Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1746) pulykas


pulykas
csendes tag

Ha valaki olvassa még és van ötlete, akkor kérem segítsen.

ASUS A8N-SLI Deluxe alaplapon van.

Lehet a RAID feliratú sata csatlakozót úgy használni, hogy ne RAID-nek vegye?
Csak simán be akarok tenni a gépembe 6db sata vinyót, de az a gond, hogy 4 "sata" feliratú foglalat van és 4 "sata raid" feliratú. Amit olvastam a RAID-ről, hogyha abba rakom a vinyókat, akkor törölni kell őket, és ezt én nem akarom.
Valahogy megoldható, hogy menjenek erről a RAId sata aljzatról nem RAID-ben?

Kicsit részletesebben:
Úgy néz ki a bios HDD portok szempontjából, hogy van egy Nvidia és Silicom image része. Az nvidián van 4 sata, ezek mennek most is, és van 2db IDE, ezeket már nem használom. A bios főablakáben ezket látom, fel vannak sorolva, hogy mi van rájuk kötve. Aztán bios Advenced menüjében, ezekre egyenként be lehet állítani RAID-et, mind a 8-ra.
Ez eddig oké, mennek is nem akarok rájuk RAID-et.

Aztán a másik 4 piros Sata aljzat, amik silicom imagehez tartoznak, ezekről csak a bios advanced menüjében annyi van, hogy engedélyezem-e a silicon image driveot vagy nem. Nincsenek felsorolva darabonként a portok, mint az nvidia esetben. Mikor engedélyezem azt a silicon driveot, akkor már bios látja a vinyókat, de azt írja nincs rajtuk raid beállítva, továb lép,és windowsban nem látom őket.

Arra következtettem, hogy ez a 4 silicon sata aljzat, csak raidra van kitalálva. Ilyen előfordulhat? Vagy csak nem találom még mit kellene állítani?

Várom segítségeteket, ha valakinek már volt iylen problémája!

üdv.: Berti

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.