- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanya1111
csendes tag
Sziasztok!
Okos öntözés vezérlésen törtem a fejem, megtaláltam az OpenSprinkler-t a githubon ami kb mindent tud, ami nekem kell:
- ESP8266-on fut
- időjárás alapján módosított ütemezés
- érzékelők kezelése
- végtelen számú körök kialakítása
- ios/android applikáció
- web interfaceGyorsan fel is raktam az itthon lévő nodemcu-ra, ezután jöttem rá ez a rendszer nem a gpio-n vezérli a reléket, hanem egy I/O bővítőt használ, a kód alapján kettőt is kezelne PCA9555A és PCF8574 chipet. A PCA9555Achipet nem találtam sehol így rendeltem egy PCF8574 chipet, be is kötöttem a SCL-t a GPIO5-re SDA-t a GPIO4-re + 3,3 volt és GND, de sajna ha rá van dugva a bővítő akkor nem akar elindulni a rendszer. Ahogy lehúzom róla egyből elindul.
Több kérdésben kérném a segítséget:
Van e valaki aki foglalkozott ezzel a rendszerrel, van e rá esély, hogy működésre bírjam, vagy kell hozzá a rendszer vasa és engedjem el?
Ha nem foglalkozott még senki ezzel, lenne valakinek kedve segíteni egy ilyen projektben? Programozó vagyok így a firmware-ben megnéztem miket használ, de csak sejtem, hogyan kellene ezeket bekötni, viszont a firm alapján úgy érzem csak apróság lehet ami miatt nem megy.
Előre is köszönöm:Sanyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest