Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gajdi

tag

válasz Kovács84 #3518 üzenetére

Nagyon vicces dolog történt :D

A bios fogta magát és megjavult... DOS módban is megy a billentyűzet... csakúgy....
    ATI beállítások között matattam, épp az X1100nak lefoglalt memóriát vettem vissza 64megára - restart - csodák csodája működik! Azóta nem volt még merszem megpróbálni visszaállítani :)

Egyébként a videólejátszás közben észrevehető vízszintes csíkocskák nemnagyon észrevehetőek a laptop monitorán, én is csak egy 100centis hdtv-n vettem észre. Kipróbáltam a jóöreg csé megjelenítésénél is előjön a hiba, szal tuti videókártya bug.

Lehetséges, hogy Vistával menne, de most egyenlőre campusos xp-m van, ami így eredeti... Bár talán idéntől már lehet vistát is igényelni - fene tudja.

Egyébként azóta, hogy van biosom, kipróbáltam egy live linuxszal is - azonnal pakolt magának drivert, de azzal is hasonló hibát mutat videózás közben (persze a linuxos ati driver még az xp-shez képest is gyengébb)

Amúgy öcséd vistával tolja?

Köszi
    G.

• Gajdi

tag

Helló mindenkinek!

Az a helyzet, hogy több problémám is lenne egy új ASUS X51R típusú laptoppal. (Win XP van rajta) - kb egy hónapja próbálkozok az asus.com-os fórumokon meg a supportjuknál, de semmi fejlemény - a fórumon csak kérdések válaszok nélkül, a supportosok meg annyit mondanak, hogy vigyem szervízbe... Namost ha elviszem az ASUS-NSE-be, akkor egy hónapig nem is látom viszont és egyenlőre a gondjaim nem okoznak folyamatos problémát.

Szóval az első gondom: DOS módban nem működik a laptop billentyűzete!!!
    Az asus.com-on sokat olvastam erről a problémáról, elvileg a 208as BIOS frissítés megoldja a problémát,
    gyakorlatilag nálam nem oldotta meg, és a fórumon mások is jeleztek vissza hasonló problémát az újabb BIOSsal. (209eset is próbáltam, azzal se megy)
    A legnagyobb probléma így az, hogy nem tudok bejutni a BIOS-ba (mert nem érzékeli, hogy lenyomtam az F2-t) és például az windows
    csökkentett módját sem tudom elérni!!!

Továbbá a második problémám:
    Videó lejátszás közben a gyorsabb jeleneteknél vízszintes csíkok vehetőek észre:
    mintha valamilyen szinkronizálási / képfrissítési hiba lenne - ez külső LCD tv-hez csatlakoztatva a videó
    minőségét jelentősen lerontja (a laptop monitorán is észrevehező). ez tuti vid.kártya driver gond, mert játékoknál is ugyanez van.

A harmadik szintén a videókártyával kapcsolatos:
    Amennyiben külső monitort csatlakoztatok a laptophoz, a másodlagos monitoron nincs overlay!
    Ha például a külső monitor a másodlagos kijelző, a laptop monitora pedig az elsődleges (tehát azon van az asztal és az ikonok),
    akkor a külső monitoron semmiképp sincs overlay! Ha egy program mégis igényelne ott (pl videólejátszás), akkor a gép lefagy!

Remélem tud valaki segíteni!
    Kösz előre is!
    G.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés