Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Nemrég újítottam a gépem, és vettem egy gamer AOC monitort (AOC 27G2U) és mellé egy Gigabyte RTX 3060 Ti OC Pro gaming 3.0-ás kártyát. Pár napig minden okés volt, de ma jelentkezett a monitoron pixelhiba. Szerintetek ez a videókártya, vagy a monitor hibája? Hozzáteszem, hogy eddig egy 1070-es kártyám volt és azzal nem jött a hiba, csak ma kezdte. Újraindítottam a gépet, kivettem a kártyát, visszaraktam, azóta tökéletes. Csak kicsit megijedtem. Mit gondoltok, mi miatt jött elő a hiba? Futtattam Furmarkot, de újra nem jött elő a hiba egyelőre. A 3060 Ti péntek óta van meg.
Köszi szépen,
Üdv,
Győző -
Quenmorr
tag
válasz #72688384 #80343 üzenetére
Köszi szépen a választ
Ha most jelzem feléjük a hibát, de később beszarik, akkor nem fognak vergődni, hogy miért nem küldtem már akkor vissza a kártyát, és így jártam?
Egyelőre újra nem jött elő a hiba stressz tesztel után sem. Mit gondolsz, van olyan, hogy a vram csak "átmenetileg" hibás és többször nem jön elő a probléma? Olyan, hogy driverhiba nem nagyon lehet mi? -
Quenmorr
tag
válasz C4mp3r #80347 üzenetére
Köszi szépen a segítséget srácok
Jelzem az Emag felé a problémát, aztán meglátjuk. Igazából nekem is mindig gigabyte kártyám volt és sosem volt rossz. Meglátjuk mit mondanak A vásárlástól nem feltétlen állnék el, mert ilyen árban, amiért vettem már nem kapnék új 3060 Ti-t. Egyébként előző hét pénteken került hozzám a kártya, szóval még 1 hetes sincs.
-
Quenmorr
tag
Most nem tudom mitévő legyek.
Beszéltem az Emaggal, azt mondták, hogy egy darabig nem lesz ilyen kártyájuk készleten, tehát ha visszaküldöm, akkor visszakapom az árát. De az a baj hogy ha visszaadják az árát, akkor már ilyen jó árban nem kapok ilyen kártyát. Hozzá kéne pótolnom, vagy 50-60 ezret. Azt is javasolták, hogy használjam a kártyát tovább, ha most nem jön elő a hiba, és akkor lehet később lesz már ilyen kártyájuk, és kicserélik. Mondjuk 3 év gari van rá, tehát ha beszarna a kártya akkor 1 év múlva is visszaadják az árát azt mondták. Hiába hogy jó lenne túl lenni az egészen, talán érdemes várni picit. -
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Egy olyan probléma jött elő a gépemen, hogy amikor kicsit elmegyek a géptől, akkor kikapcsolom a monitorokat, és mikor visszajövök akkor már nem akar képet adni a gép, csak újraindítás után. Bekapcsolom a monitorokat és nem érzékeli jelet. Nem mindig történik ez, csak néha.
Amiatt írok ide, mert szerintem talán inkább VGA gond lehet ez. Nincs semmi alvó üzemmód meg képernyő kikapcsolás beállítva.
Gépem:
MSI B450 Tomahawk Max II
Ryzen 5 3600
Fury Beast 2x16 GB 3200 mhz ram
Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC pro 8G
Monitorok: AOC 27G2U (2db)Nagyon köszi a helpet,
Üdv,
GyőzőKözben észrevettem az alábbi hibaüzenet jön Naplóban, de lehet semmi köze hozzá :
[ Szerkesztve ]
-
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy Asus Windforce 960 GTX (4GB) videókarim (amíg a nagy kártya szervízben van), és egy olyan jelenséget produkál a gép, hogy mikor bekapcsolom, akkor 1 hosszú 2 rövid "beep"-el indul, utána bejön a kép és megy fainul minden (bár a biosnál nem ad képet még, csak a bejelentkezési képernyőn). Jelenleg 2 monitort használok, egyiket HDMI másikat Display porton keresztül (mivel csak 1 ilyen 1 olyan csati van a kártyán). A porblémát az oldotta meg, amikor a display portot kihúztam a kártyából. Akkor be tudtam lépni a biosba is, nem jött sípoló hang. Szerintetek meg lehet oldani valahogy ezt a porblémát?
A vidikarin egyébként van még 2 db dvi port is.Köszi szépen
-
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Szereztem csere kártyának egy Asus Strix 970 gtx-et amíg a nagy kártya szervízben van, és ugye ez a csere kártya passzív hűtéses 60 fokig, utána kapcsolnak be a ventillátorok rajta. És sokszor hallom azt, hogy terhelés alatr ilyen fortyogó bugyborékoló hangot ad ki. Szerintetek ez természetes jelenség? Ilyen hűtésű kártyám még nem volt.
Köszönöm -
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek mivel (milyen progival) tudnám megnézni / tesztelni azt, hogy a videókártyám meg kapja-e az extra tápellátást? Asus B550-es lapom van, és a speaker elég sűrűn 1 hosszú, 3 rövid sípolással jelez indulás előtt. Utána a rendszer be is tölt, de megnéztem és azt írja kézikönyv, hogy az extra tápellátással van valami. (10 indításból 3x csinálja kb)
Egyébként a kártya egy Asus Dual 4060 Ti 8Gb kártya.
Táp: Seasonic Focus GM-650Köszönöm szépen
"One long and three short beeps" from speaker
An anomaly is detected in the graphic card. If the graphic card needs an extra power supply, please ensure the power supply can provide enough wattage."[ Szerkesztve ]
-
Quenmorr
tag
válasz MasterDeeJay #89195 üzenetére
Szeva,
Szét kaptam a gépet átmozgattam a táp vezetéket, majd beléptem egy játékba és az alábbiakat mutatja a sensor. 8 és 6 pin powert nem mutatott, viszont ez lett az eredmény. Vetnél rá egy pillatnást?
Köszi szépen az infókat
-
Quenmorr
tag
válasz makszutov.hu #89197 üzenetére
Szeva
Már meg is néztem a Hwinfot, kis időt eltöltöttem a játékban, ez lett az eredmény:
Köszi szépen
Üdv, Győző -
Quenmorr
tag
válasz makszutov.hu #89203 üzenetére
Köszi szépen a segítséget (és mindenkinek),
Most egyelőre nem csinálja a beep-et a gép, de holnap még szét szedem a ramokat is átnézem meg megtesztelem[ Szerkesztve ]
-
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Kb. 1-2 hónapja egy olyan hiba jelentkezik a gépemen, hogy amikor kockulok, akkor mind 2 monitoromon random megjelenik néha középen, néha felül egy-egy fekete csík, ami el is tűnik azonnal. Inkább úgy mondanám, hogy "bevillan". A jelenség csak kockulás alatt van. A hőfokok rendben vannak, driver friss. Stress Teszteltem a VGA-t is hosszú ideig 100%-on ment, de semmi hiba nem jött elő. HWinfoval néztem a feszültséget is, minden oké.
Lenne esetleg valakinek ötlete? Nem csak 1 játéknál csinálja sajna.
Tápról egy kis infó: A gép egy jóideig mindig úgy indult, hogy csipogással jelezte, hogy a videókártya tápellátása nem megfelelő. Azóta bedugtam a moduláris kábeljét a tápnak, ami a vga feszültségért felel, és azt kötöttem be (ez teljesen megoldotta ezt a problémát)Köszi szépen, Üdv, Győző
Gép:
Alaplap: Asus tuf gaming b550m-plus
VGA: Asus 3060 Ti (8Gb) - Ez majdnem zsír új
RAM: Kingston HyperX Fury 2x16 GB 3200 Mhz
2 TB m2 SSD
Táp: Seasonic Focus GM 650
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux Mint
- Hálózati / IP kamera
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Tőzsde és gazdaság
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest