Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hosssszu
őstag
válasz Viktor0610 #43075 üzenetére
Huhh bazzz! Ezt olvasni is fáj, nem hogy használni
"Eu / Magyar világító billentyűzettel -lásd a képeken
Európai billentyűzet hosszabb shift-el, így nincs hosszú í karakter, illetve az új Hp-kon a jobb oldali Ctrl szokott lenni, de esetünkben elfoglalja a helyét az új típusú ujjlenyomatolvasó , a többi betű a helyén, a hosszú í betűt AltGr+J betűvel írjuk be a szokásos módon, vagy beprogramozunk, átnevezünk egy nem használt gombot í-nek" -
Hosssszu
őstag
válasz MaxxDamage #42827 üzenetére
Azt nem tudom koleganőm hogy fizetett, de az biztos hogy fake pendrive-ot kapott. Rég volt már nem emlékszem, de rendelt mondjuk egy 64GB pendrive-ot, meg is kapta, de a valódi mérete 4GB volt. Természetesen 64GB volt a látható méret, csak 4GB után felülírta az adatokat.
Nekem felejtős ez az oldal. -
Hosssszu
őstag
válasz MaxxDamage #42824 üzenetére
Ha nem nagy összeg, akkor talán megéri a kockázatot.
De én mindenképpen csak valami webkártyával fizetnék érte, amire csak akkora összeget raknék, ami kell a fizetéshez. -
Hosssszu
őstag
válasz MaxxDamage #42822 üzenetére
Szerintem a wish-t inkább ne használd.
Ott minden jó áron van, de a minőség leírhatatlun színvonal aluli.
De ez csak az én véleményem. Várd meg másokét is. -
Hosssszu
őstag
Üdv!
Kerestem, de nem találtam, hátha itt a fáradt gőzben tud valaki tippet adni.
Létezik olyan hősugárzó/fűtőtest ami akksiról üzemel? Mondjuk ilyet sem találtam, de itt jön még egy csavar. :
-olyan akksira gondoltam ami eltávolítható és tölthető bölcsőben, mint mondjuk egy csavarbehajtóé, vagy egyéb ilyesmi kisgépé.
Létezhet ilyen jellegű berendezés? (Magyar oldalakon nem találtam, külföldin viszont nem néztem.) -
Hosssszu
őstag
válasz #12516608 #41402 üzenetére
Nem az oldal, hanem a lapátkerék (vagy hogy hívják), annak a lapátjaira rakódott cucc. Persze ez cserekor nem derül ki, csak akkor ha teljesen szét van szedve a mérő. Amit egy sima cserekor nem lát senki.
És nyilván függ attól is hogy az ország mely területéről beszálünk, ahogy írtad. De ez egyébként Bp és Vác környéke volt, ott ugye leginkább a Duna adja a vizet. -
Hosssszu
őstag
válasz #12516608 #41400 üzenetére
Rendben, egyébként sincs kedvem vitatkozni.
És én kérek elnézést hogy hülyeséget írtam. Régebben elég sok mérőt vittem személyesen ellenőrzésre a mérésügyi hatósághoz. [link]
Az információm is onnan szármozik, de persze ők sem tévedhetetlenek.
Szerencsére azóta már irodában dolgozom, így van időm ide is írni hülyeségeket. -
Hosssszu
őstag
Örülök hogy nem vagyok egyedül a hasonlattal.
Nem is tudom hol volt ez menő régebben(?), talán ingatlanosoknál, vagy biztosítóknál? Talán ott volt hogy csillió forintos képzést megkapsz ingyen. Aminek persze nem csillió volt az értekéke, hanem kb. semmi. Esetleg adózási szempontból érhette meg, de szerencsére ilyen közelről nem volt hozzá szerencsém.
coco2: "Remélem legalább sok pénzt fizettet a reklámért a Prohardver a szélhámos csibészekkel, akik cégnek álcázzák magukat." Ez általában fordítva szokott lenni. A reklámozó fizet a portálnak. Remélem hogy csak egy napra fizettek. (persze tudom hogy már több napja fut.) -
Hosssszu
őstag
Nem tudja valaki hogy meddig tart a "tapasztalt it szakember vagy" reklámpampány itt a Prohardveren? Nekem rendkívül irritáló az a faszi a képen, "mosolya" kb. mint Deutsch Tamásé. Már a hwsw-n is majdnem elokádtam magam, amikor ott futott ez a kampány.
Valaki nyugtasson meg hogy hamar vége. -
Hosssszu
őstag
válasz Csápájev #35954 üzenetére
A gmailt (illetve gsuite) (persze pénzért) használhatják cégek is. Ott ki van nevezve egy ( vagy inkább több) rendszergazda aki felügyeli a beállításokat. Ez persze nagyon pongyola megfogalmazás, de a lényeg benne van.
Vagy nem lett megigényelve a maps, vagy le van tiltva. A cégednél lévő rendszergazda tudná pontosan megmondan hogy mi a szitu ezzel kapcsolatban. -
Hosssszu
őstag
-
Hosssszu
őstag
Üdv!
Katasztrófa filmeket keresek. (Szerintem már mindet láttam, de hátha van még)
Gondoltam szétnézek az IMDB-n, csak elakadtam.
Mi lehet az angol megfelelője (leginkább az IMDB-n) a katasztrófa film kategóriának?
Drama nyilván nem, mert az más téma.
Esetleg tudja valaki?
Köszönöm szépen a segítséget! -
Hosssszu
őstag
válasz carl18 #32813 üzenetére
Én is voltam így, úgyhogy átérzem.
Lustaságomnak "hála" két munkelyen éreztem/érzem magam a legjobban. Voltam karbantartó (olyan cégnél ahol nem kellett megszakadni ) most pedig IT helpdesk-es vagyok. Szerencsére itt is elég laza a munka.
Ha a fenntebb linkelt esetleg már nem működik, akkor még szétnézhetsz OKJ képzések között is. Ha jól tudom két OKJ képzést az állam finanszíroz. Pl. egy rendszergazda OKJ-vel simán mehetsz helpdesk-es melóra. Persze meg kell nézni hová megy dolgozni az ember. -
Hosssszu
őstag
Üdv!
A volánbusz sofőröknél lehet már újra jegyet venni?
Kb. 10 éve buszoztam utoljára, de ma igénybe kell vennem ezt a szolgáltatást. Csak egyetlen egy út miatt nincs kedvem regisztrálni, megadni bankkártya adatokat, stb. (Szerintem a mai út után megint el fog telni 10 év, mire újra buszra ülök.)
Ha valaki tudja a választ, annak előre is köszönöm az infót! -
Hosssszu
őstag
"(meg persze azért is érdemes körülnézni, mert mindenhol más a képzés díja)" Főleg emiatt érdekel az az időpont amikor már "fogjuk rá hogy az összes újranyit", mert akkor tudok válogatni. Nem rohanok be abba ami már megy és költök mondjuk másfélszer annyit.
De szerencsére tényleg nem SOS a dolog, van időm megvárni a júniust és akkor körbenézni. -
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Vírusos kérdésem lenne.
Még a vírusos dolgok előtt gondolkodtam targoncás tanfolyamon (nem baj az ha az embernek több végzettsége van). Aztán lett a vírushelyzet és egy-két iskolát megnézve nem indítottak tanfolyamot.
Mivel azóta már enyhítettek a dolgokon így talán már indíthatnak tanfolyamot. Mondjuk számomra már kezd követhetetlen lenni hogy mit szabad és mit nem. Ezért kérdezem; általánosságban már lehet tanfolyamokat tartani?
Még nincs kinézve konkrét suli, azért kérdezem általánosságban. -
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Igazi fáradt gőzös kérdés, mert szerintem a válasz adott.
Ha a képen látható adóbevalás sorai nullát mutatnak, akkor ugye nem kell fizetnem semmit?
Szerintem nem, de azért jó lenne ha valaki megerősítené.
Köszönöm szépen!
[kép] -
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Ugyan nem fáradt gőz, de sima "Azonnali kérdések órája" topikot nem találom.
Van néhány napja az állam által támogatott (többek között) informatika (át)képzés.
Jól értelmezem hogy mivel nekem van munkám, így nekem nem jár?
Mert ha esetleg rosszul gondolom, akkor a nagy home office-ban beleférne majdnem ingyen egy képzés. Persze emiatt azért nem rúgatom ki magam.
Túrtam a netet, de csak itt láttam így leírva: [link]
"Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter mai bejelentése szerint szinte teljes egészében – 95 százalék erejéig – fogják támogatni a munkahelyüket a válság miatt elvesztők átképzését, továbbá kamatmentes felnőttképzési diákhitel konstrukció is elérhető lesz számukra." -
Hosssszu
őstag
válasz Eastman #31889 üzenetére
Ha visszaolvasol már többször volt itt téma a munkahelye.
Három dologra jutott általában mindenki:
-váltson, mert bele fog halni (lehet túlzok)
-egyszerűen nincs szabadideje (nem 8 órában dolgozik, és nem fél órát utazik a munkahelyére) Így kb. nincs ideje stresszt oldani
-rettentően keveset keres (az elvégzett munka arányában)
Egyébként miért ne válthatna? Ha van jogsija, akkor simán mehet futárnak: [link] -
Hosssszu
őstag
válasz Inhouse #31887 üzenetére
Nekem is volt ilyen munkahelyem. 170-180-as vérnyomással megúsztam a következményeket. Alapvetően jó munkahely volt az elején, csak utána megvariálták a fizetést (lejjebb vitték), több munkát vártak el, szarabb körülmények lettek, stb. Fél évig hagytam ezt az állapotot, utána leléptem. Azóta már a harmadik munkahelyen vagyok, de ez már jónak tűnik (3 éve vagyok ennél a cégnél).
Váltani kell, nincs mese. -
Hosssszu
őstag
válasz SOAD19 #31404 üzenetére
Béremelés sztori:
Én dolgoztam vízműnél. (állami cég)
Kb. 10 éve volt valami SZJA módosítás, vagy valami ilyesmi, aminek az volt az egyik következménye hogy mindenkinek (lehet csak bizonyos bér alatt, vagy valami ilyesmi. nem vagyok jogász, könyvelő, így nem tudom pontosan) meg kellett emelni a bérét egy fix %-al (3-6 talán).
Nos ott is olyan szépen el lett osztva hogy volt aki 1%-ot se kapott a csókosok meg kétszámjegyűt. Pedig az elvileg egységesen járt volna mindenkinek. Természetesen a szakszervezetnek csúfolt valami tette szét a kezeit, hogy ez így ok.
Nem csak ezért, de mondanom sem kell hogy már nagyon rég nem dolgozom ott.
Szóval szerintem ez a béremelés kb. mindenhol így működik.
Mindig vannak egyenlőbbek a többieknél.
Ja! Még egy apróság: választások előtt hamarabb jött a fizu.
Valahogy úgy esett a választások napja hogy hamarabb volt mint a szokásos fizunap, emiatt gyorsan kiutalták még a választások előtt. Gondolom véletlen volt.
LanyUs: Legyünk már korrektek: Talán egy dobozos kóla is belefér a pizza mellé! -
Hosssszu
őstag
válasz customer114 #31316 üzenetére
-
Hosssszu
őstag
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Majd akkor bedobom a váci csoportba, hátha ott rákapnak. (az a topik van legközelebb) -
Hosssszu
őstag
Üdv!
Hirdetek néhány laptopot, de senki nem akarja elvinni. Ezt meg tudom érteni, mert nem mai gépek, de ettől eltekintve azért még kompromisszumokkal használhatóak.
Felmerült bennem a gondolat hogy ingyen odaadnám, mert úgy sem használom és más kezekben talán több haszna lenne, mint itt a porosodás.
Kérdés ezzel kapcsolatban az, hogy van-e olyan szervezet, alapítvány, stb. aki eljön érte, elviszi és tutira olyan helyre kerül, ahol tényleg tudják használni is?
Mivel (ha tényleg úgy döntök) ingyen adom, így értelemszerű hogy nem fogok a laptopokkal rohangálni.
Tudom feltehetném bárhová ingyenesen "elvihető áron", de nincs kedvem a "Lakatos Nintendóékkal" szórakozni hogy most ő megvenné ingyen mondjuk Ózdon, meg ilyesmik.
Valaki tud valami ilyesmi -a kritériumoknak megfelelő- embert/szervezetet/bármit, amit ha úgy döntök meg tudok keresni? -
Hosssszu
őstag
válasz SOAD19 #31291 üzenetére
Szerintem sem tudja.
Elvégre az életbenmaradási ösztön (biztos van egy jobb neve, de nem jut eszembe) nagyobb mint a fajfentartási. Pl. a légzést nem lehet akaratlagosan kikapcsolni, ellenben d*gni nem kötelező.
Ja, meg mégvalami:
Ha tudná, akkor vinné a haverját és szendvics lenne, Így ő vagy a haverja tutira túlélné a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz philoxenia #31202 üzenetére
Másnaposan csak és kizárólag zsíros étel.
Szalonna, kolbász, ilyesmik.
Legalábbis nálam az a nyerő.
Rántotta is jó lenne, de olyankor semmi kedvem elkészíteni. -
Hosssszu
őstag
Üdv!
Postai kérdés következik:
Kaptam egy értesítőt hogy levelem jött (gondolom tértis), csak otthon felejtettem a cetlit amit bedobott a postás.
Munka után elugranék a levélért cetli nélkül.
Vajon anélkül is ideadják a postán a levelet? Természetesen igazolvány, lakcímkártya van nálam. -
Hosssszu
őstag
válasz LilProphet90 #29975 üzenetére
Hali!
Hívnak ezek már mindenhonnan: [link] -
Hosssszu
őstag
válasz Cs1csó #29960 üzenetére
csicso82, EmberXY, pjen: Hát ehhez szerintem minimum három dolog kell hogy ember belevágjon: a munkavállaló részéről hajlandóság, doki részéről hajlandóság, és olyan munkahely ahol táppénzre kell menni másodállás miatt, mert nem fizet eleget.
Persze ha én csinálnék ilyet, akkor "zárt térbe" mennék dolgozni, ahol kicsi eséllyel futok össze a főnökömmel. -
Hosssszu
őstag
válasz Cs1csó #29958 üzenetére
Nekem volt egy kollégám. Elment táppénzre, persze nem volt beteg, hanem (amikor régen a pályaudvarokon csak jeggyel engedtek be) elment a nyugatihoz a kordonhoz jegyet ellenőrizni. Pechére a saját managere jegyét is megnézte, hát utána már nem kellett visszajönnie dolgozni.
-
Hosssszu
őstag
válasz carl18 #29917 üzenetére
"160E megvan ha sokat túlóráznak, 150E túlóra nélkül."
Ebből vagy munkahelyváltás, vagy költözés lesz olyan helyre ahol normálisan fizetnek.
Ennyi pénzért kb. nincs értelme bejárni. Szerintem jobban jársz ha gyorsan körbenézel valamelyik álláskereső portálon olyan állás után ahol akár a szállást is állják/biztosítanak. Mivel azt írtad hogy kb. magánéletre sincs időd, így azt nem bukod, de legalább több időd és pénzed marad. -
Hosssszu
őstag
válasz Inhouse #29827 üzenetére
Off, mert nem tartozik szorosan a témához.
Engem egyszer egyik kolleganőm keresett meg azzal hogy nyomtassak ki egy pdf-et, amin le van tiltva a nyomtatás.
Tényleg le volt tiltva. Viszont Firefoxban megnyitva simán ki lehetett nyomtatni. Azt nem tudom hogy ez bug vagy feuture, de egy próbát megérhet, hátha a másolásnál is működik még. (Rég volt kb. fél éve, lehet azóta már nem így van.) -
Hosssszu
őstag
válasz EmberXY #29674 üzenetére
Szerintem jól tudod.
És persze hogy van benne méregetés is. De ha belegondolunk abba hogy mondjuk csak egy csatorna lenne (azaz nem kellene méregetni), akkor is ebben a sávban mennének a népszerű műsorok.
Az meg hogy fedik egymást, biztos csak a véletlen műve, hiszen a primetime nem egy barátok közt epizódot fed le. -
Hosssszu
őstag
válasz EmberXY #29671 üzenetére
Ez direkt van.
Nem feltétlenül a szívatás miatt. Nem fog egyik csatorna sem délelőttre tenni "izgalmas" műsorokat, mert akkor nem nézi senki. Ezért megy olyankor ezotv, teleshop, meg egyebek.
Szóval nem feltétlenül szívatás, hanem inkább akkor van több néző és akkor drágább a reklámidő. -
Hosssszu
őstag
válasz Cs1csó #29651 üzenetére
Ezzel az infóval már más megvilágításba kerül a dolog.
Azt hittem hogy a saját üzenőfalára (vagy mi annak a neve) raktak ki.Én is egyetértek, ha minden dolognak van csoportja, akkor oda kell írni.
Jelen esetben mondjuk egy autóbontó csoportba, hátha van nekeik olcsón visszapillantó. -
Hosssszu
őstag
válasz Cs1csó #29649 üzenetére
Szerintem is esélytelen hogy jelentkezni fog az illető.
De mivel (gondolom én) facebook postról van szó, ami nem kerül semmibe. Így a hölgy ezzel nem veszít semmit hogy kiírja.
Szóval nem értem hogy mi ezzel a probléma. Sokkal kevésbé zavaró szerintem mint a "Dobj egy lájkot és oszd meg hogy meggyógyuljon a rákos gyerek Mexikóban" Ami persze kamu kép és ha nem az lenne, egy lájktól nem gyógyul meg senki.Szóval szerintem is esélytelen hogy meglesz az illető, de attól még elfér a poszt. (szigorúan magánvélemény.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest