- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Autóhifi
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
77000 - 76901
79610 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-11-12 16:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Sikerült "elkapni" a hibát, protection módba (piros led) kapcsol az erősítő (emphaser ea2190), és csak egy idő után kapcsol vissza. De van, hogy vissza sem kapcsol hosszú ideig.
A manuál szerint erősítő hiba lehet, vagy hangszóró.
Ti mire tippeltek, vagy menjek ezzel? -
Marchello19
tag
Lejárt a szerkesztési idő

A hiperlink nem jött össze, itt az új: Crunch GTI 6.2W
Még annyit hozzátennék, hogy az autó ferdehátú, 5 ajtós kivitel. -
Marchello19
tag
Sziasztok!
2003-as G Astrával van valakinek tapasztalata, mekkora mélységű hangszóró fér be előre autóspecifikus beépítő kerettel, illetve mennyire kompatibilis a gyári magas hangszóró bármilyen új középpel (nem fog idiótán szólni)?
Ismerősöm cserélné a gyári, öreg hangszórókat (elől enyhén recsegnek, hátul szét vannak rohadva). Én azt figyeltem meg, hogy a magasak kifejezetten jól szólnak, úgyhogy csak közepeket cserélnénk (csak elől, hátsó szett faderrel le lesz kapcsolva). Ő mindenképpen csak fejegységről hajtaná (Alpine UTE-92BT), nem akar erősítőt.
Tudnátok ajánlani valami költséghatékony hangszórót, ami jó választás lehet? Max 20-30.000Ft lenne a keret rá (tudom, elég kevés jó alkatrészre). Erről a Crunchról mi a véleményetek, befizessünk rá? -
Ferenczi Áko
addikt
-
gxyb
aktív tag
Rainbow-t csak jó drágán találtam pár helyen, de az is lehet hogy csak nem frissítik az oldalt és fenn maradt.
Használtan meg nem szívesen vennék, ha találok is egyszer valahol kb 10 éves lesz.
MG6.2C-hez már illene egy végfok, fejről szerintem a fele tudást fogja csak mutatni.
Van egy-egy Audio System F4 meg F2 végfokom de amikor kipróbáltam utoljára olyan generátor meg egyéb zaj lett hogy egyből elment a kedvem. Azóta is agyalok rajta hogy egyszer majd szétdöntöm a verdát újból és megkeresem mi volt a hiba.
Muswaynek van 3 Ohmos szettje is lehet teszek azzal egy próbát viszont az azért gyanus hogy érzékenységet sehol sem írnak. -
Lite
őstag
Hol szeretnéd szigetelni?
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Egy Ford C-max autóba kb hány m hangszigetelő anyagot kellene vennem?
-
gxyb
aktív tag
-
fojtviki
őstag
-
gxyb
aktív tag
-
dmad
aktív tag
-
kinghaxor
aktív tag
-
dmad
aktív tag
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy találkozott e már valaki az általam hibának titulált dologgal. Bár a problémám eléggé autó és talán rádió specifikus is, de hátha. A problémám a következő lenne. Van egy H Astra GTC típusú autóm. Vettem bele egy JVC KW-X850BT típusú fejegységet, valamint egy connect2 kormánytávvezérlő adaptert és minden hozzá való kábelt, rádió keretet, szóval mindent ami ahhoz kellett, hogy működjön. Probléma nélkül be is szereltem, de valahogy a kormányon lévő hangerő gomb furán működik. Azon kívül minden tökéletesen megy. Az összes gomb és funkció is. A hangerő állítás viszont olyan a kormányon, hogy ha elkezdem folyamatosan nyomni a gombot lefelé akkor azonnal gyorsan leviszi a hangerőt. A JVC ezt ugye számokkal jelzi. 0-35 között állítható. Viszont ha nulláról elkezdem emelni a hangerőt folyamatosan nyomott felfelé gombbal, akkor 15-ig szépen gyorsan felmegy és utána megáll. Ha ott elengedem a gombot akkor gombnyomásonként egy két másodperc szünettel kisebb nagyobb késésekkel feljebb lehet tornázni, de 15 fölé emelni kormányról igényel némi kitartást és türelmet. Visszafelé viszont tökéletesen működik nyomva tartott gombbal is. 35-ről nullára rögtön leviszi. Találkozott már valaki ilyennel?
-
Lite
őstag
Innen nézve "csak" ennyit látsz. Ha egyszer rendszert építesz, akkor lesz nagy a különbség. Főleg a belső tulajdonságokat illetően, itt leginkább a DSP funkciókra gondolok.
A 6 rca már képes aktív rendszert hajtani, a 4 azért meglehetősen korlátozott, ott egy szub berakása a reális, hogy mindenki jól hallja, ha hazaérsz...
Az 5V vs. 2,5V dolgot többször beszéltük a fórumom, hangminőségben nincs különbség, a zaj összeszedésében és az erősítő megfelelő meghajtásában van. Ez is akkor lesz érdekes, ha rendszert építesz.Röviden, a magasabb kategóriás cucc jelentősen jövőállóbb, hosszabb távon tudod kihasználni a képességeit.
A beépített erősítő mindkét készülékben viszonylag egyszerű, csodát ne várj tőlük.
Ha valaha is szeretnél többet, azaz pl. szub, a kocsiba, vagy tényleg építeni rendszert (rendeset), akkor a 358-ra szavazok. Annak jó hangja lesz, és az már valóban fejegység.
A fejhez viszont nem érdemes más tápkábelt húzni. 10A-es bizti van rajta, a saját erősítője úgyis gyenge, ha meg külön erősítőt raksz be, akkor annak kell majd a delej. (A fej meg alig fog fogyasztani.) Ilyenre ne költs.
Elég a gyári.Az erősítőt meg majd direktben kell az akksitól tápolni.
-
Lite
őstag
Ha az Eton tetszett, maradj a márkánál. Régen mindig a Rainbow SL-C 6.2-t ajánlgattuk, az messze a best buy volt, pláne aktívban hajtva. Most olyan érzésem van, hogy a Musway néven futnak tovább (a Musway MG6.2C olyan mintha a Rainbow még magasabb kategóriájú mélyét egy régebbi magasával kombinálná).
Ezekről beszélek:
Ha tudsz szerezni ilyet, ez reálisan végállomás lehet: Rainbow SL-C6.2
Ez meg amit mondtam (bár kereten felüli az ára): Musway MG6.2CEsetleg a BLAM-okra nézz még rá, ott a szériát zenestílusok alapján megbontják, live, eletronikus, rock, stb alapon. Ez itt egy példa: Relax
-
Lite
őstag
Ebből a keretből, ha csak hangszórót veszel, csalódás lesz. A 3 ajtós ajtaja kicsit nagyobb, térfogatra ez segíthet, de az érdemi előrelépés akkor lesz, ha szigeteled az ajtót. Utána maradó költségkeretből lehet nézelődni.
(Mezei hangszórócsere, szigetelés, erősítő és dsp funkciók nélkül szinte mindig romlást hoz a gyárihoz képest. A szigetelés dob rajta annyit, hogy utána a fejen sokáig hangolva, lesz értelmes zene a kocsiban.)
-
nkadam86
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni autóhangszóró vásárlással kapcsolatban.
Egy Peugeot 206+ 2010-es, 3 ajtós kivitelű autóról lenne szó. Jelenleg csak az első hangszórókat cserélném és egy új szettre lenne szükségem.
A gyári fejegységet már amatőr fellendülésből kicseréltem egy JVC KD-X361BT-re, így ahhoz már nem szeretnék nyúlni. A gyári hangszórók viszont valami cefet rosszul szólnak a saját zenémmel (95% rock, pl. Deftones, Loathe, ilyesmi...), rádiónál nem volt annyira feltűnő.
Ami technikai adatot sikerült kinyernem az internetről:
Woofer: 16,5 cm átmérő, 6 cm mélység
Tweeter: 4 cm átmérő, 2 cm mélység (ez nem biztos, erről nem sikerült pontos adatot gyűjtenem)Szóval egy olyan első szettet keresek ami az "én" zeném szépen megszólaltatja a már meglévő fejegységgel és nem kell perselyt törnöm érte. A keretem olyan 40-50e forintig terjed.
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Üdv, Ádám
-
gxyb
aktív tag
-
Vartanus
őstag
Köszönöm szépen a választ
Igen az autóvillamossági dolgokban szerencsére van olyan ismerős akire hagyatkozhatok. Neki is van egy véleménye, viszont én szeretek több véleményt megfontolni döntés előtt ezért kérdeztem csak
Amúgy jogos én magam nem fognék neki
Ha már a sarukat cseréltetem akkor érdemes lehet a fej felé menő táphoz új (jobb, vastagabb) vezetéket húztani vagy a fejnek elég a gyári tápkábel köteg és ez inkább ha egyszer oda jutunk az erősítőnek és a subnak kell majd csak? A teljes main power cordot cseréltetni akksitól gyújtásig majd műszerfal(biztosítéktábla) és fejig(vagy más fogyasztókig) nem két forintos tétel lenne mondjuk.Megfontolva a véleményeteket a hosszútávú megbízható minőség okán beszéltem asszonykával és lehet betudunk ruházni a KMM- 309/358BT-ba is, viszont most ez a Pioneer SPH - 10 mozgatja a fantáziám
Kettőből melyik lenne jobb ? Gondolom az számít hogy a fejen 6 vagy 4ch van. Egyébként a két Keni között az rca jelszinten 2,5V vs. 5V más lényegi eltérést én nem véltem felfedezni. Ennek mennyire nagy a jelentősége?Elnézését a sok kérdésért de nagyon rég foglalkoztam audioval (még a PC- s SB X-Fi hangkártyás koromban) és akkor sem olyan mélyrehatóan.
De köszönöm a sok türelmet és segítő válaszokat
-
Lite
őstag
Azt nagyon határozottan javaslom, ha ennyire fogalmad sincs az elektronikáról, akkor pont az akkuhoz ne nyúlj és tápot még véletlenül se akarj bekötni - ezt a saját életed és testi épséged érdekében, illetve az autótűz elkerülése miatt mondom! - Bízd műhelyre vagy szakemberre, hogy ne legyen baj.
A 4 csatorna, az 4 külön hajtható csatornát jelent, az erősítő oldaláról.
1 (darab) rca dugó = 1 csatorna
1 pár rca dugó = sztereó jelHangszórók esetében: ha 1 mély és 1 magas a gyári hangváltóra van kötve, akkor ez a passzív rendszer és 1 csatornát jelent (pl. bal front), ugyanez a másik oldal is (pl. jobb front), így a fejegységből 1 pár rca-t elhasználsz ,ami az erősítőn 2 csatornának ad jelet.
Ha fentiek esetében nincs keresztváltó, hanem a fejen intézi az ember a hangszórókra jutó hangok szabályozását, akkor fizikai darab hangszórónként 1-1 csatorna lesz (tehát a front szekció, az összesen 2 mélyközép és 2 magas elhasználja a fejegység 2 pár rca kimenetét = az erősítő mind a 4 csatornája foglalt lesz) - ez az aktív, de itt a szub másik erősítőről megy ( ha van).
Az elképzelésed így fog megvalósulni: 2 csatorna (1 pár rca, fejen ez a front) a frontra, a saját váltóikkal, 2 csatorna (1 pár rca a fejen, ez a rear/sub jelölésű) az erősítő másik két csatornájába, amire a szubot kötöd, hidalt üzemmódban (ezt lehet, hogy az erősítő be is kell állítani.
Ez a max, amit az általad kinézett JVC fejből ki fogsz tudni hozni (úgy-ahogy minőséggel).
A Keni kicsit többet tud ennél, abban van DSP és időkorrekció is. De ebbe szerintem ne menjünk bele, az egy későbbi, költségesebb de sokkal-sokkal jobb rendszert jelenthet majd. -
Lite
őstag
-
Lite
őstag
Az mondjuk nagyon sok. Nekem az SL-C6.2 magasai fordítva voltak kötve, 3.15 kHz (gyári érték) helyett 4 kHz-en (12dB) vágtam őket, és kb. semmit sem kellett visszavenni, életem eddigi legjobb szettje... Mondjuk, ez aktívban volt, egy finom Mosconi erő hajtotta...

-
Vartanus
őstag
Igyekszem utánolvasni a dolgoknak de azért merült fel pár (lehet baromi alapvető- és emiatt hülye kérdés sorry
) amelyek nekem kezdőként nem egyértelmű. Ha kiokosítanátok azt megköszönném
Szóval az már stimt hogy : “első komponens szett + subláda + négycsatornás erősítő + normális beépítés, ajtószigeteléssel, és megfelelő kábelezéssel. Mindegyik komponens UGYANOLYAN fontos!” és hogy amit a fejegység nem hoz ki a zenéből, azt egyik másik komponens sem fogja.
A kérdésem hogy a 4CH erősítőnél a jobb és balodali hangszóró(k) külön csatornának szamítanak vagy egy csatorna jobb és bal oldala, vagy egyáltalán hogy mit jelent pontosan a 4ch? 1 csatorna = 1 jobb és 1 bal hangszóróval ami = 1 pár RCA csati ( vagyis 1 piros és 1 fehér) ha jól tudom. Elnézést ha nagyon amtőr és gáz a kérdés, de ezt sem oktatták suliban
Ha a 4CH erősítővel hajtom meg az első szettet és mélyládát, akkor a fejegység oldalán 1 pár RCA aljzat is elég nem? Ha van 2 pár akkor melyikre szokás rákötni front vagy a rear/sub? Illetve milyen speckó esetekben jöhet jól a fejegységen lévő 3. pár RCA? Amennyire neten látom a fejegységek igen döntő többségén 2 pár RCA van.
Van- e olyan villasaru ami nektek bevállt már a (fő) akksinál? Lassan érik a csere a szeretett kis Suzka Swift❤️☺️ esetén az akksi saur cseréje és akkor már olyat vennék amire később estleg az erősítő tápkábelét is rárakhatom
-
gxyb
aktív tag
-
Speeedfire
félisten
-
Lite
őstag
-
gxyb
aktív tag
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Ford c-max autómban meghaltak a hátsó hangszórók, ennek pótlására keresek utódot.
165 mm-es jöhet szóba. Újonnan vagy használtan 25ezer ft érték körül.. -
dmad
aktív tag
Itt töltsd le az user manual-t, abban megtalálsz a legvégén minden adatot.
Ha letöltöd az appot a telefonodra, rengeteg audió beállítás lesz rajta.
A 2 pár RCA bőven elég, ha nem akarsz teljes rendszert építeni...
A normális felállás amúgy is egy jó első szett, és egy láda..a hátsó hangszóró csak belezavar, de ha nagyon kell azt a fejről hajtva tudod használni.
-
Vartanus
őstag
Most látok aprón 32 ért Pioneer SPH 10BT, amivel már akkor is szemeztem mikor az első SAL-t rendeltem. Igaz itt csak 2 pár RCA van a KMM- 358BT-el szemben és nincs is olyan részletes info a Pioneer oldalán, mint a Kenwood ad pl rca jelszint stb.
Audio szinten ezt adja az SPH 10:
Vélemény? Vagy inkább vegyek most egy olcsóbbat használjam Bt transmitterrel és ha lesz keret vegyem a Kenwoodot, ami számomra kezdőként jobb audiofil speckóval bír mint ez a nagyon smart touchscreen Pioneer?
-
Pietrosz
addikt
-
dmad
aktív tag
Igazából az alaptípusok egyikében gondolkozol ahogy nézem, ott nincs sok különbség.
20 körül már ki lehet fogni jobb használt fejegységet.
Az én nézetemben
1. Alpine,
2. Pioneer, Kenwood, Jvc
3. Sony
Egyre figyelj, ha mégis BT-s mellett döntesz, némelyik modell nem tud bt-audió-t, csak kihangosítást! -
Speeedfire
félisten
Ha a generátor nem adna elég áramot, akkor azt észre lehetne venni máshogy is nem? pl a világítás pislogna, vagy a fejegység kikapcsolna.
Megnézem a remote szálat majd, lehet áthúzom a másik kábelen is.
Jelenleg az van, hogy a láda erősítőre megy be, és onnan van tovább osztva a másik erősítőre.
-
Lite
őstag
Akkumlátor-generátor vonalat vizsgáld meg szerintem, ez kicsit olyan, mintha nem lenne elég az áram.
Vaaaagy:
A másik, amire gondolok, hogy megszakad(t) a "remote" szálad és nem ad jelet az erőnek, hogy bekapcsoljon. A simán bejövő rca jel nem feltétlenül kapcsolja be (vagy tartja "ébren" ) az erősítőt.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
adott a mostani rendszerem, ami régóta megvan. Utóbbi napokban azt kezdte csinálni, hogy az első szett elnémul, majd vissza jön néhány mp után. Ilyenkor csak a mély láda morog, de van hogy az is elhalkul majd visszajön. Merre keressem a problémát?
2x25mm táp/föld hátra, exide prémium akku, Kenwood bt522hd fej, van damme kábelek, Alpine MRV-1005 a ládának, ami egy sqx10. Emphaser ea2190 hajtja az első szettet, ami egy rainbow profi line 16cm-es. És 2x gladen IC kábel megy hátra.
Előszőr arra gyanakodtam, hogy valami kontakt hiba, de megmozgattam minden kábelt hátul és nem jött elő a hiba.
Próbáltam esetleg arra gondolni, hogy valami melegedés lehet, de ez késő este volt, olyankor azért nincs 40-50 fok a kocsiban. -
Redneck
nagyúr
Pár hete beszerelték a Kenwood KMM-BT358-ast, a Hifi Centrumban. Tök jó kis fejegység, bár a központi potmétere szerintem gagyi, de a funkciók és a hangminőség korrekt. Sajnos a 2 hátsó gyári hangszóró, illetve a körülöttük lévő burkolat, nagyobb hangerőn kicsit rezonál, így még dolgoznom kell majd rajta.
Köszönöm a tippet, jó vétel volt!
-
Vartanus
őstag
-
Lite
őstag
-
Vartanus
őstag
Köszönöm szépen!
Amennyiben most sok lenne számunkra (gyanítom ha asszonykámmal közölném hogy most életem 45-50K kellene fejegységre elküldne a …….) és lemondok a BT marad az Aux akkor lehet lejebb menni? Ami tetszik az a JVC KD-X176. Akkor ez az xBlizt cucc is kerülendő és 25-30 allatt minden BT fejegység?
-
Lite
őstag
Szia!
Sorban:
- A Suzuki-ban gyárilag nem feltétlenül volt zene, a cimborám utólag tetette bele a hangszórókat a szalonban, a kocsi 2 éves korában, így lehet reális, hogy azt az előző tulaj, szakszerűen tetette bele
- A gyári hangszóró az ajtóhoz van optimalizálva, ezért tetszhetett, de egy koncerthez hasonlítani durva túlzás...
- A SAL, mint cég, magyar, a fej, kínai hulladék, névre címkézve. Nagyon nagy ívben kerülendő! Ahogy tapasztaltad, olcsó húsnak híg a leve...
- Transmitter-t, ha lehet, kerüld el, nem a legjobb megoldás, bár van olyan helyzet, amikor sajnos nincs más. Neked most szerencséd van, ez nem az a helyzet.
- Kezdésnek azt javasolnám, hogy mindenki megelégedésére, és a hosszú távú használhatóság érdekében (akár a jövőben, egy másik kocsiban), picit emeld meg a keretet és vegyél egy Kenwood KMM-306BT -t, vagy egy picivel jobbat, pici különbséggel, egy KMM-358BT -t. Ezek tudnak tölteni, a telefon memóriájából zenét játszani, minden tag-et és formátumot kezelnek, jó a hangjuk, van telefon-kihangosítójuk, talán egyszerre 2 telót is kezelnek. És jövőállóak, mert...
- A Suzi jó alap komoly zene készítésének (analóg autó
). Itt jön majd a szigetelés, erősítő, hangszóró, kábelek című mese, aminek elengedhetetlen feltétele a jó fejegység. A fentiek pedig tökéletesen megfelelnek erre a célra is. 
Szóval csak bátran!

-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Tavaly vettünk asszonykámmal egy 2003-as Swiftet, amiben egy kazettás Daewoo fejegység volt, a vélhetően gyári Suzuki első hangszórókkal. (Bàr az előző és első tulaj bácsika akitől van az autó később szereltette be a Daewoot így lehet hangszórók sem gyáriak, már ha volt a szeretett kis Swiftünkben gyárilag fejegység és hangszórók)
Mi viszont a feleségemmel szerettünk volna a telóról BT segítségével zenét hallgatni. Ezért hát akciósan rendeltem is egy SAL VB 8000 Smart fejegységet ( ami egy olcsósított koppintása a Pioneer SPH-10BT - nek, hiszen még az előlapja is ugyanúgy néz ki és kb ugyanazt is nyújta csak 1/5 áron). Tetszett a telefonos vezérelhetőség, a dedikált usbs gyorstöltés, az ID3 tag és FLAC kezelés, és hogy mindezt még 10k- ért 1 év garival meg is kapom. Tini koromban sok kocsival bíró haverom magasztalta a SAL cuccokat, én pedig úgy voltam vele magyarként inkább támogatok egy hazai márkát a vásárlásunkkal, pláne ha még jó is.
Viszont az első példány december elejétől a végéig bírta kb., majd egyszer csak már nem reagált semmire. Hiába kapcsoltam le- s fel a gyújtást semmi. Néma volt és a kijelző is sötét. Biztosítékok épek voltak a cuccban is és a kocsiban is. Gondolom ha szeretett kis Suzkánkban valami gigszer lenne az elektronikában pl ISO csatinál akkor be sem kapcsol a fejegység nem hogy 3 hétig üzemeljen gond nélkül.
Azután 3 hónapig a kocsiban egy JBL Flip Essential szolgáltatta a muzsikát, meglepően jó és kontrasztos hangzást adva. De macera volt mindig tölteni, kivenni a kocsiból majd betenni és hát nem erre tervezték valljuk be. Referenciának azért jó volt. Ettől lejebb nem szeretnénk menni hangzásminőségben a Swiftünkben.
A cseretermék 2-3 hónapig működött rendesen. Szépen szólt a rádió és a zenéink is a telóról. Szerintünk (bár az autóhifiben tök kezdők vagyunk, de jónéhány hangverseny és koncert után talán nem vagyunk botfülűek) meglepően szép kontrasztos hangokat biztosított a kis VB 8000 a gyári(nak vélt) suzi hangszórókkal és a basszus is jóval teltebb volt mint vártuk. (Személy szerint abban bíztam hogy a közép és magas hangtartományban szép lesz a hangzásképp, de basszust nem igazán vártam). Működött a telefonos vezérlés, örültünk…. Aztán nem rég ez is elnémult s kijelzője sötét bármi teszünk.
Zenei ízlés téren jómagam a metál/rock/folk Szentháromság híve vagyok, ezek bármely alfaja és keresztezését szokásom hallgatni, némi 80’-as retro zenével megfűszerezve, asszonykám még hallgat pop és rap zenéket is. Én szeretem egy kicsit a közép és mély hangokat előnyben részesíteni.
Referencia számunkra még a Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2, aminek hangzásképét mindketten szeretjük.
Nos a fenti Novella előzmények ismertetése után kezdőként, kérlek ezt vegyétek figyelembe, lenne pár kérdésem.
1. A SAL termékek ennyire gagyi cuccok lennének, hogy két VB 8000-et is megevett a Swiftünk bő fél év alatt? Vaagy kifogtunk egy gyári hibás szériaterméket és egyébként jók a Somogyi féle hangcuccok, merjünk újra (másik típusú fejegység) csereterméket kérni, vagy:
2. kérjük vissza a pénzt és válasszunk mástól?
Ebben az esetben mik a javaslatok? A témainditó 2016os mivolta miatt az ott ajánlottak közül már semmi nem kapható.
Néztem az xBlitz RF250 modelljét is, bár abban ID3 nincs.Célunk egy normális (felső)közép hangzásvilág minőség, és hogy továbbra is tudjunk BT- on telóról zenét hallgatni. Nem lenne rossz az ID3 Tagek kezelése továbbra sem és a töltőport. Egy esetleges későbbi (kis)tuning sem elvetendő minőségibb hangszórókkal vezetékekkel. 20-25k keretet szánunk a projektre, a max felső határ 30-35K. Családalapítás előtt állva, van sok minden ahol jobb helye van a tízezreknek
Egyébként nem tudom mi számít minőséginek mert ahogy az összefoglalóban is van a hallás eléggé szubjektív.
3. Ha a zenei jobb minőség és a BT funkciók nem férnek bele jó lehet egy USB/Aux fejegység és BT FM Transmitter duó?
4. Egyáltalán egy ilyen kis 20 éves Swift esetén mennyire lehet komolyan gondolkodni az autó Hi-fi terén?
Köszönöm a türelmeteket ha elolvassátok
És végképp minden segítő választ, hozzászólást, ötletet
-
dmad
aktív tag
-
Lite
őstag
-
Pietrosz
addikt
Üdv mondjatok valami okosat mielőtt kivagom az ablakon ezt a szar pioneer mvh-s310bt - t
Konkrétan azt csinálja, hogy random offra teszi a crossover beállításokat. Nem felejti el mert ha off állásban ranyomok akkor rögtön azt hozza be ami előtte be volt állítva. Kábelezés miatt nem lehet mert ha fel lenne cserélve valami akkor a rádiót is elfelejtené nem? Kezdem unni hogy a menüben kell turkálni indítás után. -
dmad
aktív tag
-
gyulank
addikt
-
dmad
aktív tag
-
gyulank
addikt
Én csak annyit kérdeznék, hogy minden gyártó ISO csatlakozója (kivezetés/átalakító 2x8-ra) használható mindbe? Mert kéne egy pioneerbe 16 pines, de találtam neten kenwood, sony stb. csatlakozót. Mindegy melyiket választom?
-
csƵ
addikt
Üdv!
1 DIN Bluetooth fejegységet keresek a lehető legolcsóbb áron a legkorrektebb minőséget.
Civic EP1-be kell, a hangszórók gyáriak.
Felhasználási mód: csak rádió + telefonról zene streaming
Semmi mást nem kell tudnia, de ezeket kifogástalanul a gyári hangszóróhoz.Mit ajánlatok?
szerk: a stabil rádió annyira nem is fontos, mert azt is tudom telefonról streamelni. Inkább a jó és zajmentes bluetooth a lényeg.
-
troll81
addikt
-
Lusu
aktív tag
-
KRISSTUS
aktív tag
és #76934 Lusu
Köszi szépen !
Először csatikat veszek, mert közben eszembejutott, hogy van itthon egy Neotech KM és egy KáCsa KHS "xy" RCA-val szerelt kábelem, a KM-est be is szereltem.
Gyári RCA - lengőaljzat :
Ezt a részét még cserélnem kell jobb minőségűre, mert valamelyik "motorzajt" szed össze.
Csak az a két Neo. kábel eléggé vastag így lehet, hogy átalakítok egy Audison Connection BT-t aljzatnak. Bár nem tudom mennyire jó, ha több féle RCA-n megy keresztül a jel. -
troll81
addikt
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Transitba keresek 16-os komponens szettet.
Jelenleg az ajánlott Gladen alpha 165 van benne de nem bírok megbarátkozni a szúrós magashangjával.
A rádió egy Pioneer Sph-evo64dab, végfok nem lesz, ajtók szigetelve.
Otthon Canton gle hangfalakat hallgatok, ha ahhoz hasonló hangképet kapnék elégedett lennék.
Kérlek javasoljatok valamit olyan 300 euroig. -
Marchello19
tag
RCA csatlakozóra ne köss hangszórót. Azon audio jel megy, ami nincs felerősítve. Azt az erősítőbe dugjuk, majd az erősítő hangszóró kimeneteire a hangszórókat.
Ha nincs erősítőd, elég a vékony kábel a csatlakozónál, nem lesz probléma a szűk keresztmetszet. Valószínűleg valahol meg van rohadva a gyári kábel a kocsiban, azért lett jó az újjal. -
espi38
őstag
-
atos30
aktív tag
Úgy néz ki ,meglett a hiba . A házimozim 4- es hangkábeleivel összekötve problémamentes lett a szett . Valahol a kocsiban valamelyik öreg gyári hangszórókábel a hunyó.
Kérdésem, ha nem akarok erősítőt meg mélyládát, akkor elég lesz az ISO csatlakozóban található vékonyka hangszórókábel, vagy cseréljem vastagabbra? ( Nem tudom mekkora kábel fér el az ISO csatlakozó érintkezőjénél., mert akkor kihagynám az RCA lehetőséget.) A 4- es vastag kábeleket azért túlzásnak látom
-
atos30
aktív tag
Sziasztok!
Régi Kenwood fejegység megatta magát (rádió része elhalálozott ) és a noname kevlar ovál hangszórók is szétestek a kalaptartóban a 20 év alatt.
Lecseréltem őket egy Pioneer mvh-s420BT fejegységre és az oválok egy Pioneer TS-A6960F 4 utas csoda lett, előre meg SAL 10cm-es 50W került.A problémám, hogy nem érzem azt a dinamikát, mint az előző szettnél. Nem nagyon jön elő a mély az oválból, hangosan be is recseg. Alacsony hangerőn szépen szól. Észrevettem, hogy néha megjön a dinamika a hátsókra és igen szépen dübörög pár pillanatig, aztán mintha EQ-val flat-re kapcsolná valaki az egészet.
Hangszórókábel (a gyári ISO csatlakozón kialakított cérnavezetékek) testelése okozhat ilyet?
Ha a fejegység hátulján lévő RCA csatlakozókra kötöm közvetlen a hangszórókat és az Initial menüben beállítom Rear/Rear- ra a kimenetet , akkor fog így is működni, vagy kell hozzá külön erősítő is? (a manualban nem írnak erről nagyon sokat, Subládát nem használok)
-
Pietrosz
addikt
-
Venyera7
senior tag
Erre kötném , valamelyik külföldi oldalon olvastam a 8 Ohmot a kimenetén.
-
Venyera7
senior tag
-
espi38
őstag
-
Venyera7
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy Sony fejegység aminek a kimenete 4x50W 8 Ohm, de a hangszóró amit kötni akarok rá az 25W 2 Ohm, hogy lehetne ezt megoldani? Laikusként kérdezem.
-
Lite
őstag
#KRISTUSS
Ehhez a szuper javaslathoz még hozzátenném az alábbiakat:
RCA dugó: Amphenol, több színben létezik!
RCA kábel: VanDamme Starquad XKE mikrofonkábel, szintén több színben létezik
RCA kábel 2: VAN DAMME UP-LCOFC HI-FI TWINHangszórónak: VAN DAMME UP-LCOFC HI-FI SPEAKER CABLE - ebből 6-osig minden van, jó hírű cucc, rettenetes szubokat is lehet táplálni velük...

-
espi38
őstag
szerencsés voltál,hogy ahhoz legalább volt illeszhető bluetooth adapter.Az enyém 2014-es seat leon semmit nem lehet hozzá kapni,igy muszály voltam venni egy ilyen csodát [link]
ma kaptam meg a csomagot-rendeléstől számítva 5 napon belül.
A teszt csak hétvégén lesz,akkor tudom beépíteni-ha valakit érdekel a tapasztalataim szívesen leírom
-
Lusu
aktív tag
RCA kábelnek a Sommer Albedo egy nagyon szuper választás, ehhez az Elimexnél vehetsz Rean dugókat.
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
U-dim. ProZ COMP 6 árkategóriájában van esetleg ami "jobb"?
Milyen RCA kábelt (méterre/szerelhető) + RCA csatlakozót (dugó és aljzat) és h.sz. kábelt (2.5-ös) ajánlanátok? -
Marchello19
tag
Rakj oda két ventit - egyik befele másik kifele fújjon, így lesz keringés. De akár elég egy befele szívó is, csak csinálj lyukat a távozó levegőnek.
-
Pietrosz
addikt
A kábellel nincs gond szellőzés az nem sok van már ha azt szellozesnek lehet nevezni hogy nincs letakarva semmivel. Szerintem kap egy ventit amúgy is egy szinttel lejjebb akarom rakni van egy kis rekesz a csomagtartóban a felső szint alatt oda pont elfer felette meg vágok egy lyukat kérdés hogy befelé fujjon a venti vagy kifelé
-
Ear001
addikt
Nem jól gondolod. Hogy a bemeneti fokozat IC-inek 1-2-3-4 voltos jelet kell feldolgozniuk, az majdnem mindegy hőtermelés szempontjából.
Az erősítő melegedési gondjain a jó szellőzés segít. Lekapcsolni még attól is szoktak, hogy a tápkábel melegszik túl, mert túl vékony, és nem tud elég áarmot továbbítani.
-
Pietrosz
addikt
Üdv, egy 5v pre out os HU mint a korábban linkelt kenwood segíthet a melegedesi problémákon? Jelenleg egy pio mvh-s310bt van és eddig ment is szépen egy crunch gpx 1000.4 - el viszont ma egy óra után lekapcsolt az erősítő gondolom melegedés miatt mert tuzforro volt. Igaz hangosan is hallgattam végig mert meg vagyok fázva be van dugulva a fülem
Meg hát elég meleg is van. Elvileg elég kisebb gain ugyanakkora teljesítményhez ha 2v helyett 5v van jól gondolom? -
Ferenczi Áko
addikt
Nekem 2008-as C-maxom van(kollégámnak is) Sokat gondolkoztam mi legyen a gyári cd-s rádióval, aztán arra jutottam amire a kollégám: rendelt az Aliexpressről egy ilyen bluetooth egységet, a villamosságis bekötötte neki a rádió hátuljára, és így lett egy bluetooth-szos gyári rádiója

-
dmad
aktív tag
-
Tika987
újonc
Sziasztok, rádió csere történt egy 2007-es Ford Cmaxban. Beépítettünk egy 2Dines androidos kínai fejegységet. Minden jól működik, de csak egy helyi adót fog, semmi mást. Ezekbe kell fantomtáp vagy más lehet a baj? Rádióerősítőt próbáltuk de inkább rosszabb volt.
-
Krissz80
senior tag
-
Krissz80
senior tag
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2DIN-es Zenec fejegységem, ami kezdi megadni magát, zenelejátszáskor a számokon belül úgy ugrál mint régebben a CD lejátszó amikor urott, és ezt véletlenszerűen.
Volt esetleg már valakinek hasonló tapasztalata?
Illetve amennyiben menthetetlen, nem igazán tudom milyet lenne érdemes helyette beszerelnem 100k körüli áron.
Néztem Andoidosokat, csak nem tudom azok mennyire megbízhatóak, és hangminőség szempontjából hogy szólhatnak.
Amennyiben elvetendők akkor a márkásabbakból (Sony, Pioneer, Kenwood), amik Weblink-et vagy Android Autot tudnak milyet érdemes venni ami szépen is szól, és jól működik.
Ha valaki meg tudná a tapasztalatait osztani velem ezügyben azt megköszönném.
-
troll81
addikt
-
troll81
addikt
-
espi38
őstag
-
Lite
őstag
-
whited
addikt
-
Lite
őstag
-
whited
addikt
-
Redneck
nagyúr
Rendelek a gyári helyére egy itt ajánlott 1 Dines Kenwood KMM-BT358-ast.
A XI. kerületben lévő, Autóhifi Centrum céget néztem ki a beszerelésre. Van valakinek tapasztalata velük? Kb.mennyi időt vesz igénybe egy ilyen fejegység cseréje? -
Lite
őstag
Feltételezem, 4 csatornás erősítőd van. Ott,ha az rca bemenetekre különböző dolgokat kötsz, akkor minden fog egyszerre szólni, persze csak az adott csatornához tartózó hangszórón.
Van ötletem, hogyan tudnád korrekten megoldani a hátsó ajtós történetet,illetve a BT illesztést is (ha tényleg szeretnéd).
A legfontosabb kérdés: a fej hivatalosan támogatja a 4 csatornás üzemmódot? A hátsó ajtókban attól, hogy nincs hangszóró, a fej még tudhatja.
Esetleg, ha leírnád a konkrét rendszert, gyorsabban haladnánk. -
espi38
őstag
sejtettem valami hasonló válaszra
Ötlet:
Adott egy gyári fej amiben csak első végfok van-de a hátsó ajtókba is szeretnék hangszórókat rakni.
Mivel ezek meghajására nincs végfok muszály vagyok egy erősítőt rakni az autóba.
Viszont rca kimenet nincs a gyári fejen -max átalakiítom a fejről jövő jelet rca és azzal táplálom meg az erősítőt.RCA részre két bemenetet lehetne kötni és az szól amit éppen hallgatok/bluetooth vagy rádió?
Ha nem esetleg valamilyen megoldás?
Segítő válaszokat előre is köszönöm -
Lite
őstag
Valószínűleg tönkremegy, leég, stb.
Ilyen különböző feszültségeket nem eresztünk össze!! Arról nem beszélve, hogy a hang bemenet oldalon más és más lesz, ebből rendes hangot az életben nem kapsz.
Ha a BT-t szeretnéd így rákötni, akkor az nem lehetséges.
Ha van megfelelő RCA kivezetésed, akkor arról hajtsad az erősítőt (az való arra!), ha BT cuccot szeretnél bekötni, akkor vannak bizonyos ISO adapterek, de inkább javasolt más megoldást keresni. -
espi38
őstag
sziasztok!
egy erősítő témával kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Ha az erősítőre a jelet egy fejegység hangszóró kábeleivel+rca oldalon is megtápláljuk például egy bluetooth adapter jelével-akkor hogy fog működni az erősítő?
Automatikusan átkapcsol ha jelet érzékel vagy csak az egyik bemenetről fog működni?
Segítő válaszokat előre is köszönöm -
Lite
őstag
Az a Focal szett, azzal az ajánlott erősítővel (kategóriájának megfelelően) szép és hangos (93dB! érzékenység) muzsikára lesz képes, ha van jó fejegység (ami jól be is állítható), jól ki vannak szigetelve az ajtók, vannak megfelelő hangszóróvezetékek. Áramtól nem félek, ez még nem fog sokat kérni. Viszont idővel javasolt lesz egy jó szub is hozzá, ha a nagyon mély frekik is kellenek és szeretne az utcának zenélni.
SPL ügyekben Troll81 fórumtárs a szakértő, neki vannak brutális cuccai.
Viszont az SPL vonal inkább mérések, versenyekre való, ahol adott frekvenciájú hanggal hajtva a rendszert, mérik a hangosságát (nagy vonalakban). Az első szettekhez akkor oda szoktak ajtópanelt is csinálni.Szóval tisztázni kellene az irányt, mert nagyon más lesz a kettő (költségvetésben és felhasználásban is)!

-
dmad
aktív tag
Ez a fajta középkonzol van a első és a ráncfelvarrott modellekben.
Még arra készülj, hogy kicsit faragni is kell a műanyagból ha a rendes 2 din vaskeret teszed be, azt amelyiknek van egy kis rés a rádió és a lemez között.
Amelyik közvetlenül a rádióra megy, ott nem kell. -
Ferenczi Áko
addikt
-
dmad
aktív tag
-
bl555
csendes tag
És Fojtviki!
Nem megy semmi rossz irányba, nem nekem lesz, csak én sem tudom eldönteni, hogy mit is akar a "megrendelőm". Valószínű 'SQ' vonal lesz, és megfogadom tanácsodat az erősítővel kapcsolatban, és marad a focal. SPL példára beismerem rossz példát hoztam fel, behelyettesíthető egy normális SPL szettel, ha van ilyen.
Mégegyszer köszi!
-
Lite
őstag
Ajajj, itt valami rossz irányba kezd menni. Két fontos dologban szeretnék segíteni:
1. A Renegade az nem erősítő, hanem ipari hulladék, semmi köze a rendes erősítőkhöz, olyan csalódást tud okozni, hogy egy életre elmegy a kedved az autóhifitől. Pedig...
Azért addig ajánlom figyelmedbe ezt a linket, csak nézd meg a számokat (ígéretek az erősítő házán, mellette a valós mért eredmények!!!), érteni fogod, hogy sem SQ, sem SPL vonalon ne ilyen vackokat nézz.2. Ami hangszórót linkeltél, az egy Harley-Davidson MOTORokhoz tervezett középsugárzó.
Ez a két adat gyorsan el is küldi a feledés homályába, az autóban az életben nem fog sehogy sem szólni, pláne nem jól... Íme:Frekvenciaátvitel: 100 Hz - 8 kHz (egyértelműen közép)
Érzékenység: 100 dB (ez már a PA felhasználás szintje, ilyen extrém magas érzékenységek ott vannak)
Itt, ahogy Fojtviki fórumtárs is kérdezte,most én is kérdezem: mit szeretnél?
Közepesen hangos, de nagyon jól szól (a tükröt akár le tudja verni, de nem célja) = SQ
Iszonyatosan hangos, főleg adott mély frekvencián, (olyan 40 Hz körül/alatt, a tükör leesik tutira, de síma zenehallgatásra mérsékelten lesz alkalmas) = SPL. -
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Egy Ford C-max autóba szeretnék a gyári rádió helyett egy bluetooth, 2 dines fejegységet.. Ez lett a kiszémeltem [Pioneer mvh s620bt]
Nincs semmi extra igényem.. Ha esetleg ennél kedvezőbb áron van más márka, szívesen veszem a tanácsokat. Az előző autómban is egy kazettás 2 dines lejátszó volt(Ford Fiesta 2003), de ott beépítő kerettel egy 1 dines Pioneer MVH-190UI szólt (nagyon jól) viszont ezt a beépítő keretes dolgot szeretném most elengedni..
-
fojtviki
őstag
-
bl555
csendes tag
Ok, köszi!
A hidalva hajtás ötlete csak onnan jött, hogy akkor már kihasználnám a fölösleges 4 csatornát, de később a lehetőség ott lesz a hátsó ajtóknak is(variálhatóság).
Másrészt akkor a focal helyett akár egy ilyen spl kategóriát is meghajthatna az erősítő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
77000 - 76901
79610 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Autóhifi
- (kiemelt téma)
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Információáradat a Pixel 11-es szériáról
- Facebook és Messenger
- AMD FX
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 8 64GB Rose Gold Megkímélt állapot 83% akkumulátor
- ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WIFI D4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ne írd le a Blam-ot azért. Nekünk ez a szett van:
Amúgy jogos én magam nem fognék neki
De köszönöm a sok türelmet és segítő válaszokat