- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
UBO
csendes tag
Köszönöm a kimerítő válaszokat és hogy ennyien foglalkoztok vele, lesz mit olvasnom a vonaton, csupa jó ötletek. Mennyi hasznos dolgot meg lehet oldani egy ilyen kis ketyerével. Az rtc sem rossz ötlet, kb 45 fok a teljes mozgástartomány (~20-25 foknál a max és ~45-nél a takarék), az óra azért is passzol mivel ha már trackkelném a hőmérsékletet és szénmonoxidot akkor jó lenne párosítani mellé egy időpontot is és dátumot. Apropó dátomot hogy lehet megoldani? rtc erre is képes?
Banggood-ról még nem rendeltem (raktár: CN Warehouse) ez mit jelent? azért dec végére örülnék ha megjönne.. az oké h beszerzem de az idő nagy részét a kódírás és személyre szabás viszi el. A linkelt szervo (Towerpro MG958) szívósnak néz ki, a videóban szépen emelgeti a tele vizes flakont. Az hogy mekkora nyomaték kell sztem esélyem sincs lemérni (gyanítom ez bőven megteszi). Mi biztosít arról hogy pl áramszünet esetén nem fog elindulni? (pl gondolok ilyen biztonsági sorra hogy csak egy megadott max tartományon mozoghat és még ha a menkű is csap ide nem fog továbbmenni)
@gyapo11 erre van valamilyen mintád, mi haszna van az altatásnak? alszik->felkel és ugyan úgy meg kell adnom hogy meddig forgassa, majd mennyi idő után vissza. Maximum áramot spórolok de itt most csak pár watt-ról beszélünk, valószínűsítem hogy nem elemről működtetem (max 1-2 évet maradok itt) hétvégén linkelek képet is hogy hova lenne, biztos lenne ötletetek a megvalósításról is ha valami hülyeségre gondolok. -
UBO
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat mindkettőtöknek!
A következő összeállításon gondolkozom:
Arduino:
Adafruit pro trinket 4 000 HUF (Ripbolt) itt 5v 16mhz van ugyan azon az áron mint a hestore-on a 3,3v 8mhz (megfelelőt választottam?) itt hogy viszem fel a "programot"?
Szervo:
[MG-90S servo] 1 900 HUF (Hestore) fém belső, bírja a gyűrődést (ehhez kell vmi kontroller? vagy önmagában is tudom irányítani?)
Wifi modul:
ESP8266 1 200 HUF (Hestore)
Táp:
otthon akad majd
Hőmérséklet mérő:
DS 1621S+ SMD 1 960 HUF (Hestore) elvárásom ezzel szemben: Accuracy Range: ± 0.5°C (esetleg más javaslat ami minimum ezt tudja)? -szeretném trackkelni a hőmérsékletetSzénmonoxid mérő:
CZGCO 5 000 HUF (Hestore) talán pontosabb mint a boltban kapható olcsó kategória. -ezt is szintén szeretném trackkelniA gombos ötletet köszi az is akad (van itthon pár régi számítógép azokból lehet ezt azt mazsolázni
)
Az adatokat h tudom menteni? webszerver vagy esetleg egy memóriakártya!? -ehhez mi kellene?
Beindult a fantáziám.
Lenne egy király kis diagrammom ahol vissza tudnám nézni a mért értékeket (ezt pl már egy excellel összedobnám ha a mentett adatokhoz hozzáférnék)
Nincs is jobb egy home made eszköznél
Milyen egyéb aprólékos cucc kell még? -
UBO
csendes tag
Sziasztok,
Probléma amire keresem a megoldást:
Héra fűtés(el kell forgatni kb 30 fokkall egy kapcsolót) bekapcsolása távolról, hogy mire hazaérek meleg fogadjon és ne jégverem.
Elképzelés:
arduino+ESP8266 WiFi+kis motor
Vmi áttétellel meg megoldanám hogy 3s jobbra fordulás maximális fűtés +3s minimális 6s balra őrláng.
Megvalósítható vagy rossz helyen járok?
Motor van még a régi szép időkből(vagy 3-4 db is) ha megvalósítható akk belefér 15-be?
Hogy tudnék elindulni a megvalósítás útján? Másik opció hogy egész nap megy takarékon és mikor hazaérek (kb este 7) felkapcsolom maximálisra, de ez meg pazarlás...
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer pc 1080p
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Nintendo Switch oled sok extrával, játékkal
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged