- Fórumok
- Notebookok
- Baj van a laptopomal a megoldásért 10000,- huf jár
- (téma lezárva)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
Igen, ha mindenki így gondolkodna tele lennénk néhány hozzászólásos topicokkal és teljesen átláthatatlan lenne a Fórum. Jó lesz az a gyűjtő topicban, amit linkeltek. Ezt zárom.
-
TrollMetal
aktív tag
-
kraftxld
félisten
Bocs, nem olvastam végig

Ram/vinyóhiba. -
sasa311
veterán
Ezzel a hasonlattal azt akartam szemléltetni, hogy azért rendeltetésszerű használat, mert akár erre is vehetted volna!
-
TrollMetal
aktív tag
-
TrollMetal
aktív tag
-
sasa311
veterán
Amúgy szerintem a windows telepítés rendeltetés-szerű használat. Ha adtak hozzá windowst pláne

Neked az a fétised, hogy nézed a zöld csíkot, ahogy tölt. Arra élvezel. Senkinek semmi köze hozzá. Ezért vettél notit.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Úhogy én nagyon csodálkoznék, hogyha kis erőltetéssel azt merné mondani bárki mérvadó az MSI-nél, hogy ez nem garanciális probléma.
Tegyék fel ők ha tudják és akkor kifizeted a szervízdíjat.
-
kali
legenda
több notit is gariztattam már úgy, hogy oprendszer nélkül lett vásárolva, és valami miatt nem települt fel rá az oprendszer, ezért ment szervizbe! volt több típusú hiba is; bios, merevlemez, alaplap...stb. olyan is volt, ahol a szerviz sem tudta megmondani a hiba okát, külön - külön minden stimmel, együtt mégsem ment a dolog, végül cserélték a notit.
nem tudom, hogy milyen szervizben dolgozhatsz, de magad ellen beszélsz, és némileg butaságot... ezzel nem bántani akarlak, csak a hozzászólásaidból az jön le, hogy nem sok hardveres garanciális ügyet láttál/intéztél még. az msi - meg úgy általában a többi - szerviz pedig azt rázza le könnyen, aki azt engedi is csak úgy simán! szóval ha nem sikerül megtalálni a hibát, akkor hajrá szerviz! -
TrollMetal
aktív tag
-
sasa311
veterán
Remélem azért sikerül megoldani a problémát

Az, hogy mi és hol van kiírva ne riasszon el, itt van pl. egy cikk a homárról (fogy. véd. weblap), ami valójában egy cikksorozat és hirtelen több, mint tíz véletlenül kiválasztott weblapon kamu, jogszabályellenes kiírások voltak a gari ügyintézéssel kapcsolatban (pl. hogy csak teljes, sértetlen csomagolással garizatatnak meg ilyesmI)
[link]Ha mégis gondok lennének gyere át a garanciás topicba és kifőzünk valamit.
-
TrollMetal
aktív tag
A megoldás várat magára egyenlőre a hiba jellegét derítettük ki...
Igaz nem mondtam a vinyó típusát de laptop típus fel volt tüntetve.
Napokon belül kiderül hogy lehet megoldani.
Az idézet pedig az msi hivatalos szervizes izéjükből van... szóval abból
De kimondják hogy hardverre van garancia nem az általam használt szoftverre (mivel azt ők nem adtak hozzá semmi közük ahhoz hogy nem tudom felrakni)
és mivel a tesztjeiket megcsináltam és minden oké... hát hardverre nem nagyon hivatkozhatok...De köszönöm ezt a tippet is hogy jogszabály ellenes lehet perre megyek majd vele.
Summa Summarum megoldás később jön csak. Akit érdekel az nálam érdeklődhet majd a feljeményekről.
-
sasa311
veterán
Ez az idézet, amit leírtál a Magyar Jogszabályokkal ellenkezik, ennek kapcsán érvénytelen.
Mivel egy illesztőprogram szükséges részét képezi a rendszernek, anélkül ugyanis nem működik - jelen esetben az integrált VGA.
Ha ez a mondat, amit leírtál igaz lenne, az a gyakorlatban azt jelentené, hogy bármi meghibásodás történik a gépeddel az értelemszerűen (hacsak nem a gyári win install okozta) akkor az általad feltelepített cucc, ergo nincs garancia - ami meg ugye szerinted is vicces lenne...Akkor mostmár nem érdekes, de azért jó ha tudod, hogy ilyen nincs, hogy nem telepíthetsz software-t a saját gépedre.
-
Stirlitz
senior tag
Tehát sata winyo. Bocs, elsiklottam valami felett, vagy nem írtad még. Mindegy is. Nem lehet kideriteni vhogy a sata vezérlő tipusát?
Na, már megis van a megoldás, remek!
-
TrollMetal
aktív tag
Megvan a válaszom ki sem merem mondani 2 órán belül...
Két nyertest hirdetek ki:
Egyik kinek személye egyenlőre homály fedi (privát segítség) ha engedi közzéteszem
Másik Maniac igaz csak később vezetett a gondhoz el mint az előbb említett kolléga neki is szánok jutalmat mivel az ő verziója is percekkel később megmondta az okokat. -
TrollMetal
aktív tag
-
toyone
őstag
Live linux próba? WindowsPE a Hiren-ről? Azokkal látsz minden hardvert, nem ír valamelyikhez hibát?
-
kali
legenda
esetleg a bios frissítése/újrahúzása? optikai + usb megoldással csináld!
-
TrollMetal
aktív tag
Érdekes hogy a main menu alatti részben nem látja boot devicénél és a saját vezérlője allatti pontokon igen... komlyan falbaverem a fejemmel a laptopot lassan

-
TrollMetal
aktív tag
egy kedves kolléga(bár nem tudom hogy az e) rávilágított egy problémára a gond hogy nem ismeri fel a vinyót bios szinten de viszont minden kezeli.
a kérdés mely most felvetült benne mhogy ha bios nem látja hogy benne van a vinyó akkor a particion magic és egyég formázó kezelő és satöbbi programok hogy látják...
Ha ez volt a gond akkor hamarosan van egy nyertesünk.
-
kali
legenda
általában megkapod - ha nem ilyen x akta...
mellesleg ha szervizes vagy, akkor tudnod kell, hogy a távgyógyítás nem mindig eredményes, sőt...
ha a notinak semmi baja, a telepítő(k) is jó(k), és minden - bios - beállítás megfelelő, akkor miért nem lehet oprendszert telepíteni a notira? csak van valami gond azzal a notival... -
TrollMetal
aktív tag
megkapom? napok óta várok 1-2 válaszra.
a pénz magyarországon főleg a jelenlegi gazdasági helyzetben jól jön és ki ne örülne egy potya 10.000,- nek?
Mellesleg szervizes vagyok én is és nagyon jól tudom hogy a notinak semmi baja. Sem a wd hivatalos tesztelő progija nem mutatott garanciális hibát sem semmilyen egyéb professzionális tesztelő program. Mellesleg konzultáltam az msi szerivzesekkel is...
Nem véletlen hoztam létre a topicot mert ilyennel még megoldhatatlan verzióban nem találkoztam.
üdv
-
kali
legenda
ha egyik gyártóilag hivatalosan támogatott oprendszer sem települ fel a notira, és a telepítő is garantáltan jó, valamint a noti beállításai is megfelelőek - bios - akkor az már az msi garanciális problémája, mert vélhetően hardveres hiba van!
amúgy szerintem is felesleges ez a topic, mellesleg ezen a fórumon akik általában segítenek a problémák megoldásában, azok nem kimondottan pénzért teszik, ha van megoldás, anélkül is megkapod! -
TrollMetal
aktív tag
-
Mania
senior tag
Az is megoldható...nekem is az csücsül az egyiken, amiben szintén nem lehet állítani.
-
TrollMetal
aktív tag
Kiegészítés:
Biosban nem lehet állítani az AHCI módot semmire sem, nem támogatott benne ilyeféle okosság. (különben már rég win xp csücsülne rajta)
-
TrollMetal
aktív tag
-
TrollMetal
aktív tag
Szerintem rengeteg topic lenne de seholsem találtam ilyen jellegű hibát. Msi notebookban 1 nap kapok egy választ a pénz meg mindenkit arra ösztönöz hogy gyorsan adják az ötleteket.
Nekem megéri nekik megéri.
Szerintem nem kéne ennyit kötekednek.
azért még respect mert ÉN képes vagyok a te mondandód felfogására is sőt van benne igazság.De nekem sürgősbe kell és nincs időm napokig várni 3 topickból 2 ötletre. Remélem te is fel tudod ezt fogni.
megj: ha egy modi mégis neked ad igazat ám legyen 3 topicban fogom hinteni ugyanezt. Addig kérlek hagyj békén efféle megnyilvánulásokkal. ja igen és mehetett volna privátban is de látom feltünési viszketegséged van.
üdv
-
Mania
senior tag
-
Bluegene
addikt
Aki megoldja a dolgom bruttó 10000,- magyar forinttal a számláján gazdagabb lesz. hagyál már ebből még leveonod az adót egyból nettó 4000 lesz

-
gyiku
nagyúr
dos boot, majd: park head off
topik meg close.meg ne csinald

-
TrollMetal
aktív tag
-
TrollMetal
aktív tag
felkészülni vigyázz start:
"A korlátozott garancia csak a számítógépben található hardver alkatrészekre vonatkozik. az újrainstallált szoftvert a Microsoft Végfelhasználói Szabadalom Szerződésének megfelelően kezelni (Microsoft szoftver esetén megj: ez az amit nem járt hozzá) vagy másik harmadik fél Végfelhasználói szabadalom Szerződésének megfelelően, aho la szoftvert adták. Az MSI nem vállal felelősséget semmilyen szoftver utólagos installációjánál felmerülő meghibásodásért)"
Szösszenet vége
-
Gergő_
őstag
usbről felbootol?
-
ABE
őstag
Szerinted mi lenne, ha mindenki külön topicot nyitna a saját problémájának? Meddig lehetne látni egy-egy problémát? Ha egy-egy topicban vannak összegyűjtve a kérdések és válaszok, sokkal könnyebb a kereső segítségével megtalálni a dolgokat, ha mondjuk másnak is hasonló problémája van. Lehet, hogy neked marhára kényelmes külön topicot nyitni, csak éppen az sehova nem vezetne, ha mindenki ezt tenné. Van külön MSI és Windows 7 topic, illetve az általános notebook-os topic. Nem hiszem, hogy a 3 topicban ne lenne valaki, aki tudna tippet adni. A PH! amúgy sem arról szól, hogy pénzért segítenek a fórumozók egymásnak...
Szerk:
Hogy ne csak kötekedő alaknak tartsál: szerintem HDD hiba. Lehet, hogy az MSI a szoftveres hibáért nem vállal felelősséget, de nem kizárt, hogy esetleg hardveres hiba, és akkor garanciában meg foglalkozniuk kell vele. -
Mania
senior tag
"Érdekes még hogy a mélyformázással 320gb merevlemeznél végzett 1 perc alatt"
Akkor nem csinálta meg.
Mielőtt megkérdeznéd, formáztam már vele nem Samsung HDD-t is.
-
TrollMetal
aktív tag
-
TrollMetal
aktív tag
Üdv jó tipp erre nem is gondoltam.
Az a baj hogy elég kevés beállítás van a notiban, ergo azon kívül hogy hogy bootoljon semmit sem lehet nagyon állítani. inkább csak megmutatja mivan benne.
Érdekes még hogy a mélyformázással 320gb merevlemeznél végzett 1 perc alatt (a tényleges formázás)
Egyéb ötlet? szólok ha netán bevállt bár eddig nem ugy néz ki...
-
sasa311
veterán
Már miaz, hogy ilyen jellegű hibára nem vállal garanciát? Mond meg, hogy oprendszert akartál telepíteni és azóta nem indul. Nem adhatják vissza azzal, hogy nem javítják.
-
Mania
senior tag
BIOS-ban Load Setup Defaults. Ha utána sem megy hardveres probléma lesz. A mélyformázásnak meg kellett volna oldani.
-
TrollMetal
aktív tag
MSI GT735X-016HU laptop.
hiba jelenség: képtelenség telepíteni rá.
előzmény: win 7 home alatt vga driver installálás kifagyás és többé nem indult a rendszer.
Minden oprendszerrel addig a pontig jut hogy beolvassa telepítendő fájlokat. (xp nél nem jut el a kék képernyőig ahol f6-al lehetne neki ahci drivert olvastatni) vista win 7 meg csak pörgeti a csíkokat hogy eljusson valahova.Eddig ami volt:
Hirens boot cd összes analizáló és hibakeresője hiba nélkül lefutott, dos alóli mélyformozás,
hdd regen végig ment hiba nulla. külső meghajtókkal lévő telepítés eredménytelen.fontos: mivel garis nem bonthatom szét, viszont az msi ilyen jellegű hibára nem vállal garit.
ötletek tippek tanácsok jöhetnek. Aki megoldja a dolgom bruttó 10000,- magyar forinttal a számláján gazdagabb lesz.
Hajrá!!!
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Notebookok
- Baj van a laptopomal a megoldásért 10000,- huf jár
- (téma lezárva)
- Gmail
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Arc Raiders
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- KONZOL beárazás
- Tényleg azt kaptuk, amit ígértek? Teszteltük a Crimson Desertet
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- ThinkPad E14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5440 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7-1185G7 / 16GB / 250GB SSD gyári töltő - szép állapot
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i9-13950HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- MacBook Pro 13" M2 / 16GB / 256GB 144 ciklus, kifogástalan
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Green -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5068
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Corsair Elgato Stream Deck Mini
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

énis ezekre gondoltam...
azért kösz

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)