz? A CXUHD digitális kimenetét milyen DAC alakította analóggá? Mert lehet hogy inkább az volt a hunyó nem a CXUHD? Nem tudom most mit akartál mondani ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest