Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
-
LOGOUT
Asus RT-AC1200G+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Bár én az AC55U-t választottam e helyett, így nem érint, de miközben gondolkodtam, hogy én hogyan fogom kiépíteni az otthoni hálózatot eszembe jutott erre a Topic-os reboot problémájára egy ötlet: Azt próbálta már valaki, hogy teljesen leválasztva a külső "internetről" és csak a belső LAN-al használja a router-t huzamosabb ideig és hogy úgy is restart-ol e?
Arra gondolok, hogy még a bejövő UTP kábelt is teljesen kihúzza a router-ből és csak a LAN-on lévőket hagyja rajta. Persze így is az itteni rekord "uptime" időt meghaladóan kellene tesztelni -ha addig nem restart-olna-, de ha ez sikerülne, akkor már talán lenne mire tippelni. Meg ha így az átlagnál jóval több időt is kibírna restart nélkül, akkor talán az is jelent valamit (hogy talán a internet kapcsolatért felelős "résszel" (ethernet-csatlakozó, vezérlő, vagy szoftver stb.) lehet valami, ami ezért felelős. (Bocs, ha kicsit pongyola...
)
Tudom kissé meredek ötlet, mert ki az aki akár hetekig is beáldozza érte az internet elérését, de mondjuk akinek már van 2 router-e is, az esetleg tehetne vele egy ilyen próbát...
Csak 1 ötlet persze, de hirtelen kipattant, gondoltam ha beírom, ártani nem árt...
-
SunMount3r
nagyúr
Kicsit változna a helyzet, ha ráírnák a dobozára, meg a marketing szövegbe is, hogy "Ja, és mellesleg random időközönként és viszonylag gyakran újraindulgat, percekre megszakítva az internetkapcsolatot és az ezt igénylő folyamatban lévő online munkát, letöltéseket, játékot stb...".
Kíváncsi lennék hogyan alakulnának utána az eladási mérőszámai....
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #834 üzenetére
A "címed" helyére az IPv4 címet kell beírni?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #831 üzenetére
Értem és pl. távmunkára így is alkalmas lesz? Pl. ha én innen akarok elérni egy távoli gépet az vissza felé is tud majd kommunikálni (gondlom, ha már létrejött valami kapcsolat és tudják egymás IP-jét, ami az én gépem estében ugye a NAT-é). Lehet én komplikálom túl, de fene se tudja mi okozhat difit, a NAT-ról meg most hallottam először).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #829 üzenetére
Tehát az IPv4cím eltérése is számít ebben az esetben. Ha hazahozom a router-t és elkezdem bekonfigolni, már ott jelzi ezt a "difit"? Van ennek a hétköznapi használat során jelentősége? Vagy, ha NAT mögött vagyok, akkor tök hasznavehetetlen a router is?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #826 üzenetére
Írtam már, hogy még nincs router-em, így azt nem tudom megnézni. De most megnéztem a Win7 alatt a Connection->Details gombjával és pl. az az oldal amit te linkeltél az én IPv6Adress-emmel megegyezőt írt ki.
Viszont más oldalakon (gondolom ezek meg az IPv4-et írják ki) a kiírt cím egyáltalán nem azonos az én IPv4 címemmel (amit a Details alatt látok).
Tehát?!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #823 üzenetére
Most nézegetem, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy NAT-olt e: A Network Connection-> Status-> Details alatt nekem van egy ClintIPv4Adress is és egy ServerIPv4Adress is és mindkettő mellet van egy IP cím. Ezek szerint NAT-olt?
(Vagy ez tejesen máshoz kell?!
)
-
SunMount3r
nagyúr
Mivel itt most egy ideje erről szól a menet, ezért meg is kérdezném:
"A vezeték nélküli router személyes WAN IP-címet használ.
Ez a router multi-NAT környezetben lehet és a DDNS szolgáltatás nem működik ebben a környezetben."->Erre a hibára/hibaüzenetre számíthatok e én is, ha esetleg én is Asus router-t vásárolok az alábbi esetben: nekem is Digi-s net van, de itt nincs modem, semmi egyéb kütyü, csak egy szál UTP kábel van behúzva a lépcsőházi elosztószekrénytől a lakásba.
Merthogy írtok erről a NAT-olási problémáról és biztos szeretnék lenni.
(ASUS ACU55 lenne a kiszemelt router.)
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Meddig tart egy ilyen reboot? A szakadástól az újrakapcsolódásig hány mp?
-
SunMount3r
nagyúr
Persze én nem vagyok tulaj, de elég régóta követem a Topic-ot, hogy mi a helyzet az újrainduálások terén. (Az AC55U lenne még az egyetlen alternatíva AC és DB képes router-ek terén, de az drágább is és mintha épp kifutóban lenne.) Elég szégyen, hogy az egyébként -általam- megbízhatónak ismert ASUS ilyen vacak cuccokkal égeti magát. (Vagy ez valami új "üzlet politika" része, hogy nesze ebben az ársávban, ezekkel a paraméterekkel, csak ezt kapod, ha stabil hardver kell, akkor fizess dupla annyit..?!
) Szóval, még így látatlanban is, lenne bőven ok, amiért szorgalmaznám, hogy akár az ASUS fórum-ára, akár a support-jának minél többen küldjenek sürgető panasz üzeneteket. Már ha tényleg nem hardveres eredetű a probléma -amit szívből remélek, de egyre inkább erre gyanakszom- és lehet még talán javítani új firmware-el. De úgy alapból, az ASUS felé inkább az lenne a legjobb "válasz", ah minél többen vissza vinnék/küldenék az egyértelműen hibás router-t, ahonnan vettétek (Ne, hogy már bejöjjön nekik ez az sáros "üzlet politika", már ha erről lenne szó, ugye...) Írtam már ide ezt, de nekem gyanús, hogy már a X-edik fw update után se m javul a helyzet, lehet nem véletlenül...
(Bocsi, mint kívül álló és semmi "conspiracy theory fétis", csak megpróbálok gondolgkodni abban, ami lehet, hogy engem is érinteni fog...)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #656 üzenetére
viszont rajta vannak a dolgon ha csöpögtetik az új szoftvereket mostanában.->Hát ez meg a másik ami miatt furcsállom, hogy azért nem tegnap jelent meg a router és már sokadik firmware-en is túl van, még sincs még megoldva a dolog. Írjátok itt, hogy csak szoftveres probléma és biztos javítható (én is szeretném, hogy ha csak az lenne), de ezek a hírek kicsit elbizonytalanítanak ebben...
És hát ez azért elég Major bug ahhoz, hogy csak immel-lábbal foglalkozzanak vele az ASUS-ék a firmware-ekben...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #629 üzenetére
Uh, szokás ezt? Mármint gondolom a WiFi jelnek nem tesz valami jót, ha pont előtte határolja valami minden oldalról. Vagy olyan vékony a "keret", hogy az ilyenkor nem is számít? Vagy csak a LAN-t használod?
Amúgy ennek az újraindulós bug-nak a kapcsán próbáltátok már felvenni az ASUS support-al érdemben a kapcsolatot? Rendes, részletező, korrektül megfogalmazott levélben esetleg? Vagy lepattintanak valami ilyenkor szokásossal? Esetleg valami "össz-tulaj" kollektív kezdeményezés, erősen komoly és elégedetlenkedő és sürgető hangvételben az ügyben nem járhatna sikerrel?!
Sok lúd ugyebár...
(Lassan lehet nem lesz konkurenciája ennek a router-nek ebben az ársávban, ezért érdekelne...)
-
SunMount3r
nagyúr
Talán jó 5-let lenne ezek kapcsán írni az ASUS support forum-ra és e-mel-en jelenteni a custumer support-juknak is... Minél többen jelentik ugyanazt a problémát, talán annál hamarabb lépnek valamit...
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Először is szeretném beszúrni ide is a Router Topic-os kérdésemet:
ASUS RT-AC1200G+ teszt. ->Ezek szerint 2.4GHz-en rosszabbul teljesít mint az RT-AC56U és sokszor még a TP-LINK Archer C7-nél is rosszabb a lefedettsége. Csak 5GHz-en hozza amit elvárna az ember tőle, de ott legalább jobban teljesít mint a másik 2 router...
A LAN-al nincs problémája, az OK. De mivel szerintem az 5GHz-es eszközök még elég ritkák, és a belépőszinten nem nagyon lehet rá számtani, aki mondjuk olcsóbb árkategóriás okostelefont vagy tablet-et használ, (mint pl én fogok egy ideig), annak lehet nem a legjobb választás...???
Mert a teszt alapján elég vegyes az összkép...
Kérdésem az itteni tulajokhoz: Neketek 2.4GHz-es lefedettség/sebesség terén mit tapasztaltatok (akár a korábbi router-eitekhez képest)?!
Második:
Főleg az utóbbi 10-15 Hsz. alapján látom, hogy vannak bizony bőven problémák: túlmelegedés, proci túlterhelés, random újraindítások. Kár, pedig ár/tudás alapján nekem is ez lett volna most a kiszemelt.
Szerintetek érdemes várni egy új firmware-re, javítani lehet egyáltalán ezeket a problémákat?
Vagy felesleges várni rá hónapokig és jobban járnék még egy RT-ACU-55-el is?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest