- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgqjx
aktív tag
válasz
tom956ster #4568 üzenetére
+lumpy92
Csináltam egy képernyőmentést az enyémről, talán segít eldönteni, hogy mennyire kicsi: (A szálkereszt 25-ös méretű) [link]
Ez egy 32"-os 4k felbontású monitor. Gondolom a kép felbontásából kitalálható, hogy a windows tálcát oldalt használom. Itthon ez az egy monitor van, de ha rendszeresen melóznék itthon is, akkor beszereznék mellé egy másikat. Nagyon tudom ajánlani, bár ehhez a felbontáshoz szerintem egyel nagyobb átmérő lenne az ideális. A kisebb méretű ikonok nem zavarnak, sőt örülök is, hogy nem rabolják a hasznos felületet, amit használok.
Amit Nisida ajánlott felettem, azzal maximálisan egyetértek.
Munkaterületre a lehető legnagyobbat, mellette egy másik monitoron a paletták és egyéb sallangok, ha valami egyéb doksit is kell közben nézni, akkor az egy harmadikon. Nagyon szeretem, hogy a tulajdonságok ablak nem takar ki semmit a rajzból, így állandóan a képernyő lehet, ami sokszor megkönnyíti az életet.
Szerintem cadhez a 2 monitor a minimum. Hagyd meg a régit másodiknak és szerezz egy legalább akkora vékony keretest.
Örülnék, ha a melóhelyemen is 32+" 4k monitort nézhetnék, mellette pivotban elférne a fhd a palettáknak.
Íveltet én sem vennék a geometriai problémája miatt. A széles (uw) monitoroknál pedig max olyant vennék, aminek a függőleges felbontása minimum akkora, mint amit normál arányúban vennék. (mert ugye a normál arányún több képpont helyezkedik el, mint az ugyanolyan átmérőjű szélesen)
-
Nisida
aktív tag
válasz
Hello!
Én azt mondom cad-ben az ívelt monitor nem igazán jön be. Elsősorban talán azért mert az ívelt monitoron lévő vonalak nem csak matematikailag hanem valósan is a végtelenben metszik egymást
vagyis a torzulás zavaró lehet.
Nekem nem volt max 1 hétig "mega uw" 29"-es széles az sem jött be. A mostani konfigban 24"-ról 27"-re majd 30"-ra váltottam a fő monitort. Alapjában én nem szeretem a össze mergelt képernyőket nekem minden képernyő külön entitás de én azt javasolnám, hogy ha teheted sík és mondjuk 2-3 monitor használj. A fő monitoron a munkatér, mellete álló - fekvő monitoron pedig fólia, tulajdonságok, külsőref palleták, meg ami kell. A harmadik meg munkaanyagok: pdf, excel, word doksik futatására szolgál vagy levelezés, stb.
Kitérő: hagyományos vagy pivot , én azt javasolnám, hogy erőforrás gazdálkodási szempontból ne nagyon állísd az élére a monitort még ha a palleták jól jönek is ki nekem érzésre sokkal nagyobb a monitor kártya erőforrás igénye így mint normál állásban.A kérdés még, hogy milyen képarány a jó, én azt mondanám a 16:10 -es jobb , arányaiban nagyobb a terület mind a 16:9-es vagy másnál és cad-re szvsz jobb az arányosabb nem szélesített képarány. Az persze probléma, hogy mostanában a szélesváasznú fetisizmus dívik így nagyon nehéz 16:10 -eset találni, én is használtban vettem.
Nem tudom milyena szemed - nekem most kezdett el nagyon szar lenni vagyis a 2560 x 1600 -as felbontás a max felette már annyira kicsik az ikonok , hogy lehet hogy bazi nagy lesz a munkaterület de kifolyik a szemed a pirinyo méretektől.
Használt vs. új: nekem szerencsém van a monitorok 95% használt - de problémám nincs velük - mert így arányaiban persze kompreomiszumosan de kisebb pénzből jöttem ki és igaz 5-6 éves "csúcs" monitort vettem de nem látom azt amiért ez rosszabb lenne. És inkább nagyobb régi szvsz mint új kisebb. Bár az igaz, hogy mostanában már elégé ocsitva vannak a nagy monitorok is.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Sajnos az érdemi részéhez nem tudok hozzászólni. Azt viazont kérdezném a Te kérdéseddel együtt, hogy ilyen hatalmas nagy felbontások mellett nem használhatatlanul picik az ikonok a CAD-ben? Párral régebbi verziónál emlékszek, hogy ez még gond volt, az újak már adaptálódtak ehhez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gitáros topic
- Acer notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció