Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most szereztem egy Club3D R9 280X RoyalQueen videokártyát. Az egyetlen gondom vele, hogy memóriákon nincs direkt hűtés. Szabadon vannak és csak a ventik hűtik. A probléma, hogy memória előszeretettel megy maxon böngészés közben is amikor a ventik nem olyan aktívak. Érdemes lenne undeclockolni memóriákat? Ha igen, mennyire? Valahol olvastam memóriát nem olyan egyértelmű underclockolni, azaz többet árthatok mint nyerek, instabillá válhat.
Egyáltalán mennyire gond, hogy nincs direkt hűtés rajtuk? Mennyire melegszenek vram-ok?
Gondoltam ramsünikre, de néhány helyen alig van 3mm vastagság, oda nem férne el egy olyan.
Egyéb megoldás, vagy hagyjam a csudába?Esetleg van olyan program amivel fixálhatnám a memória órajelet a GPU órajel fügvényében. Pl böngészéskor GPU órajel alig megy fel 500-ra, míg VRAM-é maxon teker vagy ugrál. Beállítani, hogy mondjuk ne menjen 1k MHz fölé ha GPU nincs 700MHz felett. Így csak játékoknál menne maxon a VRAM, böngészéskor nem.
-
válasz MasterDeeJay #82047 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Igen használok MSI Afterburnert és 30%-on megy 40 C-ig onnan pörög fel.
380X-em zero rpm-es volt és engem zavart, hogy nem megy venti kb 50 C-ig.
VRAM akkor nem annyira melegszik, hiába ugrál órajele? Ez amúgy normális? Böngészés közben min (150) max (1500) között ugrál órajel, nincs köztes állapot. -
válasz MasterDeeJay #82050 üzenetére
Értem és köszönöm. Alapból az volt a tervem, hogy majd rakok rá ramsünit, de mint kiderült nem megy rá. Ahhoz meg nem értek, hogy vágassak rá méretre egy ilyen egybe 2mm-es lapot ami fedné körbe az összeset. Marad ahogy van, remélem Club3D mérnökei nem csak spórolásbol hagyták ki a direkt ramhűtést.
-
válasz KBence0606 #82052 üzenetére
Én csak laikusként tippelem, hogy ezek a különféle kártyák nem fognak együtt működni. Nem egyforma GPU-kkal kéne ezt csinálni? Teszem azt RX 580-akkal, ami persze lehet más márka (ASUS, Sapphire, XFX) csak RX 580 mind.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Megcsináltam életem első GPU újrapasztázását és VRM thermal pad cseréjét egy Club3D R9 280X-en. Izgalmas és érdekes élmény volt. A kártyát nemrég vettem használtan.
Megérte a munkát mert közel 10C-al hűvösebb lett a kártya játék közben. 73 C-ról lement 63 C-ra.Viszont a VRM melegebb lett. Ez is a kérdésem lényege. Egy eléggé ragacsos kék 1mm-es (nem digitális tolómérővel mérve) csík volt rajta amit lecseréltem egy jobb minőségű kék Arctic 1mm-es thermal padra. A hőfok VRM 1-en felment 64 C-ra a 61-ről.
Az lehet gond, hogy lefedett területre nagyobbat raktam? Egy picivel szélesebb és picivel hosszabb mint az előző volt. Biztos akartam lenni benne hogy teljessen lefedi a VRM-eket. (nem felejtettem el lehúzni róla a védőfóliát mindkét oldaláról)
Mondjuk ez a 64 C se rossz, de ugye azért cseréltem, hogy jobb legyen.
Érdemes lenne levágnom belőle, hogy csak annyi legyen amennyi feltétlen kell oda?A segítségeket előre isz köszönöm.
-
-
Sziasztok!
Nekem van egy Club3D R9 280X RoyalQueen videókártyám.
Mikor nem játszok valami játékkal hanem windowsban, böngészőben, Steam-en vagyok, akkor olykor képváltáskor összerándul az egész kép egy fél mp-re. Érdekes mód játék, komoly GPU használatnál sose tapasztalom ezt. Driver a legultolsó legacy 21.5.2
Valaki tapasztalt már ilyet? -
-
-
válasz Tepsifüles #82305 üzenetére
Szia!
Ha a hang nem probléma akkor vegyél PWM ventiket a gépbe (Arctic, ID-Cooling elég olcsó és jó) és Argus Monitorral (ez fizetős, ingyen használat 3 hónapig van, mondjuk a nyárra kitart) és állítsd be, hogy a ház ventik a GPU hőfok szerint pörögjenek. Esetleg SpeedFan, de ezt bonyolultabb beállítani, bár van elég guide hozzá youtubeon. Jól átszellőző házban, GPU-ra állított ventikkel jópár fokot nyerhetsz.
Másik megoldás, hogy a nyárra leveszed a ház oldalát, akár mindkét oldalt (lehetőleg olyan helyre rakva ahol a gyerek nem éri el). Ezzel is nyersz pár fokot.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Nemrég szereztem egy Sapphire Nitro+ RX 580 kártyát. Játékok jól mennek és alacsony a hőmérséklete.
Egy gond merült fel vele kapcsolatban. Most már másodszor történt velem, hogy online filmnézés után/közben Aero átvált ilyen low performance módba, kép enyhén tearingel, enyhén belassul, akadozik.
Azon gondolkodom, hogy lehet a memóriák túlmelegednek? Mert ugye filmezéskor a mag alig dolgozik, de memória maximumon megy ilyenkor.
Szerintetek mi lehet a gond? Találkozott-e valaki ilyen problémával? Mit tudok ezzel kezdeni, illetve vmi trobleshooting?Win 7 x64 Pro
Adrenalin 22.6.1 (WHQL)
Előző driver AMD Cleanup Utility-vel lett eltávolítva. -
-
válasz bobalazs #83625 üzenetére
Rendben én se kötekedni akartam csak kíváncsiskodtam. Köszönöm a gyors válaszod.
Undervoltolni is szükséges ilyenkor? Esetleg power limitet lejebb venni? Bár ezekhez én sose nyultam hozzá eddig.
Adrenalinban ugye ilyen 7 state van bellítható, MSI Afterburnerrel meg csak egy csúszka. -
válasz bobalazs #83627 üzenetére
Rendben, megpróbálom amit írtál. Amúgy már itt szöveggörgetésnél is középtájt felfedezni vélek "tearing-et" egy csíkban finoman megcsúszik a kép.
Memória MHz-ekhez nem merek nyúlni, azt olvastam ott nagyon tudni kell a léptékeket mert számít egyéb tényező is. Akár sokkal rosszab teljesítményt kapok mint az érték indokolná. Vagy ezen ne aggódjak?
MSI Afterburnet vagy Adrenalin-t javasolsz underclokra? -
Tudom @bobalazs nem ajánlotta, de kíváncsi voltam erre az alulfeszelésre. Levettem State 7 feszültséget 1100mV-ra 1400MHz mellett. az alatta levő 3 statet pedig csökkentettem 20-30 mV léptékben (State 6 1070mV 1300MHz, State 5 1040mV 1257MHz, State 4 1020mV 1215MHz) többihez nem nyúltam. Minden rendben volt, játszottam is. Majd kikapcsolram gépet. Ma mikor indítanám akkor nem indul a windows, írva hogy nemrég vmi változás történhetett hardver vagy szoftverben ami ezt okozhatta. Hogy a fenébe működik alulfeszelés játék közben hiba nélkül, de win meg nem indul? Ez előfordulhat, más is járt így? Az lehet a baj, hogy többi Statet is babráltam? Csak azért mertem csinálni, mert mindenhol nagyon ajánlják, meg nem veszélyes stb, erre belefutok egy ilyenbe. Ez már csak kíváncsiság, úgy döntöttem itt befejeztem alulfeszelős pályafutásom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mennyire megbízható a HWInfo64 illetve a GPU-Z feszültségértékei?
Ugyanis Adrenalinban 1100mV-otállítottam State7-re. többi statere kicsivel kevesebbet. Viszont az értékek HWInfo64-ben és GPU-Z-ben is magasabbak sokszor. Nem egyszer mutatnak 1.150V-ot vagy akár többet. -
válasz Vigneau #83720 üzenetére
Nekem sajnos nincs szinkronban HWInfo meg GPU-Z. MSI Afterburnerben lehet logolni az értékeket vagy csak figyeled az Overlayt játékban?
Azért kérdezem, hogy mennyire megbízható mert ugye elvileg undervolt miatt maximum 1100mV-ot tudna felvenni mégis néha 1150mV-ot (default érték) is felvesz mért értékek alapján.
-
válasz Aprósólyom #83724 üzenetére
Nekem az Unlock Voltage Contol ki van kapcsolva MSI-ben, pont azért, hogy ne kavarjon be Adrenalinnak.
Azért köszönöm az ötletet. Próbálok mindent megnézni. -
válasz Vigneau #83729 üzenetére
MSI Afterburner Fan control (sokkal jobban működik mint Adrenaliné) miatt meg RTSS ingame Overlay (én meg pont az ellentéted vagyok valag dolgot kijeleztetek játék képernyőn ) miatt kell.
Viszont Adrenalint a game settingek miatt használom. Hogyan állítasz be ilyen dolgokat nélküle? -
válasz Aprósólyom #83731 üzenetére
Áh én nem megyek ilyen messze. Akkora baj nincs, hogy DDU-val szórakozzak. Gyanítom, hogy rosszúl mérhetnek ezek mert a kártya hűvösebb lett (kb 3C játékok alatt) undervolting óta.
Igen vmi újab 2018-as VBIOS van rajta, mert eleve 2000MHz a VRAM, pedig 4GB-os verzó.
VRAM voltokhoz nem szívesen nyúlnék hozzá. Az ugye a minimum érték ami ott van, ahogy olvasgattam róla. Az 950mV 2000MHz mellett.[ Szerkesztve ]
-
Kíváncsi vagyok hogy MSI Afterburner mit mér feszültségre.
Viszont a tooltipben ezt írja az "Unlock voltage monitoring"-ra: "It can be dangerous to run multiple applications accessing your graphic card voltage regulators simultaneously."
Ez mit jelent, megsérülhet a kártyám? Sose hallottam ilyet még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs