- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomiet111
csendes tag
válasz
Grafirka #57808 üzenetére
2014-ben vettem a komplett gépet. A táp egy fsp Raider Ra 650-es, és egy Asus Vanguard B85 alaplap van benne.
Egyébként még azt vettem észre, hogy amikor nem ad képet, akkor nem is tölt be az oprendszer sem a háttérben.
Már kitisztítottam, kiporszívóztam. Csatlakozókat megmozgattam. Videókártyát kiszedtem, visszatettem. A memóriakártyákat megcseréltem.
Sajnos a kölcsönalkatrészek felhajtása nem túl egyszerű. Mostanra oda jutottam, hogy bármelyik alkatrészre gyanakszom....
-
Brenor
aktív tag
válasz
Grafirka #57713 üzenetére
Szerintem nem a tápegység okozza, mert nem rég vettem egy újat egy cooler master elite knight 600 wattos tápot, mert az új videókártyámat nem bírta el a régi.
Most tettem fel egy új drivert, crimson 16.4.1 verziót, holnap letesztelem, de ha megint ezeket csinálja akkor újra rakom a rendszert, hátha újra kell telepíteni.
Viszont megint nincs a tálcámon az amd ikon. Nálatok nem szokott eltűnni? -
törölt tag
válasz
Grafirka #57679 üzenetére
Na mondjuk mégse lett tökéletes. Pörög ugyan, de fixen. Először még a sebesség állításra se reagált semmit, a kijelzés 25% volt folyamatosan, a venti is fix. Egy bios 1-2-1 váltással már állítható volt és változott az érték, de a venti továbbra is fix sebességgel pörög. Ja és nincs 6970 bios se rajta, tehát mókolatlan a kari.
Nem lenne itt probléma, de a hangereje nem tetszetős.Bármilyen segítséget, tippet szívesen fogadok. Jelenlegi állapotában nem mehet majd apróra.
Lehet egy totál rendszer újrahúzás ezen is segítene, de most nem tudom megcsinálni sajna.
-
vendingo
veterán
válasz
Grafirka #57328 üzenetére
Kétlem, hogy ki lenne tágulva, mert ebbe az alaplapba 5 év alatt 2x lett beletéve vga. A gépet soha nem cipeltem sehová, max kézben a pincébe kifújni belőle a port.
A probléma továbbra is az, hogy amint felkerül a gépre a VGA hivatalos drivere, az első restart után black screen van. -
Orlin
addikt
válasz
Grafirka #57195 üzenetére
Itt a HD5500-at írja.Az Nvidia kártyát kellene használnia?Vagy azt mondjuk csak akkor,ha játszok mondjuk?
Gondolom akkor ezért nem mehet a beállítás az Nvidan belül.
Játéknál az indítás előtt a jobb klikkel a négyteljesítményű NVIDIA procit szoktam választani.Azt hogyan lehet megnézni,hogy játék közben azt használja?!Köszi
-
berochh
csendes tag
válasz
Grafirka #57109 üzenetére
ittvan a gépembe lévő dolgok és gond azóta sem oldódott meg ugye hogy monitort cseréltem és 1 nap használat után ugyanazzal a beállitással belassult a gép.. gondoltam hogy kicsi lenne a táp de nem tudom vmi ötlet?
-MB: msi gaming m3 h170
-CPU: i5 6500
-RAM: hyperx ddr4 2x8gb
-VGA: msi gtx 970 4gb gaming
-PSU: fsp aurum 500w gold
-CPU Coller: Enermax Liqmax II 240
-Case: corsair vengeance c70 -
-
tibz03
őstag
válasz
Grafirka #57077 üzenetére
Értem, köszönöm!
Nem tudtam róla egyébként, mármint én csak a fényerőre gyanakodtam, de akkor a "telítettség" csúszkából kell vissza venni egy kicsit. Lehet, hogy bizonyos esetekben szebb ez telítettebb kép, de játékok alatt irreálisan sötét, és ami meglep, hogy alapbeállítás szerint ilyen.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Grafirka #56998 üzenetére
Multkor beragadtam energy saverben, 800mhz ment a cpu. 4670k
A wot ( ez pl. megy nala simán ) 25-40 fps-vel ment full graffon, full hd-ben.
De yt videok nézhetetlenek voltak.
Kicsit szorakoztam unalmamban : 2ghz korul megszunt a szaggatás video alatt.
Hd felbontás se kellett, alatta is szaggatott.Szvsz is, energia sémára kéne ránéznie, valxeg elállított vmit.
A másik két emlitett gamet nem ismerem, ha hardware igényuk jóval tobb mint a wot-é , akkor tárgytalan a hsz.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Grafirka #56845 üzenetére
Be van állítva a dolog, és megy is, mert gyorsabb, mint mikor lekapcsolom a kártyát és csak az integrált megy. Ugyanez van Xilisoft Konverterben is. A baj az, hogy csak 2x gyorsabb mint az integrált. Játéknál viszont sokkal nagyobb a javulás. Azt nem tudom hogy konvertáláskor ez a kártya egyszerűen ennyit dob a dolgon és kész?
-
Smktrooper
senior tag
válasz
Grafirka #56745 üzenetére
Nem furcsa, a memoria pcie sinen csatlakozik ekkora sávon az alaplapi memo controllerhez.
3.0 a duplája pontosan és az már a cpu mem kontrollerhez csatlakozik igazából már intelnél is.
Nálam még alaplapi memo controller van.Pcie 1.0 250 MB/s per csatorna
Pcie 2.0 500 MB/s per csatorna
Pcie 3.0 1000 MB/s per csatornaA matek pont kiadja...
-
Brenor
aktív tag
válasz
Grafirka #56672 üzenetére
Radeon crimson 15.12 verziót használok és nem találok ilyen beállítást, amit írtál.
Na meg a másik furcsaság az új kártya óta, hogyha kikapcsolom a gépet akkor nem villog a monitorom ledje, hanem kiírja azt hogy no signal. Ez azért van, mert a monitoromon nincs dvi hanem csak d-sub? Átalakítóval használom. -
Deer76
aktív tag
válasz
Grafirka #56481 üzenetére
Ok, az fenn van, időnként szoktam futtatni.
A Unigine lefutott gond nélkül ultrán, 70 fok volt max. Legkisebb FPS 17 volt, mert egyszer picit megakadt. De amúgy átlag ment 40-50-fps-sel.
A vírusírtóm Avira Premium plusz van egy free Comodo tűzfal.
Unigine az jó lenne játék motornak is, mert jól néz ki, kár, hogy a régebbiek nem letölthetőek. -
Deer76
aktív tag
válasz
Grafirka #56479 üzenetére
Egy hónapig dVGA nélkül voltam a processzor IGP-jét használva, nem volt hiba. Sőt miután decemberben úgymond karácsonyra újítottam be ezt a processzort innen hardverapróról, még akkor CPU teszteket is lefuttattam rajta és hibátlan eredményt produkált.
Majd még figyelem, hogy lesz-e ilyen hiba.
Unigine Valley-t leszedtem. De pl játék alatt nem tapasztaltam. Kábel hiba előfordulhat?
De ma sem volt semmi gond.
Köszi a segítséget, esetleg ha előfordul, majd írok még. -
Deer76
aktív tag
válasz
Grafirka #56475 üzenetére
Azt nem írtam, de az alaplapot decemberben vettem, miután az előző tönkrement. (LGA 1155-ből csak ilyen típus volt, max Asus helyett Asrockot vehettem volna).
A RAM-ok kerek 1 évesek. Mindenesetre kicsit megradíroztam őket.
Memtest 2x lefutott hibátlanul. Majd még figyelem, hogy előjön-e a hiba. -
mefistofeles
veterán
válasz
Grafirka #56405 üzenetére
Nem vagyok játékos, tökéletesen elégedett vagyok a kis HD 5570-el is. Pusztán az érdekel, hogy jobb a 6670 vagy sem. A paraméterek és a fenti válaszadó alapján nem sokkal....
...érdekesek ezek a kártya számozások. Az alapján egy nagyobb erőseb karinak kéne lennie..... -
takacsbotond
őstag
válasz
Grafirka #56360 üzenetére
Játék alatt 74-75, Aida64-el 80 fölé is felmegy.
Most egy NZXT Phanto 240-em van, de hangszigetelt házat szeretnék, ahol még melegebb lesz.
Előtte egy Sapphire R9 290 Tri-X-em volt, ami sokkal hűvösebb volt (tudom, ennek sokkal vékonyabb a bordázata, viszont a fogyasztása is kevesebb). -
válasz
Grafirka #56157 üzenetére
A hőmérsékletek teljesen rendben vannak!
GPU VRM 70C' max
CPU mag: 60-62C'maxVally-ban néztem ott extrém beállítások mellett 1920X1080 felbontásnál 3680 pontot csinált!
Szerintem ez normális...Ami a Prepar3D hardver kihasználtságát illeti:
Ha lebutítom a grafikát az FPS nem változik, de a lag meg marad!
Full grafikán a CPU load 75-85%, a GPU load 45-50% FPS= 25-30
Médium graf: CPU load 65-75% a GPU load 30% FPS= 30-35
Minimum graf CPU load 60-60% a GPU load 14-20% FPS 35-40Itt pl találtam egy videót, igaz sokkal komolyabb hardverekkel, de 4k-ban, kb ugyan azokkal a kiegészítőkkel amikkel én is használom:
Itt nem laggol.
[link] -
weres78
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD