Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- GoodSpeed: SAMSUNG Galaxy Buds FE (SM-R400NZAAEUE) a 9 éves SONY SBH20 utódja (nálam)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
Nem, erről tényleg nem volt szó..

Én arra gondoltam, hogy a GSEJT házába pont ideális és akkor azzal sem dolgoztam hiába..
Az N550-es lap is beleférne végülis, de pl nem tudnám a folyadékcsapágyas Scythe ventilátort házon belül a borda fölé tenni, mert annak a bordája magasabb..
Max. ha nagyon ráérek, akkor csinálok hozzá egy másik kis előlapot helyes felirattal.
Mivel a vektorábrája, meg a technikája még/már megvan, nem kellene túl sokat szenvedni vele...
Igazából egyébként nagy a dilemma, mert az N550-es lapot erre találták ki és szinte minden adott ahhoz amit szeretnék, meg egy frankó letisztult ipari lap. Ha minden áron hibát keresve nagyon szőrszálhasogató akarnék lenni, akkor a "hátránya" talán a 2GB max RAM (Bár több meg minek, amikor a GSEJT 2GB DDR2 RAM-jából is több mint a fele csak cache..) meg a video max 720p (Szintén minek, amikor szerver/router lesz) esetleg az, hogy PicoPSU kell hozzá (ami meg már amúgy is itt van, szóval ez sem lényeges igazából)..
Az N2800-as lap viszont tiszta GSEJT.. Van integrált táp... félmagas az egész... (aztán itt be is fejeztem az alap előnyöket...) ami még jó dolog, hogy bár alapkiépítésében sokkal kevesebb mint az N550-es, de a 2db miniPCIe és a PCIe x1 miatt elég jól bővíthető, ráadásul elvileg viszi a FullHD-t (bár egyelőre csak 32biten)
Azt remélem, hogy bár nyilván való, hogy ez a PowerVR egy zsákutca volt az intelAtom-nak, de csak megteszik, hogy kiadnak hozzá valami 64 bites drivert is..(Pláne esetleg az Ubuntuhoz)Mert azért az tök "vagány", hogy kijön egy 64bites 2magos CPU, ami már 4GB memóriát is kezelhetne, de vagy csak fullHD-t (meg rendesen illesztett képet) akarhatsz 3,xGB RAM-mal, vagy 64bitet és 4GB RAM-ot, akadozó 1600x1200-as 4:3-as képpel....

Itt aztán már elvileg versenyre lehetett volna kelni a Brazossal és már örültem, hogy alacsonyabb fogyasztással végre meg lehetne építeni a FullHD-s HTPC/Server/Router/NAS kombót, de ez lehet újfent akadályokba ütközik.. Most ugyan nem hardveres, hanem szoftveres akadályokba..

"Intel... Én így (nem annyira) szeretlek...."
Vagy majd megcsinálom dual boot-osra.. Lesz rajta egy 64bites Ubi Server, meg egy 32bites Win7.. Aztán mindig újraindítgatom, attól függően, hogy épp mire használnám.. Tök szuper..

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4296,100% Akksi
- Új HP Victus 16 FHD IPS 144Hz Ryzen7 8845HS 16GB 1TB SSD Radeon 780M+Nvidia RTX4060 8GB W11 Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs