Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz Synthwave #55082 üzenetére
Megéri a plussz pénzt a 950. Viszont ha ezekkel a játékokkal, és ezeken a beállításokon akarod egy jó ideig használni, akkor a 750 ti is jó. Tehát célzottan ezekhez nem éri meg az ártöbbletet a 950.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
MK VII
veterán
válasz Synthwave #55094 üzenetére
Csendben átalakul a GeForce GTX 750-es sorozat.
Ha épp kifogsz egy újabb szériás GTX750Ti-t akkor még jobban is járhatsz.. Ettől függetlenül a régi sem rossz.Azért azt tegyük, hozzá, hogy egy GTX750Ti fullHD-ban azért eléggé kompromisszumokat igénylő kártya. Szóval a HIGH grafikát egyes játékoknál el kell felejteni.
Még egy GTX 960-al is itt ott visszább kell venni a grafikán fullHD-ban. Mondjuk azért a 960 már jóval jobb vétel egy 750-nél.Illetve, ha mondjuk nehezen tudnál dönteni akkor amíg kitalálod, hogy mégis mire költesz nagyobb összeget addig nem rossz befektetés egy HD6970-es kártya ami a GTX750Ti-nél is jobb. Használtan 22 ezer forint környékén már elérhető.
Nekem HD6950-em van amit 6970-es órajeleken használok és a Fallout4-ben HIGH és itt-ott picit HIGH alatti beállításokon 35-40 fps körül produkál. ( Konfigom az adatlapomon.). Shaderek nincsenek feloldva a kártyámon szóval egy teljes értékű HD6970 még jobb is...
-
MK VII
veterán
válasz Synthwave #55148 üzenetére
Isten ments, hogy a zsebedben turkáljak, de a Cuccaid közti felsorolt dolgokból nem az jön le, hogy pár watt annyira megterhelné a mindennapjaidat.. Éves szintem kb elenyésző a különbség egy 150W és 200W fogyasztású kártya közt. Nem tudom miért kell félni pár plusz wattól..
Nem megy 24/7-ben full terhelésen gondolom a gép, hogy leegye a gatyádat a villanyszámla miatt..
Ez ilyen fétis lehet manapság, hogy mindenki a kis fogyasztású kártyákért van oda?
Értem én, hogy a pénzedből a legjobbat akarod kihozni az igényeidnek megfelelően, de ennyire kell agonizálni pár watton?..[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Synthwave #55151 üzenetére
Pedig nem mindegy, hogy mennyit megy a gép idle, mert úgy 1-2W-ra csökken a modern kártyák közti fogyasztáskülönbség. Ha lekapcsol a monitor, akkor AMD esetében a ZeroCore miatt tovább csökken a kártya idle fogyasztása.
Napi 10 óra full load (ahol kijönnek ezek az 50W-os fogyasztáskülönbségek) nem sok embernél van szerintem. Max ha otthon dolgozik a géppel, vagy ha még iskolás, s suli után lefekvésig tolja a gammát, de még így sem igazán életszerű.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Synthwave #55156 üzenetére
Elhiszem. Gondolom a 2900 PRO-nak még nem voltak olyan fejlett energiagazdálkodási képességei, mint a HD5450-nek, vagy akár az R9 380X-nek, GTX970-nek, stb.
Ráadásul a TDP-ben volt egy enyhe difi:
HD 2900 PRO: 200W TDP
HD 5450: 19W TDP
A különbség 181W full load.A 2900PRO full load és idle közti fogyasztáskülönbség ebből a cikkből:
Azaz terhelés és idle között ~100W csak a különbség a teljes gép fogyasztásában. Tehát max ennyivel csökkent a 2900PRO fogyasztása az üresjáratnál, azaz a TDP-ből kiindulva minimum 100W-ot evett üresjáratban a 2900PRO, miközben 19W a HD5450 max fogyasztása, idle gondolom jóval kevesebb. Még jó, hogy megérezte a villanyszámla.
idle
load
mod: off
Home office-hoz meg sok sikert, hogy összejöjjön![ Szerkesztve ]
solfilo
-
MK VII
veterán
válasz Synthwave #55156 üzenetére
De egy lassan 10 éves kártyát hasonlítasz egy pár éveshez ami amúgy is kb termeli az áramot mint, hogy vinné..
10 éve nulla energiagazdálkodás volt a kártyákban.. 2900pro-ból ne indulj ki mikor a fogyasztásra támaszkodva akarsz vásárolni egy mai kártyát...
Egy mai kártya aminek 200w a terhelt állapotban a fogyasztása az Idle eszik pár wattot és mint már fentebb írtam biztos, hogy nem 24/7-ben megy full terhelésen a kártya..
No mindegy.. Tényleg ne vedd bántásnak semmi ilyen nem volt a szándékom csak szerintem túl van lihegve főleg a mai kártyáknál a fogyasztás téma...Szerk.:
Ugyan arról beszélünk solfilo-val.[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Synthwave #55161 üzenetére
Igazából vicceltem, illetve ironizáltam, arra célozva, hogy sok b**igyerek gondolkodás nélkül eladja mostanában a sütőben működésre bírt kártyát, és van pofája ilyet írni a hirdetésbe, hogy "alig használt, megkímélt állapotban".
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
nonsen5e
addikt
válasz Synthwave #55444 üzenetére
Ha nem akarod nagyon tuningolni a kártyát, akkor nem számít a plusz tápcsatlakozó hiánya, nem lesz tőle instabilabb / kevesebb semmilyen tekintetben sem a kártya.
A 750 Ti fogyasztásával meg simán el tud bánni a szolidabb hűtés is.
Már csak a supportjuk miatt is abszolút az EVGA-t javaslom.
Recipro: Artifacting. Jellemző hibája a 7970 / R9 280X-nek. Ha garanciális, akkor vidd vissza (és szenvedj 20 kört ping-pongozással a bolt és közted, mert náluk érdekes mód sosem fog előjönni). Emlegesd gyakran a jogaidat meg a fogyasztóvédelmet, akkor talán hamarabb előjön náluk. Tipikusan olyan hiba sajnos amit szintetikus benchmark programokkal nem feltétlen fognak reprodukálni, játékkal meg nem fog egy szervíz sem leülni játszani órákig, míg elő nem jön a probléma. Meg különben is, nekik az miért is lenne érdekük, hogy cseréljék a kártyádat?
/ Tapasztalat / (volt) r9 280x tulaj /
Alternatívaként vedd lejjebb a VRAM órajeleket.[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
nonsen5e
addikt
válasz Synthwave #55499 üzenetére
Elterjedt hülyeség. Átlag semmivel sem ad ki több szar drivert az AMD mint az NV.
Volt múltkor is a Catalyst kártyaforrósító probléma (érintett személyesen), de 950M alá már fél éve nem találok drivert ami ne crashelné halálra magát véletlen szerűen, és a 650 Ti Boost alatt is alig találtam működőt (szintén érint), és ez régen sem volt sokkal másképp.
Olyan orbitálisan hibás driverek meg nem nagyon jönnek egyik oldalon sem, ami miatt az átlag user fixen kizárhatná az egyiket.asdxv: Felpörög a venti is, órajel sem extra, érdekes.
Mondtad, hogy a hűtést nézted. A csövek rendben vannak, matrica is van rajta, és érzésre is úgy tűnik, hogy rendben érintkezik a GPU-val?
Megpróbálnék egy driver reinstallt, esetlegesen bebootolni egy live linux bármiről és ott is előhozni a terhelést. Hardveraprón szeretik elsózni a halálra kínzott kártyákat, a 280X-nek meg annó elég jó bányász teljesítménye volt bitcoin farmoláshoz, az meg kikészíti a kártyákat hosszú távon.
10 perc alatt bármilyen eszközről lekapom neked a matricát bármilyen eszközről úgy, hogy ne lehessen megállapítani róla, hogy szerelve volt.[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
válasz Synthwave #55531 üzenetére
Az, hogy szar az AMD legalább megmagyarázza, hogy miért szarok konzolok.
TechPowerUp reviewk szerint performance summary-ben előrébb van a 380 jó pár %-kal.
A summary-be pedig olyan tősgyökeres Nvidia GameWorks támogatott címek is belekalkuláltak mint AC: Unity, Watch_Dogs, FC4, Shadow of Mordor, et cetera..Azt érdemes nézni, hogy míg amikor kijött a GTX 960 (Jan 22nd, 2015),
akkor a 960 és az R9 285 (Sep 2nd, 2014) között csupán 3% különbség volt a 285 javára FHD-ben.Az R9 380-ról azt kell tudni, hogy egy az egyben az R9 285 átnevezve, és (Nov 19th, 2015)-re az R9 285 és a GTX 960 közötti különbség már 8%-ra nőtt (miközben a GameWorks AAA címek száma egyre csak nő), míg az átnevezett R9 380 már 13%-kal van a GTX 960 előtt.
A tendencia a lényeg. Az Nvidia csoda driver supportja arra jó, hogy az előző generációs kártyákból szándékosan ne hozzák ki a maximumot a legújabb szoftverekben.
Az meg, hogy idén a második félévre várható a Pascal architektúra, nem vetít fényes jövőt a Maxwell elé.Az új architektúrákról meg azt kell tudni, hogy az Nvidia sok mindent vissza fog pakolni a kártyáiba, amiket a Maxwellnél kigyomlált (innen a gyalázatos dupla pontosságú sebessége a Keplerhez képest és az alacsony fogyasztása), ami a fogyasztásra sem lesz feltétlenül jó hatással. A Polaris meg ezen a téren fog sokat javítan (már ha hihetünk az AMD-nek, mert sok a marketingbullshit úgy általában minden cégtől, de az AMD-től különösen).
Erre vonatkozóan az AMD egy tesztet végzett, és egy meg nem nevezett új generációs, Polaris architektúrára épülő Radeon 86 wattos, teljes PC-re vonatkozó fogyasztással volt képes futtatni a Star Wars Battlefront című játékot közepes beállítással, Full HD-ben, 60 képkocka/másodperce sebességgel. Ugyanerre például egy GeForce GTX 950, ugyanazzal a PC-vel 140 wattos fogyasztás mellett volt képes.
Hulk-Zsolt: Ezt addig nem lehet megmondani, míg legalább fél tucat épkézláb DX12 cím meg nem jelenik, addigra meg kijönnek az új generációs kártyák is, jórészt irrelevánssá téve a mostani generációt.
[ Szerkesztve ]
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz Synthwave #55638 üzenetére
Szerintem ez nem erről szól...
Anno amikor elértem a tuning határt a 670-nél (1254mhz), akkor mondtam h feszemeléssel kihozom a maxot. Addig fogom tolni neki amit még bír normálisan a hűtés. 1306mhz-nél állt meg. Igen csak 52mhz-ről van szó, de kellett, nem jelent semmit, de az célom h átlépjem a 1300 mhz-et meg lett.
Nem vagyunk egyformák. Én minden egyes mhz-nek látom értelmét, úgy látom a kolléga is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest