Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
válasz Sickboy25 #5047 üzenetére
Én hagytam mindent auto-n. A ventiket is autóra állítottam. Az Asus AI suit NOS,AI Booster részével meg lehet tuningolni a lapot. 3044 MHz-re húzttam a procit. Ez 9xx MHz volt a ramnak. De mivel szabványon kívüli volt a dolog, lassabb lett a rendszer, mint alapon.
Ezért most alapon megy a rendszer.
A bioszom elég instabil, így nem érte volna meg a minimális tuning a vidkard forgatásokat.
A PH-n van teszt. P35 lapok tesztje, és Processzorok a felső házból címmel.
Ott sok mindent leírnak."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
Mem olvasás:
Core 2 Duo E6750 3200 MHz Asus P5KC P35 Dual DDR2-960 5-5-5-18 CR2 8524 MB/mp
Meme írás:
Core 2 Duo E6750 3200 MHz Asus P5KC P35 Dual DDR2-960 5-5-5-18 CR2 7292 MB/mp
Mem másolás:
Core 2 Duo E6750 3200 MHz Asus P5KC P35 Dual DDR2-960 5-5-5-18 CR2 7048 MB/mp
Everest 4.20 pro eredmények.
Csak az AI Booster beállításokkal variáltam. Ezek a változások a bioszban megjelennek. Felesleges ott görcsölődni vele, mert így a program magátol megcsinálja a jó beállításokat."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
bazza
tag
Az SE és a sima P5K közt mi a különbség, mi hiányzik az SE-ből?
-
Doom83
tag
Sziasztok!
Szerintetek P5K alaplapba érdemes belerakni Q6600-os procit, tuningolás is lenne.
Ha nem milyen alaplapot javasoltok? -
sz.j
nagyúr
válasz subaruwrc #5037 üzenetére
Régebben nekem is ez volt a gondom (AMD-s Asus lap), valamint több P5B lap tulajának is, és mindnyájunknak a 6.10.1 versiójú Asus Update oldotta meg a problémát.
Ha még érdekel a téma itt olvashatsz róla.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
stigma
addikt
hi. egy gyorskérdés.xtremesystemről leszedett memSet engedélyezésekor restart, majd nem indul a gép mert fokozatosan leáll.Cmos, 5 perc várakozás, majd vissazteszem és megy?Valakinek esetleg hasonló Probléma=> ASUS P5K
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
valaki segítene?Cmos clear nél ugye elem kivevése 5 percre próbáltam, semmi.Jumper át a 2-3 ra majd bekapcs, aztán kikapcs, semmi, vagyis nem semmi csak azt tapasztaltam, felpörög minden csak nem ad képet.ventri minden megy, hasonló még nemtörtén velem.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
$p@rr0w
őstag
Hali! Dram Static Read Controlt Disabled-ra tettem. hátha megoldja a "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA "-s problémámat, most viszont nem futnak le az everest memóriatesztjei, egyszerűen kifehéredik az ablak, két kérdésem lenne: 1: pontosan mire jó ez a funkció, és 2: mennyire lassítja a rendszert, ha kikapcsolom (ha lassítja egyáltálán).
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
-
Kecuhun
senior tag
P5KC lapom van és az gondom, hogy nem tudom az FSB-t 400-nál magasabbra állítani! Hiába emelem a proci, a RAM-ok, és az FSB feszültségét Win betöltésekor kékhalál van! Jelenleg 8x400, azaz 3200 MHz-en ketyeg a proci, a RAM-ok meg 800-on.
A konfigom: Asus P5KC, C2D E6750, 2x1GB Geil Black Dragon Kit, Asus 8800GTX
Van vmi ötletetek? A gyári tuningprogi ér vmit? -
Rusher
őstag
válasz Kecuhun #5069 üzenetére
Bios beállítások? Ramidőzítések? Ezek nálad mire vannak állítva? Nézd át hátha segít
[ Szerkesztve ]
-
Superman
nagyúr
Új bios a P5K Premiumhoz: 0504-es (nem a 0404-es). Még nincs kinnt az Asus weboldalán, de ftp-ről már letölthető:
-
Kecuhun
senior tag
Nah, kipróbáltam az általad belinkelt beállításokat, de nem jutottam sokra. Ugyan az a helyzet. 400-nál magasabb FSB-t nem tudok beállítani, mert a Win betöltése közben újraindul a gép, vagy kékhalál van! Szerintem a RAM-okkal lehet vmi beállítási probléma, arra gyanakszom. (Privátban is elküldtem véletlenül! Bocsi)
-
keIdor
titán
Kurva jó lett az új BIOS!!!
Változások:
-Support 1600FSB (nesze neked X48)
-Support 6,5 - 7,5 - 8,5 - 9,5 stb multipliers... (azaz ha lenne most Wolfdale vagy Yorkfield nálam mennének a feles szorzók is.)
-sok változás történt még, a BIOS már írja milyen időzítéseken járnak éppen a ramok.
-Megváltozott a Voltage Dampler neve is, mostmár valami Line-In akármi néven keressétek![ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
bigdigit
addikt
Keldor megelőzött.viszont nemtom a sata gondokra lett-e valami gyógyír...
-
$p@rr0w
őstag
Win indulás alatti "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA"-s problémára vmi ötlet?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Kelvin
őstag
Gyerekek,rég olvastam ennyi rosszat egy alaplaprol........elszörnyedtem és lehangolt,h szinte csak problémákat olvastam(írtatok)
Nekem is ilyen alaplapom lett de csak jov héttol vagyok otthon h beüzemeljem.Dehát mint tudjuk a lepényhal meg utoljára"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
Még benne vagyok a 8 napba visszaküldhetem minden indok nélkul,igaz már beszereltem
Szerintetek másik alaplap legyen egy p5k-helyett vagy maradjak ennél?(és lesz ami lesz)
Vélemények?[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Tails111
aktív tag
Ez Flash en kívül mivel tudom a régebbi biost visszarakni P5KDel. mert nem engedi a régebbit.
Sajnos a P5K Deluxe memória kezelése megváltozott a 0705 ös bios ban ennek kárát látja a mushkin ramom nem tudom stabillá tenni még 1066 sem. Pedig frissítés előtt 4x1GB 1150 felett is elballagott. Már minden variációt kipróbáltam de nem megy. Van 2xGB A-Datám az meg megtáltosodott 1200 felett megy pedig 1150 ezt máskor kivégezte.
Soha nem voltak bios cseréknél gondjaim max annyi hogy minimális pontkülömbségeket mért az everest. Mivel 64bit en nyomom csak jó volna a 4x GB csak hát a régi biost valahogy vissza kéne rakni de ez a Ez Flash nem engedi. Valami ötlet? -
Gaabboorr
csendes tag
Hello Kelvin! Én is ilyen lapot vettem és elszomorodtam amikor meghallottam a sok rosszat de én ki se tudom próbálni mert a gép másik fele csak márc körül lesz meg szóval csak remélni tudom hogy jó lesz!!
Asus P5K + Intel Core 2 Extreme QX6850 + Asus Geforce GTX 650 + OCZ Vertex 2 SSD
-
Ryu77
aktív tag
Hali P5K-sok!
Csak annyit szeretnék elmondani hogy nekem régebben szinte mindíg Abit lapjaim voltak és fel sem merült bennem hogy Asus-om lesz valaha is. Megvettem mert nem volt más választásom, kiskerben csak ez volt perpill és nem akartam várni tovább. Túl vagyok már pár hét tesztüzemen és mostmár kijelenthetem: nagyon elégedett vagyok ezzel a lappal. Szinte semmi problémám nincs vele. Azért szinte mert a 400x7-et sehogysem viszi. (Érdekes mert 400x8-at viszont minden alapon csak vcore 1.325 stabil.) Mindegy most 400x6=2400, 1.125V Orthos stabil. Ja a procim E4500. Valószinű a prockó fsb limites mert 400-as fsb fölé nem tudok menni pl 405-ön 10-ből 8-szor bootol csak be, 406-on viszont soha. Gondolom én az fsb limitet azért is mert ezek a lapok szinte mindenkinél mennek 500-as fsb-t is a durvábbak meg 600 fölött. De nem problémázni akarok, inkább dicsérni a lapot és az Asus-t. Abit KN9 Ultráról és X2 4600+ról váltottam de szerintem megérte mert a célom a közeljövőben (nyáron) egy quad beszerzése és látva az Amd mostani szenvedését inkább hagytam a... Pedig a Duron-ok óta végig Amd-s rendszerem volt. Le a kalappal az Intel elött amiért a kazán Prescott-ok után így össze tudták kapni magukat. -
zso73
veterán
válasz bigdigit #5080 üzenetére
Nekem nincs gond a SATA-val. Minden drájvom SATA. SAmsung 250 GB, Seagate 320GB, Asus 1814 DVD RW.
Gyors, és jó a rendszer.A memória frekit szoftosan is le lehet fixálni. Nem kell a bioszban turkálni....Írtam.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
-
Rusher
őstag
válasz Tails111 #5091 üzenetére
Hogy érted, hogy nem engedi? a biosos EZ Flash? Én raktam már vissza régebbi biost gond nélkül...pendrive-ról csináltamrá a .ROM régebbi bios-tés simán flashelt.....ha más nem akkor marad win alól AsusUpdate v6xx(én csináltam így is régebben,mert másképp nem tudtam) ezzel a verzióval lehet downgrade-elni
[ Szerkesztve ]
-
Tails111
aktív tag
Sajnos most nem engedi csináltam már máskor én is 0603 ról 0505 re de most egyiket sem engedi. Olvastam már másnál is hogy előfordul hogy régebbit nem enged. A 0705 ről engedi a 0703 ra de itt már ugyanazok az új dolgok és sajnos hibák is jelentkeznek. Viszont egyikről sem 0703 ill 0705 sem enged sem 06xx sem 05xx verziókat. Netes frissítéstől félek már szált el bios frissítés ezzel a megoldással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest