Hirdetés
- sh4d0w: Van-e még?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Syl: UPS - te áldott!
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Tebe
tag
válasz
christprhrdv
üzenetére
Igen, a Synaptic -kal már találkoztam a grafikus felületen (debian -on alapból gnome van asszem).
A WebMin -nel pont most futottam össze - mmint épp ma
Néztem is nagyot
Jó sokmindent be lehet rajta keresztül állítani.. -
El Tebe
tag
válasz
christprhrdv
üzenetére
Azért telepítettem ezt, mert már jópárszor és aránylag gyorsan sikerült felrakni, nem pakolta tele a gépet minden vacakkal és azért mégsem olyan mint a gentoo

+ találtam debian-os CompactFlash kártyára telepítéshez leírást (pl. hogyan csökkentsük az írási/log-olási folyamatok számát.) és gondoltam ezt is kipróbálom.
Szinte semmi más nincs fent, csak ami egy otthoni hálóra kötött fájlszervernek kell:
Samba, ssh, mc
(Mondjuk erre a célra van kifejezetten erre írt linux vagy bsd-s rendszer is)
-
El Tebe
tag
válasz
christprhrdv
üzenetére
Hi, én egy alap Debian Etch-et pakoltam rá, azzal megy, több hete ki sem volt kapcsolva,
akkor is csak azért, mert a macskám rágyalogolt az elosztó kapcsolójára
KDE4-essel egy Kubuntut is raktam már rá, még amikor megvettem. Lehet, hogy hülyén fog hangzani, de csak úgy ment fel rá, hogy az alaplapi hálókártya kikapcsoltam bios-ban, és az egyetlen slot-ba bepakoltam egy hálókárytát.
Amúgy erről az egész szívásról itt is olvashatsz - véletlenül bukkantam rá, amikor bajlódam a telepítéssel.
-
El Tebe
tag
Van olyan hűtő, ami kb "félvastag", néhány tápban láttam ilyet.
Ha valaki "ügyeskedik" az simán megoldja egy passzív hűtéssel, ami a házon kívülre szállítja a hőt, sőt mintha láttam volna olyan házat is, ami passzív hűtőként szuperál.
(Mondjuk 11ezer forintos alaplap mellett nekem lóvéban ennyit nem ért meg a dolog) -
-
El Tebe
tag
Én "moddoltam" egy sort:
a kis ventit lekaptam mert bazi hangos volt és került rá egy 8 centis GlacialTech, ami "lefedi" szinte a fél alaplapot, így az egész hűtendő rész hűvösben leledzik.A CF kártyán linux van, egy IDE átalalkítóval csatlakozik a laphoz és amolyan NAS-ként használom.
Azt kell mondjam, hogy erre az Atom proci Atom jó

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- ASRock Radeon RX 5600 XT PG D3 6GB OC GDDR6
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Néztem is nagyot