- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
törölt tag
Abri: A Lan Cabel nem a hálókártya, hanem egy utp-kábel tesztelő(szakadásvizsgáló). A hálókártya neve Onboard NV LAN. A winben ne tűfalat kapcsold ki hanem használd a hálózatbeállító varázslót.
Bareee: Állítólag a Gigabyte-osok azt mondták bírja a 100-at is, de azért szerintem az kissé sok, én most
egy 9cm(5v-on járatom) vetit tettem a házba ami oda meg a videókátya felé fúj, mert már kezdett gázosodni a gyári venti amit 3500-as forulattal használtam a ZM-NB47J-vel, majd veszek egy ZM-NBF47-et és bekenem az új pasztájukkal (ZM-STG1) kiváncsi leszek hogy beforrósodik-e
ballington:A titan beforrósodik, vagy csak melegszik(tapintásra)? -
Csapi007
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Hát ez az. Na mind1, úgyse ér sokat...
-
Csapi007
veterán
Hello
Hogy lehet azt hogy legyen NVFirewall de ne legyen Network Acces Manager? -
DroneZ^
őstag
én raktam pci ra egy giganetes ethernet karit mert elegem lett a hálokártyábol, de nekem végül sikerült az integráltat is jora belöni, és napokban derült ki, hogy a helyi tonline szerver meg az invitel szerver is szarakodik, pl counter-strike szerverböl csak 18-at latok az all seeing eyeban pedig eddig 200 fölött is volt... na, másik meg, 300gigás samsung sata2-m van, windows sp2 install cdvel megy rendesen, de 1x sp1 et akartam rakni és particio telepitásnál 140 giga ismeretlen particiot észlelt, pedig 2 részre volt ösztva ami NTFS nemtom miért, lehet h windows hiba, semmit sem tudok

-
Bareee
csendes tag
válasz
edeleny
üzenetére
Hi!
Azért lett volna az a kérdésem hogy tud e valaki pontosat hogy meddig birja a chip mert ha birja 80-90°C ig akor nem idegeskedekhanem visszarakom rá az oldalát.
Megnéztem a gigabyte honlapján hogy az összes Nf4 es deszkának egy nyulfarknyi kis bordácskája van ventilátor nélkül , vajon lehet e különbség a két gyártó ASUS és Gigabyte által szerelt chipset hőmérséklete között ? -
Abri
senior tag
Hi mindenki.
Az lenne a problémám, hogy nem tudok hálózni, mert vmi probléma van. Talán a legújabb alaplapi driver kellene? Segítségeteket várom, SŰRGŐS. -
ballington
addikt
visszavettem 5V-ra az alaplap chiphűtőjét, most még halkabb.

csak azt nem tudom, h elég-e ekkor a hűtése.
Mr. Vercetti? (ha netán olvasod megosztanád velem ezzel kapcs.-ban tapasztalataidat?) -
edeleny
őstag
A dolog roppant mod egyszerü,teszteld le a vinyo sebességét,ha az rendben van,akkor az XP a hibás,ha nem,akkor a lap,vagy a vinyo.
Más.
Sokaknak van a kék Zalmi,de szinte mindeki tett rá egy kis pörgettyüt.Mint magad is rájöttél az érték nem a chip hömérséglete,mi se tudjuk mit mér,de nem az. -
Bareee
csendes tag
Hi!
Nem tudom mennyire aktuális még a táma...
Egy hónap után meguntam, azt a rotációskapát megszégynítő hangú gyári ventilátort, amit az ASUS volt szíves mellékelni a az alaplapjához.
Vettem egy Zalman NB-47J NB Coolert.
Eddig pöpecen megy a gép teljes terheléssel. A kérdésem az lenne, hogy, ami értékeket kiír az everest a Seedfan vagy akár a bios, alaplapi hőmérséklet az minek a hőmérséklete, azaz hol van a hőmérő dioda?
Azt irja minden monitorozó program hogy 37 °C.
Én ezt egy kicsit keveslem, a kézrátételes manuális méréshez képest, mert meglehetősen tüzes a borda. De szvsz 60°Calatt van.
Azt meg tudná mondani valaki esteleg, hogy meddigbírja a NB cship a gyűrődést.
Holnap hazahozom a lézeres hőmérőt azzal már tudok pontos adatokat mondani, ha valaki hasonló borda vásárlására szánná magát..
Minden jót! -
bozont
veterán
válasz
edeleny
üzenetére
Sztem csak a laphoz van köze a hosszú boot időnek,mivel a lapon,procin és vgan kívül minden maradt a régi,a vgahoz ugyan azt a drivert használom mint a régihez(mind2 ati), lehet szar lapot fogtam ki,a chip hűtős is csapágyas lett már a 2. héten,mostmeg már néha nekem kell megadni a lendületet,h felpörögjön.
Lehet csak én fogtam ki rossz lapot,de egy picit csalódtam az asusban(nemcsak ez miatt,de a biosok terén is akadnak gondok) 
Igen a bootvis,meg hasonló progikkal is próbálkoztam,nem sok sikerrel és sp2-t használok.
[Szerkesztve] -
törölt tag
hiába a másik hálókártya az usb gondok maradtak, tehát nem az volt, kihúztam a laphoz kapott hátlapi kivezetésket és most jó, hm
-
edeleny
őstag
Nekem egy SATA II,es egy pata vinyom van,és csak az XP-töl függ meddig megy a csik,ehez a lapnak,vinyonak nem sok köze van(feltéve ha nem hibás valamelyik)
XP telepitésnél volt olyan,hogy a Samsung SATA II-nel át kellett állitani a vinyo cimzési modját (Acess ) Auto-rol Large-ra,mert nem akart a vinyorol indulni a telepités,viszont az elsö indulás után simán visszatettem Autoba es megy minden mint a karikacsapás.
Az XP-nél a csik hosszát tudod röviditeni,ha:használod a Bootvits nevü progit,vagy aC/Windows/Prefetch könyvtárat kiürited.
Ha van kedved turkálni a registry-ben ott át lehet állitani a Prefetc értéket,vagy jo pár Tweak program megteszi ezt,Használd a Google-t.
Az XP SP1 sem tul szerencsés,mikor kiadták még a gondolata sem volt meg az NCQ-s SATA II-es vinyoknak.
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
válasz
üzenetére
Igen,több kábellel is kipróbáltam,mindegyik sata porton,már semmi ötletem sincs,na de mind1,már beletörődtem.
Hálókártya?Nemtom,nekem semmi bajom vele,tökéletesen működik, bár letiltva még nem próbálkoztam elindítani.Majd vmikor megnézem anélkül,bár nemtudom a bootba beleszólhat-e
-
bozont
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Jó,azt lemaradt az előző hsz-emből,h kivételek persze mindig akadnak.
(vagy mi lennénk azok,akiknek nem müxik rendesen?
)
De én már mindent próbáltam,másik bios,másik nvidia driver,sw driverrel és nélküle,smarttal és nélküle stb. Nekem is csak egy sata vinyóm van,ezért sajnos nemtudtam kipróbálni másikkal. -
bozont
veterán
válasz
Geryke85
üzenetére
Nem a ramokkal lesz a gond,sztem a lap szarul kezeli a sata vinyókat,mert nekem is vagy 10-13x végigmegy a csík mire elindul.Énsem tudtam mit tenni,azt is mondták h rendszervinyónak használjak pata merevlemezt.Az előző asus lapomnál (K8N-E) ugyanezzel a vinyóval és ramokkal tökéletes volt minden.
-
DroneZ^
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
sztem az a8n-e elég memoria finnyás mert se elixir se samsung memoriakat nem szerette, voltak problémák, megakadt pl a windows install, ahogy hynxet raktam neki egyböl ment, és ennek valami köze csak van a memoriához

-
Geryke85
csendes tag
-
Geryke85
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy most vettem egy Asus A8N-E alaplapot és egy SEAGATE 160Gb SATA II.-es vinyót. Feltettem rá a Win XP SP1-es windowst és nem mindig tölti be a Windowst, van hogy bejön a töltő logo és csak tölt a végtelenségbe de a vinyó nem dolgozik. Máskor viszont betölti a Windowst és tökéletesen fut. Már feltettem a legfrissebb bioszt is de így is ugyanaz a helyzet.
A segítséget előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Hát nekem meg megint elöjött az usb-egér akadozás, átállítottam(megint) a hálókártya ''Performance Optimization Profile''-t ''Throughput''-ra, és a ''Speed/Duplex Settings''-et Force ....-ra, most úgy néz ki, hogy jó lett.
Ha megint előjön lekukázom a hálózatkezelő progit, ha nem segít akkor a hálókártyát is. Esetleg probáld ki, hátha. -
DroneZ^
őstag
válasz
Csapi007
üzenetére
jaja nekem is megy uj nvidia driver megoldotta a bajt de darabodan tölt a netröl... várok 2mp-et gondol egyet és puff elém vágja az oldalt, boszanto, de letöltési sebesség a maximum, ez a darabos dolog nem annyira tetszik vagy csak én rontok valamit el a gépen

[Szerkesztve] -
-
DroneZ^
őstag
csapi - sli-re meg nem érdemes lecserélni, ha ATI kártyád van, legalábbis én ugy tudom, van egy uj verzio, a8n-e crossfire, az valo nektek, állitolag jól sikerált ...

-
DroneZ^
őstag
minden jó szerintem. nekem nem is melegszik, bár a chip hűtő nekem csapágyas lett és induláskor igen hangos de elmulik (sztem koszos lett vagy ilyesmi), amugy meg egyetlen baj vele, a hálokártya szarakodik, nekem is meg a csapi nak is, uj driverrel kicsit jobb, de amugy nemtudom mi... eléggé bosszantó, uj nvidia driverrel mintha megszünne, de csak mintha, 100%ig nem lehetek biztos benne amugy a lap hibátlan, kicsit finnyás a memoriákkal!

-
torrente74
tag
Passzív hűtőnek én is jobban örültem volna. Amúgy én meg vagyok elégedve a deszkával. Nagyon stabil, és a tuningot is jól bírja
-
ballington
addikt
válasz
The Bachelor
üzenetére
nekem csak a chip ventije nem tetszik ahogy martonx is írta.
amúgy jó. ja meg ugye a ventik szabályzása elég hiányos.
csapi: mért nem cseréled le sli-re? -
törölt tag
válasz
The Bachelor
üzenetére
Hello!
Nem hiszem hogy egy nForce-os lap lenne a legjobb 939-es lap, hacsak nem a legjobban fűtő lapot keresed.
Minden amiért átkoztam a lapomat az nVidia bűne volt kezdeti(ami cirka egy évig tartott) szar driver-ek miatt.
Örülök is az ATI-AMD násznak.
Ha az nforcos lapokat nézzük akkor anno én ezt találtam a legjobbnak.
Két dolog miatt:
1. a slot-ok elrendezése szempontjából ez volt a legjobb lap
2. van AiBooster(ezt használom a C&Q helyett)
Viszont négy fekete pontot adnom kell az Asusnak:
1. azt írták a manualban, hogy a QFan szabályozza a cpu-, a chip-, és a cha1-ra csatlakoztatott ventit(ha tudom hogy nem igaz lehet hogy nem ezt a lapot veszem)
2. megcsinálhatták volna a jobban is az AiBooster-t
3. cserélnem kellett a chip hűtőt
4. az integrált hangkártya egy 48kHz/16bit-es Realtek(jobban örültem volna egy Adi-nak, vagy ha 96kHZ/24bit-es). -
martonx
veterán
válasz
The Bachelor
üzenetére
Én teljesen elégedett vagyok vele, bár a chipset ventivel sokaknak meggyűlt a bajuk, és a speedfannal sem nagyon szeret együttműködni.
-
Csapi007
veterán
válasz
The Bachelor
üzenetére
Hello
Jó ez a lap. Csak az a bajom vele, hogy nem SLI-s. -
The Bachelor
tag
Szisztok A8N Tulajok!!!

Most akkor végülis megvagytok elégedve a deszkával, vagy szánjátok azt a percet amikor megvettétek???
Ha esetleg megbántátok, hogy megvettétek akkor leírnátok röviden tömören miért?
Esetleg tudnátok vmi nagggyon jó S939-es deszkát mondani?Vagy ez a legjobb???
(ne legyen SLI-s mert sose tennék bele 2 karit!, és úgy kb 30k-ig van rá keret)
[Szerkesztve] -
Csapi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Zalman honlapján biztos vannak méretek. Mérd le!

-
OC
őstag
válasz
martonx
üzenetére
A házon kívül vannak, igen. De mikor ki vannak kapcsolva, kkor ez tök mind1.

Van benne egy 12v-os szivattyú (Laing DDC),ami sokak szerint hangtalan. Én 7 voltról hajtva is hallom a hangját, pedig fele olyan hangos, mint egy darab 120-as Nexus (D12SL-12) 700rpm-en. Bár a leghangosabb a gépemben a vízhűtött, hangszigetelt dobozban lévő 120-as samu vincsim. Ja és nem olyan hangja van, mint az akváriumoknak. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ballington
üzenetére
nem mert elég nagy az a a hűtő
az én p5nd2 sli-men se fér oda a táptól mert túl kint van a procifoglalat a lap széle felé
ellenkezőleg a a p5ld2-es lapomon tökéletesen befért(még éppen hogy)
egy teljesen átlag codogen stílusú házra gondolok
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
mit jelent az h normális méretű házban.
sztem még egy midi-ben is elfér. -
GeneraL_XTX
veterán
hali skacok
erre a lapra ráfér egy normál atx-es házban egy zalmi 7700kaliberű prichűtő
tehát nem ütközik a tápba?
[Szerkesztve] -
martonx
veterán
Viszont ha jól tudom a vízhűtés ventijei a házon kívül vannak, míg egy komoly vastag falú hangszigetelt ház simán bent tudja tartani a ventik 20db alatti zaját.
Egyébként milyen a passzív vízhűtés? Azért egy kis motor abban is van, ami forgatja a vizet, nem? ÉS elvileg olyan hangja van, mint az akváriumoknak
-
-
OC
őstag
sorry a duplázásért
Nekem meg néha passzívan üzemelő vízhűtésem, ami aktív üzemmódban is 2 darab Nexus 120-as ventit jelent 700-as fordulaton. De így sem hangtalan. Pedig ez a két ventim van összesen.
[Szerkesztve] -
martonx
veterán
Hát nem tudom. Nekem az egyetlen zajforrás a gépemben a chipset vetni hangja, bár lehet, hogy ha az passzív lenne, akkor hallanám a többi ventit? no nem mintha a chipset venti olyan hangos lenne.
Mindenesetre az biztos, hogy mikor próbaképpen lehúztam a chipset ventit, akkor számomra tökéletesen hangtalan volt a konfigom, hiába tettem a fülem 5 cm-re a ventiktől.
Mondjuk nekem a házban 4 db 8cm-es egyenként 1000-ret forgó házventim van, és egy Coolink Bat 12 cm-es a procin. -
edeleny
őstag
válasz
martonx
üzenetére
Addig érdekelt igazán a venti szabályozás,ameddig egy szimpla 8 cm-es házventim volt,azt akartam halkitani.Azota vettem egy GlacialTech SilentBlade 92mm-t,ez 19 db megy,hangtalan.
A CPU venti meg a max 4500 helyett, csak nagyon meleg idöben is 3000 megy az is elviselhetö. -
martonx
veterán
Nálam Q-fan ide, vagy oda, a speedfan akkor sem csinál semmit, viszont a Q-fan elég szépen teszi a dolgát (márha lenne dolga, mivel a cpu venti 12cm-es és max 1500-at forog, a házventik meg teljesen önszabályozóak, nincsenek is az alaplapra rádugva).
A speedfanos témát is csak azért erőltetem, mert nem hiszem el, hogy nem lehet szabályozni szoftveresen a ventiket.
De ezek szerint tényleg nem lehet, illetve talán van itt egy-két ember akiknek megy, ki tudja miért. -
edeleny
őstag
Mivel,a Q-fan be van kapcsolva,aminek ugye az a dolga,hogy szabályozza a CPU ventit,igy persze,hogy szabályozva lesz.
Negyedszerre észleltem változást,igaz csak annyit,hogy át voltak nevezve a hömérségletek,ugye a CPU,Mobo egyértelmü,talán a Raid név is utal valamire,de minek is lehet ez a höméröje?De mi az a PSU? -
OC
őstag
Hali!
Most hogy elkezdték egyesek idekeverni a Speedfan-hez a Q-Fant és mivel nekem sem szabályozta a SpeedFan a ventiket, ezért eszetlen ötletet próbáltam ki és igazam lett. Csak akkor szabályozza a SpeedFan a ventiket, ha a Q-Fan be van kapcsolva. Remélem sokat segytettem mindenkinek.
-
Csapi007
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
De akkor a házhűtőt dugtad a CPU-jéba?
Megpróbálom...
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
martonx
üzenetére
Nem teljesen értem

Én annyit tudok, hogy én a TT extreme spirit ventijét a bal alsó sarokban bekarikázott csatiba dugtam, a házhűtőt a jobb oldalon bekarikázottba (CPU hűtő 4 tűs molexről megy
) és így mindkettőt tudom szabályozni a 4.17-es speedfannal hogy 0-100-ig bizigtetem a bizigtetőjét
Ha meg máshova dugtam akkor nem ment. Meg más speedfannal sem.
Ja igen a kép:
[link] -
Csapi007
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Lehet...

-
martonx
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nem kötözködésképpen, de amit mondasz kisértetiesen hasonlít az alaplapi Q-fanhoz, és nagyon erősen kétlem, hogy a speedfan 4.17-ese tudná a ventiket szabályozni.
-
Csapi007
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Minden a helyére van begudva, ki is jelzi az összes ventit, de ha állítok rajtuk csak a CPU ventije reagál, a többi marad ugyanúgy.
-
Csapi007
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Kösz, de már DC-ről megszereztem a 4.17-eset, de ezzel is csak a prociét tudom szabályozni.
Aktív témák
Hirdetés
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- MEMÓRIA BAZÁR!! 4GB - 8GB - 16GB - 32GB (+Kit) /+12HÓ/ Frissítve: 04.30
- G.SKILL Ripjaws V 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - 99 hó garancia
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- HP 15s-eq2020nh 4P821EA Notebook
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- ÚJ MacBook Pro 16" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Lehet csak én fogtam ki rossz lapot,de egy picit csalódtam az asusban(nemcsak ez miatt,de a biosok terén is akadnak gondok)