Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
papasoft80
tag
Sziasztok!
Kaptam egy MSI R6790-es kártyát, amin 2db 6pin-es tápcsatlakozó van, de csak 1db molex-es kábelt hozzá.
A kártya elvileg 12,5A-t eszik, ha jól tudom. A tápom(Chieftec gps-350eb-101a) 2 körös +12V-on, 10A és 15A.
A házban eléggé be vannak "építve" a kábelek, ezért nem szeretnék próbálkozni, hogy melyik csatlakozó melyik ág, stb...
A kérdés az, hogy a VGA mikor indul, vagy nem indul el? Ha van elég áram, akkor indul csak el, vagy érzékeli, hogy mindkét tápcsatlakozó be van-e dugva, max. megáll, ha nincs elég áram?
A lényeg, hogy nem szeretnék próbálkozni és feleslegesen táp átalakítót venni(kerestem ma a környéken, de csak több napos rendelésre volt mindenhol).Előre is köszönöm a válaszokat!
ui.: nem szeretnék tápot cserélni, mert elvileg el kellene vinnie. VGA nélkül teljes terhelésen ~120W-ot vesz fel konnektorból, ha minden igaz
-
papasoft80
tag
Ó nemááár! Nem szeretnék tápot venni!
Ha 12,5A(max.150W-ot ír a gyártó) a felvett áram, akkor miért nem elég neki a 2 helyről kapott 10+15A?
Van még egy másik tápom is: Chieftech GPS-400AA-101 A
Nem sokban tér el, de hátha...A kérdés amúgy még áll: Figyeli-e, hogy mindkét táp rá van-e kötve, vagy a felvett teljesítményt figyeli, mikor indul, vagy nem indul?
Néztem már amúgy tápokat, de nem sikerült beleszeretnem egyikbe sem.
Halkat(sokáig) szeretnék, jó belsővel, 1 körös 12V-os ággal, alsó tápos házba, 400-500W között, 20eFt-ig. Lenne ilyen, csak nem lehet kapni.A kártyát amúgy kaptam, nem szeretném elcserélni, mert csöndes új hűtés van rajta.
-
papasoft80
tag
válasz shootme2 #46015 üzenetére
Hát azt gondoltam, hogy más is van benne, hiszen most is megy és nincs benne még külön VGA.
De most max. terhelésen 120W-ot vesz fel a konnektorból(ami ugye leadva kevesebb), amihez a 150W-os VGA fogyasztást hozzáadva még jócskán benne kellene maradjak a 400-as tápom minden maximális paraméterében. Gond akkor lenne, ha a kártya az egyik csatlakozóból szeretne több, mint 14A-t felvenni, de akkor minek van rajta kettő? Azt feltételezem, hogy ~50-50%-os elosztásban veszi fel az áramot, ami olyan ~7A lehet.Táp adatlap: [link]
MK VII: Persze, hogy nem akarok venni, ha nem muszáj!
De ha veszek is, akkor azt meggyőződéssel szeretném megtenni. -
papasoft80
tag
Köszönöm a hozzászólásokat!
-
papasoft80
tag
Sziasztok!
A konfigomba bekerült egy MSI R6790-es VGA.
Megy is minden, de arra gondoltam, hogy desktop alatt jó lenne, ha nem menne a dVGA és talán a ventilátora sem.
A program indításakor pedig eldönthetném, hogy melyik VGA-val fusson. Pl.: jobb klikk az ikonra és a menüből kiválasztom, hogy melyikkel futtassa(most, vagy mindörökké).
Laptopon teljesen jól megy ez a gyári szoftverekkel, bár igaz, hogy az eleve így lett kialakítva és az Nvidia.
Próbáltam a LucidVirtu MVP-t(2.1.227), be is lehet állítani a játékokat kézzel, hogy mivel futtassa, de vannak olyan programok, melyek ha bekerülnek a Virtu listájába, akkor el sem indulnak. Pl.: Furmark(ezzel akartam megnézni, hogy csökkent-e érdemben az FPS).
A másik gond, hogy amint látom 30 napos próbaverzió, így ez nem lesz megoldás számomra.
Az alaplaphoz kapott Virtu(2.1.111) nem írja ki, hogy aktiválni, kell, de azért már elég régi verzió és ugyan úgy nem indul el a Furmark.
Biztosan van egy kézenfekvő megoldásotok erre a problémára.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
papasoft80
tag
Sziasztok!
A gépemben van dVGA, de i5-ös proci is. Elsődleges az AMD VGA, az Intelest nem is használom(nem is akarom használni), akkor miért írja a Windows élményindex-nél, hogy megosztott vRAM?
Videokártya típusa AMD Radeon HD 6700 Series
Összes elérhető grafikus memória 4841 MB
Dedikált grafikus memória 1024 MB
Dedikált rendszermemória 0 MB
Megosztott rendszermemória 3817 MB
Nem mintha érdekelne, de nem lehet, hogy játék közben esetleg tényleg használja időnkén a normál RAM-ot a VRAM helyett? Mint a virtuális memória használata, ha van elég RAM ha nincs. Ez akadásokhoz, lassulásokhoz vezethet esetleg.
Le lehet valahogy ténylegesen tiltani az iGPU-t és annak következményeit(pl. megosztott rendszermemória)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével