Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Olyan kamerát (autós vagy akció) keresnék, ami relatíve kicsi, de mégis akár saját akkuról működik kb. egy órát vagy sima usb kábelről az autó usb-jén keresztül kap tápot és FullHD-s, menetrögzítésre alkalmas képpel.
Egy példát tudok: Quelima sq11-12, de érdekelne, hogy léteznek-e még egyéb használható alternatívák?
Nem akarok a kábelezéssel vesződni az oszlopok mentén (nem akaródzik megbontani egy fél éves autót), ezért keresnék inkább akkus vagy usb-s megoldást.
De hogy ne legyek lesajnálva: Ár/értékben is érdekelne a legjobb autós kamera (ahogy eddig olvastam, Xiaomi Yia vagy 70mai, vagy az A129?)
Köszi szépen!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
Megpróbálom kicsit pontosítani, miért is akarom azt, amit, tegnap este már kicsit kapkodtam:
A bontástól való félelem még áll, új az autó, és félek, ha bármit leszedek vagy szedetek, az onnantól nyiszogni fog, eltörik, akármi (aggódós típus vagyok na).
A normál rögzítőknek ugye szivargyújtós töltőjük van, nekem viszont van egy szabad usb-port közvetlen a klímapanel alatt (Focus 3,5), amiről tudnám tápolni, bár szívem szerint elhagynám a vezetéket, mert idegesítene-zavarna (tudom, dugni és szűznek maradni egyszerre nem lehet ).Szóval ez okból keresek olyan jellegű kamerát, mint a quelima. Nekem kb. 40 perc szokott lenni a városi közlekedés, annyit meg elketyeg akkuról. De ha lehet usb-ről tölteni, akkor még nyugodtabb vagyok, és egy balatoni körutat is kibírna. Lényeges, hogy az esti videó se legyen pocsék, mert 5-fél6ig tart a meló, az télen már kb. vaksötét.
A 70mai B terv lenne, ha esetleg nincs alternatíva a quelima mellett. Az csak 20 euró (ennyit nekem megér) és ha csalódok, akkor lehet átértékelem a dolgot magamban és bevállalom a 70mai-t.
Mondjuk így nézve a Viofo A119S V2 is tetszik az 1080p 60fps miatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszönöm, akkor ezt elvetem.
Akkor a B terv: Yi dash cam, vagy 70mai vagy a viofo A119 v2 / A119S v2? Bár ha jól sejtem itt már egyéni preferencia van túlsúlyban.
(#12745) cigam: Valóban, OBD-re nem dugnék ilyen dolgokat. Viszont hard wire-re van emberem, aki autóvillamosságis és riasztós, és benne megbízok.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Megrendeltem az A119S V2tőt Hard wired kábellel, ismerős szerelő majd beteszi nekem
Milyen memória kártyát érdemes venni? SanDisk-et néztem, valami extreme pro uhs-i u3 v30 64gb.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
válasz jupp008 #12755 üzenetére
Köszönöm, úgy néz ki akkor elég lesz a 32-es is, ennek örülök. 1080p-ben akarok én is felvenni, de lehet, hogy 60fps-el. Ez nagyjából 10-20%-al nagyobb méretű, mint a 30fps-es, szóval így is bőven férnie kéne rá. (ha minden igaz)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz jupp008 #12765 üzenetére
Elég ellentmondóak a neten fellelhető infók erről, az a vicces... Mármint a felbontás+fps => méret tekintetében. Jelenleg azon vacilálok, hogy a Transcend vagy a Sandisk High Endurance kártya legyen, SDHC vagy XC, és 32GB vagy 64GB...
-
nagyúr
Az Overmax 6.1 nem rossz, sok buszos is használja, ha magyar garis, akkor 1 éven belül ha bármi baja van: akksi rossz, púpos, nem kapcsol be, szétnyomja a keretet, megnyomja az alaplapot, akkor akksit és alaplapot is vígan cserél a szerviz (ott dolgoztam, ismerem a metódust ). A képe nem rossz, sokan szeretik.
A másik kérdésre is ezzel megadtam a választ: akksis, nem kondis, de pici a benne lévő akku, csak arra van, hogy a gyári beállításokat ne felejtse el, és ha baleset van és elmegy a táp, még vegyen pár másodpercet és lementse a kártyára. Ha kérdésed van segítek szívesen illetve lehet a szervizt is keresni, a szerelő kollégák segítőkészek ilyen ügyben.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz HornedReaper #12980 üzenetére
"Kiciócó, lasszanjárj pekingbeérsz"
-
nagyúr
válasz Qtya123 #13047 üzenetére
Az első logok az alsók, lentről felfelé van az időrend, csak elírás, németországon keresztül jött, nem ment oda vissza
Ha nem kapsz levelet a vámtól sem emailben sem postai úton, akkor nagy esélyel nem vágnak le plusz zsével.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
Találtam egy 16GB-os class 10-et itthon, holnap megpróbálok valami tesztfélét feltenni, de ultra szar az Mk3 focus kameraelhelyezés tekintetében, nem is fixáltam még le a helyét.
-
nagyúr
Sziasztok!
Sikerült az első reggelt felvenni, igaz a lencsevédőt fent felejtettem, így kicsit elmentünk a kék irányába
Akit érdekel, azzal szívesen megosztok pár darab felvételt, 3 percesek, 470mega körül van 3 perc. Esetleg egy gyors megosztó oldal is érdekel, ahova fel tudom tenniAddig is a véleményem: Tökjó, baromi egyszerűen lehet kezelni, gond nélkül vesz fel erre a class 10-es Toshiba kártyára, a szivargyújtó stabil, az usb foglalatok nem különben. A hátrányt maga a Focus képviseli az ordenáré nagy visszapillantó tükör mögötti műanyag takarókkal (ez a saját kamera és egyéb érzékelők helye sajnos). Még nem találtam ki hol legyen fixen, nagyon magasra nem tudom tenni, vagy akkor eltolva lesz bal oldalra. Na mind1... Felvétel szerintem szép, 1080p 60fps, rendszámok olvashatóak, az ég nem égett ki. Tetszik!
-
nagyúr
Ott azért csinálja, tényleg kiég, mert a fák miatt sok a sötét részlet, az ég pedig világos, és nem tud annyira kompenzálni. Szerintem ez az összes "sima" kamera sajátja, aztán persze a fene tudja, de a jelenség ezért van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha megnézed a többi videót, azokon nincs kiégve a kép, csak ott, mert nagyon kicsi területen van világos ég. Ez ilyen egyszerű, ha lenne motorháztetőm se lenne jobb. Nálad az volt a gond, hogy szinte teljesen nyílt úton mentél és az ég túl sok volt benne. Amúgy nem tudom feljebb tenni, ha szöget váltok, a műszerfalat néznénk a kép alján. Engem így is idegesít, hogy a műanyag elem belóg jobb oldalon, de csak akkor tudom eltüntetni ha lejjebb rakom a kamerát, akkor viszont félek hogy rossz lesz a szög, hazafelé ezt fogom tesztelni.
Ja és hazaúton már nem lesz rajta a kék lencsevédő fólia[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Tettem fel 2 hazamenőset, most a műanyag takaróelemre tettem a kamerát, így teljesen középen volt, nem tűnik rossznak, de az ég nekem is kiég Holnap is tesztelem reggel, hogy mi miatt lehet, reggel kevesebb a fény, vagy pedig az elhelyezéstől függ ennyire... Plusz a műanyagon szerintem rezeg (mert a takaróelem is mozog picit).
-
nagyúr
Sziasztok!
Reggel új helyre tettem a kamerát, szinte ugyan ott van, mint a tegnap reggelin, de kicsit lejjebb, hogy ne lógjon bele a fekete borítás. Így szuper jó a kép, de az ég az bizony ki van égve. Szerintem ez marad végleges helynek, esetleg nem bal hanem jobb oldalra rakom, hogy nekem kevesebbet takarjon ki, de ez már részletkérdés. A képe szerintem nagyon jó, van ára, de kiegészítőkben nagyon sokat ad, a szivargyújtó nagyon minőséginek érződik (nem fogom használni ), de a kamera is gyors, jól lehet kezelni a videókat, maradéktalanul elégedett vagyok vele, szóval a Viofo A119S részemről ajánlott
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Hordozóóóóóó #13138 üzenetére
Szia! Tudtommal nem volt ehhez gyárilag polárszűrő. Egyedi megoldásokról nem tudok mert nekünk ugye gyári megoldások kötöttek, persze ettől még lehet léteznek.
-
nagyúr
Én ma írtam ebay-es eladónak hogy kérem vissza a zsét mert 9 nappal a határidő után sem jött meg a memóriakártyám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Horgász topik
- Apple asztali gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest