- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkFater
tag
válasz
DarkFater #164 üzenetére
A segítő, inspiráló hozzászólásokat köszönöm mindenkinek!
A régi DOS-os editorra vonatkozó megjegyzést külön köszönöm.
Nekem is voltak problémáim magyar nyelvű XP-ben könyvtármozgatásokkal és tudtam, hogy codepage probléma van, de hiába mentettem ANSI-ban nem oldotta meg.Azt hittem a notepad++ intelligensebb, de nem.
Aztán valaki mondta itt a fórumban, hogy hiába van ANSI-ban a mentés mert a cmd-ben akkor is elkutyulódik a codepage. És tényleg.....
Eddig nem érdekelt a dolog, inkább kihagytam az ékezetes karaktereket a dologból, de most próbaképpen elővettema régi DOSEDIT-et és azzal átírtam az egyik batch fájlomban a magyar ékezets részt.
Tényleg működik.
Ami a legfontosabb.
Utána próbaképpen visszatértem a "szuper-hiper grafikus felületű" notepad-hoz és megmaradt minden amit a DOSEDIT-tel átírtam. Igaz az ékezetes karakterek helyett itt most krikszkrakszot látok, de ez így van jól.Tehát ha ahhoz a részhez nem nyúlsz, amit a dosos editorral átírtál akkor a többi részt szabadon változtatva, mentve az ékezetes rész megmarad jónak.
Így kombinálva a régit és az újat egész jópofa dolgokat lehet kisütni.
Bár jobb lenne ha nem kellene ennyit szarakodni a dolgokkal.
Ez a milyen kódolást használok ez 20 éve is gond volt és a jelek szerint még ma sem tökéletesen megoldott.
A helyzet viszont tényleg jobb. Anno emlékeim szerint a chcp parancs használata mindennapos rutinfeladat volt. -
DarkFater
tag
válasz
DarkFater #163 üzenetére
Heuréka...
A pushd - popd páros működik és megoldja a problémát.
Próbáltam már ezt a megoldást is, de nem ment.
Kínomban most mégegyszer kipróbáltam és működik.
Visszanézve rájöttem, hogy elsőre rosszul írtam be a pathname-t.A Pushd Gyönyörűen átírja a munkakönyvtárat amire kell, utána a popd-vel meg visszakapom az eredetit.
Probléma megoldva.
-
PazsitZ
addikt
válasz
DarkFater #161 üzenetére
Abban az esetben ha hosszabb, a rövidített nevet kell használni:
A könyvtárnévből 6 betű és utána egy ~1
(Ha az első hat betű alapján van hasonló azokat ezanev~1, ezanev~2-vel azonosítja.)
Nekem pl így indul az amsn-em: start c:\progra~1\aMsn\amsn.exe /belownormalÍgy lehet segít a könyvtármizériádon a start parancs.
-
DarkFater
tag
válasz
DarkFater #160 üzenetére
visszaolvasva kicsit a dolgokat....
Látom, hogy Second kollégának is volt valami hasonló problémája, amire Sonar azt a javaslatot adta, hogy a START parancs /D kapcsolóját alkalmazza.
Sajnos esetemben ez nem megvalósítható, mivel a valós könyvtárnév nem E:\DB hanem hosszabb csak rövidítettem a kérdésfeltevésnél.
Sajnos az elérési útban van space is, így a START parancs ezt nem tudja kezelni, pedig próbáltam idézőjelbe rakni is. (8.3-at tud csak)Hasonlóképpen próbálkoztam a PATH paranccsal is de nem ment.
Próbaképpen felvettem a %PATH% változói közé az elérési utat, de az sem segített.Valaki, ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest