Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Citrone39
tag
Gale visszatér még valahogyan, ha elhagyott, amiért nem etettem varázs tárgyakkal? Tudom, hogy a játék kiírta azt, hogy véglegesen elhagyta a partyt, csak arra vagyok kíváncsi, hogy a jövőben látjuk-e még valamilyen formában.
Az is meglepett, hogy 2 vagy 3 sikeres rábeszélés után már nem dobott fel több lehetőséget a meggyőzésére, hogy később még szerzek neki. Ha aktív party tag, akkor hihetetlen sokat eszik.

-
válasz
Gothmog
üzenetére
Ha igazi BG1-2 nosztalgiát akarsz, akkor ajánlom a Pillars of Eternity-t. Nem D&D, hanem teljesen saját rendszer, de pont ugyanolyan élmény, mint a BG-k voltak annak idején.
Mondjuk az sajnos épp hátrány is, hogy saját rendszere van (ami van olyan bonyolult, mint az AD&D2E), mert ugye meg kell tanulnod az egészet. De maga a játékmenet tényleg 100% olyan, mint a régi BG-k. -
válasz
OgreImre
üzenetére
Én amúgy nagyon szeretem a Pathfinder rendszerét, ami a D&D3.5E-re épül. És a Pathfinder játékok mechanikája is szuper. Csak hogy aki rendezte a sztorikat, az nagy elb@szta az egészet, mert gyakorlatilag mindkét játékban rengeteg időt el kell cseszni azzal, hogy össze vissza utazgatsz a világtérképen, de szó szerint olyan sokat, hogy elveszi a kedved a játéktól. E mellett ha rossz fele fedezed fel a világot, elvesztheted az egész játékot az első részben, vagyis kezdheted elölről. A második részben az utazás sokkal jobb, de ott meg egy az egyik chapterben betettek egy labirintus szerű várost, ami megint csak elveszi a játékos kedvét az egésztől.
-
Gothmog
senior tag
válasz
penge111
üzenetére
Ha szeretted a DOS1 -et és 2-t, akkor szerintem bátran vedd meg a BG3-at, nem fogsz csalódni benne! A Larian féle végtelen kreativitás és zseniális ötletek a BG3-ban lettek csúcsra járatva; ebben a tekintetben felejthetetlen alkotásban lesz részed
Persze, szintén szokásos Larian jelenségként a története nem túl jól elmesélt (a narratív rész szerintem a közelében sincs annak, amit mondjuk a Bioware a fénykorában tudott), az elemek kicsit kaotikusan egymásra dobáltak, de ez mit sem von le szvsz az élvezeti értékből.Ha már említetted a Pathfinder játékokat: a WotR, ami a DLC-kel egyetemben, melyek egy része jó, másikak viszont nyugodt szívvel kihagyhatók, könnyen 200+ óra fölé mehet egyetlen végigjátszás, szóval a WotR nagyobb és komplexebb, mint a Kingmaker volt, bár összességében én ez utóbbit szerettem/szeretem jobban. Hozzá kell tennem, hogy én talán elfogult vagyok ezen a téren: az összességében felsorolt játékok közül, beleértve a BG3-at is, nálam a Kingmaker az aranyérmes (olyan BG1-2 nosztalgiafaktort hozott elő nálam anno, csak persze modernebb köntösben és az AD&D-nél összetettebb háttérmechanikákkal, amire más játék azóta sem volt képes). A BG3-mal összevetve úgy írnám le ezt, hogy azon apróbb modulokat tekintve, amelyekből összeáll egy játék, a BG3 szinte mindenben jobb, az egészet együtt nézve nálam mégis egyértelműen a Kingmaker a jobb élmény. A BG3-ba nagyjából egy lendülettel belepakoltam 350 órát - késői bétázás, majd másfél végigjátszás) -, olyan zseniálisnak érződött, de miután besokalltam tőle kicsit és leraktam, azóta sem tudok visszatérni hozzá, egyszerűen nem tud elkapni, nem vonz az a hangulat/érzés, ami a játékból árad. Ellenben a Kingmakernél több év alatt ment bele összesen olyan 400 óra (két fullos végigjátszás + több karakterpróbálgatás nagyjából a Strag Lord legyőzéséig), és biztos vagyok benne, hogy elő fogom még venni a jövőben, olykor tervezem is, mert elkap a hangulata, csak pont a hossza szokott elriasztani (ez is megvan ~150 óra egy körökre osztott csatás, a szövegeket rendesen végigolvasós végigjátszással). De persze ez totálisan szubjektív dolog, tehát nem igazságként írom.
-
OgreImre
senior tag
válasz
penge111
üzenetére
Én csak a Pathfinder 1-el játszottam. Meg a DOS2-vel és a BG3-al. Én elfogult vagyok a D&D világával. Jobban be tudtam fogadni a Forgatten Realms-t mint Rivellont. Igaz, hogy a BG3-t partyban csináltuk 4-en. Mintha tényleg egy asztali szerepjáték lett volna.
Szerintem BG3 > Pathfinder. Sokkal. -
nincsnév007
addikt
válasz
penge111
üzenetére
én se, tudom eldönteni hogy hova vegyem meg, ps5 vagy steam deck, ps5 mellett szól hogy 60 fps nagy képernyő, cserébe angol bár kipróbáltam 2 órás trialt fordítógéppel fordítgattam mindent, nem tűnt rossznak meg egész érthető volt így. steam deck mellett szól hogy magyar feliratos, cserébe rosszabb grafikával kell játszani és act 3 sajnos eléggé droppolós decken :/ nem nagyon szokott játék érdekelni ennyire, meg még soha nem is játszottam még csak hasonlóval sem, de a bg3 valamiért mindig is érdekelt, meg chilles kis játéknak tűnik.
-
penge111
addikt
Sziasztok! Segítsetek nagy dilemmába vagyok jelenleg meg van Ps5-re a Divinity Original Sin 1, a kettőt vegigvittem, de lemezesen eladtam. Most nagyon jó akció van Ps5-re a BG3 19000+ ft a Divinity 2 5000+ forint. Melyiket éri megvenni, főleg azok vélemenye érdekel akik mindkettővel játszottak. Persze meg vettem a Pathfinder 2-t is 2500 forintért nem volt szívem kihagyni, az első része elég jó volt. Szóval melyiket, mindkettőre most nincs keret... vagy elleszek a Patfinder 2-vel is? Várjak egy nagyobb BG3 akcióra? DOS2 anno vegigvittem, de simán újráznám, főleg hogy most kapott egy ps5-ös felújjítást 4k, jobb textúrák stb... Sok helyen azt olvasom a DOS2 meg mindig jobb a BG3-nál, de Patfinder 2 meg mindent überel.
-
válasz
wrongduke
üzenetére
Kimaradhatsz dolgokból. Eleve ahhoz, hogy mindent láss a játékban, végig kell játszani vagy 3-4 alkalommal, mert a döntéseidtől függően más dolgok történnek. Az origin karaktereknek amúgy általában vannak saját párbeszéd pontjaik is sok esetben, meg extra küldetésük is.
-
wednesday
őstag
válasz
wrongduke
üzenetére
Üdv!
Hát ez attól függ...
Szerintem pont nem maradsz le semmiről egy saját karakterrel. Hiszen ekkor tudod megismerni, meghallgatni, befolyásolni a fő karakterek történetét.
A Divinity 2-t én is így játszottam ki kétszer, hogy megírt karakterrel voltam, nem saját "üres" karival. De ilyenkor, akivel voltam jóval csendesebb volt és a történetéből a fele nem jött át. Mármint a története átjött, csak a véleménye, vívódása, motivációi annyira nem, mintha party tag lett volna. Mert kapásból én döntök helyette és nem beszélgetsz ilyenkor annyit önmagaddal.
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
A játékban van különösebb értelme már meglévő karakterrel menni vagy ha új karaktert készítek nem maradok ki semmiből?Kérdezem azért, mert mikor végigjátszottam a Divinity Original Sin 2-t, ott mindegyik karakternek volt külön küldetés szála. Ugyan ez meg van itt is? Csak 2 órám van benne és Gale-el vagyok.
-
cami][us
őstag
Ha Yurgirt legyőzöm, akkor a patkány DS még megjelenhet?
-
kicsako
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Azért a patch 8 kicsit több volt mint fotómód.. jött 12 új subclass, crossplay, updatelték a modtoolt, balance változtatások, rengeteg bugfix stb...
Mindig is voltak minden játékban olyan bugok amiket nehezen tudnak kijavítani, ez itt sincs másképp. Wowban pl. emlékeim szerint kb. 2 kiegen át(kb. 4 év) bent volt egy ismert hunter bug mire sikerült kijavítaniuk..Patch 8 stress testen nekem brutál akadt a játék, tele fps droppokkal, miután kiment élőbe azóta gond nélkül fut a játék, szóval "nálam" sikerült elhárítaniuk a problémát.
-
válasz
kicsako
üzenetére
Igen, azt hiszem tényleg ez volt az. Rosszul emlékeztem.
Értem azt is, amit írsz, de a gond azzal van, hogy 1.) vannak olyan bugok, amik két évesek, a fórumokon azt állítják a játékostársak, hogy be is lettek jelentve. Két év alatt nem tudták megoldani? 2.) A patch 8. többet rontott a játékon, mint amennyit javított. De ahogy írtam, legalább van fotó mód. Az nélkülözhetetlen.
de más amikor játszik vele több százezer ember és valóban teszteli
Erre meg annyit, hogy a frásznak volt akkor a patch 8. előtt stressz teszt, bevonva a játékosokat is? Mert akkor ezek szerint az történt, hogy akik be lettek vonva ebbe a tesztbe, vagy tettek arra, hogy jelentsék a patch 8. hibáit, és csak játszottak a kibővített tartalommal, vagy nincsenek azon a szellemi szinten, hogy észrevegyék az új hibákat.
-
kicsako
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Szerintem félreértetted azt a bugfixet:
Neutral and friendly NPCs will no longer become hostile when, outside of combat, they walk into surfaces created during combat that trigger passives (like electrified surfaces triggering Thunderbolt Strike). Take it easy, lads.Egyébként meg dolgoznak rajta, gondolhatod hogy nem direkt hazudnak, de más amikor játszik vele több százezer ember és valóban teszteli, meg amikor ajtók között van mondjuk 40-50 embered rá.
-
válasz
cami][us
üzenetére
Az a baj, hogy a Larian hazudik. A patch 8-ban állítólag kijavították azt, hogy a harc vége után meghalhasson valaki baráti tűzben. Pont tegnap nyírtam ki két civilt Moonbeammel. Szénné égtek meg üvöltöttek, tökre sajnáltam őket. Lehet, hogy vissza is töltöm.
De még ötven dolgot írhatnék, amit állítólag javítottak, de mégsem. -
cami][us
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Nálam ez a summon rendben van, viszont az utolsó csatánál olyan bugba akadtam, hogy az ellenfelek semmi reakció nélkül fejezték be a körüket. A jóság az agyig tartott, mert nála már nincs időlimit a kör befejezésére.
Egy reload megoldotta. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- War Thunder - MMO Combat Game
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzletből, garanciával, Dell Latitude 5540/ i7-1365u/16GB RAM/512GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt a hibát nem néztem, de amit bejelentettem abból egyet sem javítottak. Support folyton csak ígérget.