Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #118534 üzenetére
Szlavisztika?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz CJ4567 #118844 üzenetére
Az iPS igazából, az Apple külön, Photoshop használatra kifejlesztett monitorjai tartalmaztak olyan panelt eleinte.
A fő eladási pontja az volt, hogy a képernyőn szereplő összes betűt ki tudta cserélni Helvetica-ra, Helvetica Light-ra, vagy Neue Helvetica-ra, a felhasználó ízlése szerint.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz otto14 #119128 üzenetére
ZöldUfóval és Pabuval nemrég arról beszéltünk, hogy nem jó a P8 Lite-om, és az ő P9 Lite-juk sem mentes minden hibától.
Hogy én mit vennék: P10 Lite árát nagyjából ismerem, az asszem kb 85k(bár az lehet, hogy nem legfrissebb adat). +15-20k-ért többért van iPhone SE(nagyjából 6S az 5S házában), én azt venném, ismerősi körben az iPhone-osok meg vannak elégedve a készülékeikkel. De ez én vagyok.Amúgy telefonos témában tőlem ne fogadj el tanácsot.
P8 Lite-om története: Amikor kicsit több, mint egy éve megvettem, akkor tökéletes volt számomra - fürge, jó kamera, jó akksi. Tavaly november végén elkezdett belassulni, főleg Chrome-ban, a többi programban csak kisebb lassulások voltak, de ritkán. Január felé érkezett egy frissítés, akkor megoldódódtak a problémáim. Nagyjából egy hónapja már megint belassult, de most mindenhol, és szinte használhatatlan. Kamera olyan, mintha egy Galaxy S1-gyel lennének készítve, és 13 megapixelesként lennének elmentve. Billentyűzet se pontos, pedig vigyáztam a telefonra(szoftveresen és hardveresen). Gyorsan is merül, ha régen nap végén 80%-os volt a töltöttség, akkor most 65%-os. Nem töltöttem annyira sokszor, pedig napi használatban volt, most járhat a 170-180. töltési ciklusnál maximum. Öcsém szinte minden nap leterítette és feltöltötte az ő P8 Lite-ját, és neki kicsit régebb óta van meg, és nála is akkor(egy hónapja) jelentkeztek akksiproblémák.
Dióhéjban ennyi.Még van néhány, de azok kisebb problémák.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz bandi0000 #119337 üzenetére
Én is valami üzleti kategóriásat vennék, ha hurcolászva is lenne.
Itt van egy lista(nem teljes):
14"-es kijelzővel:
-Dell E6420 > Sandy Bridge
-Dell E6430 > Ivy Bridge
-Dell E7440 > Haswell
-Dell E7450 > Broadwell
-Lenovo T430 > Ivy Bridge, ebből még van Thinklight-os(azaz nem a billentyűzetnél van a világítás, hanem a kijelző felett)
-Lenovo T440 > Haswell
-Lenovo T450 > Broadwell
Minimum 1600×900p-es legyen a kijelző, 1366×768p kevés(szerintem). Általában TN panelesek, de vannak IPS panelesek is. Némelyiken van ujjlenyomat olvasó.
Lenovo-nál az S azt jelenti, hogy valamivel vékonyabb, a P a prémium kivitelt, az I az olcsósított változatot(nem mindegyik sorozatnál található meg az összes jelölés).13"-es kijelzővel:
-Dell E6320 > Sandy Bridge
-Dell E6330 > Ivy Bridge
Itt is vannak TN és IPS panelesek és ujjlenyomat olvasósok is. Ide a 1366×768px egyesek számára még elég.12"-es kijelzővel:
-Dell E6220 > Sandy Bridge
-Dell E6230 > Ivy Bridge
-Dell E7240 > Haswell
-Dell E7250 > Broadwell
-Lenovo X230 > Ivy Bridge, ebből még van Thinklight-os(azaz nem a billentyűzetnél van a világítás, hanem a kijelző felett)
-Lenovo X240 > Haswell
-Lenovo X250 > Broadwell
Itt is vannak TN és IPS panelesek és ujjlenyomat olvasósok is. Ide a 1366×768px még elég(szerintem).Én személy szerint olyat vennék, amin van pointing stick(pl TrackPoint - Lenovo / TrackStick - Dell). Dell E62×0-nál rendszerint nincsen ilyen, de amennyire ritka itt, annál gyakrabban van Dell E63×0-on(itt sincsen mindegyiken).
Én SSD-set vennék, jó akksival(némely üzleti kategóriás laptopba bele lehet tenni kilógós akksit, némelyikbe meg az ODD helyére is), és 8GB RAM-nal, vagy lehetőséggel a jövőbeli bővítésre, és lesz egy laptopod, ami addig fog kiszolgálni, mint annak az Asus-nak a vadonat új utódja a vásárlóját.
[ Szerkesztve ]
-
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MiklosSaS #119669 üzenetére
Hát az. Ha csak mondjuk fél év garancia lenne rá(meg nem lenne a HTPC-dben 670), akkor azt mondtam volna, hogy kerüld, mint a tüzet.
GTX 750 / 750 Ti? Elvileg arrafelé nem olyan vészes a használt áruk, de már ez az architektúra(feltéve, ha Maxwell 1-eset szerzel) is már elmúlt három éves.8400GT? Szerintem fizetnének is azért, hogy elvigyed.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MiklosSaS #119673 üzenetére
A 3D Mark kicsit mintha Nvidia párti lenne. CJ-nek alapórajeles Q9550-nak megfelelő Xeon-ja van, míg Neked tuningolt FX-6300-ad van. Megjelenésekor erős procival ~5500 pontot kapott az RX 460, ami mára a driver optimalizálásoknak hála mostanra már szerintem ~6200 pontot szerez az RX 460.
Meg ahogy nézem, másoknál a 670 kevesebb pontot ért el, mint Nálad.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz mackosajt #119707 üzenetére
Az ilyen öregebb videókártyákat minimum fél év garanciával venném, hasonló okokból írtam új kártyákat is.
AMD:
-ami a legjobb volna: R9 380 (4GB)
-amit találsz: HD 7870/R9 270/R9 270X, HD 7850/R7 370(a 370 legtöbbször kicsit túlárazott lesz a HD 7870-ekhez képest, de feltehetőleg ez a legújabb, a legtöbb garanciával)
-újonnan RX 560 alsó szegmense: Sapphire 11267-02-20G | 4GB-os: Sapphire 11267-01-20G ~ 33-37k
-újonnan RX 460 alsó szegmense: MSI RX 460 2G OC ~ 30k
-újonnan RX 460 középső szegmense: Asus DUAL-RX460-2G, Gigabyte GV-RX460WF2OC-2GD | 4GB: GV-RX460WF2OC-2GD, Sapphire 11257-00-20G ~ 33-35kRX 460-ban 14 CU(896 shader), az RX 560-ban pedig 16 CU(1024 shader).
Az R9 380 kb 25%-kal erősebb az RX 460-nál, az R7 370 pedig kb fele ennyivel gyengébb.Nvidia:
-ami a legjobb volna: GTX 950, GTX 1050
.amit találsz: GTX 750, GTX 750 Ti, esetleg olcsón GT 1030(újonnan huszonpárezer), ami ugyan a GTX 750-nél gyengébb, de jó esetben sok-sok garancia van rá.
-újonnan GTX 1050 alsó szegmense: Gigabyte GV-N1050D5-2GD, MSI GTX 1050 2G OC, Zotac ZT-P10500A-10L ~ 36kA GTX 1050-nél(ami egy kicsivel erősebb az RX 460-nál DX11-ben) a GTX 950 ~15%-kal gyengébb, és ez utóbbinál a GTX 750 Ti kb 33%-kal gyengébb, aminél a kistestvére, a GTX 750 kb 17,5%-kal.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MiklosSaS #120280 üzenetére
Vegyél Mac-et, és akkor nem lesz ilyen dilemmád, mert amint meglátod, hogy mennyibe fájna az upgrade, annyiból vehetnél egy 1080 Ti-t.
(Jelen hozzászólásom célja nem az Apple iMac, Apple iMac Pro, Apple Macbook, Apple Macbook Air,
Apple Macbook Pro, Apple Mac Pro vagy bármely más Apple termék szidása, hanem az Apple boltban az erősebb hardverért elkért felár felnagyítása.
Amikor a magyarázkodás 2× annyi, mint az eredeti hozzászólás, ) -
DR|FTK|NG
veterán
válasz bandi0000 #120283 üzenetére
Általában a LAN kábel a necces(a modemek és a routerek általában kevésbé villámbiztos tápegységgel rendelkeznek), a tápegység megóvja - legalább is ez a statisztikám két gép alapján(amiket a villámtüske randalírozása után adtak nekem).
És más tápegységgel is kipróbálhatod.Viszont igazán ideje lenne, ha többen ismernék azt az ősi praktikát, miszerint az emberek villámlás idejére kihúzzák az elektronikus eszközüket. Nálunk szerencsére a FI-relé is szorgosan teszi a dolgát, ha kell,
de az eszközök is ki vannak húzva zivatarkor. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz MiklosSaS #120380 üzenetére
+1, de a konzol lehet egy kicsi mITX gép is(Pentacsoda G4560+GTX 1050 Ti), a laptop meg egy használt, de megkímélt és papíron üzleti lapos(pl Dell Latitude, Lenovo Thinkpad T/X1 Carbon).
Ha feltétlen laposon kéne játszananom, akkor én személy szerint egy hordozható workstation-t vennék(pl Thinkpad P50, esetleg P70, MacBook Pro 15" Radeon Pro 560-nal és Bootcamp-pel ).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Társasjáték topic
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- Autodesk - Revit
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- Vírusirtó topic
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Autós topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest