- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Duran
tag
Megválaszolom magamnak, hátha valaki rátalál, ha hasonló krízisbe keveredik. A biost a "Flashrom" nevű program dos-os verziójával sikerült helyreállítani. A parancs kicsit macerás, de ez nem checkel nem variál, csak ráflasheli a rom filet az eeprom-ra .. Leírom lépésenként:
1. Dos boot pendrive/cd formázása (Fat/Fat32 filerendszer)
2. Pendrive-ra rá a bios file, illetve a flashrom ([link])
3. Restart, bios alaphelyzetbe állítása (Load default settings)
4. Boot a Pendriveról,
5. Flashrom futtatása : "flashrom -p internal:laptop=this_is_not_a_laptop -w biosfile.rom
6. Ha végzett kikapcsolod a gépet, CMOS reset (elem ki, tápkábel ki 20 másodpercig)
7. Indítsd a gépet és élvezd, hogy működikBár ezt nekem is sokan elmondták, de mégsem hittem nekik, így nem győzöm ismét hangsúlyozni, akinek nincs semmi konkrét oka (inkompatibilitás, instabilitás) biost frissíteni, ne tegye, nem lesz tőle semmi változás az ég egy adta világon. Nekem bő egy hétig keserítette az életemet a sikertelen flash, mire végül sikerült újraéleszteni a gépet..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Tesla topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest