Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz brd #11641 üzenetére

Nem úgy akartad írni, hogy a privkey export-ot az utalás előtt és után is végre kellene hajtani és az utalás előtti exportot benyomni a BCC-s SW-nek?

Nem, ha az utalás előtt exportálod a privkeyt, majd odaadod valaminek akkor az rendelkezni tud a BTC egyenlegeddel. Ha előtte átutalod egy másik walletbe (másik privkey), akkor a BTC ágban a jelenben 0-as egyenleg lesz az eredeti privkeyhez, tehát rouge sw esetén sem érhet semmilyen kár (BTC téren!). Ugyanakkor a BCC blockchaint nem érdekli, hogy te a mai napon hova utalgattad a BTC-id, mert tegnap a fork pillanatában rögzült minden ami a múltban történt (replay protection), tehát a BCC-id ugyanúgy meg fogod kapni, nem gond hogy a jelenben 0 BTC van már rajta a másik ágon, a lényeg csak az, hogy tegnap 12:20 (UTC) ELŐTT mi volt.

Ahogy leírtad, úgy ugyanis azt a privkey-t is megkapja a BCC-s SW, ami ahhoz a címhez tartozik, amire utaltál.

Ezt írtam:

- BTC ágban átutal minden új címre
    - BTC privkey export
    - BCC kliens megnyit
    - privkey import

Természetesen jó nagy hülyeség lenne az új BTC walleted privát kulcsát epxortálni itt, minek? :) Akkor semmi értelme nem lenne az egész műveletnek. Tehát itt az EREDETI (azaz a régi) wallet privát kulcsát kell exportálni, ami immáron nem tartalmaz BTC-t, tehát biztonsággal ki lehet vele próbálni egy BCC walletet. Bocsánat ha félreérthetően írtam, nem gondoltam hogy ezt külön ki kell emelni, de valóban nem árt.

Szerk.: azt persze ne felejtsük el, hogy kártékony kódót tartalmazó wallet sw esetén a BCC-idet ebben az esetben is le lehet nyúlni, de ez igaz minden coinra, és minden walletre. Szóval a történet itt inkább arról szól, hogy megpróbáljuk elkerülni a dupla lenyúlást ha netán szar kerülne a palacsintába (ne vigyék a BTC-t is a BCC-vel együtt).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés