- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
drlovi
aktív tag
Sziasztok,
Kinderkraft babakocsival van vkinek tapasztalta ?
Moov2 és veo érdekelne főként.
ABC Salsa 4 volt eddig versenyben. De az használtan annyi kb mint egy új kinderkraft. Német tesztben jókat mondtak mindkét típusról.
-
blt-blog
kezdő
"akkor bármilyen bázis fogadja az ilyen hordozót"
nem"mindegyik hordozón fix távolságra van és így lehet márkától függetlenül használni a bázisokat"
Nem csak a sinek szamitanak, hanem a muanyag kialakitas is, mivel ezzel oldjak meg a gyartok, hogy egy ules csak 180 fokban tudjon fordulni, de 360-ban nem, azaz biztosan csak menetiranynak hattal tudd hasznalni.
Biztosan van olyan ok, ami miatt ket kulon forrasbol akarsz beszerezni ket olyan dolgot, amiknek az egyutt mukodese eleg fontos, ahelyett, hogy ugyanabbol a forrasbol szerezned be mindkettot. De ha mar mindenkeppen igy akarod, vidd el a boltba az egyiket, probald bele a masikat es latni fogod, passzol-e.
Nekunk az elso ules amit vettunk maxi cosi volt, a masodik es a harmadik pedig cybex. A maxi cosi ules nem megy a cybex talpba es forditva, a cybex ules sem a maxi cosiba. Pedig a rudak ott vannak...
-
dargelot
senior tag
Sziasztok,
Baba hordozót érintő kérdésem lenne.
Ha a hordozó alján van kettő fém pálca, mint [link] -en látható hordozón is, akkor bármilyen bázis fogadja az ilyen hordozót?
Maxi-cosi hordozóm van, de ha teszem azt [link] Cam bázistalpat veszek akkor azok kompatibilisek lesznek? A két fém pálca amiket a bázis befogat, az mindegyik hordozón fix távolságra van és így lehet márkától függetlenül használni a bázisokat?
Előre is köszön a válaszokat!
-
vcsiga
csendes tag
Babakocsi vásárlás előtt érdemes utána olvasni milyen a számotokra tökéletes babakocsi. Ajánlom hozzá az alábbi cikket. [link]
-
MrCsiT
addikt
Sajnos, ebben a topicban csak a lelkes fórumtársak írtak, de szakember, kereskedő nem talál(t) ide.
Azt javaslom, babakocsi vásárlással kapcsolatban érdemes a nagyobb szakkereskedések - egyik pl. Zuglóban van, de épp most a neve sem ugrik be - eladóit megkérdezni arról, hogy Ők miket ( és méginkább: miket NEM) ajánlanak megvételre, mely márkák mennek vissza sorozatban garanciába?
Nevesebb gyártók termékeit, teszteket érdemes még megnézni. -
Joccc07
addikt
válasz
LantosBerry8 #79 üzenetére
+1
Én is hasonlót keresnék annyi kiegészítéssel, hogy magas legyen az a rész ahol a gyerek ül. Nem szem magasságra gondolok de ne is a földön üljön. -
laszlohu
addikt
Nem tudja valaki, hogy mit takar a
"bölcsőzsír" kifejezés? -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Chipolino babakocsival van tapasztalat? Pontosan az Avenue 3in1 a kinezett peldany. Eleg korrekt cuccnak tunik, mondjuk meg is kerik az arat: 109e. Valaki hasznalt mar ilyet? Mit lehet varni ettol a markatol? Koszi! -
botond187
csendes tag
Sziasztok,
Első babához babakocsi, hordozó, stb. vásárlásával kapcsolatosan lenne kérdésem.
Isofix-et szeretnénk, de nem tudom, hogy mennyire kompatibilisek az isofix talpak egymással.
Értem ezalatt, hogy egy régebbi isofix talp a hozzá való hordozóval pl. jó lehet egy később vásárolthoz (újabb modellhez), illetve isofixes gyereküléshez?Hordozó utáni gyerekülést is, amíg lehet isofix-el használnánk (úgy hallottam, hogy kb. 4 éves koráig ez megoldható), aztán nagyobb korban már úgysem isofix-el lenne a rögzítés, ott már rendes gyerekülés lenne.
Szóval ha 1x kéne csak megvenni az isofix talpat és hozzá való dolgot vennénk, az kivitelezhető-e szerintetek?
Vagy úgy csinálja a gyártó, hogy venni kell mindig hozzá való isofix talpat is?Köszi a válaszokat előre is.
Üdv
-
LantosBerry8
senior tag
Üdv!
Segítséget kérnék abban, hogy: - milyen sport babakocsit vegyek?Fontos szempont, hogy kis helyet foglaljon az autóban.
Az előbbiből ki indulva egyszerűen össze lehessen csukni.
Valamint elég kényelmes legyen a picinek (előny, ha dönthető a háttámla).
Nem feltétlenül újban gondolkodom, a max keret kb. 70.000 Ft (nyílván minél olcsóbb, annál jobb a pénztárcánk)
-
MrCsiT
addikt
Légzésfigyelőből csakis vatta új gyári, garanciálisat szabad szerintem venni: egyrészt egyszer ne jelezzen, mikor kellett volna (
) , másrészt, nálunk az egyik érzékelő panel meghibásodott, bejelentettük, és a gyártó másnap küldte postán a cserealkatrészt, kérdés nélkül.
Amitől agybajt kaptunk, hogy a termék a merülő elemre is a riasztási hanggal reagált - jellemzően hajnal 2-kor?! -
mirci18
addikt
Nincs mit.
A babakocsiról még mindíg jó véleményem van de egyenlőre nincs kivel tesztelnem.
De remélem csak napok kérdése.A légzésfigyelővel viszont befürödtem.
Mivel mint írtam kijelző hibás így nem tudok semmit sem beállítani mert nem látom mit ír ki.
Hangfigyelést be tudtam állítani rajta időnként mozgásra való bekapcsolást is de ennyi.Úgyhogy vennem kell plusszban egy másik szülői egységet de hát így jár az aki tájékozatlan ezen a téren.
-
mirci18
addikt
Na fiúk tegnap megvettem ezt a babakocsit amiről írtam.
Abban a színben eggyetlen egy darab volt raktáron amit kértem.
Az a szerencsém hogy eltetettem mert míg nem mentem érte abban az egy napban vagy öten keresték.Vettem egy angelcare ac401-es tipusú légzésfigyelőt is használtan.
A kijelzője sajnos nem működik de a többi funkció használható. -
mirci18
addikt
Végre eljutottam Pestre hogy kicsit ismerkedjek a babakocsi választékkal.
Ugyanis sikerült vennem egy kombi babaágyat:
Használtan vettem de nagyon jó állapotban.
Így el tudtam menni két bababoltba is.
Elsőnek a Bippa Kft-hez ami elsőre bizalmatlanságot keltett bennem hiszen kint van a nagybani piac melett egy családi házban.
De nagyon kedvesek és korrektek voltak.
Van is forgalmuk mert folyton jött valaki míg ott voltunk.
Ott néztem ki egy tipust.
Amibe egyből beleszerettem ez a Raf pol largo:Nagyon tetszik az benne hogy magasan van a babakocsi és kényelmes tolni nekem mint két méteres embernek.
Próbálgattam más fajtákat és egyből fájt a hátam az alacsonyabb méret miatt.Tetszett hogy hosszabb egy kicsit a babakocsi ezért nincs közel a kereke így nem rúgok bele ha tolom.
Nagy kerekei vannak. Amin meglepődtem hogy ezek habosított anyagból vannak.
Ugyanis állítólag két fajta van a habosított kerekű és a felfújható gumi.De a hölgy lebeszélt a felfújhatóról mondván könnyen kidurran nehezebb terepeken.Nagyon nagy kényelmes a babakocsi sportrész stb. könnyű kocsi.
Mivel lengyel gyártmány így lutri mert van aki esküszik rá van aki utálja.
Nálunk több anyuka használja nagy megelégedettséggel.
De mi inkább új babakocsit szeretnék mivel egy két gyerek után nem biztos hogy még ugyanennyit kibírna egy használt kocsi.Voltunk a brendonban az outlet részében kiváncsiságból de rájöttem a 100 e ft alatti kategória nagyjából ugyanazt a minőséget adja mint amit mi kinéztünk.
-
bluyoo
nagyúr
Annyit nézegettük a babakocsikat, hogy vagy 4X elegem lett belőle!
És persze minél többet olvastunk, láttunk, ajánlottak, úgy nőtt az elvárás és az ár.
Így kis kompromisszummal berendeltünk egy "lutrit", amit a gyártó nem tudott legyártani, mert nem volt megfelelő anyaga ...Itt mondtam azt, hogy ebből elég! 10perc múlva már a kosárban volt a Turbo s4.
Szóval maradt a 100% minőségi, megbízható, de használtan.
Persze még használtan (kiállítási darab, új illata volt) is majd 2X annyiba került mint amit most nézel, és nincs autóshordozó és pelenkázótáska sem.
Mindenesetre vagy 60 babakocsit megnéztünk személyesen, de elégedettek vagyunk a döntésünkkel.
Mivel több babát akarunk, úgy döntöttünk, hogy inkább most kipréseljük a fennmaradó összeget, de strapabíró kocsit vásárolunk.
Május 8-ra van kiírva a párom. -
bluyoo
nagyúr
Nem ismerem az összes márkát. Leragadtunk az ABC Design-nál.
Nézz körül pár üzletben, ami tetszik arra keress használtan.
Pl. a brendon-ban a Hauck Miami Trioset babakocsi (nem ismerem a márkát) 85K, de a Baba Várban 52K. Mi így vásároltuk meg a kiválasztottat.
A családtól kaptunk egy hordozót viszonylag jó állapotban, valószínű nem fektetünk egy új beszerzésébe.
A kunert vip -el kapcsolatban nehezen hiszem el, hogy egy hordozó árán mindent megkap az ember és kibírna több gyerkőcöt is.
Tipikus lengyel babakocsi vélemények: Nagyon sz.r! Nagyon jó! Nagyon sz.r! Nagyon jó! ......
De főleg nagyon sz.r!
Mi egy ugyancsak lengyel STARS II -t rendeltünk, ami soha nem érkezett meg. Így utólag szerencsére. -
mirci18
addikt
Egyébként mi kunert vip márkán gondolkodtunk kinek mi a véleménye róla?
Ahogy olvastam fullosan felszerelt de dög nehéz és nagy.
Faluban jó lenne mert nekem kocsiban mindegy mekkora a súlya sem fontos.
Plussz robosztus gépet keresek mert szoktam kirándulni meg azért falun se mindenhol van beton. -
mirci18
addikt
Örülök hogy ilyen jól haladtok én egyenlőre el vagyok akadva kombi babaágy és babakocsi vásárlása miatt.
Német márkákból mik az ajánlottak egyébként?Egyenlőre úgy gondolom hogy olyan kocsit szeretnék amihez van hordozó is amit berakhatok a bevásárló kocsiba. Meg elvileg abban könnyű etetni is.
Ti ezt külön vettétek vagy babakocsival eggyütt? -
-
athomi
veterán
Ha megveszed a lengyelt és csak szívsz vele, aztán eladod és veszel egy nyugati gyártásút, az sokkal többe lett volna. Ezt az ABC Design babakocsit meg pár év múlva is könnyen elpasszolod jó árban ha vigyázol rá, mert nagy rá az igény a használt piacon.
Van hogy a drágább az olcsóbb. -
bluyoo
nagyúr
A végén mi is egy ABC Design Turbo 4S Style-graphite grey-t vásároltunk [link]. Persze drágábban mint szerettük volna + azt üzlet röhejes futárdíjjal dolgozik +4K-ért hozzák ki. De még így is jóval olcsóbban megkaptuk mint más üzletben. Holnap elvileg meg is jön.
Ahonnan rendeltük az eredetileg kiszemetelt lengyel babakocsit, három hét után közölték, hogy a gyár kifogyott abból az anyagból amivel rendeltük, válaszunk másikat.
Na nálam itt elrúgták a pöttyöst .... -
athomi
veterán
Én meg I'COO babakocsit vettem, német gyártmány. A sok lengyel babakocsiba nem mertem belevágni, mert nagyon vegyesek a tapasztalatok vele, amellett hogy sokan elégedettek vele, legalább ennyien szídják, és mindegyik nehéz (bár cserébe tágasak). Az ABC Design babakocsikat nagyon dicsérik a minőségük miatt, ez szintén német cucc (a 3 tec típus belőle szerintem kicsi, a baba hamar kinövi).
-
bluyoo
nagyúr
Hát úgy látszik mi meghoztuk a döntést (bár ez még változhat
):
Adbor Marsel PerFor on Sport frame P07
Neked jó lehetne a Adbor Marsel PerFor on Classic frame de nem találtam itthon. -
mirci18
addikt
Engem ránézésre az első kissebb kerék zavar bár fordulékonyság miatt lehet az a jobb.
Ahány ember annyi vélemény.
Ahogy én olvastam a három funkciósak ugyan drágábbak de ha nincs az embernek extra igényi kifizetődőbb.
Mivel így van egy bevásárló kosarad amit felrakhatsz a babakocsi tartóra és akár a kocsiba is.
Jó az első 6 hónapban hasznos csak de akkor is mennyivel kényelmesebb.
Két funkciónál én a hordozót hiányolom.Nekem ami fontos volt a maximális 3 fajta ülés lehetőség babakocsi mózeskosár hordozó.
Nagy kerekek lehetőleg felfújhatók. Strapabíróság. Stb.Sokan azért vesznek még egy kocsit mert kell egy könyebb is utazáshoz közlekedéshez de nekünk a súly nem számít kertes házban kocsival közlekedünk ha nagyon kell egyébként betonos út mindenütt.
Másik a lengyel márkákat most még nem tudom pontosan melyiket az olaszokat és az abd design kocsijait nagyon dicsérik.
-
bluyoo
nagyúr
Nemrég egy ABC Design Turbo s4 -et néztem ki (bár ez kétfunkciós a többi pluszban vásárolható hozzá ...). Csak német.
De megvették előlemaz alap ára meg 140K környékén van.
Nekem szimpatikus márka (lenne). Hátha érdekel: [link]
Próbálok utánajárni, de még a 100K-s kocsikat is szidják néhol .... Lehet a végén nálunk egy kétfunkciós lesz. -
mirci18
addikt
Nyomok egy hozzászólást hátha végre ír valaki.
Mivel babakocsi vásárlás előtt állok jól jönne a segítség. -
athomi
veterán
Babakocsiba valaki tapasztalt itt a fórumon?
-
MrCsiT
addikt
Köszi a tippet.
Mi, - miután a BeSafe gyerekülést kinőtte a már 4 éves , de 100+ cm -es gyermek , kb. tavaly nyáron - először vettünk egy nem- isofix -es ülést (nem gagyit, Recaro -t), ám az első próba -kanyarban - amit direkt erősebbre vettem - a gyerek és az ülés is együtt nekiállt eldőlni.
Ekkor hirtelen (új (használt) autónk volt épp ) rájöttünk, hogy van Isofix a kocsiban, és kis szerencsével még a boltba visszamenve (kenguru gold utód bolt a Dunakeszi Auchan melletti Buyway soron) cseréltük egy Isofix-esre. Ez már rendesen a helyén marad, és a gyermek is szereti.(ha láttam volna akkor a tippedet, azt is megnéztük volna
)
-
ramrit
tag
Szia. Ha jó árban és minőségben biztonsági autósűlést akartok,akkor tudom ajánlani a Condor márkát. Több színben létezik, 9-36 kg, egyéb részletek az oldalukon: www.condor.hu Debrecenben személyesen is megvehető.
Maximálisan elégedettek vagyunk vele.
Egyéb kérdésedre privátban is szivesen válaszolok,esetleg további kedvezményt is kaphattok,ha érdekel.
szia -
Timocicu
senior tag
válasz
brendoncsopi #45 üzenetére
Még nem, egyelőre még a hordozót használjuk,de már nem sokáig lesz jó.
-
Timocicu
senior tag
Mi egy ilyen mellett döntöttünk. Fekete alapon - fehér virágos, szerintem a virág mintától még uniszex.
Természetesen a hozzá való babahordozóval.Nagyon szeretjük.
Kis hibája, hogy balra húz. De ezért az árért, szerintem teljesen fullos.
Nyárra még napernyő is beszerezhető hozzá.
-
_stick_
őstag
válasz
Retekegér #41 üzenetére
Mi is hónap végére várjuk, de a doki szerint már a jövő héten kikukkant.
Van egy Pierre Cardin hasonló árban szintén 3in1, viszont nem olvastam róla jókat, ugyanis az a Pierre Cardin belépő kategóriája (3in1) és nem nagyon bír ki egy gyereknél többet a szerkezet...
Asszem maradunk a Titinél. -
_stick_
őstag
Erről esetleg van valakinek tapasztalat? Multifunkciós lévén viszonylag jó az ára, de a márkát nem ismerem.
-
helkis
veterán
dejó, pont egy éve írtam ide, elég hamar elment..
: 1 évesek lettünk!
-
Timocicu
senior tag
Erre nagy a csend mostanában!
Én nemrég cseréltem vissza Picolo
babakocsinkat egy Neonato Piuma-ra. Hát mondhatom ég és föld a különbség a kettő között! Igaz a színe még mindig kicsit furcsaEz már a negyedik babakocsink, de amíg használni kell még, addig tuti , hogy ez marad.
-
MrCsiT
addikt
..bár mostanában nem néztem ezt a topicot, ehhez
GRATULÁLUNK
-
helkis
veterán
Szombaton megszülettek az ikreink: Vanda és Donát, mindegyikőjük 2500g és 49cm!
[link] -
4d
aktív tag
Nagyon komoly ez a topik. Először azt hittem h unatkozó apukák high end babakocsi tuningról fognak eszmét cserélni. Vagy mondjuk minőségi babakocsi házilag..
-
tbs
addikt
Grat! Jó projekt ikrekkel babakocsizni.
Félmegoldás cipekedéshez: kendő. Így csak 1 pockot kell kézzel támogatni.
Mózeskosárral lépcsőzni kissebb horror. Első nap után adtuk vissza, pedig igen professzionálisan nézett ki, és csak 1 manó volt rá...
Apropó: Veszprém ''kicsit'' szűkebb járdákkal van megáldva, mint Győr. -
ladybug
őstag
A mózeskosarat addig tudjátok használni, míg a baba nem ül. Ez kb fél éves kort jelent. De ha nagyon nyugisak, akkor talán 8-9 hónapos korukig is kihúzzák a mózeskosárral.
Társas házban fogtok lakni, ugye? A lépcsőházat elvileg mindehol be kell zárni mostanság. Tehát a legjobb lenne, ha a babakocsit lent lehetne tárolni. Vagy vmi tárolóban. Igaz, mi családi házban lakunk, de sok ismerősöm él panellakásban. A babakocsikat pedig lent hagyják a lépcső alatt. Egyik sem panaszkodott arra,hogy megrongálták vagy ellopták volna. Tapasztaljátok ki milyen a környék, aztán remélhetőleg nem kell a babakocsit fel-le cipelni. Így csak a gyerekek maradnak. -
spirit007
senior tag
Egy darabig fog működni , míg egy rosszarcú el nem lopja/kárt tesz benne ...
Nekünk egy 13éves Yomax babakocsi van () ami kb 5Kg és összecsukva még a Punto-ba is simán elfér . A 4.emeletről kell le/fel cipelni gyerekkel együtt (lift nincs) .
Mivel én úgy dolgozom , hogy vannak hétköznap is pihenő napok , ezért nálunk kizárólag én cipekedek . -
helkis
veterán
köszönöm a gratulációt, a többi viszont nem jó hír, mivel most fogunk költözni, nem fogunk ismerni senkit sem a házban..
nekem eddig 1 megoldás született meg a fejemben, de ez is elég nyűgös vagyis elméletleg működne, de gyakorlatban már nem tudom, kb így nézni ki egy sétáltatás:
-párom felkapja a babakocsit összecsukva az emeleten és leviszi a lépcsőházba, ahonnan már ki tudja majd gurítani, itt szétnyitja, és odaláncojla valamihez..
aztán felmegy a gyerekekhez, őket is elkészíti az útra, felöltöztetés, ill mózeskosárba rakás után velük is lemegy a babakocsihoz, ott belerakja őket, és már mehet is a parkba...
ez így működhetne szerinted? vagy csak én vagyok túl idealista?ill meddig lehet a mózeskosarat használni (kor/kg)?
persze itt is van egy elvarratlan szál, méghozzá az, hogy addig mi van a gyerekekkel, amig leviszi a babakocsit?
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
El kell keserítselek. Ha a kedves feleséged nem polip, márpedig szerintem nem az, különben megemlítetted volna, akkor két kéz kevés ahhoz, hogy egy ikerpárt és hozzá minden tartozékot lecipeljen a földszintre segítség nélkül. Ez egyszerűen lehetetlen. Majd kb 1,5 évesen már ok, de addig muszáj lesz segítséget kérni a szomszédoktól a le- és felpakoláshoz.
Egyébként gratula a leendő kicsikhez. Tényleg nem semmi lehet egy ikerpárt világra hozni, és nevelni. -
helkis
veterán
köszi a hsz-t, pestre csak a legvégső esetben akarok felmenni, de ha elkerülhetetlen akkor megejtjük a túrát, jelenleg Győrben élünk, nemsokára elköltözünk Veszprémbe. az ottani viszonyokhoz kell majd alkalmazkodni. első emeleten fogunk lakni, magasföldszint van.
egy kicsit más kérdés de mivel hasonló a témakör bedobom:
nejem egyedül lesz otthon a kicsikkel, amig én melózom, talán első pár hétben/hónapban rá lehet venni a családot hogy segítsenek, de utána hogy lehetne a legegyszerübben megoldani egy boltbajárást, sétáltatást, orvoshoz menést, tehát arra várnánk a megoldásokat, hogy egy lift nélküli társasházban (4 emeletes) hogy lehet 2 gyereket levinni a fentebb említett programok bármelyikére, úgy hogy ne szakadjon meg a párom, ill ne kelljen senkire se szorulnia segítség terén.. ti hogy oldottátok meg/fogjátok megoldani? előre is köszi!
időközben találtunk egy ilyet élőben és nem is rossz, igaz máshol drágább: [link]
ez lenne kipótólva 2 mózeskosárral.. persze még át kell rágni a témakört! -
MrCsiT
addikt
Nem egyszerű feladatod van
Szerintem érdemes lehet a Bergon-nál, illetve a Kenguru Gold-ban (pl. Dunakeszi Auchan-nál van egy) körülnézni, hátha találsz valamit. Illetve, van még egy bolt - Babadiszkont - a Lehel térnél, ahol sokféle babakocsi van, lehet, hogy egy próbát megér..
üdv:
Mr.CsiT -
MrCsiT
addikt
Nos, az igaz, hogy a Bergon-ok nem kicsik. Az is igaz, hogy kb. 11-13kg. Villamoshoz egyáltalán nem ideális. Viszont sétához a környéken igen - ..és szerencsére, ahol lakunk, ott gyalog elérhető elég sok minden : bolt, posta, stb.. - és az is szempont, hogy télen is lehessen használni (mivel júl végére várjuk a picit), és a téliesíthetősége az eladók bemutatói szerint nagyon jó.
Nálunk közben annyi változás van, hogy mostmár van autónk, így ahová már messzebbre kell(ene) menni, azt is meg tudjuk majd (remélem) oldani.
Ezeknek közepes méretű kereke van, és ahogy néztük, elég jól össze is vannak rakva, és újszülött kortól használhatóak több éves korig. (sportkocsivá alakítható).
Lehet, hogy van jobb alternatíva, de szerinted akkor mi az -
helkis
veterán
sziasztok, kicsit felhozom a topicot!
nekünk ikreink lesznek, egy fiú, egy lány a leosztás.. :vállonveregetemmagamatsmile:
szóval, ami babakocsi téren tetszene: minnél több ideig kitartson 0-x-éves korig/kg-ig bolygósított kerekek a jobb kormányozhatóságért, egymás mellett legyenek a kicsik, lehessen 180fokban dönteni az üléselket, ill később ''sportá'' alakítani, augusztus végén-szeptember elején várjuk őket ezért jó lenne, ha téliesíthető lenne, ill a szélessége a 75cm-t ne haladja meg.. ilyent nem találtunk eddig sehol..persze vannak elég jók 1babás megoldások, de ugye ez nem jöhet szóba..
ami eddig a legjobban lefedi a kívánságainkat az ez a modell: [link]
de itt mikor megláttam az árát, ill hogy a mózeskosár darabja 26k.kicsit elbizonytalanottam... külföldön sem olcsóbbak, vagy csak pont annyira, hogy az utiköltség elvinné a nyereséget..
aki tud esetleg valami hasonlót olcsóbban, esetleg használt jó állapotút, szóljon, írjon, hívjon, segítségeteket előere is köszi! -
Pacák
senior tag
Először is mik az igényeitek? Ehhez kell választani a babakocsit.
Nekünk nincs autónk, nem hátrány, ha a BKV -ra, távolsági buszra és vonatra könnyen felcipelhető és el is fér az üléssorok között. Viszont a nagyszülőknél van autó, mikor meglátogatjuk őket, akkor kell egy autósülés is.
Ezért az első babakocsink egy Nania volt. Tulajdonképpen egy babahordozó, amihez van egy nyitható kocsiláb. Imádtuk. Csak nehéz volt beszerezni. Akkoriban csak használtan kaptunk egyet. A törökbálinti Cor@ban láttunk a rakodók vagy a vásárlók által leharcolt példányt, de a használt darab jobb állapotban volt. (Idén persze láttam egyet kirakva a budaörsi Madarasteszkóban, ami akkor még egyben volt...)
Máté elmúlt másfél éves, kb. fél éve lett véve egy összecsukható babakocsi, amivel utazunk, mert kinőtte a Naniát. A nagyszülők meg vettek egy autósülést a kocsijukba.
Most a leendő kistesóra vár a Nania összecsukva a kisszobában. -
MrCsiT
addikt
fel.. még nem adtuk
..bár már vannak ötleteink (pl. Bergon babakocsik) de még mindig várunk ötleteket, tapasztalatokat
-
MrCsiT
addikt
fel
-
MrCsiT
addikt
..másvalakinek esetleg van ''tuti-tippje'' ??
-
nyávogi
tag
A kendő, egészen remek megoldás, a baba születésétől fogva! A rugalmas kendő, még jobb is kicsit, mint a normál (kényelmesebb) Én Bp.-n alig használtam/használok babakocsit.
Mivel a kendőt rengeteg módon meg lehet kötni, (elöl, oldalt, háton, mind ezt több módon is), nem kényelmetlen és boldogan alszik is benne a Ded. Amikor a Kölkem elérte a 8. kilóját és nézgelődni is szeretett, onnantól oldalthordóban hurcibáltam magammal. Elfér a hátizsák is, bőven. Csak ajánlani tudom.
Van persze babakocsi is, de nekem nagyon kényelmetlen volt mindig is közlekedni vele, bkv-val.
Ha még is szeretnétek babakocsit beszerezni, itt érdemes körbenézni: [link] csomó mndent vettünk itt, babakocsit is, nagyon korrektek és jók a termékeik. Élőben is megnézhető/megvehető!
Sok szerencsét!
üdv
nyávogi -
tbs
addikt
Mi is budapesti gyalogkakukkok vagyunk/voltunk, azaz BKV is megvolt kendő + picibabával... Sokkal jobb, mint kocsival... Uticsomag: kendő + hátizsák + baba + mama/apa/mamaapa.
Kocsival is próbáltuk: szívás...
PegPéregók használtan is jók szoktak lenni. Masszív cuccok. Néztünk mi is használtat, oszt úgy alakult, hogy új lehetett belőle. Ja, ne az aktuális divatéves darabokat nézd, hanem a tavalyi/tavalyelőtti bentragadtakat. Berendonban vettem, utolsó ''tavalyiévest'', 30eFt-al olcsóbban, mint az aktuálist... -
MrsCsiT
újonc
Sziasztok!
Kendő kérdés: lehet, hogy nem rossz megoldás, de mi sajna főként a csodálatos BKV-val tudunk utazni. Kérdésem: Nem túl fárasztó így vinni mondjuk fél napon át a Picurt? És persze vhova tenni kellene a hozzátartoz cuccokat is...
PegPérego Parmette őszintén szólva nézegettem, de az ára vmi brutális...
Mi a véleményetek a használt járművekről, természetesen, kizárólag a babakocsi típusokra gondolok
Várjuk továbbra is a válaszokat, észrevételeket, ötleteket...szóval ÍRJATOK!! Please!!
Üdv.
MrsCsiT -
degu
senior tag
Milyet...milyet...
ABS-est,es lehetoleg tarcsafekest...sport-kipuffogval!
/Nekem egyszer megszokott a CBA elol! Szerencsere a gyerek nem volt benne! -
tbs
addikt
PegPérego Pramette sem átfordítható, fektetett pozícióban mégis jó irányú a babatekintet. (Tolóka felé.)
Szóval ez NEM feltétlenül jó szűrőparaméter... Meg kell nézni.
Ez a ''több kocsi'' némely családnál igaz lehet, láttam ilyet közeli ismerősnél, bár csak 2 kocsival. (Egy fekvős klasszikus, és egy üldögélős tilitoli.) A mi 2.5 éves manónk ~10km-t használta a kocsiját. A többi kendő, nyak, lábacskák.
Kendőn nem gondolkodtatok? Nagyon bensőséges hangulatú úgy cígölni egy picimanót. 1 hetesen már bőven jó: értékelni fogja a kölyök, hogy nem az eget, plafont, arcvillanásokat, babakocsioldalt, stb. fogja látni egész nap.(Nnna, többet nem kendőzök, csak ha kérdés van.)
TBS, hordozókendő-gyártó, Sanoma -
MrCsiT
addikt
No, közben nézegettünk a feleségemmel babakocsikat, de fura, hogy mostanában csak olyanokat láttunk a megnézett 2-3 nagykerben, amelyiknek a karja nem fordítható át, így nem tudod szemből nézni a kicsit.. ..remélem, ez így érthető.. és most persze ez szempont lett, szóval ilyen átfordítható karost keresünk, amit újszülött kortól lehet használni.
Picit más: egy eladó azt mondta, - mint gyakorló családapa - hogy olyan nincs (mint ahogy mi azt itthon kitaláltuk), hogy 1 kocsival ''elintézni'' a dolgot, mert ha már nagyobb lesz a gyerek, úgyi kell majd mégegy kocsi (..de Nekik - mint mondta - 3 kocsijuk lett..)
Szerintetek -
lajafix
addikt
Szvsz:
- nagy kerekű legyen. A budapesti járdákhoz ez alapkövetelmény.
- ne legyen nehéz.
- hogy hány funkciós kell, azt neked kell eldöntened
ja és az ingyenes jótanács: az expressz.hu -n hirdetgetnek baromi olcsón új babakocsikat. Persze számlát, gart ne kérj, én az egyik rokonomnak vettem 3hónapja 38e-ért egy annyire komplexet(mindenfelé hajtogatható, rengeteg bélés, kivehető hordozó, fene tudja mi), hogy elfoglalta a fél autót. (kombi mondeo, szóval nem kispolák felét vitte)
-
tbs
addikt
Hmmm... Mi Bp. járdákra választottunk egy PegPerego Pramette-et, mert abban fektetett állapotban a toló személy felé néz a kölyök. Mi annyit trükköztünk vele, hogy egy 2cm-es hungarocellből gyártottunk egy merevítőt az aljába fektetett módhoz. (Szeptember végi a manó, így pont télen pont jól jött.)
Aztán mi sokat hurcibáltuk (hurcoljuk még mindig, 2.5évesen) kendőben. Így a kocsi csak porosodik.
Kendőben iszonyú jó cipelni a kismanót: fektetett pózokban anatómiai a tartása, ülő módon pedig a kengurukkal ellentétben, végig támasztja a gerincét. És a legnagyobb só: mivel ''kommunikációs'' magasságban van, nem beszélnek a feje fölött. Óhatatlanul része a másokkal való interakcióknak, az elején non-verbálisan, oszt később verbálisan is.Amíg nagyon picur, tök jól lehet benne szoptatni is, akár menet közben is. Mi 7hónaposan vittük az első 2hetes gyalogtúránkra, persze könnyített verzió volt mindenkinek. És apa is hurcolhatja könnyen így. Télen a kabát alatt. Tömegközlekedni parádés. Csak jó tapasztalataink vannak a kendővel.
Azt kell mondjam, hogy a kendő sokkal jobban megérte, mint bármelyik másik vásárolt babacuccunk. -
ladybug
őstag
Babakocsi. Nagyon fontos, hogy milyet veszel, hiszen elég sokáig kell, hogy használd.
Nekünk az első gyerekről maradt a másodikra a Graco Mirage babakocsink [link]. Most már vannak ennél jóval modernebbek, de 5 évvel ezelőtt még jó kis kocsi volt. A babahordozóval össszekombinálható. A támlája 3 állásba állítható. Van hozzá lábtartó zsák is.
A másik kocsinkat most vettük a kisebbik lánykánknak. Szintén Graco, de ez Mosaic [link]. Ez inkább sportbabakocsi.
Mindkét babakocsi elég kicsire összecsukható, tehát szállítani is könnyű, illetve ha babával utazik az anyuka, akkor praktikus.
A kerekeik bolygósíthatók, ami az esetek többségében nagyon jól jön. De fixálni is lehet őket. Kipróbáltam egyszer egy babakocsit, aminek mind a 4 kereke bolygosított volt. Na, az egy rémálom.
A mi kerekeink műanyagok. Nekem nem volt bajom velük, de a felfújható kerekűek kicsit jobbak.
Aztán a másik a forgatható tolókar. Ez is jó, ha lehet váltani. Amikor kicsi a baba, hasznos, ha feléd néz, de ha már 1 éves elmúlt, jobb, ha előrefelé néz.
A Gracoval teljesen meg vagyok elégedve. Jó kis márka, és nem drágák a kocsijaik. Az anyaguk is bírja a strapát. Arra azért figyeljetek, hogy ne túl sötét vagy világos színt válaszattok. A sötét gyorsan fakul, a világos pedig gyorsan piszkolódik.
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe. -
victoireB
csendes tag
Nekünk Peg Perego-nk van, amit használtan vettünk (4 éve 20E-ért), de nem bántuk meg. Jelenleg a második (jobban mondva nekünk 2., egyébként negyedik) gyerek nyúzza, igaz, kicsit viharvert már, de ha lesz 3. gyerek, akkor is ezt fogjuk használni. Kényelmes, nagy, jó a rugózása. Ez olyan, aminek 2 felső része van, az egyiket újszülöttkortól 3-6 hónapos korig lehet használni, mózeskosárként is jó. A másik felső része egész sokáig (2-3 éves korig) használható, dönthető háttámlával, vízszintesig emelhető lábtartóval. Mindkét felső részt lehet forgatni, úgy hogy a baba feléd vagy kifelé nézzen. Mai napság nem nagyon divat ez a fajta babakocsi, de mi nagyon elégedettek vagyunk vele.
Amire érdemes figyelni: a rugózás, mert van olyan amelyiknek nincs ''lengéscsillapítója'', és szegény gyermek csak pattog a babakocsiban a rossz utakon. Személy szerint nem javaslom a Pierre Cardint, mert elég kicsi (rövid és keskeny is), a gyerek elég hamar kinövi. És nem vennék ún. négyfunkciós babakocsit, ez az, aminek a levehető teteje autóba szerelhető biztonsági gyerekülésként/bébihordozóként funkcionál. A hordozót megveszi külön az ember, és sokkal olcsóbban jön ki konszolidáltabb babakocsi + hordozó, mint egy ilyen négyfunkciós csuda, ami egy kisebbfajta vagyon.
Az a baj, hogy a gyártók fantasztikusan kihasználják, hogy a leendő szülő mindent megtesz/megvesz a gyerekének, és tök felesleges dolgokat is rád sóznak. Pedig! Az első gyerek születésekor mi alig költöttünk, nem voltam hajlandó semmi olyat megvenni, amiről úgy gondoltam, hogy nem muszáj (pl. mellszívó, cumisüveg, agyonreklámozott fürdetők/testápolók stb.) Sajnos a határ mindenhol a csillagos ég, és egyáltalán nem a legdrágább a legjobb. Főleg babakocsivásárlásnál érdemes jól körülnézni, még a használtpiacon is, mielőtt döntene az ember. Sok sikert a vásárláshoz! -
MrCsiT
addikt
Valaki
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok,
Előbb-utóbb mindannyiunk életében eljön az a pillanat, amikor a cím szerinti termék keresésébe kell, hogy kezdjen, mert rövidesen érkezik a kis csemete
A kérdésem az lenne a már ''gyakorló'' ''babakocsisokhoz'', hogy írják meg, hogy amit vettek, azzal elégedettek-e (ha igen, akkor miért?) vagy elégedetlenek(ha így van, akkor miért?)
Ahogy nézzük, a babakocsik most felszereltségtől függően átlag 30-100eFt körül vannak. (biztos van ennél olcsóbb és drágább is, mi is láttunk már egy 160eFt-ost, de az szerintem nem a közepesen keresők zsebéhez lett kitalálva..)
Tudnátok valamilyet ajánlani, vagy ''megmenteni'' tőle ?
Írjatok
Mr.CsiT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest