Aktív témák
-
Na, lemértem a notim, ha már mindenki ezt csinálja:
3dmark2001: 11501 pont
3dmark2003: 3245 pont -
dennis2
csendes tag
Sziaszok! Egy ASUS A6U 5050 vásárlása mellett döntöttem ( AMD Turion64 MT30, 512MB(333),SIS M760GX/756+964L).
Általános felhasználásra kellene(office,internet,stb),játék nem érdekel de mire számíthatok ha egyszerűbb videok(pl.utazásról készült) vágására akarom használni?
Mennyire fontos ez esetben egy jó videokártya mert úgy tudom ez a dolog inkább memória és processzor függő?A merevlemez fordulatszáma mennyiben számít?Mit vesztenék vagy nyernék ha inkább egy hasonló erőssségű Centrinos gépet vennék
(aksi idő,melegedés,üzemzaj,terhelhetőség egyszerre több alkalmazás futtatása)?
Ha valakinek van tapasztalata vele vagy hozzá tud szólni szívesen venném a véleményét. -
Charlie11
csendes tag
Immáron egy hete szerencsés tulajdonosa vagyok egy Asus A6Vc-B015-ös típusú notebooknak. Gondoltam megosztom eddigi tapasztalataimat veletek, hiszen nekem is nagy hasznomra vált ez a fórum, amikor meghoztam a „nagy” döntést.
A pontos paraméterek a következők:
15,4” (WXGA, 16:9) Wide kijelző, 1200x800-as felbontás
Intel Pentium Centrino technológia: 915 PM chipset, 1600MHz-es Pentium M 730 processzor
512 MB DDRII-533MHz RAM
Fujitsu MHV2060AT PL, 60 GB, 5400RPM winchester
NVIDIA GeForce GO 6200 videókártya, 64 MB saját memória (256MB-ra bővíthető a rendszer memóriából)
MATSHITA UJ-840D 8xDVD +/- RW (Double Layer) optikai meghajtó
1,3 Megapixeles webcamera (BisonCam, NB pro)
Intel PRO/Wireless 2200BG vezeték nélküli hálózati csatoló
Marvell Yukon Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T hálózati adapter
56k modem
Firewire port 1db
Infra port 1db
Párhuzamos port 1db
VGA out 1db
S-video out 1db
USB 2.0 port 4 db
SD/MMC/MS/MSPRO Ricoh kártyaolvasó
PCMCIA II. kártyahely 1db
Fülhallgató kimenet, mikrofon kimenet és line-in bemenet
Audio DJ kezelő gombok (cd bekapcsolás, előre-hátra léptetés, stop, play/pause)
8 cellás, 65W Li-Ion akkumulátor (4400MAh)
2,8 kg súly
Asus hordtáska
Logitech optikai egér
Asus driver CD, Asus DVD XP 5.0 dvd lejátszó program, Power Director 3.0, MediaShow 2.0, Nero 6.0, Symantec Norton Internet Security 2005
24 hónap garancia
Ára: 295.000.- HUF
Már a kicsomagolás utáni első benyomásom, amely később a használat során is megerősödött, hogy masszív és jól összerakott géppel van dolgom. A használt műanyagok minősége kiváló, sehol semmi éles szél, mindenhol szépen kerekített oldalszélek találhatóak. A minőségi érzetet fokozza a fém burkolatú elemek használata, ilyen található a gép felső részén egy kb. 4-5 centis sávban a kijelző és a billentyűzet között, a touch-pad körül (beleértve a két gombot is) valamint a cd kezelő gombok körül. A kijelző nyitás-csukás esetén nem lifeg, nincs holtjátéka, megfelelően van beállítva a zsanéroknál. A felső kávában helyezkedik el a webcamera és a mikrofon, amelyeket szinte észre sem vennénk, ha nem lenne ott a „high quality voice recorder” pici fehér felirat a mikrofont borító rácsozott maszkon. A kamera egyébként remekül működik, és méretét meghazudtolva meglepően szép képet ad. A mikrofon is kellő erősségű.
Az akkumulátort csak netezéssel teszteltem és végig Wi-Fi-t használtam a házon belül, így kereken 170 percet bírt ki. Szövegszerkesztéshez ennél többet kell bírnia bizonyára és DVD nézésnél szerintem valamivel kevesebb idő áll a rendelkezésre. Számomra ez a teljesítmény elfogadható, semmi extra, átlagos.
Negatívumként említhetem, hogy a cd kezelő gombok egysíkban vannak a burkolattal és köröm kell a nyomkodáshoz. Az asztali winchesterekhez szokott sebességhez képest számomra látványosan lassabb a noti vinyója. Az optikai meghajtó pedig hangosan pörgeti a lemezeket. A ventilátor csak néha kapcsol be, de hangja egyáltalán nem zavaró. Hozzá kell tennem, hogy játékkal sem teszteltem még, de 3D Mark 2001 SE-ben 8782 pontot hozott a masina.
Ennyi lenne a beszámoló. A későbbiekben írok még a játékokkal és egyéb felmerülő dolgokkal kapcsolatban.
Mindenkinek jó mobil „szabadságot” illetve noti választást/vásárlást kívánok!
[Szerkesztve] -
vlezlee
csendes tag
Üdv,
Én is egy asus notebook vásárlását tervezem a közeljövőben:
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a3000n/asus-a3l5017
ez egy szimpatikus darab, de érdekelnének róla vélemények: mennyire melegszik használat közben, akksi mennyit bír ..stb
szerk: játszani max passziánsszal játszom így csak munkára használnám majd a gépet...
[Szerkesztve] -
Cickánykoma
tag
Hali !
Tudna vki hasznalhato osztrak bolt linkjet, webcimet megadni nekem?
Guglival egyszeruen nem talaltam semmilyen normalis PC bolt cimet (noti arlistaval)
kiveve Mediamarkt, de azoknak nincsenek ASUS-ai (szemelyesen csekkoltam ezt Klagenfurtban, csak ACER-ek voltak) -> en egy ASUS A6K Turionos gepet neztem ki, de sogoreknal eddig csakCentrinos gepeket lattam listaban.
Koszi a linkeket.
(Meg egyszer mondom, ha vki elhajtana a Guglira-mar nem eloszor probaltam,
tobbsegeben nemet online bolotkat hoz be, en nem online renedelessel akarok vasarolni hanem adott bolt(ok) arlistajat csekkolni, majd utazni es megvasarolni a notit)
Udv:
Cickanykoma -
jakobkacsa
senior tag
válasz
B.zoltan #491 üzenetére
hááát, nemtom, kérdezd meg őket, hogy valós ár-e
Ramirisnál (disztribútor) 400 nettó, vagyis végfelhasználói bruttót valahova 530-550 környékére várnám
notebookworldnél pl. 526k bruttó
ergo notebook.hu kb. áfával kevesebbért adja
a 15,4''-es A5Eb integrált vga-val csak 30k-val kevesebb - ez nagyon fura lenne
ha valós ár, most vedd meg, ennyiért irgalmatlanul jó vétel...
(esetleg gyanakodnék egy kicsit az eredetére) -
B.zoltan
csendes tag
válasz
jakobkacsa #490 üzenetére
A notebook.hu-n néztem , ott 339.999+áfa ->424.999 . Elírták volna ?
-
B.zoltan
csendes tag
Szevasztok !
A segítségeteket szeretném kérni notebook vásárláshoz mert én magam elég világtalan vagyok a témában de sürgősen (még év vége előtt) be kell szereznem egyet egy hosszabb külföldi út miatt .
Alapvetően játékra , filmnézésre , zenehallgatásra szeretném használni . Végigböngésztem az idevágó fórumok jó részét ill. weboldalakat de nem vagyok biztos a dolgomban . Pillanatnyilag egy ASUS A7VB R004-es géppel szemezgetek , bár egy kicsit túl van a 400-as tűréshatáromon de talán még belefér .
Ami nekem számít :
- teljesítmény a játékokhoz (egy AMD2500+/Ti4200,128Mb/1G RAM-os asztali gépnek megfelelő teljesítménnyel tökéletesen elégedett lennék , de kompromisszumképes vagyok)
Ami jó lenne , de nem létszükség :
-valamilyen vezetékes hálózati lehetőség
Ami nem számít :
- súly (nem tervezem magammal vinni mindenhova)
- üzemidő aksiról (30 perc elegendő)
Előre is köszönöm mindenkinek . -
MoPeTeR
tag
Hali!
Örömmel tudatom veletek, én is ASUS noti (rész)tulaj lettem
Ma érkezett meg A6U 5040 típus jelzésű drágaság. Amint formáztam az aksit (bár tudom nem kell, de azért ártani sem árt) írom a tapasztalataimat. Addig is mindenjót!
Üdv. MoPeTeR -
Ehh, emberek, vagyok már, csak valamiért nem küldte el a mailt, ha érkezett hozzászólás, a szemétje....
-
nrgxxx
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #483 üzenetére
ó persze....csak az FN gomb az, ami nem működik....
nos innentől érdekes lesz -
nrgxxx
tag
annyit kérdeznék még, hogy a boot menüben hogyan tudom megváltoztatni a sorrendet?
azt írj hogy +/- gombbal, de hát ilyen nincs rajta -
nrgxxx
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #480 üzenetére
köszi, működik
-
nrgxxx
tag
Halihó!
Egyszerű (bár számomra bonyolult) kérdéssel jöttem hozzátok.
Adott egy ASUS noti... hogyan kell belépni a biosába??
bootolást akarnék variálni, de sehogy nem akar belépni. Bekapcsolás után asus logo, és már xp...????? -
AMD Power
titán
válasz
Cickánykoma #477 üzenetére
Szerintem hamár az X600 belefér a keretbe akkor már nem sokkal drágábban ott az X700 ami, viszont baromi erős és az X600-nál is lényegesen gyorsabb!
-
Cickánykoma
tag
válasz
AMD Power #476 üzenetére
Csak kérdés mennyire szaggatna vele (vagy részletességet mennyire tudom feltenni)...
Néha a 9600 Pro-mat is megröccentette rendesen (nagyobb pályán ahol sok terepátrgy volt vagy mozdonyok stb.)
Eh..bár lehet olyan nagyon sokat télleg nem tudok majd játszani.
Bár ott a kisördög bennem : miért ne vennék jobb VGA karis gépet kicsivel drágábban, mert min. 2-3 évre venném a notit amig megvédem a doktorimat
utána úgyis cserélni fogom, csak kérdés ha már most is gyengusz ez a 6200-es akkor később milyen lesz ??? Ezért is kacsintgatok most az X600 -as gépek felé -
AMD Power
titán
válasz
Cickánykoma #475 üzenetére
Szerintem elég hozzá a GF 6200-s!
-
Cickánykoma
tag
Ja igen, ki is hagytam a kérdésem szempontjából a legfontosabb (számomra) játékot:
ez a GF 6200 Turbocache elég a TRainz 2004 kielégítő futtatásához is ????Trainz fan vagyok és eddig asztali gépen ATi R9600 Pro-s kártyával elfogadhatóan ment...
Üdv. -
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
Azt szeretném megkérdezni, hogy létezik-e ASUS-os noti az alábbi konfiggal:
AMD Turion ML 1.6 v. 1.8
512 v. 1 GB DDR RAM
X600-as VGA 64 RAM-al
Wi-fi + Bluetooth
Webcam
A legfontosabb elem ezek közül nekem a Turion-os alap lenne és az X600 -as kari (néha játszok bár többségében multimédia+Office munkára kellene) és sok ASUS-ból hiányzik a BT, én ilyen kombós megoldást keresek.
Másik kérdésem, hogy láttam egy hsaonló alternativát (A6K-B004) amelyik megfelel nagyjából ezeknek a kivánalmaknak, de olcsóbb mint egy X700 v. X600-as VGA-s noti.Csak annyi a különbésg (amiért olcsóbb a noti) h. GF 6200 Go Turbocache VGA kártyával van szerelve. Ez a kari mennyire elég az alkalmankénti játékhoz ??? (Diablo 2, C&C Generals, GTA:SA, Quake 3, Halflife 2 stb...)
Köszi előre is a segitő infókat -
Almos
aktív tag
És hogy igazán megkavarjam a dolgokat, pl a notebook.hu szerint Intel 855GME GMCH and Intel ICH-4 chipset van a gépben, ami szintén támogatja a DDR333-at ([link])
-
Almos
aktív tag
A félreértések akár onnan is adódhatnak, hogy a laptop alaplapi chisete 852GM, de a videókártyáé már 855GME, ami már támogatja a DDR333-at is ([link]).
Akkor ez most hogy is vaaan?
-
Almos
aktív tag
milyen hülyeség az, hogy ''nincs szövege a hozzászólásnak''????
Begépeltem egy kiló szöveget, és nem tudom elküldeni
[Szerkesztve] -
torbit
tag
Na, hát akkor mostmár tényleg nem tudom milyen chipset van benne...
Esetleg nincs valakinek ilyen notija? Mert megnéztem legalább 10 magyar oldalon, mindenhol 855GM-ICH4-M van feltüntetve.
De ha 852-es van benne, akkor is azt írják, hogy 200v266-os DDR kell bele, és a leírás szerint gyárilag 333-assal szerelik.
Tehát ha ezt a logikát követem az én saját amatőr fejemmel, akkor a 400-ast is tudnia kell kezelni, nem? -
ByB
addikt
Ez egy jó hír!!! Remélem sosem kell megismernem őket...
(Eddig tényleg elég rossz hírek terjengtek!)
-
jakobkacsa
senior tag
válasz
SimonMágus #465 üzenetére
tényleg 852GM lapka van benne
és akkor megnyugtatásként minden jelenlegi és leendő ASUS noti tulajnak:
újra/átszerveződik az ASUS notik szervizelése itthon
remélhetőleg jobbra fordulnak a dolgok - ha jól tudom, eddig nem volt valami fényes a helyzet,
viszont most van egy új szerviz is
úgy hívják őket, hogy NSE Hungária, és Szigetszentmiklóson vannak, de ha minden igaz, lesz (vagy már van?) budapesti pickup-point
telefonos ügyfélszolgálat: 06-24 515-832
tessék őket nyugodtan hívni, elvileg profik, jól felkészültek és szakszerűek -
ByB
addikt
Notit kiszállítással venni necces: sérülés út közben, valszeg a szállítót nem fogja érdekelni az esetleges pixelhiba és még sorolhatnám...! Ha egy mód van rá, próbáld személyesen átvenni, de legalább bontsd ki a szállító előtt, hogy később ne legyen félreértés! Szerintem nem tud mit kezdeni a 400-as memókkal, de NE legyen igazam!!! Sok sikert...
-
torbit
tag
Na, végül sikerült megrendelnem a Pcx.hu-ról az Asus notit, és elég jó árban dolgoznak.
Az A6L-B005 220 ezerbe kerül! Ismeri valaki esetleg ezt a boltot? Kihozzák ingyen házhoz a gépet. Nem vettem még ilyen dolgot neten, remélem minden rendben lesz!
Esetleg azt tudná valaki, hogy ebbe a notiba jó lesz e a DDR400-as memória? Mert gyárilag egy 256-os 333-as van, aztán veszek még bele egy 512-es modult. -
ByB
addikt
NEM működik a touchpadom scroll sávja: ha rárakom az ujjam, csak felvillan a kurzor scroll ikonja, de nem történik semmi!!! Valaki vágja mi lehet a probléma?
-
wendy
csendes tag
nem tudjatok, hogy asus gepeknel a bluetooth jelszavat hol lehet megvaltoztatni?
-
torbit
tag
Sajnos nem tudnak már hozni november 1. előtt Sulinetben Asus A6L-B005-öt... Szomorú is lettem rendesen, már annyira beleéltem magam.
Esetleg nem tudja valaki, nov. 1. után milyen változások várhatóak? a kínálat gondolom változni fog, de az árak is vajon? -
Aktív témák
Hirdetés
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest