- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Napkollektor - csak úgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
Nekem olyan bat fájl kellene, ami egy lista alapján átnevez fájlokat arra amik egy másik listában vannak.
A két listában a fájlok sorrendje stimmelne, mert be vannak számozva. (01, 02, .... így kezdődik minden fájl neve)
Mindkét fájlban elérési út, meg minden ott van. (txt)
Tehát sima ren "01 - rtz123.doc" "01 - gte567.doc" lenne a feladat, csak a doc fájlok nevei listákban vannak. -
Soma01
veterán
Már meg is van! :-) Pedig esküszöm egész délelőtt ezen dolgoztam.
for /F "tokens=*" %%a in (%1) do (metaflac.exe --no-utf8-convert --export-tags-to="%%a.txt" "%%a")
De egy magyar nyelvű oldal jó volna, hogy tanuljak.Pl. "^" karakter mit csinál itt meg a ":"? findstr /R /N "^" file.txt | find /C ":"
2. hsz-ben ez mi? : %~f1 a sima %1 az ok, ismerem.
For /f %%j in ('Type %_File%^|Find "" /v /c') Do Set /a _Lines=%%j itt miért kell ' jel a zárójelen belül?
A | és a || meg a & és &&-re már rátaláltam. -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy bat-fájlt írni, de valahogy nem jön össze úgy ahogy szeretném.
Jó volna valami oldal is ahol le van írva minden, hogyan kell ilyesmit csinálni.Szerintem nem állok rosszul, de mivel nem sikerült, ezért valami jól sem.
Szóval a feladat:
Flac fájlok meta adatait kellene kimenteni egy txt fájlba (ez egy bat) aztán a txt-ből berakni egy másik flac fájlba őket. A flac fájlok listája egy másik pl. lista.txt fájlba el van már mentve előre. A meta adatok tárolására szolgáló fájl neve lehet ua. mint a flac csak txt kiterjesztéssel. De lehetnek számozott txt-k is. 1.txt 2.txt.... De egy darab fájlba nem jó a meta adat.
Itt tartok:
for /F "tokens=*" %%a in (lista.txt) do (metaflac.exe --no-utf8-convert --export-tags-to=%%a.txt %%a)
ez jól kiírja a lista tartalmát: for /F "tokens=*" %%a in (lista.txt) do echo %%a Igaz 2x is kiírja, nem tudom miért.
Pl.: echo Születésnapodra.flac
Születésnapodra.flacA metaflac.exe a --export-tags-to= után igényli a txt fájl nevét ahová rakni akarja a meta adatokat. Ja, a lista.txt-ben ékezetes fájlnevek vannak és van amiben van space is. A karakter kódolás rendben van, 852-vel mentem el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Classic / Xbox 360
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest