- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- valakiyt: A win10 támogatása megszűnt! Mi lesz most?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
válasz
Laca 012
üzenetére
Nalam nem volt olyan nagy elsopro folenye a Freenas-nak. Kifejezetten lomha, lassu volt a fajl masolas.Ezert hagytam fel vele. Az ubi 25-30MBps masol, ezzel szemben a Freenas kepes volt az otodet (5) hozni.Szerintem a Freebsd nem kezeli jol a LAN IC-t.Viszont az USB-s inditasa zsenialis.Egyszer beindul, es utana mar nem hasznalja az USB-t. Az ubi viszont ir/olvas ezerrel.Rendkivul keves RAM-ot hasznal.Erdekes a transmission is. Most azt mondanam az rtorrent/rutorrent hiaba hasznal tobb eroforast, de stabilabb,jobb,szebb.
Most, biztos nem sz@rakodnek a Freenas-sal.Nagyon egyszeru,de ha nem szereti a hardware-t, akkor semmit nem er.Nalam rossz tapasztalat a sebesseg volt a GSEJT-tel.
Szetkinlodnam magam akkor is az ubi szerveret hasznalnam.Plane ha software-s RAID5-ot is akarsz.
A masik GSEJT keveset fogyaszt, de SATA1-es. Akkor mar kicsivel tobb fogyasztas, 2magos
CPU SATA2-vel, estleg PCIe slot, es hasithat a hardware-s RAID5 vagy amit akarsz.Ez mar Laca kollega velemenyevel egybe cseng.
Azert ovatosan azzal az "eroforras nem kell". A Samba megeszi egyedul az egeszet.Meg a Freenas-nal is latszott ez a tendencia.
Probald ki Laca amikor hasit a torrent, de nem am 1 letoltes. Legalabb 2-3 user, mindegyik user 5-6 aktiv letoltessel,es kb.1000 kapcsolat engedelyezessel user-enkent.Persze legyen is ennyi aktiv seeder. Na,es most probalj meg sambazni.Ehhez szerintem keves mar az atom, de te kiprobalhatod.Nem lattam a cpu load plugin-t a bal also sarokban.Nem telepitetted fel?
Amikor probalgattam a korlatokat nalam a csucs 7740 kapcsolat jott ossze.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Névteleníti a Panther Lake IGP-jét az Intel, ha nem gyors a memória mellette
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
- Mikrotik routerek
- Fotók, videók mobillal
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BMW topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest