Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pikari

veterán

válasz Djtil #18617 üzenetére

dedikált amd gpus laptopból az utóbbi 5 év alatt kb 10 db ment át a kezemen. micsoda véletlen egybeesés: 10ből 9-nek a gpuja halt meg. most is van épp a polcon egy halott radeon x1valamivel. lehet, hogy megpróbálom reflowolni, de lehet, hogy viszem a kukába inkább. például ha a 70-edik rejtett csavar kiszedését követően kettétörik a 10 forintos műanyag burkolat. volt közöttük olyan, ami vadi új volt, és a laptopban a gpu a gyári csomagból való kibontást követő második héten halt meg (webböngészőn és libreofficen kívül nem látott semmit). ez a 10 db statisztikailag nem egy releváns számadat, és nyilván köszönőviszonyban sincs azzal, aki évente több ezret szervizel, de elég beszédes szám. inkább legyen benne cpuba integrált grafika, de éljen. őszintén szólva nem nagyon értem, hogy az emberek miért vesznek laptopot dedikált grafikus chippel. kb 50%-al gyorsabb, kétszeres-háromszoros fogyasztás árán, és szétfőzi magát pár hónap alatt. én mindenkit le szoktam beszélni róla, hogy ilyet vegyen, de ilyet vesznek, mert milyen jó, ha a gta 30 fps helyett 40 fps-el megy. 30w helyett 130wattról.

Új hozzászólás Aktív témák